Pred časom smo že poročali, da Mestna občina Murska Sobota želi, da bi se dobiček Pomurskih lekarn delil med občine soustanoviteljice, in pri tem še vedno vztraja.

Občine razdelile dobiček Pomurskih lekarn

Župan Aleksander Jevšek si še vedno prizadeva, da bi se med občine ustanoviteljice Beltince, Cankovo-Tišina, Črenšovce, Gornjo Radgono, Hodoš-Šalovci, Kobilje, Kuzmo, Lendavo, Ljutomer, Moravske Toplice, Mursko Soboto, Odrance, Puconce, Radence, Sveti Jurij in Turnišče, razdelil dobiček Javnega zavoda Pomurskih lekarn, saj jim ta denar kot lastniku zavoda po njegovem pripada.

»Mi smo na tej poti vztrajni in bomo vztrajali do konca, saj smo prepričani, da denar, ki je na depoju Pomurskih lekarn, pripada občankam in občanom občin, ustanoviteljicam in ustanoviteljem zavoda,« trdi Jevšek.

Pol lekarnam, pol ustanoviteljicam

Dobička Pomurskih lekarn v višini štirih milijonov pa si občine ne bi razdelile v celoti, temveč bi s polovico zneska razpolagale lekarne, z drugo polovico pa občine ustanoviteljice, ki bi si ta znesek razdelile po ključu števila prebivalcev.

 

»Lekarne za svoje poslovanje in nove investicije potrebujejo denar, zato bi polovico, približno dva milijona ostalo njim. Drugo polovico pa bi si razdelile občine ustanoviteljice,« dodaja Jevšek.

Denar naj se nameni regijskemu projektu

Pomurske lekarne se s to porazdelitvijo denarja med občine ustanoviteljice ne strinjajo. Soglašajo pa, da bi se denar investiral v regijski projekt.

 

»To je nesmisel, saj bi recimo županja občine Ljutomer upravičeno nasprotovala projektu, za katera si prizadeva soboška občina.«

Soboška občina bi denar, ki bi ga dobila s tega naslova namenila v zdravstvene namene. Kot eno od možnosti je Jevšek izpostavil menjavo strehe in energetsko sanacijo počitniškega doma v Baški.

Nov lekarniški zakon

Jevška skrbi, da bi se po sprejetju novega Lekarniškega zakona način upravljanja spremenil in bo z dobički odločala država.

 

»Država ima do tega denarja, ne samo do Pomurskih lekarn, tudi do ostalih lekarn velike ambicije in če ne neposredno, bodo posredno odločili, kam bo ta denar šel,« dodaja Jevšek.

Za komentar smo poklicali tudi direktorja Pomurskih lekarn, Ivana Zajca, ki pa je za naše klice danes bil nedosegljiv.

Komentarji (1)

BB

Zakaj dobiček??? Naj rajši pistijo cene ka de občanom lažje namesto da obejrajo betežne!

Starejše novice