Sredstva v višini 350 tisoč evrov razdelili med pet podjetij. Preverite, kdo je bil uspešen na razpisu v koordinaciji Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti in koliko novih delovnih mest bo prinesla izvedba projektov.

Kot smo poročali, je Vlada Republike Slovenije aprila objavila javni razpis za Spodbujanje naložb v gospodarstvu na območju, kjer živijo pripadniki avtohtone madžarske narodne skupnosti.

Do sofinanciranja v sklopu programa spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti v letih 2017–2020 so bile upravičene pravne in fizične osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in svoje projekte izvajajo na narodno mešanih območjih z madžarsko narodno skupnostjo, torej v naseljih na območju občin Hodoš, Šalovci, Moravske Toplice, Dobrovnik in Lendava. Ob tem so vsaj 12 mesecev morale biti registrirane po zakonu o gospodarskih družbah ter enako obdobje imeti svoj sedež na upravičenem območju.

350 tisoč evrov nepovratnih sredstev petim podjetjem

Koordinator razpisa je o prispelih vlogah na razpis odločal na zadnji seji Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti. Prispelo je šestnajst vlog, pet jih je bilo uspešnih.

Minuli ponedeljek so na sedežu skupnosti pogodbe o sofinanciranju tako podpisala podjetja Purlen d.o.o., Artex, tovarna skladiščne opreme d.o.o., Avtoprevozništvo in težka gradbena mehanizacija Tibor Horvat s.p., Ekobrik, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o. ter podjetje Oletić GPI Inženiring d.o.o.

Podeljeno največ 80 tisoč evrov, predvidena tudi nova delovna mesta

Skupna vrednost nepovratnih sredstev za tekoče leto znaša 350.000 evrov, pri čemer je najnižji znesek odobrenih sredstev 59.137 evrov, najvišji pa 80.000 evrov:

Prispele prijave sta s točkovnim sistemom ocenili Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost in glavna državna komisija za ocenjevanje.

Sredstva so zagotovljena na proračunski postavki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za razvoj območij narodnih skupnosti. Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost bo sofinancirala le upravičene stroške, nastale od datuma oddaje vloge na javni razpis in najkasneje do vključno 30. septembra letos. Izvedba projektov pa sicer predvideva tudi šest novih delovnih mest. 

FOTO: muravidek.si

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dr. (nepreverjen)

Nepovratna sredstva so vir polemike, nelojalne konkurence, delo za administratorje in napačne vzgoje za podjetnike.
Drugo leto pa bomo ukinili-omejili davčne olajšave za investiranje...poslanci in dotični to je delo za vas.
Prejemnikom čestitke in uspešno plemenitenje sredstev, da boste skozi davke in prispevke spet kaj vrnili naši Sloveniji in njeni družbi katera Vam je sredstva namenila...srečno.

POLITIČAR (nepreverjen)

Država Slovenija ima v Prekmurju za vse denar, razen za čistokrvne Prekmurce ga pa ni. Madžari dobivajo z 2 strani z ene strani dobijo od Orbana z drugem strani od samopostavljene Slovenske vlade. Ravno tako je denar za cigane, ki imajo poseben status. Ali ni to malo podobno diskriminaciji čistokrvnih Prekmurcev ?

Karperec (nepreverjen)

Političar, očitno niste prebrali članka, sodeč po nazivu firm bi lahko ta Tibor Horvat bil Madžar, ostalo pa ... no, ne dajmo se preštevati...

In reply to by POLITIČAR (nepreverjen)

rodeči (nepreverjen)

Slabo, zelo revno tole, toliko da lahkopovejo, da so nekaj dali. Orban je temu območju ponudil 2 milijona in to kmetom, ne gospodarstvenikom.

Putin (nepreverjen)

Ves denar so dobili samo izbranci iz lendavske obcine, pa to so cisto mafijski posli in nika drugo, sramota za to bando!

Starejše novice