Soboška občina odgovarja na očitke zaposlenih v Pomurskih lekarnah: Ko bi se morali oglasiti, ste bili tiho.

Potem ko se je iztekel 60-dnevni rok, ki ga je župan Aleksander Jevšek postavil Pomurskim lekarnam za zamenjavo vodstva, Ivan Zajc pa ni odstopil, je soboška občina začela postopke za izstop iz lekarn in napovedala ustanovitev novega javnega zavoda.

Kot smo poročali, je odločitev izzvala veliko ogorčenje med zaposlenimi v Pomurskih lekarnah. V svojem zapisu so odločno obsodili "politično motiviran razdruževalni odnos in interes župana ter direktorja občinske uprave MOMS". Prepričani so namreč, da morajo Pomurske lekarne ostati enovit javni pomurski zdravstveni zavod in se za to nameravajo tudi odločno boriti.

Na njihove besede se je zdaj odzvala soboška občina, ki je zapis označila za poskus manipulacije z javnostjo. Po njihovem mnenju pa ta tudi dokazuje, da so se zaposleni v Pomurskih lekarnah sposobni oglasiti zgolj takrat, ko so ogroženi njihovi privilegiji. 

»Ko je mestna občina že več let opozarjala na nezakonitosti v Pomurskih lekarnah, se zaposleni niso oglasili. Niso protestirali proti svojemu direktorju Ivanu Zajcu, ki je odgovoren za dražja zdravila in posledično slabšo kakovost dejavnosti. Dejstvo, da država in občani plačujejo več za zdravila, ker se branijo izbrani dobavitelji jih ni motilo. Korupcija v zdravstvu jih ni motila. Moti jih, ko mestna občina zahteva zakonitost pri poslovanju v Pomurskih lekarnah. Odločno so se oglasili šele sedaj, ko so ogroženi njihovi privilegiji na račun nas,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Jevšek: »Ko bi se morali oglasiti so bili tiho«

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek v svojem odgovoru izpostavlja devet točk, ki jih objavljamo v celoti:

1) Mestna občina že več let opozarja, da Pomurske lekarne že vrsto let ne spoštujejo predpisov o javnem naročanju, zdravila pa nabavljajo z neposrednimi pogodbami z določenimi dobavitelji. Nespoštovanje predpisov omogoča monopolni položaj določenih dobaviteljev zdravil, posledično pa dražja zdravila tako na recept kot brez recepta in slabšo kakovost storitev. Kar pa vedno prekomerno plačata Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in tudi naši občani.

2) Poskušali smo z dialogom s Pomurskimi lekarnami. Naleteli smo na gluha ušesa in na kopico izgovorov. Namesto argumentov so prevladali interesi po zaščiti vodstva in privilegiranih dobaviteljev. Zato je na zadnji izredni seji mestnega sveta župan izjavil, da mestna občina ne more in ne bo več pristala na oškodovanje občanov na račun lobijev iz farmacije ter pozval k zamenjavi vodstva Pomurskih lekarn. Žal se le to ni zgodilo. Zato upoštevajoč, da g. Ivan Zajc ni odstopil oziroma, da ni bil zamenjan kot v.d. direktorja Pomurskih lekarn, je župan naročil mestni upravi, da prične (1) postopke za izstop MOMS iz ustanoviteljstva Pomurskih lekarn, (2) za razdelitev premoženja Pomurskih lekarn in (3) ustanovitev novega javnega zavoda, ki bo na območju mestne občine namesto Pomurskih lekarn opravljal lekarniško dejavnost.

3) Mestna občina Izstop iskreno obžaluje. Tehtali smo različne možnosti. Ampak preprosto vedno pridemo do istega zaključka. Lahko imamo različne poglede o nebistvenih zadevah. Ne moremo pa imeti različnih pogledov na za nas dve bistveni predpostavki: (1) Pomurske lekarne morajo delovati v javno korist (2) Pomurske lekarne morajo delovati zakonito. Zato odločitev za izstop.

4) Upali smo, da bodo postopki stekli hitro in da g. Ivan Zajc, ki ga štejemo osebno odgovornega za nastalo situacijo, z različnimi pravnimi manevri postopka razdružitve in izstopa ne bo zavlačeval. Zapis zaposlenih v Pomurskih lekarnah kaže, da se bodo posluževali vseh možnih sredstev, da ohranijo privilegije zaposlenih z Zajcem na čelu in izbranih dobaviteljev zdravil, seveda na škodo javnosti. Nič zato. Naj pišejo laži, blatijo preko anonimnih komentatorjev, žalijo v javnosti... vse to jim ne bo pomagalo. Namreč Ivan Zajc in 97 zaposlenih nimajo težave zgolj z županom Jevškom in direktorjem Đurovom, ampak s Predsednikom Vlade RS g. Marjanom Šarcem, ki zahteva zakonitost. Težavo imajo z Ministrom za javno upravo, g. Rudijem Medvedom, ki trdi, da so javne lekarne (torej tudi Pomurske lekarne) dolžne izvajati javna naročila pri nabavi zdravil. Težavo imajo z Računskim sodiščem, ki trdi isto kot minister za javno upravo. Težavo imajo z Državno revizijsko komisijo, ki je zoper Ivana Zajca in Marka Viraga kot pomočinika direktorja, že vložila obdolžilni predlog. Težavo imajo s Komisijo za preprečevanje korupcije, ki je zoper njih že odprla primer. In nazadnje težavo imajo z Državnim tožilstvom, zaradi kazenske ovadbe, ki jo je mestna občina vložila zoper Ivana Zajca zaradi velike premoženjske škode, ki je nastala Pomurskih lekarnam v obdobju med letom 2014 in 2018 najmanj v višini 750.000,00 evrov. Če bi obveljal zapis zaposlenih, so poleg župana in direktorja, potemtakem tudi vsi oni politično motivirani, ker so mnenja, da javne lekarne morajo spoštovati predpise.

5) Če bi Ivan Zajc bil časten mož, bi odstopil že zdavnaj. Ne bi se skrival za zaposlenimi. Vsak direktor, ki da nekaj na sebe, bi se v trenutku, ko mu ustanovitelj (lastnik) sporoči, da mu ne zaupa, umaknil. Najkasneje bi se pa umaknil v trenutku, ko je postalo jasno, da bo mestna občina izključno zaradi njega osebno in njegovega načina vodenja izstopila iz Pomurskih lekarn in ustanovila nov lekarniški zavod. Vse to kaže zgolj na eno. Preveč je okostnjakov v omarah in prebogati so privilegiji. Vse ostalo je pravljica.

6) 97 zaposlenim v Pomurskih lekarnah mestna občina ne odreka pravice, da so še naprej zaposleni v Pomurskih lekarnah. Ravno nasprotno. Ker se očitno ne strinjamo v osnovni predpostavki, da javni zavod mora poslovati zakonito, je edino prav, da ostanejo v Pomurskih lekarnah. Njihova skrb za delovna mesta pa ni utemeljena, saj bodo tudi po izstopu mestne občine Pomurske lekarne obstajale še naprej, le s to razliko, da na teritoriju mestne občine Pomurske lekarne več ne bodo izvajale lekarniške dejavnosti. 

7) Potrebno pa je priznati, da zapis zaposlenih, da se bodo odločno borili proti izstopu mestne občine iz Pomurskih lekarn, kaže na prejšnje čase. Čase, ko je še na vseh področjih vse bilo državno, brez konkurence, brez zasebnikov. Več kot očitno je, da jih napovedana konkurenca novih soboških lekarn moti. Zakaj? Če pa so po njihovem Pomurske lekarne najuspešnejši zavod. Potemtakem je skrb odveč. Pa četudi namigujejo na prejšnje čase, so pa očitno pozabili, da so tudi takrat javni zavodi bili dolžni spoštovati predpise. Zato se ne moremo znebiti vtisa, da se zaposleni spomnijo, da so Pomurske lekarne javne zgolj takrat, ko jim večina občin zagotavlja monopol lekarniške dejavnosti v Pomurju. Ko pa gre za obveznost spoštovati predpise, ki imajo namen braniti javnost pred kapitalom, zaposleni pozabijo, da so Pomurske lekarne javni zavod. Ko gre za njihove privilegije so glasni in odločni. Ko pa javnost plačuje za zdravila več kot je potrebno, so tiho. Postali so orodje Ivana Zajca za obračun z mestno občino. Pri tem pa so pozabili, da so se posledično podali v konflikt z javnostjo. Tisto javnostjo, kateri naj bi bili namenjeni in na katero pomoč računajo. Verjetno se zavedajo, da javnosti ni v interesu, da na račun njihovega zdravja, nekdo drug kuje nesorazmerne dobičke in privilegije. Zato v zapisu zaposleni niso povedali nič, razen, da se bodo borili za svoje privilegije in, da želijo, da ostane tako kot je bilo. Če bi jim bilo res za Pomurce in Pomurke, bi od Ivana Zajca zahtevali, da se umakne, lekarne pa vodi nekdo, ki mu spoštovanje predpisov ni tuje.

8) Mestna občina Murska Sobota je suverena. Sama odloča kje bo (so)ustanoviteljica javnega zavoda oziroma družbenica v gospodarski družbi. Suvereni smo tudi pri odločitvi za izstop. Nobeden drug ne odloča namesto nas. Ne zaposleni v Pomurskih lekarnah, ne razni prišepetovalci, ne tudi ostale občine. Nobenega niti ne mislimo, niti ne rabimo prositi za izstop. Upamo, da bomo izstop rešili mirno in hitro. Smo pa pripravljeni, da izkoristimo vsa pravna sredstva, da po potrebi zavarujemo svoje premoženje. 

9) Občanke in občani izstop resno obžalujemo. Tega si nismo želeli. Ravno nasprotno. Že od leta 2014 naprej se trudimo vzpostaviti zakonitost v Pomurskih lekarnah. Žal nam ni uspelo. Zato nam drugo kot izstop ne preostane. Kot župan ne morem pogledati vstran in dovoliti, da občanke in občani za zdravila plačujete več, ker določeni branijo izbrane dobavitelje zdravil in lastne privilegije. Žal mi je, da tega nismo storili že prej. Naivno smo upali, da to ne bo potrebno. Zadnji zapis zaposlenih v Pomurskih zaposlenih kaže na kako velik problem v našem zdravstvu smo trčili in da ravnamo prav. Ne glede na vse prepreke in razne manipulacije iz Pomurskih lekarn vam zagotavljam, da bo oskrba z zdravili nemotena in da smo sedaj še bolj odločeni, da svojo odločitev izpeljemo.

dr. Aleksander Jevšek, župan

S spleta

Komentarji (86)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sd Samo Denar (nepreverjen)

ha ha

Gost 5 (nepreverjen)

Tale Jevšek je ena sama gnida.

In reply to by sd Samo Denar (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Šerif uniči vse kaj je dobrega??? Počasi ne bo ostalo nič več!!!!!

Busybee (nepreverjen)

Bacil Jevšek

Pille (nepreverjen)

Čebela, zopet si začel smrdeti po spletu?
Dolgo te ni bilo. Si odslužil svoj davčni dolg in zopet serješ po spletu?

In reply to by Busybee (nepreverjen)

starecccc (nepreverjen)

Ko prebereš celoten članek več krat ti v ušesih samo ostane Zajc, Zajc, Zajc, Zajc, ... To je edini problem na Soboškoj občini. Če se že idemo zakonitost pa začnimo z plačilom za izgubljeno tožbo, pa stanje v knjižnici,.. Za vse je potrebno imeti enaka merila, a pri izgubljeni tožbi in knjižnici so "naši" vpleteni.

bingelj (nepreverjen)

Knjižnica. Služba po politični liniji. In najhuje je, da po politični liniji pridejo na določene stolčke nesposobni ljudje. Glavno, da so prave barve. Roka roko umije.

In reply to by starecccc (nepreverjen)

seronjadoktor (nepreverjen)

dr seronja nej pa doktor.. majkemi zupan soboski si seronja na kvadrat... zaposleni so se postavili v bran nej pa uzivanje nezaupanja.. lajdra rdeca komunajzarska

luc-ifer (nepreverjen)

Mislin ka si rejsan prišo iz psihiatrične ustanove ali pa vujšo kak si lejko tak pokvarjeni, malo dostojanstva pa rejsan ne bi škodilo?

In reply to by seronjadoktor (nepreverjen)

realnpoo (nepreverjen)

SDS vs SD
yeahhhh

rodeči (nepreverjen)

Ne poznam celotne zgodbe v podrobnosti (razen iz medijev), še zdaleč od tega da bi bil pristaš Jevška in rdečih SD prej nasprotno. Ampak v tem primeru in že po prebranem prevem stavku, če drži ("Pomurske lekarne že vrsto let ne spoštujejo predpisov o javnem naročanju, zdravila pa nabavljajo z neposrednimi pogodbami z določenimi dobavitelji"), moram (žal) pritrditi županu in mu dajem prav.
Ne morejo pomurske lekarne in njihov direktor imeti svojo državo in svoja pravila, ki sploh niso pravila. To je ta farmecevtski lobij. Zaposleni se pa bojijo nove konkurence, logično, da bo treba delat da dosežeš letne cilje.

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Se načeloma strinjam z zapisanim. So pa javni zavodi v tem primeru lahko postavljeni v neenakopraven položaj z ostalimi. Npr. v G. Radgoni sta dve lekarni - ena privatna, druga Pomurskih lekarn. Prva ni podvržena javnemu naročanju, druga je. Tudi če dosežejo iste cene, se morajo drugi ukvarjati z birokracijo (razpisi), kar prvim ni potrebno.

In reply to by rodeči (nepreverjen)

glas33 (nepreverjen)

neenakopravno je relativno. Privatna lahko gre v stečaj, če bo slabo poslovala, javna bolj težko, ker jo bodo preko občine kot ustanoviteljice iz proračuna dokapitalizirala v primeru slabega poslovanja.

In reply to by VojkoZMajolko (nepreverjen)

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Koliko lekarn je že šlo v stečaj? :) Sicer pa so seveda plusi in minusi javnih in zasebnih ustanov. Zgoraj opisan problem se pojavi tam, kjer se na trgu srečajo in tekmujejo za iste stranke. Če se ne motim imajo v MS koncesijo samo Pomurske lekarne, torej tega problema ni.

In reply to by glas33 (nepreverjen)

rodeči NE (nepreverjen)

rodeči - kaj pa pišeš norije v Sloveniji je zaenkrat samo sodišče tisto ki lahko sodi če kdo dela zakonito ali ne. To ne more in ne sme soditi ne Jevšek ne Đurov IN ČE IMATA TAKO PRAVNOMOČNO SODBO NAJ JO POKAŽETA tega seveda nimata ker je MO MS vse tožbe izgubila,
TOREJ KAJ HOČETE TOVARIŠI ? DIKTATURO.

In reply to by rodeči (nepreverjen)

rodeči (nepreverjen)

rodeči NE- ni nobene norija, očitno ti ne poznaš delovanja sodišč in organov javne uprave. če bi to držalo bi lahko npr. na šoli počeli kaj jih je volja, dokler jim sodišče ne bi izdalo obsodilne sodbe, pa ni čist tako. Namreč če je, Občina je ustanoviteljica Pomurskih lekarn je lastnik teh lekarn, in lastnik mora skrbeti, da delajo gospodarno in ker so zavezani za javna naročila tudi po zakonu, to pač morajo. Lastnik ima glavno besedo. Če je kaznivo dejanje pa je tukaj sodišče in ostali organi pregona. Drugače se lahko gremo totalno anarhijo z davkoplačevalskim denarjem.

In reply to by rodeči NE (nepreverjen)

rodeči NE (nepreverjen)

rodeči ne piši tisto kar ne veš: 1. lekarna ni šola; 2. Kako pa ti pa Jevšek vesta da poslujejo Pomurske lekarne nezakonito ? 3. Sobota je samo ena od ustanoviteljic vse imajo iste pravice in dolžnosti. Za vse ostale občine poslujejo zakonito za Soboto pa nezakonito. Sicer si pa prečitaj akt o ustanovitvi Pomurskih lekarn - pa ti bo vse jasno (Jevšek pa je dolgo, dolgo za tem prišel solit pamet v MS)

In reply to by rodeči (nepreverjen)

Culle! (nepreverjen)

Pojma nimaš budalo!

In reply to by rodeči NE (nepreverjen)

sobočanecms (nepreverjen)

Če ne poznaš celotne zgodbe ti po prebranih izjavah župana ostanejo v spominu naslednje besede:
nezakonito, oškodovanje javnosti, višje cene zdravil ipd.
A še niste opazili, da vedno operira s temi besedami, ki imajo bombastičen kriminalni prizvok, ki ščasoma pri laiku in večini javnosti daje vtis, kot bi ga župan pač rad dosegel z konstantnim ponavljanjem kot pokvarjen radio.
Zadeva ni tako preprosta:
1. Cene zdravil regulira država, torej v nobenem primeru javnost ne plača "višjih cen". Krije ZZZS v vseh lekarnah v SLO enako, ne glede na javni zavod ali privat lekarne.
2. Javni razpisi na tem področju še niso urejeni in utečeni zaradi specifike farmacevtskega distribucijskega trga, ki je odvisen tudi od dovoljenj za dobro distruibucijsko prakso s strani Agencije za zdravila in še mnogih drugih faktorjev, ki so zelo kompleksni,... To niso žemljice in mleko, ki ji lahko v trgovino pripelje pekar Lajči ali pekar Štefan,..
3. Bistvo vsega je, da bi župan rad dobiček iz lekarniške dejavnosti preusmeril kam drugam in bi se zato rad na vsak način najprej znebil Zajca.... Izkoristil je edino pomanjkljivost v Pomurskih lekarnah-to, da še nimajo urejenga sistema naročanja po javnem razpisu, kar pa je generalno problem v lekarnah po vsej SLO, torej sistemski problem in ne samovolja enega direktorja kot je Zajc.
In zdaj župan vrlo izkorišča to sistemsko pomanjkljivost, ki je ena od mnogih v SLO zdravstvu in kot v rumenem tisku ponavlja njegove priljubljene piarovske besede, da bi dosegel odziv pri javnem mnenju: nezakonito, oškodovanje,...
Zanimivo, da se ne najde en normalni novinar, ki bi pojasnil celotno zadevo, ampak mediji trobijo in povzemajo bombastične besede župana.
Konec koncev je razumljivo, da se preprost človek odziva nekako tako:
"Saj ne razumem čisto cele zgodbe ampak, če župan pravi, da delajo nezakonito in sem oškodovan, ker moram iz svojega žepa plačevati predraga zdravila, potem so res lumpi ti farmacevti,..."
Pa se je župan ali kdorkoli mogoče vprašal kateri farmacevt bi delal v njegovih novih lekarnah?
Glede na razumevanje problematike s strani župana bi verjetno zaposlil kader s srednjo trgovsko šolo?
Zdaj se pa probaj konstruktivno pogovarjaj z županom, če se da.
Razumem zaposlene, da so se pozno odzvali s svojim glasom, ker so verjetno vseeno mislili, da bo župan prišel k malo pameti in bo videl, da je popolnoma zabredel v neumnosti.
Saj verjetno se malo zaveda, da je pretiraval, ampak je na tej točki je že predaleč in bo vztrajal v tej svoji nameri pa naj stane kar hoče,..
Koliko energije je že šlo za vse to? A ni nobenih pravih problemov v občini MS, da bi se rajši posvetil
svojemu delu....

In reply to by rodeči (nepreverjen)

olala1 (nepreverjen)

Dejstvo je nekaj, česar se druščina na MOMS ne zaveda (ali pa se zaveda in upa, da drugi tega ne vedo). Za izstop MOMS iz PL je potrebna sprememba ustanovnega akta/statuta/karkoliže, kar pa morajo potrditi vse ustanoviteljice. In če se samo pri eni zalomi, se lejko MOMS zbriše pod noson glede izstopa.
Če šče Zeko vrniti milo za žajfo Šerifi, naj pahne PL v minus in ga naj pokriva MOMS kot glavna :D

TOČNO TAK (nepreverjen)

Točno tak MO MS je samo ena od ustanoviteljic in nič več in v ustanovitvenem aktu vse lepo piše ampak ne tak kot razlaga Jevšek, sicer pa poiščite na spletu in prečitajte, pa vam bo vse jasno.

In reply to by olala1 (nepreverjen)

Lp890 (nepreverjen)

Ko sem zadnjič napisal da izstop murske sobote iz lekarn pomeni stečaj ste nekateri modrovali da temu ni tako da bodo pomurske lekarne delovale v murski soboti še naprej, sedaj pa lahko vidite da temu ni tako kajti občina bo na svojem teritoriju izvajala lekarniško dejavnost z novimi lekarnami pomurske lekarne koncesije za dejavnost ne bodo več imele. To je 5 lekarn manj še posebej se bo poznalo zaradi lekarne pri gradu v ms in glavne lekarne ki imata ogromno prometa. Ti ki so zaposleni v teh 5 lekarnah bodo izgubili službo saj v moms več enostavno ne bodo imeli lekarn. In to vse samo zaradi direktorja. Občina pa kot solastnica lahko odloča kdo bo direktor ne glede na to da so tudi druge občine solastnice ampak v ms je 5 lekarn po drugih občinah pa po 1 lekarna.

bingelj (nepreverjen)

Vajjj ka si čeden! Itak lahko lastnik odloča kdo bo direktor. Ampak tam kjer je sam lastnik. Tukaj pa so še druge občine in MOMS ima samo 17% deleža prebivalcev. Zato ne serji o 5 lekarnah in neke fore. Če bo MOMS naredil svoj oApoteko in bo pol ljudi šlo tja kupovat to ne bo niti 10 % kot jih imajo sedaj PL. Malo se zresni!

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

walter (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kaj bi vi Prekmurci brez Štajercov...nogomet..Ante...občina Jevšek..? Kdo vam je kriv, če sami ne premorete sposobnih ljudi v svojih vrstah?

Maribor_šampion!

APOTEKAR (nepreverjen)

E MOJ JEVŠEK, in sobotainfo ki se mu v rit vleče in objavlja vse kar Jevšku na pamet pride. JAVNO POZIVAM JEVŠKA NAJ OBJAVI PRAVNOMOČNI SKLEP SODIŠČA ZOPER POMURSKE LEKARNE, NI ON TISTI KI LAHKO SODI IN DOLOČA KAR JE ZAKONITO ALI NEZAKONITO. Vse sodbe do sedaj je MO MS IZGUBILA.
Ne razumem Jevška in Đurova, pa kdo sta potem ta dva tipa ki lahko delata kar hočeta. Če so Pomurske lekarne kaj krive imamo v tej državi sodstvo in samo sodišče pa noben Jevšek ne Đurov ne moreta nekoga soditi in obsoditi pa to je višek vsega. Kolikor vem še ni nobene PRAVNOMOČNE sodbe zoper Pomurske lekarne. Dokler sodba ni pravnomočna velja pravilo nedolžnosti. Če sem jaz na mestu direktorja Pomurskih lekarn tožim ta dva tipa za gospodarsko škodo, obrekovanje itd in sodba je dobljena pa ne v Sloveniji, kjer so vsi rdeči ampak na Evropskem sodišču, in naj odgovarjata svojim premoženjem.

farmacevt (nepreverjen)

In kaj ga (Jevšak) ovira da MO MS izstopi in ustanovijo nov javni zavod Lekarne? NIČ. kar naekrat so se v Pomurskih lekarnah usrali, če bo to uresničeno, in zato ni potreben noben pravnomočni sklep sodišča.

In reply to by APOTEKAR (nepreverjen)

farmacevt tebi (nepreverjen)

farmacevt NI RES tvoje pisanje: Za izstop MOMS iz PL je potrebna sprememba ustanovnega akta/statuta/karkoliže, kar pa morajo potrditi vse ustanoviteljice. In če se samo pri eni zalomi, se lejko MOMS zbriše pod noson glede izstopa.

In reply to by farmacevt (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Kdo se je usral? Ne serji. MOMS predstavlja en majhen delček v PL.

In reply to by farmacevt (nepreverjen)

sobočanec (nepreverjen)

JEVŠEK OBJAVI PRAVNOMOČNI SKLEP SODIŠČA, ZOPER POMURSKE LEKARNE, SAM NIMAŠ PRAVICE SODITI IN PISATI KAJ JE ZAKONITO IN KAJ NI. OBJAVI DA BOMO OBČANI VEDELI KDO LAŽE.

aspirin (nepreverjen)

Šerif še ni bil v Murski,ko so se ustanovile Pomurske lekarne .

bingelj (nepreverjen)

Tak kak si pravo. Šerif še za Pomurje ni vedel, ko so naši starši naredili Pomurske lekarne. Đurova pa še na sveti ni bilo. In sedaj bi taki radi nekaj uničevali, kar so naši starši postavili.

In reply to by aspirin (nepreverjen)

Vipko
Truplo

V "murski" niso bile nikoli ustanovljene lekarne!

In reply to by aspirin (nepreverjen)

Soboska (nepreverjen)

"Občanke in občani izstop resno obžalujemo." Jevsek, mej ti koga drugoga za idiota, dokec se nejsi spravo na zupanski stolcek je sobota se nej cujla za tebe, zaj si priso pa spilas serifa, sto je nej s tebo je proti tebi! Volitve si pa samo zato dobo ka je bila izbira med slabim in se slabsim. Idi nazaj ta s kec si priso, pa tan delaj probleme. Zajc ma podporo stroke, kera zna kak trbej stvari delati, ti mas pa podporo samo se pri svoji bandi in nigi indri! Sobotasinfo, pokazite tudi Zajcovo plat nej ka pa eti delate reklamo Jevski!

vrag (nepreverjen)

Zajc je pameten in ne nuca se ubadate z sobota info.

In reply to by Soboska (nepreverjen)

Melsi125 (nepreverjen)

"Mestna obcina zahteva zakonitost..." tu san nehala steti. Ne nakladajte. Stolcek pa pejnezi van disijo. Banda.

Melsi125 - TEBI (nepreverjen)

Kako pa veš da lekarne poslujejo nezakonito ? MOMS pa naj zakonitost napravi najprej pri sebi.

In reply to by Melsi125 (nepreverjen)

drogerist (nepreverjen)

Pustimo, da je Jevšek vreden svojega denarja. Samo zakaj Pomurske lekarne ne dokažejo, da tarnsparetno, poslujejo v skladu z zakonom o javnem naročanju, k čemu so zavezane kot naročnik in ne po domače s provizijami veledrogeristov. Čakamo.

VRANA (nepreverjen)

Zato, ker se dokazuje KRIVDA, ne nedolžnost !!! Dokler nekomu ni dokazana KRIVDA, je nedolžen!! Ali obstaja kjer kakšna razsodba sodišča, pri kateri so dokazali, da Zajc dela nezakonito???

In reply to by drogerist (nepreverjen)

beločrni (nepreverjen)

Spet si vse pomešal jabolke in slive. Ustavna pravica do domneve nedolžnosti iz 27. člena Ustave se nanaša na položaj in varstvo pravic posameznika v kazenskem postopku. To izhaja že iz same določbe 27. člena Ustave, saj določa, da kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega. Če nisi pravnik ne kometiraj vse počez in splošno. A je mogoče očitek lekarnam da so krišili KZ in so trenutno v kazenskem postopku? Ne. krišili so zakon o javnem naročanju, negospodarno porabo javnih sredstev. Ja, na koncu bo lahko še kdo kazensko ovaden, amapk trenutno ni. kršitve so drugje.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

beločrni___ resda nisem pravnik, pa vendarle lahko komentiram, saj imam pamet!!! Ker razumem, da se je rdečkar piknil v tematiko, ki je trenutno še "sivo, nedorečeno področje" CELOTNEGA SISTEMA, ne samo tukaj. Ni usmerjen v rešitev problema ampak v iskanje "napake", s katero doseže tisto, kar hoče-rdečkast nadzor, diktatura.

Bizarna, nehigienična je tudi obtožba "negospodarnega ravnanja" Zajca. A imajo izgubo z Zajcem???? Jevšek, spomni se projekta Expano-koliko dražje je vse skupaj?????

Zadnje čase opažam, da je svet obrnjen na glavo. Nesposobneži obtožujejo sposobne, lenuhi zaničujejo delavne ljudi, nasilneži obtožujejo nenasilne,.....

In reply to by beločrni (nepreverjen)

b-sobota (nepreverjen)

Izgubo verjetno nimajo, kljub temu bi pa dobiček lahko bil še večji, če bi kupovali cenje od veldrogeristov in navadni smrtniki bi pa lahko plačevali cenejša zdravila brez recepta.

3x ugibajte, zakaj zdravila brez recepta alias lekadol ipd, ne dovolijo, da bi se prodajala v trgovinah?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

To so pravljice za naivne... Pa "ČE BI, potem bi lahko...." hahahaha

Regulirana je max. cena, se strinjaš?? In vsi USKLAJENO imajo takšno ceno, ni nobene konkurence praktično!!!

Podoben nateg je tista o dosegu dogovora o "minimalni plači". Teoretično ti lahko da 10x večjo plačo. Sliši se lepo, kajne?? Kolikor pa lahko vidiš, pa zelo veliko, kar večina bi rekel, delodajalcev da točno "zakonsko določeno" plačo, ki je surprise, surprise, minimalna plača... Ali pa ti da celo 5% več (vauuuu, kakšna dobričina), kar nanese koliko, 40€? Ne da se mi iskati, koliko je minimalna plača...

In reply to by b-sobota (nepreverjen)

Culle! (nepreverjen)

Ti imaš pamet??????Ti samo misliš, da imaš pamet!!!???

In reply to by VRANA (nepreverjen)

beločrni - TEBI (nepreverjen)

Kaj se pa delaš pametnega in ne veš kaj pišeš. Tu pri celi zadevi Jevšek napada osebno Zajca saj zahteva da naj odstopi. Zakon za javna naročanja v lekarnah v Sloveniji NE OBSTAJA. Torej kaj bi radi vi pripadniki Jevška ?

In reply to by beločrni (nepreverjen)

Banooo (nepreverjen)

Obstaja, obstaja, tudi ya lekarne, samo si farmacevtski lobij to porabo proracunskih-obcinskih sredstev razlaga malo po svoje.

In reply to by beločrni - TEBI (nepreverjen)

Lol lol (nepreverjen)

Sran te je lejko policajček !

veleprodaja (nepreverjen)

Prosim za en link, kjer je razvidna javna objava naročila, kjer pomurske lekarne kupujejo zdravila in takoj ne bom verjel vsem dopisom s strani MO MS.

čarni vrag (nepreverjen)

Sobota je vsaka 2 kedna poplavljena, Jevšek se pa ukvarja z lekarnami.

beločrni (nepreverjen)

mogoče to bolje obvlada, mogoče je tu več provizij in dobička? očitno, če direktor noče odstopit. Vse je mogoče? kdo bi vedel?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

sobočanec 75 (nepreverjen)

Ka pa MOMS je izpelala javni razpis za skladiščenje drvarnice pri soboškon podjetniki, ge je MOMS plačuvala vrtoglave zneske ležarine???
Te de MOMS gučala kak se ne držijo javnih naročil.

b-sobota (nepreverjen)

in to ne odveže kršitve in nekozonitega ravnanja Pomurskih lekarn?

to je po principu otrok iz vrtca: a če on lahko dela sranje, zakaj pa ne smem tud jaz to počet. svašta.

In reply to by sobočanec 75 (nepreverjen)

gost123 (nepreverjen)

nej, samo Jevšek je bole papeški od papeža, naj malo preverijo njegovo kadrovanje. Je že izplačal za nezakonito odpuščanje?

In reply to by b-sobota (nepreverjen)

bullt (nepreverjen)

PA KAK SE UN VÜPA TAK OBNAŠATI DO LIDIJ?! NOBENIH MANIR NEMA!

Bog i batina (nepreverjen)

Jevšek nesnaga rdeča spizdi. Naj ti ga kurba Andreja Bertalanič policijska prasica potegne lp!!

aspirin (nepreverjen)

Jevšek ne pomni,da so PL bile ustanovljene še prej kot je on znal za Soboto . Eno pa je ,da jim veliki met ni in ne bo uspel .

gost123 (nepreverjen)

Tij mene kak občana ne navajaj v svojih umazanih igrah! Ka ti si edini proti keromi man kaj, g. Jevšek, in upam da TI čimprej odstopiš in ne g. Zajc!

FBI (nepreverjen)

"Vsak direktor, ki da nekaj na sebe, bi se v trenutku, ko mu ustanovitelj (lastnik) sporoči, da mu ne zaupa, umaknil."
Isto vala za župana, oba odstopita pa de mer!

. (nepreverjen)

Če ne policija, sodstvo, računsko sodišče, lekarniška zbornica pravijo da je zakonito, potem imamo v soboti svoje zakone? Kako te lahko kaznijo če nisi kriv?

čarni vrag (nepreverjen)

Če je istina, da cene zdravil določa ZSSS, ne razmin ka bi tu pomago javni razpis.

belo-lp (nepreverjen)

da boš razmil:
Regulirane cene predstavljajo le najvišje cene, dovoljene v prometu z zdravili na debelo. Zakon dobaviteljem zdravil, plačnikom ter kupcem zdravil omogoča, da se dogovarjajo o cenah, ki so nižje od reguliranih. nekako enako kot pri gorivih. Nižje cene so lahko vedno.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Jevšku se gre samo za denar od lekarn. Naj malo pove koliko denarja je občina zmetala za Komunalo, NK MURA....... Sramota. Pa še bo dala za stadion. Nam pa dvigujejo položnice.Ta soboška oblast je najslabša do sedaj. Krivi pa smo si sami. Zberimo se pred občino in " povejmo jim svoje ". Ampak vsi boste močni samo na forumih. Javno se ne upa nobeden izpostaviti. Jevška pa čim prej odžagati. Dokler je še kaj upanja za Mursko Soboto. Sobota, dvigni se in poskrbi za sebe. Naj nam ne dirigirajo taki, ki jim gre samo za to, da so njihovi žepi polni.

pajajaj (nepreverjen)

Stari, veliko denarja je tukaj v pijatnju to imaš prav. Vse ostalo pod tem članko pa je odvračanje pozornosti, nekako v stilu.
primer: Ti si morilec in se na sodišču braniš, tako da očitaš tožilcu, da naj tudi on pove koliko sranja je tudi on naredil in ubijal, kradel. In s tem bi se ti rad opral krivde.

ena kraja ne opravičuje druge, eno nezakonito ravnanje ne moreš opravičiti z drugim. Tako razmišlja tudi povprečen volivec, ko mu rečejo, da je njegov kandidat koruptiven, da je kradel, da ima krvave roke itd, in potem preden obrkorži svojega grešnika reče, ja, ampak, saj drugi so še slabši. Evo, zato imaš velike položnice.

gospodična (nepreverjen)

če ne poznate zadeve, ne komentirajte

gospod (nepreverjen)

jevšek ima prav,kako bi ob javnem naročilu lahko zajc usmerjal večino nabave na fitafarm

so-so (nepreverjen)

Vsi ki bi radi kaj prišaparali na zdravilih brez recepta, se pa itak raje zapeljite do apotheke v sosednjo avstrijo, kjer so cene nižje. Ne vem, kolikšne so kaj cene na Madžarskem?

PREK-MURE (nepreverjen)

ARUM MURA 280 na novo brezposelni Pomurske lekarne BUDALE tudi pošljite v stečaj + 91 brezposelnih, kaj še lahko pošljete v stečaj v Soboti ???? 1 novega delovnega mesta pa nista zrihtala ne Jevšek ne Đurov in vse v MO M. Sobota A JE TO SPLOH MOGOČE, TU JEVŠEK NIMA NOBENE ODGOVORNOSTI ?

STRPNEŽ (nepreverjen)

Tako dela levica ce nisi naš moraš it ...tako se dogaja v zdravstvu sedaj še v farmaciji ne dajte se naj ustanovi svoje lekarne kot Jankovič pa bomo sli v privatne kupovat...

bingelj (nepreverjen)

Kaj se Jevšek in Đuro sploh zavedata, da za novo Apoteko rabita tudi kader. To ni gradbeno podjetje, da lahko uvoziš polpismen kader. Za delo v Apoteki so potrebni točno določeni ljudje farmacevti, ki jih na zavodu ni ravno na pretek. In seveda vsa ostala logistika podjetja. Tudi nove prostore si morajo poiskati. Ne morejo kar vzeti prostorov Pomurskim lekarnam. Če malo bolje pomislimo, ali oba blefirata ali res gresta z glavo skizi zid in ne vesta sploh v kaj se spuščata.

bingelj (nepreverjen)

Še to. Namesto novih Apotek naj rajši v Soboti porihtajo meteorno kanalizacijo, da ne bo ob vsaki malo večji nevihti Sobota prevozna samo še s čolni.

poštaš (nepreverjen)

Zavod je nej privat firma! Nemre direktor delati po svoje pika. Delati bi moral v dobro ludi. To je osnova. Nej pa ka tala naše pejneze komi šče, pa ka še.

luc-ifer (nepreverjen)

Popizdiš kda njin naapišeš istino ti začajo talati minuse leko se doj z lendavskoga stolpa mečejo pa nede nači kak si napiso zdaj pa navali narode?

In reply to by poštaš (nepreverjen)

Pancho Villa (nepreverjen)

Eto je bijla malo vekša nevihta na Japonskon plavali so kak podgane. Zapomnite si ni ena Komunala na svejti nemre proti naravi. Z gezikon se obračajo milijoni nej pa zaustavlja narava.

Gost4635 (nepreverjen)

Sobota de že tretjič v dveh tednih pod vodo, of pa modrije špila...

Gost8 (nepreverjen)

Jevšek mi je nej simpatičen ampak nekšen anonimni, samozvani, od nikoga izvoljeeni tip s priimkom Zajc, pa rejsan nemre privatizejrati javne lekarne. Če so Pomurske lekarne občinske, se pač morajo ravnati po pravilih štera valajo za podjetja v javni lasti. Če bi Zajc rad bil velki direktor, naj si napravi lastno lekarno pa tan lejko dela ka ščej. V javnoj lekarni je pa pač tak, ka tü komandejra občina. Amen.

Dummi (nepreverjen)

Verjetno se zavedaš, ka boli Jevšeka in šerifa Đurota patka za zakonitost in gospodarnost in se ka je na to temo. Ker če bi jiva skrbela gospodarnost, te ne bi šla delat drvarnice sredi degraderanoga območja.

Ka bi pa teva dva radiva je, prišla do pejnaz, ker namreč cejne zdravbil in pripomočkof so nafudnjene. Lekarne lejko te pejanze (dobičke) trošijo recimo za akcije za zboukšanje zdravja in podobno.

Jefšek in šerif zvani Đuro pa seveda skrbi zdravje žepke njuvajne stranke - SD. Ker če de stranka mejla za reklamo, te de pa zvoljeni in tak se v krogi tau vrti.

Seveda pa sta nej samo Jefšek in Đuro. V vrsti za njima stogi še kup lujdi, štere tuj skrbi zdravje - njihovij praznij žepk.

Obstoječi direktorček Zajc in zaposleni so tuj zaskrbleni - za zdravje svojij žepk. Štere so pune ali da se človik navadi na standard, te teško sprejme, ka nainouk nega rente več.

In zatou se tu ide - za zdravje žepk.

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

Gost8 (nepreverjen)

Jasno, ka se svajüvlejo za pejneze. Fsi vpleteni so mahnjeni na pejneze.

In reply to by Dummi (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Ja samo nekaj si pozabo. Lekarne so javni zavod šteri je biu napravleni s strani večih občin. Občina Sobota je samo edna izmed njih, pomeni ka Sobočanci nemrejo komanderati. Zajca poznan je poštenjak, fejst preprosti človik. Nikšoga ekstra bogastva. Ka se pa tiče novij lekarn-naj se napravijo. Ta mo odili či de falej-či nede do propadnoli. Tak pač tou ide. Sigurno pa do nove lekarne delale na ednaki način kak stare-načik niti nejde. Kšeft je kšeft-posledice propadloga kšefta do nosili občani Sobote, zaposleni v novij lekarnaj itd.

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

Gostka (nepreverjen)

Me resno zanima kelko cenej de varstvo v murskosoboškoj lekarni! Komaj čakan!

Gost8 (nepreverjen)

Vej pa vrastva na recept nej trbej plačati ?!

In reply to by Gostka (nepreverjen)

APOTEKAR (nepreverjen)

DA VAM BO POVSEM JASNO KAJ PIŠE V ODLOKU KI JE BIL OBJAVLJEN V URADNEM LISTU

Uradni list RS št. 44/1996 z dne 9.8.1996
Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Pomurske lekarne, stran 3871.
Na podlagi 3. člena zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91), 9. člena zakona o lekarniški dejavnosti (Uradni list RS, št. 9/92) ter 21. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 6/94 – odločba US RS, št. 45/94 – odločba US RS, št. 57/94 in št. 14/95) in v skladu s statuti občin so sveti Občin Beltinci, dne 5. 12. 1995, Cankova-Tišina, dne 14. 12. 1995, Črenšovci, dne 21. 12. 1995, Gornja Radgona, dne 11. 1. 1996, Hodoš-Šalovci, dne 28. 12. 1995, Kobilje, dne 24. 11. 1995, Kuzma, dne 11. 12. 1995, Lendava, dne 25. 4. 1996, Ljutomer, dne 19. 6. 1996, Moravske Toplice, dne 5. 7. 1996, Murska Sobota, dne 21. 12. 1995, Odranci, dne 2. 2. 1996, Puconci, dne 2. 12. 1995, Radenci, dne 29. 7. 1996, Sveti Jurij, dne 16. 7. 1996, Turnišče, dne 22. 12. 1995, v enakem besedilu sprejeli
O D L O K
o ustanovitvi javnega zavoda Pomurske lekarne
I. USTANOVITELJSTVO
1. člen
Občine Beltinci, Cankova-Tišina, Črenšovci, Gornja Radgona, Hodoš-Šalovci, Kobilje, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, M. Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Sveti Jurij in Turnišče (v nadaljevanju: ustanoviteljice) s tem odlokom ustanavljajo javni zavod (v nadaljevanju: zavod) za opravljanje lekarniške dejavnosti na območju navedenih občin.

6. člen
Dejavnost iz 5. člena tega odloka opravljajo naslednje organizacijske enote zavoda:
– Lekarna Beltinci,
– Lekarna Gornja Radgona,
– Lekarna Lendava s podružnicami v Črenšovcih, Dobrovniku in Turnišču,
– Lekarna Ljutomer,
– Lekarna Murska Sobota s podružnicami v Gornjih Petrovcih, pri Gradu in v Moravskih Toplicah,
– uprava zavoda.
Zavod lahko organizira nove lekarne, podružnice lekarn in priročne zaloge zdravil ali obstoječe ukinja, v skladu z mrežo javne zdravstvene službe in v soglasju z ustanoviteljico, na območju katere želi ustanoviti novo ali ukiniti obstoječo organizacijsko enoto.
.
VII. RAZPOLAGANJE S PRESEŽKOM PRIHODKOV NAD ODHODKI IN NAČIN KRITJA PRIMANJKLJAJA SREDSTEV ZA DELO ZAVODA
15. člen
Presežke prihodkov nad odhodki, ki jih zavod doseže pri opravljanju svoje dejavnosti kot javne službe, uporablja za opravljanje in razvoj svoje dejavnosti.
S presežki prihodkov nad odhodki, ki jih zavod doseže izven dejavnosti javne službe, razpolaga zavod samostojno.
16. člen
O načinu ter višini pokrivanja primanjkljaja, ki nastane iz dela dejavnosti javne službe in ga ni moč pokriti iz razpoložljivih sredstev zavoda, odločajo ustanoviteljice na predlog sveta zavoda.
Primanjkljaj, ki nastane izven dejavnosti javne službe, pokriva zavod sam.

SOBOTA JE SAMO ENA OD 16 SOUSTANOVITELJIC IN IMA ENAKI STATUS KOT VSE SOUSTANOVITELJICE IN ČISTO NIČ VEČ KAR IZIGRAVA JEVŠEK (Mogoče pa za njega ne velja ta objava v Uradnem listu RS ali kaj ?)

Dummi (nepreverjen)

Znamo mi dobro za tau. Samo si vo pusto najbole saftični deu:

Druge medsebojne pravice, obveznosti in odgovornosti, ki niso opredeljene s tem odlokom, uredijo ustanoviteljice s pogodbo, ki jo v njihovem imenu sklenejo župani.

Tau pogodbo bi bilau dobro viditi.

In reply to by APOTEKAR (nepreverjen)

gumbek (nepreverjen)

Jevšek, ka si čemeren, ka so ti v lekarni nej dali viagre... V slovenskoj abecedi ne najden črke Đ...

Dummi (nepreverjen)

Verjetno si je nej predstavlo, ka bi viagro mogo *kujpete*.

In reply to by gumbek (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Zdaj se komaj vidi kak je Jevšek popularen eni zato nemrete brez njega pa še sodelavec se van vidi ka se telko ukvarjate z njima, če bi Slovenija bila pravna država ma sodišče delo za dvej leti? Seveda mislin na sovražni govor vupan ka de kmalu zaživo tej zakon ka mo vidli kakšni bečari so na spleti pod raznimi psevdonimi, ništerni se mi rejsan smilijo ali pa so mogoče zaprli lekarne ka nemrejo do ustreznega zdravila?

pozorni (nepreverjen)

Tak van trbej Sobočance. Tau ka ste si pa zvolile tau zaj mate policajsko kljuse in njegvoga konjevodca, pa se zaj ne pritožavlite, naj van li mejsec v vaudi kažeta.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice