Mestna občina Murska Sobota predlaga, da se dobiček javnega zavoda Pomurskih lekarn razdeli med občine ustanoviteljice.

Dejavnost lekarn v petindvajsetih pomurskih občinah

Mestna občina je z občinami Beltinci, Cankova - Tišina, Črenšovci, Gornja Radgona, Hodoš - Šalovci, Kobilje, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Odranci, Puconci, Radenci, Sveti Jurij in Turnišče v letu 1996 z odlokom ustanovila javni zavod Pomurske lekarne. Javni zavod na tej podlagi še danes opravlja dejavnost lekarn na področju petindvajsetih pomurskih občin.

Pomurske lekarne poslujejo dobro

Kot smo izvedeli neuradno, naj bi Pomurske lekarne razpolagale z dobičkom v višini dobrih štirih milijonov evrov, kar pomeni, da Pomurske lekarne dobro poslujejo.

Razdelitev dobička glede na število prebivalcev

Večina občin v Sloveniji, ki so prav tako ustanoviteljice javnih zavodov, že ima sprejeto ureditev, da si denar razdelijo glede na število prebivalcev posamezne občine. Po takšnem ključu naj bi si denar razdelile tudi občine ustanoviteljice javnega zavoda Pomurske lekarne.

70 odstotkov sredstev med občine soustanoviteljice

Kot smo še izvedeli, naj bi se sredstva razdelila tako, da se 70 odstotkov razpoložljivih sredstev razdeli med občine soustanoviteljice, 30 odstotkov pa ostaja zavodu za nadaljnje nemoteno poslovanje in razvoj dejavnosti. 

Komentarji (12)

periferija (ni preverjeno)

se že vidi vpliv gnile Ljubljane, ka dobro stogi trbej zapravete. Ka pa je 4 mio, kelko te dobi sakša občina, tau se pa samo Sobota škrable po tej pejnezaj. Kak je negda Rode bil nemški ovčar Vataikana, tak je tu Bencik soboškome velkome doktore Jevške. Ka de vekše dobiček be ge predlago kakšno kartico ugodnosti, ka mo pike zberale.

Gost (ni preverjeno)

Nekaj ljudi odlično dela, dobiček bi pa pobasali tisti, ki s prstom niso mignili. Narobe svet !

narobe svet (ni preverjeno)

Totalna idiota sta. Škoda ka sobotainfo ne piše, ka vsako leto nevenkelko miljonov (tak kak tu, glede št. prebivalcov) trbe ličiti v Zdravstveni dom Murska Sobota in pokrivati izgubo.
To pa nišče nede piso, jao!

Gost (ni preverjeno)

po tvoje trbej od dobrih (pomurske lekarne) kanalizejrati k slabin izgubarjen (ZD). rajši prle slabe poriktati. Aja tou pa je malo težje!

Fudaš

Bencikov Dulek si v Pomurji lasti nebeski ugled. Kot bivši direktor najvejkšoga ponudnika turističnih storitev je totalno ZAVOZO in je brezposelne, od te kda njemi je Bohorič prst v r.. potisno. Cejlo desetletje ga nišče nešče, trüca se pa sigde cuj (ZD Murska Sobota, Komunala,...). Celou na "slabi banki", kot strokovnjak za turistične slabe naložbe, se je cuj rijvo pa so njemi hitro ogledalo postavile (kopališče v Pragi v svojo žepko). In je mogo tüu gratate. Predlagan, ka se njemi pa še kakšnomi BIVŠOMI gospodarskomi veleumi (npr. Kovač s Potrošnika) v Pomurji spomenijk postavi. Najboukše bi bilou, ka bi z muzinoga cecka vijso. Jevšek v akcijo...

AutoFelatio (ni preverjeno)

tak ja, pogruntali so ka v prekmurji 60% prebivalstva samo okoli doktorov lejče, pa ka je to zlata jama. Pejnaz de kak blata v občinaj!!!

draga zdravila (ni preverjeno)

kaj pa če bi marže znižali ???

Marža (ni preverjeno)

Verjetno niti ena bauta v Soboti nema tak nizke povprečne marže kak v lekarni. Fudaš - terna!

Gost (ni preverjeno)

gost ki se je podpisal pod zdevek draga zdravila kaj pa govoriš da bi morali znižati marže te so že zdaj nizke glede tega da bi si naj občine razdeli dobiček se pa ne strinjam to pa zato da niso občine zaslužne da imajo pomurske lekarne dobiček zato smo zaslužni tisti ki hodimo v lekarne in moramo plačevati zdravila

Gost (ni preverjeno)

vidi se ka župan nej iz gospodarstva. Pa še pravih lidi nema poleg za tou.

Zaskrbljen (ni preverjeno)

Modrijaši pa ka mislite kak so nastale Pomurske Lekarne, same od sebej ali kak. Pa tude Galex, ki pa je zdaj že druga pesem. Nastanek lekarn je mogo nešče na začejtke financejrate in pri življenje držati. Te da so se pa velke občine razdelile na menjše se je tude to na nekšen način delilo. Sedaj pa če bi vij bili solastniki določenih družb, ki bi ustvarjale dobiček ne bi želeli del pogače ?

Mariška kak inda (ni preverjeno)

S teh pejnez bi lejko meli še neka pomurskoga. Banko. Novo pomursko banko.

Starejše novice