Je kandidatura Anželja po več kot dveh mesecih intenzivne kampanje lahko pod vprašajem, si na županski stol res želita vrniti Jevšek in Štihec?

V teh dneh sta kandidaturo za murskosoboškega župana najavila Mitja Horvat in Andrej Mešič, preverili pa smo, kako zelo službo župana pogrešata nekdanja župana Aleksander Jevšek in Anton Štihec

Dva tedna pred pričetkom uradne volilne kampanje vse kaže, da bo pestro volilno dogajanje tudi v Murski Soboti. 

Neodvisna Horvat in Mešič

Kot neodvisni kandidat je pred dnevi svojo kandidaturo najavil dolgoletni član in občinski svetnik SDS ter podjetnik Andrej Mešič. S podpisi občanov kandidira tudi nov obraz v lokalni politiki Mitja Horvat, dolgoletni direktor BTC Murska Sobota.

Horvat po informacijah Sobotainfo računa tudi na podporo političnih strank, predvsem Gibanja Svoboda. Ta bi naj Horvata najavila kot svojega kandidata že ta petek ob obisku ministra za infrastrukturo v Murski Soboti. 

Kaj se zatika pri SD-ju? 

Socialni demokrati so, kot prvi, že 22. julija najavili kandidaturo Damjana Anželja. Čeprav so Anželja javno podprli ključni člani Socialnih demokratov, pa v javnosti te dni odmeva Jevškova namera, da bi lahko pustil funkcijo ministra brez listnice in se namesto že najavljenega Damjana Anželja ponovno potegoval za župana v Murski Soboti, to pa naj bi najavil komaj na zadnji dan roka za vložitev kandidature, torej 20. oktobra.

Po besedah naših sogovornikov bi lahko Jevškovim ambicijam po kandidaturi dodatno prispeval tudi nedavni spor s predsednikom vlade.

Jevška smo zaprosili za komentar, če informacije Sobotainfo držijo in ali bo ob morebitni kandidaturi istočasno odstopil kot minister ter kaj to, da bi v vladi izgubili svojega edinega predstavnika, pomeni za regijo.

»Tako bom rekel, imamo zelo dobrega kandidata, ki smo ga že predstavili občankam in občanom in ga bomo tudi v prihodnje podpirali, z njim tudi sodelujeva. Tako da na kratko, nimam komentarja na te govorice, kandidat vsekakor ostaja Anželj,« je za Sobotainfo odgovoril Jevšek. 

Anželj vendarle v kandidaturo za župana Murske Sobote?

Kako pa govorice komentira Damjan Anželj? Ga bo stranka SD obdržala kot kandidata za murskosoboškega župana na prihajajočih volitvah?

»Brez komentarja,« je za Sobotainfo odgovoril Anželj in dodal, da svoje kandidature ne umika: »Moja kandidatura zaenkrat ostaja nespremenjena, je ne umikam, bo pa na koncu stranka tista, ki bo določila, kdo bo kandidat, trenutno ostaja moja kandidatura.«

Vsi čakajo na Štihca

Prav tako velika neznanka teh volitev pa je Anton Štihec, dolgoletni župan in Jevškov tekmec. Štihec kandidature za Sobotainfo sicer pred časom ni ne potrdil, niti zanikal.

»Ustavil bi stekanje javnega občinskega denarja v podjetja, ki so povezana s stranko SD. To je bila praksa nekdanjega župana Jevška,« je tedaj ostro dejal Štihec. Tudi ta izjava bi utegnila Jevška dodatno povabiti na volilni parket.

Komentarji (62)

Renoir (ni preverjeno)

Jao Štihec skrij se! Še vedno gučiš ka je Trump zmago volitve. Tomi se odpelalo do konca.

gost uzz (ni preverjeno)

Enako kot se odpelalo jevšku, občino zadolžil in zabetoniral, neuspešno hotel pobegniti v bruselj, zdaj pa mu ne paše ministrovanje ker ni pogodu njegovemu prevelikemu egu.

In reply to by Renoir (ni preverjeno)

Panika (ni preverjeno)

V SD in ex SMC ste rejsan bouge. Se bogijte ka se več nete napajale iz proračuna? Te de se van odpelalo!

In reply to by Renoir (ni preverjeno)

lokalizator (ni preverjeno)

Mičo de van vsen gvinte vrezo pa de zmago na volitvaj.

Kobajagi (ni preverjeno)

Hahaaha,ti si humorist

In reply to by lokalizator (ni preverjeno)

svojik (ni preverjeno)

Ka neboš te presenečeni, rajši se že zdaj pripravi na tou.

In reply to by Kobajagi (ni preverjeno)

Beast (ni preverjeno)

MASTNO GLAVI?

In reply to by lokalizator (ni preverjeno)

ena pač (ni preverjeno)

Mičo de se posračo za kakšen vogal v BTC ne pa kaj naredil. Potem mora polovico BTC zraven vzeti, da bo mogoče pol toliko uspešen

In reply to by lokalizator (ni preverjeno)

hopcup (ni preverjeno)

Ge pa je uspešen? Saj pa, če nega špara nega BTC-ja. Horvat je takšen lopov in baraba, ka ga lejko iščeš daleč naokrog.

In reply to by ena pač (ni preverjeno)

lokalizator (ni preverjeno)

»Ustavil bi stekanje javnega občinskega denarja v podjetja, ki so povezana s stranko SD. To je bila praksa nekdanjega župana Jevška,«
.
Gda đoučeš ka se več nič ne steka v tvoj žep.

minsk (ni preverjeno)

Saj in eni in drugi nevejo drugo kak se iti nekšen revanšizem in medsebojno obračunavanje.

A ka bi pa v našoj maloj Soboti sodeluvali in levi in desni za dobrobit občanov, to pa nikak nemrejo

In reply to by lokalizator (ni preverjeno)

lokalizator (ni preverjeno)

Podpišen!

In reply to by minsk (ni preverjeno)

siksar (ni preverjeno)

Te stare obraze trbej zamenjati z novimi, vej pa že 10 lejt gledamo ene in iste pri kopanji...

Hoakb (ni preverjeno)

Ka drek agitejrate lidi. Počakajte do zadnjoga dneva ka te vidle, če sta vložila kandidature. Do tačas se pa osredotočite na te 3 kandidate ka so se že odločile. Dejstvo je ka ma SD slaboga kandidata (zato se verjetno “zatika” v SD-je), zato pa Jevšek razmišla ka bi šou nazaj za župana. Te njihov kandidat je itak nastalveni samo z namenom ka de kril hrbet celotni soboški SD garnituri (Jevšek, Perhavec, Miloševič).

BeznecPero (ni preverjeno)

To je šlamastika za jevška pa njegove :)

Anželj je bokši kandidat, to jevški ne vupajo pravti njegvi najbližji.

In reply to by Hoakb (ni preverjeno)

Jutif34561 (ni preverjeno)

Židan javi se

tutu (ni preverjeno)

Jevški pa Štiheci se sigurno kolca po Murski Soboti. Ampak se občanon ne kolca po njiju...

vodka (ni preverjeno)

Što koli samo sds sektaš ne.

Ej,Cajnko (ni preverjeno)

Što koli, samo udbaša ne.

Tecumseh (ni preverjeno)

Ta vlada je res od "sile": najprej se skrega oz. govori čisto drugače od nadrejenega Luka Mesec, sedaj bere, da se je sprl s predsednikom vlade še Jevšek... kaj je še vse v ozadju?

Jevskov kandidat (ni preverjeno)

Anzele fejst slabo kaze pa morejo nekak nazaj notre prite in znajo ka edino z Jevskon lejko..

Kandidate (ni preverjeno)

Ni eden je nej ok od teh! Tak ka letos de pestro

Groza (ni preverjeno)

Eh pa ka ste se to v zmisllile ka de Jevsek, vej pa nej normalne ste!!!! Samo nas za norce mate, najprlej se veselimo ka Jevsek nazaj pride, te pa zalost😪

Jevskov kandidat (ni preverjeno)

Ce de Jevšek kandidejro, tak boukse ka ove vsi odstopijo. Nemajo sans

. (ni preverjeno)

Jevšek bi še dosti naredo do penzije, če ga ne bi vpoklicali.

svétnik (ni preverjeno)

Očitno pomanjkanje samokritike določenih odsluženih osebkov,....Mislijo da imajo volivci kratkoročni spomin, kakšne zdrahe so se delale,...ne, ne, ne bo šlo!

Laz (ni preverjeno)

To neje istina ka de Jevsek kandidejro, san guco v soboto z njin in je pravo ka so bili presenecene kak je sploj do toga prislo ka de ponovno kandidiro in ka uziva v nove sluzbe, tak ka to je 100% laz, nesce se je zmislo sto scej Anželje skodo napravete, gvusno SDS, ka se bojijo Anželja

Pakjsj (ni preverjeno)

Ka pa ce bi bili brez zupana? Prosto po Preserni? Mogoce bi bokse bilo... Nisce nebi mogo pejnaz zeti, za 4 leta bi meli nasparano telko, ka bi lejko avtocesto po Gorickon potegnili...

Laz (ni preverjeno)

To neje istina ka de Jevsek kandidejro, san guco v soboto z njin in je pravo ka so bili presenecene kak je sploj do toga prislo ka de ponovno kandidiro in ka uziva v nove sluzbe, tak ka to je 100% laz, nesce se je zmislo sto scej Anželje skodo napravete, gvusno SDS, ka se bojijo Anželja

Modri orel (ni preverjeno)

Ge san pa gučo z nji en den prlr ksk je grato minister, pa je pravo: A, ge pa, ge ostajan v Soboti. Drüjgi den pa..... telko o Jevški.

In reply to by Laz (ni preverjeno)

Modri orel (ni preverjeno)

En den prle kak je grato......,san se zatipko

In reply to by Modri orel (ni preverjeno)

Obcutek (ni preverjeno)

Moj obcutek pa prave ka de se Jevsek vrnil, kjer je dim tam je ogenj.

svétnik (ni preverjeno)

212 občin v Sloveniji. Vsaj 212 fikusov, tajnic, avtojof, pisalnih miz, 212 računalnikov,....Noro velki aparat, šteri sam sebej (po)gej,...Od toga je vsaj polovica totalno "seoskih" občin!

. (ni preverjeno)

Jevšek je dosta nareda.

parada (ni preverjeno)

Mislin ka je za Jevškovo vrnitev malo prekesno. Volilci ponavadi ne nagrajujejo selitev sem, tja in nazaj. Anželj? Od kdaj je član SD? Že leta? Horvat? Napovedo je nepoklicno županovanje, torej ostane direktor in prek podžupanov vodi Soboto. Za moj okus je to sedenje na dveh stolih... Podžupana bi verjetno potem bila iz kakšnih lokalnih koalcijskih strank-slika podobna sedanji? Mešič mogoce ni jagodni izbor, bi se pa za spremembo karte malo bolj premešale, pa tudi mesta nekaterih direktorov javnih zavodov ne bi bila vedno tako samoumevna. God bless Soboto!

Panika (ni preverjeno)

V SD je panika. Z guče ka bi se Jevšek pa rad presedo iz enoga stolca nazaj na županskoga ščejo le zosagate kandidate in potencialne kandidate. Me praf zanijma keri model de pa volo Jevška, ob tun ka je občino zapüjsto v razsule in pobegno, kak podgana potapljajočo ladjo - kama- na boukše plačano mesto. Njegov pobeg vse povej o njeme. Nema šans več. Či so lidgej vsaj malo pametne te SD svetnike in Anželja ali Jevška nedo več volile!

sporni (ni preverjeno)

Ne predstavlan si ka bi pomenilo za Soboto, ka bi jevšek bil nazaj župan, če se je resan skregal z Golobon. Ka bi Sobota dobila te od te sfaje s predsednikom vlade? En velki nič.

Vanc Vanek (ni preverjeno)

Vejpa sta tej navedbe oba demantirala. Zdaj pa nehajte nabijati... Nej malo cudno, da ta informacija prisla ven socasno kak sta se druga dva kandirata predstavila ??? Malo zacajte misliti z mozgani !!!

Sunce van. . (ni preverjeno)

Stihec de kandidejro. Na zalost.

Rtjbb (ni preverjeno)

On je potrosena roba
Niko i nista
Nazadnje ga njegov stanovski kolega porazil

In reply to by Sunce van. . (ni preverjeno)

Bbjtr (ni preverjeno)

Potrošeni si tij. Pobrskaj si malo po internete in preveri kelko % je Štihec doubo gda je kandidejro za župana. Nenazadnje je 10 lejt neprekinjenega županovanja zadosta velke dokaz ka je cenjene med lidmij in trn v pejti kvazi buržujske elite.

In reply to by Rtjbb (ni preverjeno)

Brgujd (ni preverjeno)

Horvat pa Anželj ,taktika iz enaki strani. En bo prisel v drugi krog in bo podprl drugega. Spopad enega od teh z Mešičem v drugem krogu. Glavno pa je to ka bodo lahko pedri deco meli. Bravo koalicijski gnoji.

Gost cernelavci (ni preverjeno)

Anže nima šans

In reply to by Brgujd (ni preverjeno)

Tak mimogrede (ni preverjeno)

Lidje drogi, tü ide za taktiziraje pobiraja glasof za SD, komuniste.
Pa čestitke, ka ste zglasüvali zakon za oddajo dece pedron, lezbikan
transexsulcon, pa drügin seksualin iztirjencon. To sta navekši dosežek
pa podvig tote vlade.

Saj res (ni preverjeno)

Kaj pa p(f)tiči ne bodo imeli svojega kandidata, a?

Gees (ni preverjeno)

Mene de preprical kandidat steri de obecal da ne bo pusto gradbincem vec zajebavati obcane z takim salabajzerskim izvajanjem del na nas racun, dela se vlecejo v nedogled, na koncu pa katastrofalna izvedba. Steri de mislo tuj na bodocnost, zacel upostevati mlade, jim zaupati funkcije v obcinski upravi., v organizacijah za mlade, ne pa 50 plus stare. Uposteval vse sporte, pri financiranju, saj ne obstoja samo moski nogomet v nasi obcini. Poskrbel da javno podjetje ne bo metalo stran z cudnimi glasbenimi izvajalci ki sodijo v nek pretekli cas, fajn bi bilo ce bi imeli tuj kak neodvisen ceravno financiran od obcine , ( saj v obcini zivimo volilci razlicnih strank) mesecnik v katerem bi tudi kriticno porocali o kakih bedastih potezah trenutne garniture.

Taktika (ni preverjeno)

To ka so napovedale ka de sou Jevsek nazaj je samo prebrisana taktika vsemogocega SD, ka be se cim vec o ton pisalo in ka be Anželj dobo cim vec glasov. Vrvlite, to je to. Vidijo ka jim voda v grlo tecej in ene nedo mogle vec na racun obcine se financirate, pa so se to zmislile

Mimogrede (ni preverjeno)

Taktika in taktiziranje. Dvomin, da gre za takšen spor med vlado in Jevškom,
da bi ta zaradi tega presedlal. Ne mažite nam oči, ker smo desni od vas bistrejši,
vi pa od nas ...

Prebrisane (ni preverjeno)

To je samo taktika sd, slabo se jim pise, ka mislijo ka mo jih volile, ce je njihov predhodnik (Jevsek) srede mandata vujso za boukse polozaj, pa ka mo zaj pa enoga taksoga hinavca mele, pred ge bof tak kak pa mu sto kaj bouksiga ponujde pa zapistij volilve! Gotovo je z sd, nemo vec naswdle vasome nakladanje

Tak je (ni preverjeno)

Tocno tak, pobegno iz sobote za boukse polozaj, pa zaj misle ka mo pa volele njegovoga kandidata steroga je on nastavo pa stere de njegov potrcko, NEJ TO PA NEJ!!!!

Gospodarstvenik (ni preverjeno)

Ge van pa praven ka sobota nuca enoga dobroga gospodarstvenika sto kole je pa iz stere koli stranke, nej nekse uradnike ka ne vidiji v iz pisarn in do zdaj nemajo nikseh izkusenj, kak do tej soboto vodili (nprimer Anželj) Zato smo pa tan ge smo. Tak ka ce ma sto volo ma do 20. se cas se prijavite!

121adb (ni preverjeno)

Vij samo brisite komentarje, itak narod zna. Druge poerale nedo brisale...same ste tak scele

Razlog (ni preverjeno)

Evo to je razlog kak ste sd pokvarjene ka brisete komentare! Glih zavolo toga vas nemo volili ka izvajate monopol nad vsen!!!!! Evo to je to!!!! Pa zbrisite vej na pomurce nedo, zato de pa Mico izvoljene ka ne spila ze na racun komentarof, ka pa te se de......

. (ni preverjeno)

Na koncu kak napišeš pritisni komentiraj , pa de vredi.

881q (ni preverjeno)

V sosednji morafski opčini se tuj en oltajmer nazaj sili - s šurko podporo oltajmerov. !

1124aad (ni preverjeno)

To za Štiheca je nej istina, tak kak neje istina za JEVŠKA, samo neka brezveze pisete, nepreverjeno.
Te vidle mičo horavtov de sen gvinte zrezo😀😃
Sploj san nej znal ka ma tak močno podporo, če glih san ge nej za njega. San redno presencene ka se telko lujde odloce z njega, glede na njegovo ... svasta!

Pokvarjene1 (ni preverjeno)

Bole se pokvarjene, bole se cenjene,ocitno pre sobicancaj to pale! Pa prej ka de mu graščak kampanjo pelo, stere je ze pa presedlo h Golobe, aja aja, tan ma pa korist, pre Pocivalske vec nema. Nika decke dragenede s toga,narod je nej nore in ne naseda taksen kak ste vij. Tak ka se zmago lejko zbrisete pod noson

Anzelj (ni preverjeno)

Anželj pa tude nede dobo, njega smo pa pa pre fusbale spoznale pa na upravne, kaksen pokvarjenec je. Najboukse be bilo ka be prisla neksa zenska nepokvarjena, ka ma kaj veze z gospodarstvon, pa to ke to!

Volitve12 (ni preverjeno)

Ge pa spolj nemo sou volit, ka se me tuj niede ne vijde, pa rajae sploj nemo sou, pa pika

Ge tude (ni preverjeno)

Ge tude nemo so volet.
Anzela pokvarjenoga nemo, micoja tude nej ka se bole pokvarjene, mesic ma napako ka je pre sds, tak ka raje nemo sou kak pa gledo scuj 4 leta pa to lopovstvo

Jevsek11 (ni preverjeno)

Jevšek be mogo nazaj prite pa kandidejrate, pa be bilo v sobote vse tak kak trbej, dobro mogo be se Milosevica pa Perhavcke rejsete pa be bil IDEALEN KANDIDAT😀

Mnenje (ni preverjeno)

Štihec najboljši bivši in bodoči soboški župan vseh časov. Tudi komunalnim
lopovom bi stopil na vrat. Pa sposoben še zraven. Izvolimo ga!

Starejše novice