Polovico od štirih milijonov evrov dobička Pomurskih lekarn iz preteklih let bodo vzele občine, ki so ustanoviteljice javnega zavoda oziroma so sofinancirale prostore za lekarniško dejavnost. Tako so danes sklenili člani sveta zavoda, še prej pa so zavrnili predlog soboške občine, da bi denar namenili za projekt Soboško jezero.

Spor zaradi delitve dobička lekarn traja že celo leto

Spor zaradi presežka lekarn traja že celo leto, nobeden od številnih predlogov za delitev dobička pa ni dobil večinske podpore. Po današnjem sklepu si bodo 1,8 milijona evrov glede na število prebivalcev razdelile občine ustanoviteljice in tudi tiste, ki so iz njih nastale, 200 tisoč evrov pa občine, ki so same prispevale za prostore lekarn.

Pomurske lekarne bodo občinam denar nakazale v 15 dneh po prejemu soglasij občin ustanoviteljic k programu dela in finančnemu načrtu za leto 2017. Člani sveta pa so dobili zagotovilo, da je tako izplačilo skladno z zakonodajo, ker ima zavod interni odlok, po katerem samostojno upravlja z denarjem, ki ga na trgu dobi samostojno, piše STA.

Kaj to pomeni za Pomurske lekarne?

Na to vprašanje je direktor Ivan Zajc povedal, da bodo v luči novega zakona o lekarniški dejavnosti, ki postavlja merila, kako je treba zagotoviti solventnost in likvidnost zavoda, "nekje v teh mejah".  Razočaran pa je, ker občine niso našle skupnega jezika, da bi denar namenili za skupni pomurski projekt, pri čemer se je med drugim govorilo tudi o nakupu aparature za regijsko bolnišnico v Murski Soboti.

Denar namenjen za mlade

Župan mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je po odločitvi za STA povedal, da občina pričakuje 307.000 evrov, namenila pa jih bo za mlade in šport, torej za zdrav način življenja.

Komentarji (4)

portil

Jevškov načrt se je v popolnosti sfižil. Pričakoval je da bo ves denar od dobička šel za Vrata v Pomurje oz. EXPO drvarnico, zdaj pa so si dobiček pošteno razdelile občine ustanoviteljice. Tudi menjava Džurova za Bencika se ni obnesla in zdaj se lahko vprašamo ali ni Džurov še bolj nesposoben kot Bencik. Tudi plan B; menjava Zajca z "našim" kadrom v Pomurskih lekarnah se maje.
Pri dnevniku na TVS pa je celotna zgodba prikazana kot zmaga Jevška.

gost 111 (ni preverjeno)

RTV SLO itak vse zgodbe prikazuje v prid državni koaliciji in posledično to pomeni tudi v prid Jevšku, ki je velik zagovornik aktualne vlade . Volitve bojo pokazale svoje , če Sobočanci to sploh spremljajo?

BB

Mene pa bole zanima na keri strani "prodaje" v lekarnaj je grato tej dobiček? Če na kremicaj pa šamponaj ajde - če pa na zdravilaj se pa s ten ne strinjan :(

Gost (ni preverjeno)

jaz pa mislim ka se ta dobiček ki so ga ustvarile pomurske lekarne ne bi smel razdeliti med druge občine soustanoviteljice ker ga niso pridelale občine ampak lekarne ta dobiček bi naj šel za nadaljni razvoj lekarn in za izdelavo novih zdravil

Starejše novice