Nevzdržno stanje v novem bloku na Kocljevi. 

Poročali smo že pritožbah stanovalcev v bloku na Kocljevi ulici. Mogoče temu še kdo verjame, a jasno je, da se težave ne bodo odpravile same. Navsezadnje se zdi, da si pristojni podajajo žogico, nihče pa ne ukrepa.

V najnovejšem stanovanjskem bloku v mestu, v katerem so prednost pri najemu imele mlade družine in mladi do 29. leta starosti, nekateri od najemnikov (še vedno) povzročajo številne nevšečnosti.

V bloku je vse več stanovalcev, ki se neprimerno obnašajo, napadajo in nadlegujejo druge stanovalce ter uničujejo skupno lastnino. Nekateri so se na uredništvo obrnili že pred časom, pravijo, da se bojijo z otroki iti po hodniku in več ne vedo, kaj storiti. 

Stanovalci so se pred časom že obrnili na lastnika stanovanj, torej stanovanjski sklad, a ni še nihče ukrepal, tako, kot bi moral.

V okna metal kamenje, policisti so ga pridržali

Po informacijah Sobotainfo naj bi v nedeljo, 25. septembra moški vnajprej v svojem stanovanju razgrajal in kršil javni red, v nadaljevanju noči pa še v okna stanovanjskega bloka metal kamenje.

Za uradne informacije smo se obrnili na Policijsko upravo Murska Sobota, ki so za Sobotainfo sporočili, da so v nedeljo na Kocljevi ulici res obravnavali eno kršitev javnega reda in miru. 

»Druga kršitev, na isti ulici, se je zgodila v zgodnjih jutranjih urah v ponedeljek, 26. septembra 2022. Storilec obeh prekrškov je bila ista oseba

V nadaljevanju so nam povedali še, da se je pri obravnavi prve kršitve kršitelj umiril in upošteval zakonite ukaze policistov ter zapustil kraj kršitve. Zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega redu in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

»V postopku obravnave druge kršitve javnega reda in miru se kršitelj ni umiril in je kljub večkratnim ukazom policistov, da preneha s kršitvijo, nadaljeval s kršitvijo. Iz navedenih razlogov je bilo zoper njega odrejeno pridržanje na Policijski postaji Murska  Sobota. Tudi za drugo kršitev določil Zakona o varstvu javnega redu in miru je kršitelju bil izdan plačilni nalog,« so za uredništvo še povedali na policiji. 

Stanovalci sestavili dopis pristojnim, to zahtevajo

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi stanovalci sestavili dopis, v katerem zahtevajo, da pristojni ukrepajo in da naj omenjeni stanovalci nemudoma prenehajo z nedopustnim ravnanjem.

Po pričevanjih naj bi bili v najnovejšem bloku v Murski Soboti uničeni skupni prostori, nekateri izmed stanovalcev naj bi kopali po smeteh, ki se iz dneva v dan kopičijo. Pred vrati stanovanjskega bloka naj bi po informacijah Sobotainfo občasno ležale tudi igle.

Z dopisom so stanovalci po naših informacijah poleg Stanovanjskega sklada kot lastnika in upravnika stavbe Pomgrad - nepremičnine o dogajanju obvestili tudi soboško občino.

Po nekaj dneh jih je v nabiralnikih pričakal odziv pogodbenega pooblaščenca Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, katerega objavljamo spodaj.

Sledijo odpovedi najemnih pogodb?

Za več informacij o tem, kaj se bo zgodilo v primeru, da Poziva k spoštovanju hišnega reda, ki so ga stanovalci prejeli od pogodbenega pooblaščenca Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, le-ti ne bodo upoštevali, smo se z vprašanji obrnili na omenjeno institucijo. 

Odziv objavljamo v celoti. 

»Uvodoma ugotavljamo, da nam dopisa stanovalcev niste podrobneje predstavili, zato situacijo težko komentiramo. Upoštevajoč vedenje o marsikaterih slabih sosedskih oziroma medsebojnih odnosih v večstanovanjskih stavbah, lahko sporočimo mnenje, ki izhaja iz siceršnjega poznavanja omenjenih razmer v stavbah, v katerih smo upravnik.

Na naslovu Kocljeva 18 je upravnik stavbe podjetje Pomgrad - nepremičnine in je pooblaščenec vseh lastnikov pri poslih rednega upravljanja. Lahko ukrepa na način, da stanovalce pozove k spoštovanju Hišnega reda in dobrih sosedskih odnosov, saj drugih pristojnosti nima po SZ-1 ali pogodbi o upravljanju nima.
 
S 1. majem 2022 je naša družba postala pogodbeni pooblaščenec Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, Javni sklad, konkretnega lastnika nekaj neprofitnih stanovanj, ne pa celotne stavbe.

O nevzdržni situaciji nas je lastnik seznanil in predlagal, da najemnikom teh v okviru naših (omejenih) pogodbenih pristojnosti, kot pooblaščenec, pošljemo poziv k spoštovanju hišnega reda, k obzirni rabi stanovanj in skupnih delov objekta ter spoštovanju določil najemnih pogodb.
 
Najemniki so seznanjeni, da bodo najverjetneje sledili dodatni ukrepi. V primeru nadaljnjega kršenja določil najemnih pogodb bodo kršiteljem po presoji lastnika odpovedane najemne pogodbe, saj nespoštovanje mirne rabe stanovanj in skupnih delov, predstavlja krivdni razlog za odpoved najemne pogodbe.

Glede splošne problematike razmer, prav tako delitve stroškov iz naslova vandalizma na skupnih delih objekta, je upravnik stavbe Pomgrad nepremičnine, primernejši in pravi naslov

Pomgrad - Nepremičnine smo prosili za odziv, poleg tega pa nas je zanimalo tudi, ali bodo mogli za uničene stvari v skupnih prostorih plačevati vsi najemniki stanovanj. v skopem odgovoru so nas le usmerili na lastnika stanovanj - Stanovanjski sklad Republike Slovenije. Ti se na naša vprašanja še niso odzvali

Za komentar o dogajanju v najnovejšem bloku v središču mesta, v katerem živi kar nekaj malomarnih stanovalcev, smo se obrnili tudi na Mestno občino Murska Sobota, odziv še čakamo.

Komentarji (108)

Mod (ni preverjeno)

Aaa mamilopapeki... Razterati bando...

Big day (ni preverjeno)

Ja kaj se pa čudite??? Davlete nova stanovanja zakopleksejranoj šmrklavcon šteri živijo na račun bogatih staršov,šteri nej so bili v vojski da bi se navčili malce reda in bontona...V glavnon tou so razvajena deca šterin falon manire in šteri nej so bili vzgojeni...!

In reply to by Mod (ni preverjeno)

tutu (ni preverjeno)

Neven, zakoj man občutek, ka pri "v katerem so prednost pri najemu imele mlade družine in mladi do 29. leta starosti" nekaj važnih informacij falijh... Tu valda "novinar" skriva, što točno je ta notri prišo in što povzroča probleme...
Navsezadnje san za socialna stanovanja, ker se na tej načine lažje reši razlike med lidmi, ampak te, če se zaradi toga pojavljajo problemi, te jih tudi trbej znati povedati, napisati in rešiti. Nej samo s strani stanovalcov, temveč tudi novinarov pa politike.

Edamec (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Rdeči so za nekaj glasov pripravljeni prodati perspektivno prekmursko mladino, ki plačuje gromozansko najemnino

In reply to by tutu (ni preverjeno)

hecno (ni preverjeno)

Ja, mlade druzine kao… Ka pa vsa ostala stara stanovanja ka so zasedena s strani samskih starih zensk?? Kerin so se deca zdavnaj odselila… Zdaj pa same zasedajo velka stanovanja. Prave mlade druzine pa te na racun toga ne dobijo stanovanj.

In reply to by tutu (ni preverjeno)

Lojtrček (ni preverjeno)

zdaj vsaj policija ve kje so narkomani ali morebitni dilerji. več naj krožijo pri tem bloku, pa bo takoj večji mir.

Surfeiter (ni preverjeno)

Dajte metodu trobeci eno stanovanje v bloki
pa bo naredil red
Za njim je vse čisto
vse porihtuje u nulu

Kobajagi (ni preverjeno)

Za Metoda si 16 lejt prekesen,nega ga vec med nami.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Mešečar kaudiš (ni preverjeno)

ga.SUKIČ IMA VSE POD NADZOROM.

Big day (ni preverjeno)

Ove sukiče de pomalen trebelo .ebati,ka same pizdarije delajo po Sloveniji!!!

In reply to by Mešečar kaudiš (ni preverjeno)

BeznecPero (ni preverjeno)

Hvala POMGRAD in JEVŠEK ka sta center sobote naredila SOBOŠKE FUŽINE. Ostali so samo še šiptari, keri se selijo v najbokše bloke pa delajo nove slascicarne pa kebabe. Emruli je pod Jevškon kujpo pol Sobote.
.

Zaj de Polanič zazidal še en blok za iste problematične, sobočanci pa te ostali brez parkirišč. Jevšek je nej napravo nika od toga ka je obečal, nej čudno ka je vujšo v Ljubljano.

MR (ni preverjeno)

S tvojega komentara je vidno samo eno. Ka si totalno politnično obremenjeni. Po tvoje sta Pomgrad in župan kriva, ker je CSD v stanovanja od državnega stanovanjsega sklada notri nametal takšne problematike. Pa kak vam takšna logika uspeva.

In reply to by BeznecPero (ni preverjeno)

Hhhjjhloj (ni preverjeno)

Zaj povej, ka je Pomgrad politično neobremenjene?

In reply to by MR (ni preverjeno)

ty6 (ni preverjeno)

Tebi se pa vidi, da si nerazgledan.
Lastnik stanovanje je stanovanjski sklad MOMS, nad katerim bdi župan.
In ta je odločil, da so problematiki primerni za najdražja stanovanja v centru mesta.

In reply to by MR (ni preverjeno)

lololololololollol (ni preverjeno)

To je stanovanjski sklad Republike Slovenije nej pa občine.

In reply to by ty6 (ni preverjeno)

Jelena1234577 (ni preverjeno)

Ka ti najemnino placan za te mesec ce nemas

In reply to by lololololololollol (ni preverjeno)

lampers (ni preverjeno)

Nej se sramotiti, prosim te.

In reply to by ty6 (ni preverjeno)

BP987 (ni preverjeno)

No ka smo natančni. Brez žegnja župana se nebi nikaj delalo. Kda je pomgrad pravo ka de notri naselo to populacijo, nej pa delo blokov za občane, bi Jevšek včasi mogel pravti ka nej. Občina ma vse pristojnosti ka to dovoli ali pa nej. iz najlepšij falatof sobote smo napravli geto

In reply to by MR (ni preverjeno)

Bluziš (ni preverjeno)

Daj ne nori. Te blok zgleda kak zapor. Kakšen najlepši kos MS?

In reply to by BP987 (ni preverjeno)

Bindi (ni preverjeno)

Ne žali Fužin. Tan je policija že v 80. letih pa za ten naredla red in so gratale eno najbolj varnih delov mesta. Saj je vmejs še kakšen čüden osto, ali jih je tak malo, ka nega problema. Tan san živejla par lejt. V noči lejko normalno ideš, nihče ti nede nika. V bistvi kakšni dečki, ka so v noči vöni, dobro poznajo lidi z njihovoga bloka, pa si še bole varen, ker bi te ščitili, če bi se kaj zgodilo, tou so mi pravli sami Fužinci, keri so že dugo tan. Tüj če se ne drüžiš z njimi, če znajo, ka si od tan, si bole varen kak ge indri. Lidje so navajeni, ka so z različnih koncof (bivše države), zatou si ne delajo problemof.
Največ sranja je v centri, kama idejo fsi, tüj probleme delat.
Ovak pa so bloki na Fužinah fejst kvalitetno grajeni, cejla soseska je odlično načrtovana, zatou je dosta zelenih površin, in je tan rejsan lepou živeti.

In reply to by BeznecPero (ni preverjeno)

Komunista (ni preverjeno)

Jevšek je bil najslabši župan.

92..... (ni preverjeno)

zato pa ne voli v MS več Sd za župana, ker je prevelika klika. Malo je potrebno premešati jim karte

In reply to by Komunista (ni preverjeno)

Jelena1234577 (ni preverjeno)

Ka nicas karte za sloganje posodin ti

In reply to by 92..... (ni preverjeno)

Kristal (ni preverjeno)

Štihec pa še slabši

In reply to by Komunista (ni preverjeno)

Gost5123 (ni preverjeno)

Naj mi en povej kak takši pridejo do takšnih stanovanj? Ge pa 10 ur na den delan, pa komaj shajam čez mesec. Res, prosim za nasvete.

vrana (ni preverjeno)

enostavno, na socilano se prijave in na črno delaj, recept pa pol

In reply to by Gost5123 (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Dober nasvet. Danes je čas goljufov in socialnih podpirancev. Poštenje pri nas že dolgo ni več vrednota. Žal nam je osamosvojitev prinesla tudi to.

In reply to by vrana (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

in izvolitev nove vlade Svobodnjakov še toliko bolj, žal

In reply to by gru (ni preverjeno)

Lubrikantis (ni preverjeno)

Dokaži? Ali v prazno mlateš?

In reply to by vrana (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

ka ti naj dokažen?

In reply to by Lubrikantis (ni preverjeno)

Lubrikantis (ni preverjeno)

Tou ka je prinesla vlada Svobodnjakov?

In reply to by vrana (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

gledaj poročila in vključi mozek

In reply to by Lubrikantis (ni preverjeno)

takjetk (ni preverjeno)

Socialno 2 sobno stanovanje prejk stanovanjskoga sklada pride na konce druzino z 1 otrokom ( z vec dece se menje ) 90€ najemnine! Ostali del do punoga zneska sofinancera drzava! Stroski so tu minimalni. Tak ka ce dva dobivata socialno + otroske cistak normalno shajajo skos mesec kda placata 90€ najemnine! Za stroske pa so tak enkratne socialne pomoci… Tisti ka pa delajo posteno pa taksnoga luksusa ne dobijo

In reply to by Gost5123 (ni preverjeno)

Čičkon (ni preverjeno)

redkokeri primeri so tak. če pa ti ne paše, pa idi še ti tak živet.

In reply to by takjetk (ni preverjeno)

Tau gli (ni preverjeno)

Vejpa v ton bloke je narod iz varne hise ali kak se tome prave. Kriznj center. Ka ste pricakuvali??? Kelko znan so njih nastanili v ton bloke.

vrana (ni preverjeno)

in to v centru mestu na top lokaciji, aleluja

In reply to by Tau gli (ni preverjeno)

Jelena1234577 (ni preverjeno)

Znas kak se tomi pravi jebi veter

In reply to by Tau gli (ni preverjeno)

gdegdgdgdg (ni preverjeno)

Ka van kak stanovalec razložin kak je v ton bloki. 80% nas je naseljenih notri normalnih, kateri plačujemo ogromne najemnine. Ostalih 20% so naseljeni problemi prek socialne. To niso južnjaki in šiprati ampak cigani s vseh strani Prekmurja. Keri so se poleg vsega še povezali med sebo. Galama, smeti, zamazanija so posledice toga. Pa nej me označiti za rasista, ampak tej ka so naseljeni tu (ne pravin na splošno!!!), resno nevejo živeti v socializeranon svejti. Verjetno pa bi te problem mogla reševati socialna.

gdegdgdgdg1 (ni preverjeno)

Do stanovanj so pa prišli, ker je bilo zaradi previsokih nejemnin premalo prijav in je prosta stanovanja vzela socialna. Oni pa lepo kšenki živejo notri.

In reply to by gdegdgdgdg (ni preverjeno)

Haha123 (ni preverjeno)

Šenki ne živejo, ka morejo najemnine plačuvati, se pa strinjan kanso not naselili najbole problematične lidij.
Ges že čakan na takšo stanovanje 4 leta.
In lekar se ga nemo dočakal.Nažalost Majo takši ka na socialno bežijo vsaki den gnjavit privilegij

In reply to by gdegdgdgdg1 (ni preverjeno)

hhh (ni preverjeno)

poloznica za najemnino je 90€ za socialase! videno na lastne oci!

In reply to by Haha123 (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

in kerim pogojam so se zavezali teh 20%, si morajo v določenem roku poiskati mogoče kakšno službo, se izobrazit, se kvalificirat, ali je to samo poiskus sodobnega sistema, kako neandertalca civilizirati?

In reply to by gdegdgdgdg (ni preverjeno)

leppozdrav (ni preverjeno)

Ne. Kak enkrat dobijo to stanovanje jih vec nisce ne preverja. Tudi kda deca koncajo solanje lejko not ostanejo. Tak ka v praksi delajo vsi, pa se dale vlecejo socialno stanovanje

In reply to by vrana (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

no super, normalen deloven človek pa pač skoraj 100 čukof kredita, adijo resno

In reply to by leppozdrav (ni preverjeno)

Set (ni preverjeno)

Maš prav eni resni so katastrofa in lih takše so tan ka so doma tuj zamazane ampak ne delajo sranje samo cigane tan znan ka je en drogeraš tan in tisto pijše tude ka delajo cejlo noč galamo aaa ka.pa tou? Pač znan tej eni cigane so doma zamazani bili tak ka nače nede nika

In reply to by gdegdgdgdg (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Socialna ne bo rešila nič, pričakovanja so odveč. Vse kar lahko storite je medsebojni pogovor na dostojni človeški ravni. Mogoče uspeha ne bo takoj. Treba je vstrajati. Praksa je že pokazala, dokazala, da so se stvari z ustrezno komunikacijo, premaknile v pozitivno smer. V medsebojni debati se je treba nujno izogibati osebnim žalitvami, omaloževanju in nacionalizmu. Le lepa beseda lepo mesto najde. Morda pa bo tudi v vašem stanovanjskem bloku tako.

In reply to by gdegdgdgdg (ni preverjeno)

Rom Pompom (ni preverjeno)

Točno tako. Bravo.

In reply to by gdegdgdgdg (ni preverjeno)

Bzhsbsv (ni preverjeno)

Vej pa mate tudi ovo plasticno kelnarco, kera se samo snema in slika, pa te to boznijo objavlja. Obdelo jo je pa najslabsi plasticni kirurg.. ta ka to ne sti v tistih 80 normalnih.. bole je procent kontra

In reply to by gdegdgdgdg (ni preverjeno)

Kelnarco (ni preverjeno)

Štero to misliš?

In reply to by Bzhsbsv (ni preverjeno)

Taburet (ni preverjeno)

Sabina? Vepa ona je naravna lepotica. To so vse geni

In reply to by Bzhsbsv (ni preverjeno)

SPL tajkun (ni preverjeno)

In upravnik je SPL, so katastrofa. Z njimi nič nete rešili, so mafija. Me ne bi čudilo, ka njin to paše, zato ka potem treba popravljati, uni pošljejo "zunanjega" izvajalca, in dobijo 10% plačila od izvajalca ki ga stanovalci plačajo iz skupnega fonda ali s položnic.

Na razpise, kda trebej kaj delati, samo svoje kcuj zriktajo, in dražje. Potem ne glede stere stanovalci zberejo, kao da imajo "izbiro", dobi SPL 10% za posel. Ce stanovalci zberejo čisto drugega na lastni režiji, in se stanovalci strinjajo, pa jim SPL ne plača takoj in so vedno neksne mučke.
Že nekaj podjetnikov prišlo poglednit, pa da podajo ponudbo, in kda zvejo što je upravnik večinoma komentar v stili "mij pa z njimi več ne sodelujemo", "nam ne plačajo", "za plačila smo mogli na izterjavo" etc.
Vse kar pride iz njihove strani imajo uni neverjetno korist.

-Fasado bi preplacali za 2/3.
-Vrata nam stalno prihaja njihov mojster popravljat. Isto domofone.
-Avte nam butajo na parkirišče, in kda scejmo, ka bi kamere meli, se izmikajo.
Sosednja bloka v trenutku dobila kamere (ni SPL upravnik)
- smo zahtevali rampo, se izmikajo, sosednja bloka pred mesecem dobila rampe
- so nam prišli urejat živo ograjo, so zrezali tak daleč, ka so uničili. Smo se pritožili, in kda so prišli s SPLa, ok, ni tak grozno. Plačali bomo 2/3. Ma k, in smo se tak dugo kregali, ka na konci nič plačali. Ograja se je posušila in crknila. Zdaj mo mogli novo posajati.
-strelovod, SPL kao tri ponudnike, ki so se prijavili na razpis, najcenejši je bil za 1/3 dražji od pnudnika z Ljubljane, ki ima dober review na googlu. Upravniku ni pasalo. Se vidlo na obrazi.
-nam s sosednjoga bloka vdari z avtom v fasado, povej, ka bo krila stroške. SPL bo uredil, na konce smo mi plačali, ona nic.
-je trebelo v kleti popraviti sifone, ka kda več deza, mamo poplave. S strani SPLa zbrane ponudbe, najcenejša 1/2 dražja od opet, ka smo sami poiskali izvajalca.
-Je bila težava pri eni sosedi glede lastništva stanovanja, SPL pošlje svojo odvetnico, jo plačujeta in po dveh letih ni nič uredila.
-že 10 let se pravdamo s sosednjimi bloki, ker si je občina prilastila zemljo, zgradila blok in sedaj je težava s parkirišči in nemremo meti lastni vhod zaradi interventne poti. V tun časi se je spremejno zakon. Steri lejko blokom razdeli sorazmerno glede na velikost bloka. Kda bi njihova odvetnica mogla priti na občni zbor, je vedno neksni izgovor.
Kda jim pišeš za pojasnila z njene strani, ti odpisavljejo vsi drugi, samo odvetnica ne. Noro.
Na sreco so se prinas lidgej malo zbudili in zadnje dve leti se vec ne dajo okoli voziti s strani SPLa. Prejšnja leta pa je bilo fajn SPLu, stanovalcon se nej dalo s temi stvarmi ukvarjati, uni delali na svoj mlin, stanovalci pa tiho plačevali.
-med drugim blokom in našim, je občina omogocila, da po nizki ceni od kupijo bloki zemljo. Kda smo pravli, ka nas naj prijavijo, ka bi uredili stisko s parkirišči, sploj zaradi zgoraj omenjenoga problema, je bil SPLov odgovor, ka na vse se pa tudi nemremo prijaviti. No, na konci se nisce neje in zdaj bo občina dala zastonj drugemu bloku, ker so oni na lastno pest urejali zelenico. Enkrat na leto najamejo nekoga, ka pokosi.
- se drujgi blujzek blok se jih je komaj po letih reso, ker kda so sceli zamenjati upravnika se jih je pa SPL lotil s svojimi konkretnimi pravniki in je zadeva šla na sodišče.
Kda pa tij rabiš pa traja čim dlje, seveda, zato da jim plačuješ dodatno.
Mij jih sicer imamo najete kak upravnika, niso pa uni lastnik bloka. In me zanima, ka bo januarja na obcnon zbore, kda se bo zahtevala zamenjava upravnika.
Čimbolj vstran od SPL. Kjer so oni, je sranje in nategancija.

. (ni preverjeno)

Vej pa či ste nej zadovoljni z upravnikon ga zamenjajte kak smo ga mij že preci lejt nazaj. Mamo Fiso pa smo zadovoljni. Pa nej mi gučati ka je zamenjava težka ide enostavno samo vas more biti zadosta za tou. Či vas pa nega je pa se ok.

In reply to by SPL tajkun (ni preverjeno)

Lendavska (ni preverjeno)

Mi mamo fiso pa smo nej zadovoljni. Neverjetno visike poloznice posiljajo. Obnasajo se pa kak prizadeti.

In reply to by . (ni preverjeno)

Radoveda (ni preverjeno)

Šteri blok je tou?

In reply to by Lendavska (ni preverjeno)

Mujo 2023 (ni preverjeno)

Prijateljček, to pa so slovenskoprekmurska gamad

TheNewLeader (ni preverjeno)

To zato ker SLOVENIJA KOT DRZAVA NESLOVENCEV AMPAK TUJCEV vabi vosanijo in ciganijo v svoje nove predele mest!

Z zakonom in sklepi cleni ki jih TOTA SMESNA SLOVENSKA REPUBLIKA IZFAJA VELJAJO LE ZA Slovence in ne za tujce in ciganijo zato za njih ni pravil oz veljavnih clenov, jaz ce zaprosim za enkratno dobim 5 papirjev kjer nisem orposcen im imam - 2000 na racunu in delam za piclh jurja z 2 clansko druzino z eno placo ampak vsi drugi ki niso drzavljani slovenijr ter romi so oprosceni vsega ter dobijo vecni znesek kot je lrepisan za slovenca.

svojatt (ni preverjeno)

Najprej je potrebno končati šolo in se naučiti pisati, ter šele potem začeti repenčiti po spletu.

In reply to by TheNewLeader (ni preverjeno)

TheNewLeader (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Rajsi vidim slovenijo pod Rusko federacijo oz Madzarsko oblastjo kjer bi blo vse enako redno ter pomoc mladim bi blo za drzavljane drzave!

Slovenija pa je suznje Brüselskim birokratom! ..... Jebes takso drzavo! Boril se pa bi najmanj za to sranje kjer narod ne vezejo skupan ampak ga redcijo in varujejo le denar!

asdasd (ni preverjeno)

ka si nori, te bi še delati moral !

In reply to by TheNewLeader (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Za casa juge bi taksno razvajeno gamad milica namlatila na mrtvo ime. Ti gnoji delajo sramoto tudi vecini delovnih Ciganom! Naj jih bar oni v roke zemejo, ci si nihce ne upa, moj predlog pa je da ce 3x kdo dokazano poskoduje skupno lastnino ga fukniti iz stanovanja, naj jim magari v zavozenoj muri bokse napravijo, ograja pa kamere pa tak ze so.

Kimi9 (ni preverjeno)

Tou si napijso v nulo.Tak je realno...Ge san tuj Cigan nemo pijso ka san Rom san ponosen Cigan in kruh slujžen v Avstriji in gnes dej je jebeno.Samo ka lejko takšen delaš nika tak so navajene živete in nega boga ka do znale kaj cejnit...tak so njihovi starši živeli in tou ide dale tak....Nej pa metat vse v isti kos zarade par bacilov smp vsi krijve.

In reply to by Gees (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Prav imate.

In reply to by Kimi9 (ni preverjeno)

Pakjsj (ni preverjeno)

Beli cigani, pravi Cigani.... V saksi skupini so cigani (lopovi ali pa bedaki)... Poznan cigane, steri so Cigani z velko crko, lidgej po dusi in telesi, poznan pa tudi bele cigane (pisano z malo), steroga bi se samo s pendrekon tekno. Ce delajo probleme, stirati v, pa mlatiti... Ali pa zeti socialno, belin ali pa carnin...

nedalajonic (ni preverjeno)

Stanovanjski sklad tak ne naredi NIC! Naj novinari malo raziscejo sto dejansko zive v teh stanovanjaj ( nej teh novih ampak starih ) Puno stanovanj se oddaja za 50€ na mesec samskin starejsin zenskan ali paran. Pa so ta stanovanja namenjena mladin in mladin druzinan. S kec pa te pravica ka ma stanovanjski sklad not samske zenske v 2-3 sobnih stanovanjaj? So sorodnice? Delajo tan? Ale enostavno deca odrastejo, se odselijo, zenske pa tan pac ostanejo in zivejo na racun drzave? Ale pac babe na stanovanjskon ne preverjajo vsako leto kak bi mogle, ce se itak majo tisti ka tan zivejo pravico tan ziveti… Ale resan pridejo po vezaj lidje do stanovanj? No kakorkoli? To ka se v MS dogaja na stanovanjskon skladi je KRIMINAL in spada v VSE medije!!!

:) (ni preverjeno)

Sorodniki zaposlenih! ;) Samo o ton se ne guci :)

In reply to by nedalajonic (ni preverjeno)

Prav maš (ni preverjeno)

Saj znaš, ka zaposleni na stanovanjskem skladu pa njihove pritikline, t.j. znanci pa familija majo prioritete.Tak je valda prišlo do toga kar oposuješ.

In reply to by nedalajonic (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Nihče noče posegati v ta kriminal. Nikogar ne zanima kdo in koliko jih prebiva v teh stanovanjih. Popoln kavs in nered, brez slehernega nadzora. Odgovornim se za isto plačo ne da drezati v taka gnezda, kjer si lahko nakopljejo sitnosti. Kar pa objavijo mediji, se hitro pozabi in življenje teče dalje z isto, nerešeno problematiko.

In reply to by nedalajonic (ni preverjeno)

Tumpek (ni preverjeno)

Če 20% blokovske populacije dela sranje 80% blokovske populacije, potem je s temi 80% nekaj zelo narobe ...

Gees (ni preverjeno)

Problem je v tem da do postenoga drzavljana steromi zaradi takih prascov zivci popustijo hitro na sodisce fuknoli. 10 odvetnikov od’ zrtve” de se na njegove finance spakivalo!

In reply to by Tumpek (ni preverjeno)

Sad. (ni preverjeno)

Žalostno. Lidgej so srečne, ka so končno dobili stanovanje, ker vsi znamo kak težko je to v zadnjon čase. In te nekše budale vse zaserejo.

@cicibo

Rom ali ne rom!kdo ukrepa glede taksnih situacij?nadzorni ali fisa? Lepo vas prosim.imeli smo problem in ga se mamo z neromi!!pokanje mlatenje cel dan!in kdo ukrepa?se pritozis in odgovor iz njihove strani da oni z taksnimi dejanji niso povezani!glavno da se kasira na veliko.gleda nemira pa ni samo v tem bloku ..bi se nadzorni malo mogli sprehodit in odpret usesa kdo krsi javni red in mir samo na žalost tega ni..

@cicibo

Rom ali ne rom!kdo ukrepa glede taksnih situacij?nadzorni ali fisa? Lepo vas prosim.imeli smo problem in ga se mamo z neromi!!pokanje mlatenje cel dan!in kdo ukrepa?se pritozis in odgovor iz njihove strani da oni z taksnimi dejanji niso povezani!glavno da se kasira na veliko.gleda nemira pa ni samo v tem bloku ..bi se nadzorni malo mogli sprehodit in odpret usesa kdo krsi javni red in mir samo na žalost tega ni..

gru (ni preverjeno)

Mirni in normalno vzgojeni stanovalci; Naj vas "potolažim", da vas nihče ne bo rešil vaših tegob. "Podivjane živine" ni mogoče krotiti z raznimi papirji odgovornih. Za rešitev je potrebna hitra, po potrebi groba in učinkovita izselitev! To se pa ne bo zgodilo. Tako bo vaše sobivanje s problematičnimi tudi naprej takšno kot je.

.. (ni preverjeno)

To so miličniki nekoč hitro naredili red.

S takim razgrajačem so se malo "pogovorili" in je bil potem mir.

gru (ni preverjeno)

Ta policija ni niti senca od takratnih miličnikov. Več kot dovolj dokazov je za to trditev.

In reply to by .. (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Ta policija ni niti senca od takratnih miličnikov. Več kot dovolj dokazov je za to trditev.

In reply to by .. (ni preverjeno)

290319 (ni preverjeno)

od kar je dovolj 6 mesečni tečaj za policista in od kar so tudi policistke del tega aparata , je šlo vse samo na vzdol po sistemu, samo da imam službo.

In reply to by .. (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

V šestih mesecih še komaj spoznajo prometne znake.

In reply to by 290319 (ni preverjeno)

Kobajagi (ni preverjeno)

Ja,pa te je svizec zavil cokolado

In reply to by .. (ni preverjeno)

Cezar (ni preverjeno)

ge so tisti časi gda smo meli redne policaje....

gru (ni preverjeno)

Miličnike mislite?

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

Parsifal (ni preverjeno)

gru..mislim ka mas prav...

Lola macka (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nwm zakoj zdaj samo cigane sinflete pa Neven ka vse itd cigani so bole kulturni kak pavri nej je pa niksa razlika med ciganami Ali pavrami krv je ista to pa ne resno žalostno ka starše pokojne omenite

Sobotašinfo (ni preverjeno)

Nebi zaprli komentarje ker to ne pela nikam sramta sobotainfo.
Spodbujate rasizem! Naj organi resijo ce se resiti da !!

gru (ni preverjeno)

Nobenih socialnih stanovanj takim ki imajo zdrave roke in noge. Naj si sami ustvarijo bivališča, kot vsi ostali. Družinsko življenje pač terja odgovornost. Prav je, da vsak uničuje le tisto, kar je sam ustvaril. Taki, ki jim je vse dano brez vloženega truda in živijo na plečih Države, pač brez občutka krivde uničujejo vse kar jim pride pod prste.

Mišo (ni preverjeno)

Niška banja, topla voda....aj romaleo...

gru (ni preverjeno)

Za stanovalce stanovanjskega bloka ni pomembna njihova verska, politična in rasna pripadnost. Pomembno je, da so dostojnega vedenja in spoštljivi do svojih sostanovalcev. Lahko se doda tudi prijaznost. Pozdrav z nasmehom, bo zagotovo povzročil enako reakcijo. Nobena pristojna služba ne more tako uspešno reševati nakopičenih problemov v bloku, kot stanovalci sami, za kar pa je potrebna sloga. Včasih lepa beseda lepo mesto najde. Morda pa ravno to manjka v tem "razvpitem" bloku.

Gost 120 (ni preverjeno)

Mene samo zanima, kak dugo do tej problematiki plačuvali to stanovanje, ka nešterni socialaši, so ne komunale pa stanovanja plačuvali en čas, gda so dobili odločbe, ka morejo vö, mi pa že leta čakamo na stanovanje, pa najem pošteno plačuvlemo, za naš pa nega stanovanj, ja prej vi mate ge biti, mi pa nemamo občinskih stanovanj.

Sibirecc (ni preverjeno)

Brez veze pijšete tej ka pijše se zvas smigij pa je zvami dober 100%

Jelena1234577 (ni preverjeno)

Sto to povej

In reply to by Sibirecc (ni preverjeno)

Jelena1234577 (ni preverjeno)

Te povej sto si

black panter

banda ciganska

Antivaxxer (ni preverjeno)

To van je sociala in ideologija kero tirajo levičarji. Keri so nej sposobni v življenji nika ustvariti tudi ceniti nevejo ka jim je dano.

Kekc (ni preverjeno)

Poskusite na Fb profilu soočiti bando z resnico. Ko rečem bando, mislim stnovanjski sklad. Te ljudje podpirajo neumorno rojevanje otrok, nova stanovanja pa v najem polpismeni drhali z balkana in folku, ki iz dolgčasa deco pumpa. Posten narod pa plačuje nerazumne najemnime in socialne podpore tistim, ki jih obdari stanovanjski Sklad

BUNDAŠ (ni preverjeno)

Pa nemreš nevzgojenomi govedi nika dopovedati z papejron!
Vejpa tüdi okrog pašnikof nemajo tabel z napijson, ka govedo prek meje nesmi. So postavili električne pastijre, ka govedo zdrma parkrat, pa te je mer.
Istotak trbej ten govedon s toga bloka kakšno stvar dopovedati z "električnin pastiron" alipak bar z paralizatoron. Z papejron pač nika ne napraviš prouti takšnin

carni vrag . (ni preverjeno)

tako je

In reply to by BUNDAŠ (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Samo popolni idioti naseljujejo lumpenproletariat v središče mesta. Sicer so pa Šiptari tak pokupili pol Sobote. Zdaj do pomali doveli zemljake, te de pa tak kak v Prištini.

Pistek10 (ni preverjeno)

Vse to je nekdo zCSDja zakaj je predlagal ka so cigane notri naselili so preverili če so to zadosta civilizirani ljudje ki lahko v tem bloko živijo. Ime pa primer kdo je to predlagal pa naj to reši.

GOSPODJE (ni preverjeno)

OSTALI BI DOMA NA PODEŽELJU NEJ PA PROPADAJO DOMAČIJE VIJ BI ŠPILALI GOSPODE V MESTI ŽE POL GORIČKOGA JE V SOBOTI ,VAM JE NE LEPŠE ŽIVETI NA SVOJEM V MIRU ZATO PA PRENAŠAJTE DAVEK BLOKOVSKEGA ŽIVLJENJA

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Niso problem ti, ki jih omenjaš. Problem so "brazilci", To več ni normalno, kaj se dela.

In reply to by GOSPODJE (ni preverjeno)

mrki (ni preverjeno)

Pa to je of debeli fuknjenec

čarni vrag (ni preverjeno)

Dva prijatelja sta vkuper študirala za doktora. Delala sta v isti bolnici. Eden poleg drugoga sta zgradila enake kuče. Te pa je eden dobo krasno ponudbo iz UKC. Lepo je odo kučo in se odselo v Ljubljano. Kučo pa je kupo Cigan ali kakor hočete Rom. Pa se pri ploti srečata. Pa pravi Cigan: "Jaz vas razmin. Vaša kuča je vredna 200.000 Eur, ker mate za soseda Cigana. Moja pa je vredna 400.000 Eur, ker man za soseda doktora."

Hhhjjhlo (ni preverjeno)

sem gay in bi se dol dal s kakšnim 100 kilašem

pametni (ni preverjeno)

taki lepi bloki
v njih pa večina kanon futra
kdo je tu nor
to je zdaj vprašanje

Ajdova kaša (ni preverjeno)

Kljub lepo novozgrajeni stavbi, zakar drugi kasirajo, se vec pa je takih, ki to pridno izkoriscajo... bi samo komentar - niso krivi, ker njim občina to omogoca....
No, pa se naj kdo opogumi- in pride pogledat, kaj se cele večere dogaja v tej garažni hiši,... na ves glas muzika, rolkanje, cviljenje cez polnoc.... garazna hisa ni igrisce ter skejtpark itd. .... deca niso krivi, saj dejansko nimajo kam...v tej svoji mladosti...
In zdaj se bo gradil se en lep blok zraven avtobusne...... saj se ve kdo je najvecji investitor..... pa naj bo- ampak mogoce bi se pa lahko malo zamislili in vprasali ~ komu na čast se dela velki mercator center....sred centra???
Naj raje napravijo solidna stanovanja (po kvadraturi) z vecjim nadzorom....
In za deco malo več "zunanjega" prostega prostora..... ka nedo vec razbijali po garazni hisi.... zal smo sosedje tega bloka mogli ogromno pretrpet, ko se je gradilo..... marsikdo je delal ponoci,12h, podnevi, brez vikend fraj itd.... brez opozoril, tresla so se nam stanovanja, ko so buldozri ter kamioni opravljali svoje delo....
In nihce si ne upa z prstom pokazati ta pravega investitorja..... ki služi na tem,
In zal, dragi Sobocani.... še hujše bo ..
Pa lep pozdrav.

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Sramota je, da nekateri v teh stanovanjih dobijo celo subvencije za takšna stanovanja. In ne mala. Nekateri ne dobijo le te za dosti manjša stanovanja in si niso sami krivi, da lim lastniki podjetij ne dajo večje plače. Tu pa so vseljeni taki, ki so celo brez služb. SRAMOTA, delavec ni vreden nič lenuhe pa se podpira.

Darji hu (ni preverjeno)

Ka bi radi?
Nan je super,vse je novo,poceni gej.
Pavri so bole tak kak nikak ali morejo znati mi smo srcni lidgej.
Pa ti cobica ceckata ka me tak gledas skoz,ce bi me rada probala samo povej kda me srecas na hodnik

Markin (ni preverjeno)

Mi lejko da kdo odgovor, kak ste rešili situacijo I če so se problematične osebe izselile. Pa prosim ta kratice teh oseb.

Starejše novice