Revija Manager je znova izdala seznam 100 najbogatejših Slovencev. Na vrhu lestvice se že tretjič zapored nahajata zakonca Iza in Samo Login, ustanovitelja in največja lastnika podjetja Outfit 7. Na drugem mestu je letos Joc Pečečnik, največji lastnik skupine Interblock, ki je na lestvici najbogatejših Slovencev že 10 let. Tretja najbogatejša pa sta Tatjana in Albin Doberšek. Lestvica prvih desetih pa še razkriva, da je deveti najbogatejši Slovenec Prlek Vladimir Puklavec.

Prlek Vladimir Puklavec z več kot 80 milijoni evrov

Najbogatejši na severovzhodu je tudi letos Prlek Vladimir Puklavec, katerega premoženje v celoti ocenjujejo na 81,4 milijonov evrov. Puklavec je lastnik razvijalca plinskih terminalov TGE Holding in tudi lastnik vinarja P&F Jeruzalem Ormož. Njegovo premoženje je v primerjavi s preteklim letom zraslo za šest odstotkov, svoje bogastvo pa si je ustvaril v energetiki. Pred leti je prevzel največjo vinsko klet v Sloveniji, katero uspešno vrača na pota stare slave.

Leto 2015 je bilo leto izjemne rasti, saj je bila ta večja samo v predkriznem letu 2008. Vrednost premoženje je tako zrasla štirim petinam najbogatejših Slovencev. Prag za uvrstitev na lestvico se je letos iz 2,5 milijonov dvignil na kar 17,6 milijonov evrov. Skupno premoženje stotih najbogatejših Slovencev znaša 4,6 milijarde evrov.

Ostali najbogatejši Pomurci razkriti jutri

Razkrita je lestvica najbogatejših desetih, celotna lestvica vseh najbogatejših pa bo razkrita jutri, ko bo tudi znano kateri ostali Pomurci so še na seznamu.

Deset najbogatejših Slovencev:

1. Iza in Samo Login, 699 milijonov evrov
2. Joc Pečečnik, 255 milijonov evrov
3. Tatjana in Albin Doberšek, 222 milijonov evrov
4. Marko Pristotnik, 211 milijonov evrov
5. Sandi Češko, 184 milijonov evrov
6. Gabrijel in Petra Rejc, 98 milijonov evrov
7. družina Lah, 91,8 milijonov evrov
8. Igor Akrapovič, 91,6 milijonov evrov
9. Vladimir Puklavec, 81,4 milijonov evrov
10. Anton in Verica Šenk, 70,8 milijonov evrov

Komentarji (5)

Gost (ni preverjeno)

Delavci pa po 12 ur na šihtu, za minimalca. Jbg, za to smo se borili.

butalec (ni preverjeno)

Jezušmarija, ge ste pa tou sliko vzeli?

Avtorske pravice (ni preverjeno)

Fkrali jo so, tak kak večino slik na totem portalu...

Gost (ni preverjeno)

nasledniki že komaj čakajo,ka se podoba na sliki spremeni

hjghj (ni preverjeno)

Starejše novice