Županski kandidat Damjan Anželj meni, da bi moral župan biti povezovalec celotne regije. Za blaženje posledic draginje pa predlaga nižje stroške komunale, vode, ogrevanja in plačila za vrtec.

Damjan Anželj, kandidat za župana Mestne občine Murska Sobota, je v uvodnem delu pogovora za TV IDEA povedal, da s svojo družino že dvajset let živi v Kupšincih.

Več kot dvajset let je bil na Upravni enoti Murska Sobota vodja matičarjev, zadnje leto pa tudi del ekipe nekdanjega župana Aleksandra Jevška.

»Trenutno sem zaposlen na občini kot višji svetovalec na področju zdravstva in socialnih zadev in sem skrbnik proračunskih postavk domskega varstva starejših, invalidske pomoči, enkratne denarne pomoči in drugih vrst pomoči,« je povedal Anželj.

Kot regijsko središče ima Murska Sobota večje stroške

Kandidat Socialnih demokratov poudarja, da ima Murska Sobota dobro geostrateško lego na križišču štirih držav in večih turističnih regij in s tem velik potencial za nadaljnji razvoj. 

»Ker pa je Murska Sobota regijsko središče, to posledično vodi do večjega dnevnega migracijskega toka, gostega prometa ter posledično večjega pritiska na javne storitve in infrastrukturo, kar vodi do večjih izdatkov občine,« opozarja Anželj.

Župan mestne občine kot povezovalec regije

Funkcijo župana Anželj vidi tudi kot simbolno, kajti murskosoboški župan mora povezovati tudi ostale občine in spodbujati k povezovanju in napredku

»Župan mestne občine mora biti povezovalec tako znotraj občine kot tudi same regije. Mestna občina mora biti sila razvoja,« je za TV IDEA povedal Damjan Anželj.

Kolesarske poti, obvoznica, industrijska cona in Fazanerija

Anželj je med svojimi programskimi prioritetami izpostavil izboljšanje kolesarskih poti, izgradnjo obvoznice, širitev severne industrijske cone, preureditev Hartnerjeve vile v protokolarni objekt, ureditev Fazanerije in izgradnjo Nacionalnega centra za zaščito reševanje ob Soboškem jezeru.

Kako lahko občina blaži posledice draginje?

Kandidat Socialnih demokratov za župana je v pogovoru povedal še, da vidi velik izziv v dvigu cen in napovedani draginji, ki sta posledici trenutnih kriz.

Mestna občina bi lahko po njegovem mnenju nekoliko blažila stroške komunale, vode, ogrevanja in s subvencijami pomagala pri stroških za vrtec.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice