Soboška občina začenja postopke za izstop iz Pomurskih lekarn, razdelitev njihovega premoženja ter ustanovitve novega javnega zavoda.

Kot smo poročali, se je minuli torek iztekel 60-dnevni rok, ki ga je župan Aleksander Jevšek postavil Pomurskim lekarnam za zamenjavo vodstva. Že v minulih tednih je glede na stanje bilo moč predvidevati, da Ivan Zajc ne bo odstopil oziroma ne bo odstavljen, in da se bo soboška občina torej lotila ustanovitve novih lekarn. Zdaj je prišlo tudi do prvih premikov v tej smeri. 

Po naših informacijah je namreč soboški župan občinam ustanoviteljicam Pomurskih lekarn posredoval dopis, v katerem jih seznanja z izstopom MOMS iz ustanoviteljstva javnega zavoda. Besedilo naj bi naslovil tudi na predsednika Vlade Marjana Šarca, ministra za zdravje in soboške mestne svetnike. 

Začetek izstopa, razdelitve premoženja in ustanovitve novih lekarn

Ustanoviteljicam naj bi soboški župan sporočil, da je mestni upravi naročil začetek postopkov za izstop iz ustanoviteljstva zavoda, razdelitev premoženja Pomurskih lekarn ter ustanovitev novega javnega zavoda, ki bo na območju mestne občine namesto Pomurskih lekarn opravljal lekarniško dejavnost.

Ob tem je izrazil upanje, da Zajc, ki ga štejejo osebno odgovornega za nastalo situacijo, postopka razdružitve in izstopa ne bo zavlačeval z različnimi pravnimi manevri. Prav tako pa naj bi pripisal, da občinam ustanoviteljicam ne more biti v ponos, da so Pomurske lekarne postale talec Ivana Zajca.

V zaključku je Jevšek menda poudaril, da mora javni zavod delovati v javno korist in zakonito, zaradi česar so se odločili za izstop, ki ga sicer obžalujejo.

Sporno neizvajanje javnih naročil

Spomnimo, da so v Mestni občini Murska Sobota svoje pozive k odstopu Zajca utemeljevali na spornem neizvajanju javnih naročil. Problematiko je na svoji 2. redni seji obravnavala tudi Skupnost občin Slovenije, katere predsedniški stolček je nedavno zasedel prav Jevšek, in občine ustanoviteljice javnih lekarniških zavodov, pozvala, da preko svojih predstavnikov v organih upravljanja javnih zavodov nemudoma izvedejo »potrebne ukrepe za odpravo nepravilnega poslovanja«.

Zajcu je medtem že pred časom v bran stopil predsednik Lekarniške zbornice Miran Golub, ki je očitke občine označil za linč direktorja in prizadevanja za njegovo zamenjavo.

S spleta

Komentarji (79)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fainšček Ekolog (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Naj samo ukinejo to lekarno na Kocljevi, ka tu notri bivajo samo Bogovi.

sd Samo Denar (nepreverjen)

ha ha opet bodo povezani prišli do dobro plačanih služb ;-)

Gost1 (nepreverjen)

vzdrževali jih bomo pa davkoplačevalci, ker vsak pameten se jih bo na kilometer izognil.

In reply to by sd Samo Denar (nepreverjen)

sd Samo Denar (nepreverjen)

točno tako ;-) rdeči lejko delajo ka ščejo ker imajo večino v mestnem svetu ;-) krivi pa smo si sami ka volimo vse samo domačega človeka nej ;-) župan korošec,direktor mestne uprave mariborčan.....

In reply to by Gost1 (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Saj imas izbiro in gres lahko kupovat drugam...to pa res ni problem.saj nobeden ni vezan

In reply to by sd Samo Denar (nepreverjen)

BB

1 vrsta do vrat, poleg vsega še deca ka gnjavijo - štiri se pa špancejrajo za pulton gor pa doj...

...saj so se trudili izgledati kao ka nekaj hudo fejst nujnoga delajo ali vsaka je poglejdnola vrsto pa šla dale :(

Putko (nepreverjen)

Ti so rejsan sposobni razformejrati uveljavljeno firmo samo da uveljavijo svojo (vodstvo). Se predstavljam kakšne interesi (pejnazi) morajo biti zadaj. Bi občinarom priporočil, da naj delajo kaj pametnoga. Naprimer tisto za kar so izvoljeni????

čarni vrag (nepreverjen)

Ali so na MO občini izdelali kakšno analizo, kelko de ta lekarniška revolucija koštala. Glede na javne trditve, da poslujejo lekarne nezakonito, ali so se pri njih že oglasili inšpektorji FURSA? Ali pa so te trditve politično nabijanje v tri krasne.

1122334455 (nepreverjen)

DF zaradi tebe ka preveč tablet posujneš ka seveda moreš ka si te kelko telko pri sebi morejo zapreti.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

truplo-copy (nepreverjen)

Začetek ... konca itak nede. :)

Đa naven , (nepreverjen)

ampak , metode za katere smo mislili , da smo jih že preživeli , se očitno spet vračajo , ali če povem po domače in razumljivo : " Rim ni propadel takrat , ko so Barbari podrli njegova obzidja , ampak takrat , ko so Barbari postali Rimljani .

betežen (nepreverjen)

Škandalozno! Jevškov rdeči gardist Đurov bi direktorja Pomurskih lekarn Ivana Zajca tudi likvidiral, če bi bilo to potrebno.

Na Ivana Zajca, dolgoletnega in uspešnega direktorja javnega zavoda Pomurske lekarne, je soboška rdeča oblast Židanove SD na čelu z županom Aleksandrom Jevškom in njegovo oprodo, direktorjem občinske uprave Srečkom Đurovim, usmerila vsa orožja, da ga prisili v predajo. Pomurske lekarne oziroma njihov direktor so še edina “trdnjava,” ki je Jevškova falanga ni osvojila v minulem mandatu. V vseh ostalih javnih zavodih in podjetjih, v katerih je lastnica mestna občina Murska Sobota, je Jevškovim rdečim gardistom uspel kadrovski cunami! Zamenjali so nadzornike in direktorje, nastavili svoje kadre ali kar sami sebe. Gre seveda za “žlahtno koalicijo,” ki vedri in vlada v Murski Soboti, v njej pa elitna zasedba SD-jevcev, SMC-jevcev, Levice, ki lahko zaradi absolutne prevlade v občinskem parlamentu dela, kar se ji zdi in kar se ji zahoče!

Že peto leto v Pomurskih lekarnah kljubujejo soboškim oblastnikom. Ti so se hoteli polastiti nekajmilijonskega evrskega presežka Pomurskih lekarn, da bi z njim zakrpali brezno brez dna, ki se mu pravi Expano, pa se jim je Ivan Zajc postavil po robu, s čimer si je podpisal “likvidacijsko” obsodbo.

Oglejte si še: Kučanova mlada avantgarda
Za javno diskreditacijo in “linč” sta Aleksander Jevšek in Srečko Đurov v minulih letih uporabila vse metode, tudi kazenskim ovadbam se nista izognila. O mobingu, ki so ga bili deležni člani sveta javnega zavoda Pomurske lekarne, ki zastopajo interese 16. občin soustanoviteljic, ne kaže izgubljati besed. Podobno je bilo tudi na februarski seji sveta zavoda, na kateri so svetniki soglasno podprli kandidaturo Ivana Zajca za direktorja. Jih pa je Đurov preteče opozoril, da se “igrajo z ognjem”, kajti mestna rdeča oblast je zato, da zruši Zajca, sposobna uničiti tudi Pomurske lekarne.

Desant na lekarniške milijone
To se je vnovič pokazalo na današnjem sestanku mestne KMVI (Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja), na kateri bi morali odločati o soglasju za imenovanje Ivana Zajca za direktorja Pomurskih lekarn. Že vnaprej se je vedelo, da gre za “misijo nemogoče”, kar je že napovedal Srečko Đurov na seji sveta Pomurskih lekarn 7. februarja: “Bojim se, da ne glasujemo o direktorju, temveč o usodi Pomurskih lekarn.” Čeprav se je Zajc članom KMVI predstavil z nadvse korektnim programom, so se ga “žlahtni levičarji” z Đurovom na čelu lotili v stilu “naglih sodišč,” ki lahko vodijo le še v Hudo jamo!

Prav zavržno in perverzno je, da en Đurov očita Zajcu kršenje zakona o javnih naročilih, ko pa je soboško županstvo mimo zakonskih pravil o javnem naročanju, zaradi partijskih interesov, morda tudi navodil šefa reformiranih komunistov Dejana Židana, mariborski družbi Zgodba d.o.o. v lasti Matevža Frangeža, nekdanjega državnozborskega poslanca SD, nekdanjega direktorja Večera Jureta Štruca, tretji pa je nekdanji direktor marketinga na Večeru Mitja Blagajac, omogočila zaslužek v višini 77 tisoč evrov. To sta počela zavestno, čeprav sta se zavedala, da je bilo njuno početje v nasprotju z 9. členom notranjih navodil za oddajo javnih naročil in 6. odstavkom 14. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (http://vfokusu.com/post/437232/pri-soboskem-zupanu-aleksandru-jevsku-vs…-). Na ugotovitve nadzornega odbora o Zgodbi d.o.o., ki obremenjujejo Aleksandra Jevška in Srečka Đurova, se ni odzval nihče, ne KPK, kaj šele računsko sodišče ali preiskovalni organi policije!

O soglasju Ivanu Zajcu, ki ga je svet Pomurskih lekarn že imenoval za direktorja, tako ne bodo odločali mestni svetniki na četrtkovi seji, ker mu je vrata na KMVI zaprla rdeča Židanova falanga: Goran Miloševič, mag. Brigita Perhavec, Dušan Bencik, Nives Cajnko – vsi SD, romski svetnik Darko Rudaš, tudi član SD, in Marjan Gujt, SMC. Partijski veljaki tipa Popit in Kučan so lahko le ponosni na svoje naslednike!!!

Oblastniškemu sarkazmu Srečka Đurova ni videti konca. Že februarja, ko so člani sveta Pomurskih lekarn obravnavali kandidaturo Ivana Zajca za direktorja, je dejal: “Vsi vemo, kakšen bo danes rezultat glasovanja in kakšen bo rezultat glasovanja v mestnem svetu, zato predlagam, da danes opravimo tudi imenovanje vršilca dolžnosti lekarn.” Svet bo prav gotovo Zajca imenoval za v. d. direktorja, na preostalih 16 občin ustanoviteljic pa je, da sprožijo zahtevo po spremembi ustanovitvenega akta Pomurskih lekarn in zlasti sporne diskrecijske pravice MO Murska Sobota, da praktično sama odloča o kadrovskih zadevah v Pomurskih lekarnah.

V Fokusu : VIR !

12 (nepreverjen)

Ce je kaj narobe se ve kdo je pristojen da ukrepa,pregleda in posledicno se kaj....
Pa ja zivimo v pravni drzavi

In reply to by betežen (nepreverjen)

sd Samo Denar (nepreverjen)

dvomim,da živimo v pravni državi ;-) Kdo je na oblasti se ve in njihovim se nemore nikoli nič zgoditi,kvečjemu kaka pogojna ;-) ali pa zastarajo predmeti ;-) epilog bulmastifof je kje ?

In reply to by 12 (nepreverjen)

betežen pacient (nepreverjen)

daj bar boj konkreten :) Gda je stari župna svoji ženi rikto "biznis" je nej problem biu zdaj pa je grato .... pitaj se malo kera firma slujže z tejmi naročile ! Levica kelko meni znano ma 1 svetnika prejšni mandat pa nite enga! ti pa tebi podobne ka znate samo šinfate nevejte pa poglednite ka je problem vsi drujge do van krive !pa ide si tej SDS ka je iste kak SD ka od žačetka odavlejo slovenijo !

In reply to by betežen (nepreverjen)

Aligator (nepreverjen)

Redno si betežen,ali pa maš san sebof probleme,ka te muči,či neveš zakoj se ide,te ne piši bederije.......

In reply to by betežen (nepreverjen)

oj-oj (nepreverjen)

od kda je pa župan sodnik ka trdi ka je ivan zajc kriv? de računsko sodišče pa KPK itd do povedale če je kriv ali nej

olosh (nepreverjen)

To ka se v MOMS dogaja je betežno. Direkt.

muraII (nepreverjen)

Jevšek lejko bi tij razmislo o odstopi!

STRPNEŽ (nepreverjen)

To kar se dogaja okoli lekarn je spet pritisk na direktorja ker ni njihov tako se dela tudi v nasem zdravstvu zato smo pa tam kje smo katastrofa ali nebodo popustili ker rabijo kjer se bodo napajali stara praksa socializma ,tega mora biti enkrat konec drugace smo v riti po domače povedano ....

ZAVEC - APOTEKAR (nepreverjen)

Soboška občina samo lahko kot ena od soustanoviteljic samovoljno iztopi ne more pa drugim soustanoviteljicam vsiljevati in pogojevati razdelitveno bilanco itd. Komu ne paše lahko odide ampak se za vse lahko obriše pod nosom če se ostale soustanoviteljice ne bodo strinjale z neskončno bolezensko željo Jevška.
Sicer pa mi ni jasno kaj ste za vraga to volili sobočanci in kaj ste volili to imate. Naj pa že enkrat Jevšek preneha z svojimi pizdarijami in poseganjem in delanjem škode v celotnem Pomurju. Naj v Soboti dela kar hoče ostalim občinam in pa prebivalcem Pomurja pa naj da mir. Koji vrag ga žene ka se je vmešal v proslavo v Beltincih ob 100 letnici koliko vem Beltinci ne spadajo pod občino Sobota.

navodila (nepreverjen)

Jevšek dela po navodilih sivega malega možička - v primeru proslave. Njihov namen je omaloževati proslavo v Beltincih in propagirati prireditve, kjer bodo govorniki Kučan in komunisti. Kar se pa tiče Pomurskih lekarn - Jevšku se jebe če bodo Pomurske lekarne propadle - on hoče to kar mu suflira župna LJ Jankovič ki na vse kriplje hoče ohraniti LL Grosisita - veledrogerijo v lasti Lj Občine (malo spremljajte tv3 - kjer prenašajo seje iz državnega zbora - poskus spremembe zakonodaje o lekarniški dejavnosti - vse le z namenom, da bi ohranili pri življenju LL Grosisita). Ne bo me čudilo, da bo pav LLGrosisit dobavitelj vsega v novih Soboških lekarnah - če se bodo sploh ustanovile (prva obravnava odloka o izvajanju lekarniške dejavnosti na območju občine MS je že bila pred 1,5 leta (pred volitvami se je delal pritisk na Zajca in druge občine) - zakaj ni bilo 2. obravnave Odloka o načinu izvajanja lekarniške dejavnosti na območju občine MS je drugo vprašanje (volitve so se izvedle, Zajca jim ni uspelo likvidirati s položaja)! Skratka - gre za čisto "privatizacijo" lekarniške dejavnosti v MS s strani Jevška in Đurova, pod pretvezo kao javnega zavoda soboške lekarne (ki bo imel svojega eksluzivnega dobavitelja - v lasti LJ občine). Gre tzorej za širjenje lovk ta levih povsod tja , kjer je denar. Podobna kot je bilo s financiranjem MB družbe "Zgodba d.o.o.", ki je v solasti nekdanjih visokih funkcionarjev Židanove SD (enako kot je tudi Jevšek), kjer jim je prav Jevšek brez razpisa dal skoraj 80.000 sredstev iz proračuna občine MS. In nikomur nič! V kakšni državi to živimo?

In reply to by ZAVEC - APOTEKAR (nepreverjen)

Gradec (nepreverjen)

Nisem vedel, da bo v Beltincih poleg Kučana govornik tudi Janša.

In reply to by navodila (nepreverjen)

Bebeki (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Edino pravilno. Vsi tisti ka pisete mate velke place v lekarni. Nagrade se talajo kak se Zajci vidi. Naroca se brez javnih razpisof...nej samo zdravila, tudi oprema, racunalniki..itd...največ prometa se dela z Vithapharmon...poglejte si kdo je direktor...cista pravilno ka se konca malo tebi, malo meni...

kocljeva (nepreverjen)

Bebeki .......... Ka pa se tij sliniš in gor prosiš in pišeš o javnih naročilih .Verjamem ,da si eden od tistih,ki tiščijo obraz k Jevšekovi rijti .Nove lekarne bodo v Expanoji ali pa v stari ekonomski šoli .Poserjem se na novo ustanovljene lekarne . Zajec se ni strl pod grožnjami Jevšeka ˛& Company .

In reply to by Bebeki (nepreverjen)

ZAVEC - APOTEKAR (nepreverjen)

Bebeki : - ti si res veliki bebek, konča se za občino M. Sobota za ostale občine v Pomurju pa ne, na tvojo žalost. Vij v Soboti boste imeli (če boste za to dobili dovoljenje) svojo lekarno oziroma Jevškovo pa se lahko vsi slikate zraven, kaj nas briga za vas, saj pa Sobota nej Prekmurje ali Pomurje. ŠTEKAŠ.

In reply to by Bebeki (nepreverjen)

VELKI BEBEK (nepreverjen)

Bebek 3x bebek Jevšek Zavca samo lejko v rit pijše, saj pa Zavec nej občan Sobote

In reply to by Bebeki (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Nouvi Mussolini

Zakoni (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Čestitke občini MS. Končno pogum, da se zadeve, ki že predolgo trajajo uredijo. Če ne spoštuješ ustanovitelja, je to skregano z logiko. Te lekarne niso privat. Zajc ne morete tako postopati, kot da ste lastnik lekarm. Poleg plače ste si dajali še velike nagrade. Tudi tistim, ki so v zavodu. To ni vaš denar...to je naš denar. Od ljudi! Zakaj nisye izvajali javnih razpisov? Niste tudi takrat, ko vas je na to opozorila ustanoviteljica. Poslovali ste samo z nekaterimi firmami. Withapharm! Kdo je direktorica te firme? Zato so vas prej ščitili na občini! In pa še firma, kateri je lastnik predsednik lekarniške zbornice. A ni čudno, zakaj niso že prej lekarne izvajale postopek javnega naročanja? Končno nekdo, ki spoštuje zakone! Bravo občina MS!

gost656 (nepreverjen)

đuro to si ti?

In reply to by Zakoni (nepreverjen)

navodila (nepreverjen)

Kar se pa tiče Pomurskih lekarn - Jevšku se jebe če bodo Pomurske lekarne propadle - on hoče to kar mu suflira župna LJ Jankovič ki na vse kriplje hoče ohraniti LL Grosisita - veledrogerijo v lasti Lj Občine (malo spremljajte tv3 - kjer prenašajo seje iz državnega zbora - poskus spremembe zakonodaje o lekarniški dejavnosti - vse le z namenom, da bi ohranili pri življenju LL Grosisita). Ne bo me čudilo, da bo pav LLGrosisit dobavitelj vsega v novih Soboških lekarnah - če se bodo sploh ustanovile (prva obravnava odloka o izvajanju lekarniške dejavnosti na območju občine MS je že bila pred 1,5 leta (pred volitvami se je delal pritisk na Zajca in druge občine) - zakaj ni bilo 2. obravnave Odloka o načinu izvajanja lekarniške dejavnosti na območju občine MS je drugo vprašanje (volitve so se izvedle, Zajca jim ni uspelo likvidirati s položaja)! Skratka - gre za čisto "privatizacijo" lekarniške dejavnosti v MS s strani Jevška in Đurova, pod pretvezo kao javnega zavoda soboške lekarne (ki bo imel svojega eksluzivnega dobavitelja - v lasti LJ občine). Gre torej za širjenje lovk ta levih povsod tja , kjer je denar. Podobna kot je bilo s financiranjem MB družbe "Zgodba d.o.o.", ki je v solasti nekdanjih visokih funkcionarjev Židanove SD (enako kot je tudi Jevšek), kjer jim je prav Jevšek brez razpisa dal skoraj 80.000 sredstev iz proračuna občine MS. In nikomur nič! V kakšni državi to živimo?

In reply to by Zakoni (nepreverjen)

dgfdsfg (nepreverjen)

...."Te lekarne niso privat"... ----> Zgleda ka so! Od Jevška haha

In reply to by Zakoni (nepreverjen)

Prekmurec3 (nepreverjen)

Evo, pa se je začnolo. Jevšek si kopa jamo!
Vupan ka v njo potegne šče koga, naprimer pajdaša Židana.

ZAKONI (nepreverjen)

Zakoni za tebe isto velja kak za bebeka tij in tvoj Jevšek lejko Zavca samo v rit pijšete, zna se ge je granica Sobote izven toga pa je tvoj Jevšek velka 0. Da te ni sram, da napišeš da soboška občina spoštuje zakone, koliko dokazov hočeš da to ni res misliš da kar rdeči komunisti mislite je vse zakon, jok brate.

Lp890 (nepreverjen)

Če do se ustvarile nove lekarne na območju murske sobote, te do pomurske lekarne šle v stečaj, kajti večino prihodkov ustvari 5 lekarn v murski soboti ziher pa občina nede podelila koncesije za prodajo zdravil v Ms pomurskin lekarnan ampak do koncesijo dobile nove lekarne tak ka pomurske lekarne več nedo mogle delovati v ms. To pomeni konec pomurskih lekarn.

naivneži (nepreverjen)

Kje pa bodo bodoče soboške lekarne prodajale zdravila in ostalo? imajo katero lekarno?. Mogoče bodo sedaj od Galexa kupile tisto pri zdravstvenem domu (torej eno bodo verjetno imele). Tudi če iz Pomurskih lekarn izstopi MS občina, bodo Pomurske lekarne v sovjih lekarnah (v vseh trgovskih centrih in v središču MS) lahko prodajale ker ima vsak pacient v Sloveniji pravico priti v bilo katero lekarno v Sloveniji in dobiti zdravila - pa če se to Jevšku ali Đurovi vidi ali ne. Tako pač je. Ostale občine bi bile nore, če bi se odpovedale vsem lekarnam v lasti Pomurskih lekarn (torej od vseh občin), ki so v MS (če se pa tam kao ustvari preko 50% prometa). V te lekarne hodijo tudi njihovi občani, ne le sobčanci!!!!!! Tako, da gre pri vsem za kazanje mišic Jevška, ki želi ugoditi Jankoviču, ki bo s svojim veledrogeristom (LLGrosisit, 3 . največja veledorgerija), ki je v lasti LJ občine zalagal "soboške lekarne"

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

Lp890 - BUM (nepreverjen)

Ka pa norije pišeš če ne poznaš podatkov Pomurske lekarne na področju Jevška ustvarijo točno 37 % in nič več, in ni soboška občina tista ki bi lahko delala kar bi hotela tu obstaja zakonodaja ka se tiče lekarn in koncesij. Tak daleč ka bi vse Jevšek določal ka de v Soboti zaenkrat še nismo v Sloveniji ker to pomeni diktaturo.

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

Lol lol (nepreverjen)

Ne rabimo dvojnih lekarn ! Priporočam župani ka se nagej HELEKSA ali APAURINA iz pomurskih lekarn, mogoče k sebi pride.

meščan (nepreverjen)

Dokler niso ritolizci ustoločili Jevšeka je bil mir z lekarnami .Zdaj naenkrat,ko zmanjkuje pejnez v MOMS in ne morejo do njih bodo ustanavljali nove lekarne .

. (nepreverjen)

Rdeči in priskledniki se bojo tudi enkrat mogli posloviti, ko bo narodu folgalo svinjarij.

Teh nebos tak … (nepreverjen)

Ta rdec so stalinisticne svije rdece armade ...

In reply to by . (nepreverjen)

Jevšek - go home (nepreverjen)

Kdo pa je Jevšek, da je kar on odločil, da Občina MS izstopi iz javnega zavoda Pomurske Lekarne?. Kolikor vem o izstopu ali priključitvi odločajo mestni svetniki torej - Mestni svet in nikakor ne Župan - Jevšek. Obnaša se kot pravi diktator! Upam, da ga mestni svetniki ne bodo slepo sledili! Upanje je bolj malo, ker SD, SMC in Rudaš (pa tudi iz Desusa) ne razmišljajo s svojo glavo, ampak le ubogajo navodila Jevškove koalicije svetnikov (tako je bilo vsaj do sedaj videnem). In ti svetniki bodo potem tudi prevzeli odgovornost do ljudi, če ne bodo mogli hitro in elegantno do stvari, ki jih potrebujejo iz lekarn (bilo katerih).

Vipko
Truplo

Uh ... a ti računaš na korektnost odločanja mestnih svetnikov? 🤪

In reply to by Jevšek - go home (nepreverjen)

Jevšek - go home (nepreverjen)

Aja pa še to. Jevšek in Đurov, ki mu je verjetno napisal pismo za ostale občine lažeta v delu, ko govorita, da ljudje kupujejo dražja zdravila. Vsa zdravila v Sloveniji imajo isto ceno po vsej Sloveniji. Plačuje jih ZZZS - zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Po celotni Sloveniji se baje ni izvedel in dokončal noben razpis bilo katerega javnega lekarniškega zavoda - zakaj je drugo vprašanje. Lekarne zgolj posredujejo zdravilo pacientu in za to dobijo plačano od ZZZS. Normalno, da je tako večji promet v lekarnah, ki jih obišče več ljudi - in to je praviloma v regijskih centrih. Zato bi bil že čas, da nekdo Jevška in Đurova pozove, naj nehata z lažmi, da Prekmurci plačujemo dražja zdravila!

Prekmurec3 (nepreverjen)

Eh, vidin ka razmiš situacijo. Točno tak, kak si napisal. Zato me je nej jasno, ka "laja" Jevšek. Razmin ka njemi dišijo pejnezi, ampak je problem, ka se očitno ne zaveda, ka tej pejnezi nemrejo biri samo od MOMS, ker je tu še puno ostalih občin. Zato pa pravin... san sebi kopa jamo.

In reply to by Jevšek - go home (nepreverjen)

betežen (nepreverjen)

Mestna opozicija in nekateri predstavniki v svetu zavoda v javnost še vedno skušajo plasirati teorijo, da je bil vzrok za delitev ustvarjenega presežka lekarn iz preteklih let v potrebah po financiranju paviljona Expano, a resnici na ljubo je ne glede na porabo tega denarja zamisel o delitvi lekarniškega presežka v stranki Socialnih demokratov, ki danes vodi občino, nastala že veliko pred paviljonom. V prejšnjih mandatih jo je zagovarjal njihov svetnik Dušan Bencik, ki mu je tedanje vodstvo občine vedno odgovarjalo, da tega ni mogoče storiti, pa se je naposled vendarle pokazalo, da je možno, in so s tem soglašale tudi vse občine ustanoviteljice, ki so tako dobile v proračune nekaj prepotrebnega denarja.

z članka Timotej Milanov-Vestnik
VIR;https://www.vestnik.si/trma-6666414

Če bi takrat Zajc dobiček lekarn namenil za Expano do tega ne bi prišlo.

Bebeki (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vsi zaposleni in upokojeni v lekarnah, da vas ni sram...na račun ljudi ste imeli visoke plače in sedaj penzije. Obnašali ste se kak da ste nedotakljivi. Normalno da branite Zajca. Resnica je pa vse drugo, kot jo prodajate vi. Posebno gospa upokojenka, kot da je najbolj pametna in vse ve. Še daleč od tega. Bodi prepričana upokojenka, da se večina ljudi iz tebe smeji, kakšne objave daješ gor.

gost6674 (nepreverjen)

ka ti misliš ka so zaposleni z končano osnovno šolo? ti na delaborzi bi pa mel 2000e?
prosim najdi si štrik pa se obesi

In reply to by Bebeki (nepreverjen)

starček1 (nepreverjen)

Samo za pejneze se ide Sandiji. Malo me je nej kap, fa san v Puconcih v gostilni od občinarof čul da Soboška občina odstopa od projekta kolesarke do Puconec. Ge so zaj ovi od SDja Puconcih ka tak valijo Sandija. Of pa pejnez nema in se njemi j... za Puconce.

Puconci (nepreverjen)

Pejnaze za kolesarsko je pogejla Jevskova drvarnica

In reply to by starček1 (nepreverjen)

Pika na i (nepreverjen)

Jevšek ga pri lekarnah fejs serje. Se zna zgoditi ka se on v to sranje vsedo.

Šah

to delajo samo zaradi tega ka de si pa nešče polno žepe

Vipko
Truplo

Vse je vrejde, ne delajte paneke: tej pa tej diktatore so v zgodovini delale eksperimente na lidaj (Causescu, Stalin, Honecker, Tito...) ge je mejralo ma milijoune lidij... tü de pa grato več ale menje bar v začejtke cirkus... dale pa kolaps poslovanja...? Ale znonkar bar mrtveh nede?

Bonge (nepreverjen)

Butaste sobočance , da gor prijdete ka van tej rdejče samo kradnejo pa vas za norca majo. Zokič v lublane tůde sčej lekarne prejk zejte , tü se za velke pare ide .

ergert (nepreverjen)

očitno ščej jevšek svoj zagen mandat rejsan kunčati z explozijo.. od expanoja do betonskih ploščadi do novih lekarn.. še 50 lejt do župane minuse krpale

Dummi (nepreverjen)

Sakša stranka, štera je prišla na oblast, se šče na oblasti obdržati. Za tau nuca pejnaze. Seveda člani SD ne donejrajo kak bi trbelo. Nasprotno. Še žepke majo odprejte.

Ge zaj pejnaze zete? Seli so se na Komunalo in podobne firme, liden nasrali debele položnice, davek na dešč.

Pa seglij kredite gemlejo na občino.
Jefšek je navaden bivši policaj. Ka ste mislili, ka pa je un?

Un in tisti Đuro sta se ščela seste lipou na lekarne, pa so njima dali kolac v rit, ka sta glij nej čakala.

Stvar je takša, ka Sobota seveda lejko izstopi, ostali deležniki lejko Soboto vo plačajo. Ampak firme nedo mogli rasformerati. Što njeme je pravo, ka de lejko firmo kar likvidero, se moti.

No, te pa naj Jefšek in tisti modrijaš Đuro ustanovita nove lekarne. Kar naj. Samo starin neta mogla zeti koncesije.

Nejsta mogla direktora zamenjati, zaj bi se pa šla nouvo firmo. Tou lejko ka ta popušila do daske. Niti eden nema občutka za poseu.

Že Expano je pokazo, ka se razmita na poseu, kak zavec na boben. Tisto plešasto babo sta nastavila pred "mission impossible", iz degraderanoga območja, punoga PM delcof, mašinerije za kopati gramoz trbej naprafti raj na zemle.

No, mo vidli drugo leto, ka de plešasta baba napravila. Ker amortizacija 5 milijonof je teška, če jo moreš doj oddelati s kelnarđenjon.

Ha (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne razmin vas. Gučite ka so vsi lopovi, zdaj pa mate proti ka bi se red napravo. Aja, vi ste zaposleni tan, pa mate dobre plače in nagrade. Obstaja dosti diplomeranih ljudi pa nema taksnih plac in nagrad. Pa malo bole delajo od vas ka ste v lekarnah. Jevšek ti samo daj. Podpera te dosta ljudi, to se pokazalo na volitvaj, pa ste ze prle delali na lekarnaj. Taka nika se ne bojte AKCIJA .

Godžiro (nepreverjen)

Ma ne vem "Ha", mogoče bi moral malo razmisliti z to prazno tikvačo , preden začneš pisati neumnosti , daj probaj .

Ha (nepreverjen)

Godžiro prazno tikvačo imaš ti. Pa tudi panika te lovi! Haha

In reply to by Godžiro (nepreverjen)

Uspeh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Expano? Spet vam enim je napoti zgodba o uspehu. Najlepši kraj in najlepša stvar, ka se je v Soboti zgodila. Nevoščljivi ste uspehu Jevška. Vsak dan je na tem kraju polno ljudi..ne morete me prepričati nasprotno! Pa lep pozdrav

Karl Marx (nepreverjen)

Daj ne glumi. Ekspano je non stop prazen, nišče se nigdar ne kouple, pa nikoga nega v oštariji niti nej v ekspanoji. Tou je zgodba o neuspehi. Jevšek je policaj,, zato naj se rajši držij policajskoga posla, naj gor stavila autoje, na tou se razmi.
Pa ka nede pomote, Štihec je büo še vejkši govnar kak Jevšek. Janšovci so itak fsi nesposobni.

In reply to by Uspeh (nepreverjen)

Hauspeh (nepreverjen)

Karl ti sploj odiš v Expano? Lažnivec si velki! Malo si idi pogledni.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Daj ne piši bedarije.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

im (nepreverjen)

Kamešnica pa Expano mata še v nedelo gužvo, tak ka nej napamet!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

im (nepreverjen)

edit: gužvo kak gužvo nej, je pa dosta lidij vseeno

In reply to by im (nepreverjen)

Julka (nepreverjen)

Ti si blesavi,zive duse ni na Expanoji,gostilna se zapre ob sedmih,tvoj Jevsek pa tja vozi vse mozno samo da se naslaja ob fotografiranju,ker je tako lep in fotogenicen...z njim pa vsa njegova raja,verjetno tudi ti

In reply to by Uspeh (nepreverjen)

dgfdsfg (nepreverjen)

Zgodba o uspehi? Zgodba o uspehi de se potrdila za 10-15 let ;) Nej pa po enon mesece... Čakaj, ka se malo stroški naberejo. Ka pridejo prvi regresi, davki, itd. Tao de vse trbelo plačati :) Če se spomniš drsališča pri BTC-je, kak je skous puno bilo. Pa ga nega več...

In reply to by Uspeh (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@Uspeh:

Vsi ti pravijo, da je Expano prazen! Vsak dan sem na Kamenšnici, se kopam tam blizu in lahko to tudi potrdim. Na novo urejenem mestu za kopanje se tam namaka le peščica ljudi, jih je manj, kakor preko pod nekdanjim ribiškim domom. Zakaj nekateri lažete? A vam je potrebno kot dokaz priložiti za vsako uro eno fotografijo? Tudi tisti plac za izdajo plovil... je več ali manj konkretno prazen glede dejavnosti. Tu bi naj bil tudi neki dogovor o delitvi zaslužka... pa se lahko kaj sploh razdaja? Več ali manj potrebuje občina, da prikaže dobiček, imeti veliko obiskovalcev v drvarnici (ne gostilni). Za gostinski del itak pobira najemnino, katera pa seveda ni niti dovolj za vsaj eno delovno mesto. Za mesto piknikov ne vem, vendar če tam kaj kasirajo, je to tudi bore malo. Ne pozabimo... zaslužiti bi bilo potrebno milijone... pa vsaj za sedaj nič od tega. Nikjer ne prikažejo rezultate poslovanje, ker jih enostavno ni! Samo prazno nakladanje o "uspehu"... nikjer nič otipljivega? Saj je v redu, lepo, da je tam ob "drvarnici" več prireditev, vendar, koliko to prinese? Res ni vse v denarju, tudi občani in drugi obiskovalci naj bodo zadovoljni, ampak nekaj pa je potrebno tudi razmišljati o denarju vendar!!! Saj ne raste na vejah!

Vse, kar je možno župan zvleče v to "drvarnico", vendar ker ne ve računati... nikakor ne dojame, da je to veliko, veliko premalo! Tako tudi verjamem, da ravno zaradi fijaska glede te "drvarnice" sedaj na vse kriplje hoče uničiti še to, kar solidno posluje, torej lekarne.

Kolikor vem se z njim ne strinja niti predstavnik sindikata lekarniških dejavnosti v Sloveniji in ta človek je iz Sobote! Kar se tiče zaposlenih... če bodo sedaj lekarniško dejavnost duplirali, bodo potrebovali verjetno več kadra za delo (ne vem, čemu bi se zaposleni bali za svoje službe)... in posledično se bo "skupni" dobiček zmanjšal. Če proda pet lekarn sto škatel nekega zdravila, jih bo to količino sedaj prodajalo... več lekarn in rezultat se več ali manj ve. Čisto simp... ali bo dohodek manjši ali pa bodo zvišali ceno zdravil... če je to seveda po kakšnem zakonu možno, tega pa ne vem. Po svoje niti ne verjamem, da npr. ena škatla zdravil stane enako v Kopru, Jesenicah in v Soboti? Verjetno pa imajo kakšen prosti razpon glede marže?

In reply to by Uspeh (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Ne ven o kon se tü točno ide, znan samo, ka je Jevšek desničar, neoliberalec, pa bivši Janšov glavni policaj

Blumen (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Eni se pa sodeč po komentarjih bojijo za svoje stolčke v lekarnah. Saj vemo da je v lekarnah denar...bojite se, mar ne?

Dummi (nepreverjen)

Kak san pravo - Expano more zaslužiti 50 gezero na mesec, samo ka pokrije amortizacijo. Mo vidli, če tau de tak. V Soboti in daleč naokoli (Šinjor - Martjanci) nejso mogi skup sprafti niti 10 gezero / mesec za kapitalske odhodke.

Na Expano pa de skup spravo 5x več. Središče Lublane še, rob Lublane spravi 30 gezero max, ajd tu zdaj eno degraderano območje de pa spravlo skup amortizacije kak središče Lublane. Nede.

Gost1 (nepreverjen)

Expano je propad, notri nega žijve düjše, zato pa pejnez svalivavle - trbej pod silo neka zriktati, in v lekarnah se da dosta pocecati pejnez, če prideš k koriti.

In reply to by Dummi (nepreverjen)

Drek policajski (nepreverjen)

Jevšek pa šerif

KS HD (nepreverjen)

Dokec narod nede spregledno sto nan vodi sodstvo, medije in zadnjih 28 let večji del tudi državo, de pač za vse kriv Janša ali v ton primeri Zajc ali pa što drugi. Razmin ka vas mediji vsakič nategnejo ka volite eno drugo levo stranko ali ka si tak dugo lejko zatiskate ocij pred najbole pošteno strankoSD, pa je možno samo tan ge je narod se vedno prestrašeni pred staro Udba represijo. Kak vidimo v Maribori, nekateri se vedno niso prerasli to kar vbistvu so. Zverine.

dgfdsfg (nepreverjen)

Kak dugo do tej nove lekarne funkcionerale? :) Što de lij direktor. Celec?

Gigi govedina (nepreverjen)

Nikdar noga od Gigi Govedine nede prestopila praga od teh tako imenovanih "novih" , poštenih , transparentnih in ah in sploh lekarn. Ajd u zdravlje .

zaskrbljen (nepreverjen)

No dragi komentatorji menej zanima kelko od vas si je preštelo ustanovitvene akte oz. papirologijo Pomurskih lekarn? Ker če bi si što, tudi občinamri MO MS, bi znali kak stvarij stojijo. Znali bi što so bili ustanovitelji in kak se je te tou delilo po osamosvojitve in ka tan notri pijše še drugoga. In ena od takšnih stvari je ka direktorja nastavlja oziroma pravilneje povedano ka ima večino moči pri odločanju MO MS. Tak notre pijše. Ne ven ka so ostale občine mislile da so podpisovale tej dokumente ali tak notre pijše. Zatou me zanijma kama mislijo možje na MO MS ka delajo zdaj takšne neumnosti. Če ge man 51% odločanja je jasno, poven tij več neboš direktor te odstavin in po tun roki priden s policijo, ki te odstrani če si nej zapujsto delovnoga mesta in pika pa nega tu dosta filozofije. SAMO PREŠTETI SI TRBEJ USTANOVITVENE (RAZDELITVENE PO OSAMOSVOJITVE) AKTE IN TAN SE VSE LIPOVU VIJDE, ČEPRAV NE VEM KA TEJ NA MESTNI OBČINE MURSKA SOBOTA DELAJO KA SO TOU NEJ PREŠTELI PA SO TOGA GOSPODA LIPOU PROSILI NAJ ODSTOUPE. 51% KAPITAL TI DA MOČ KA NA SKUPŠČINAJ DELAŠ SKORAJ KA ŠČEJŠ.
Drugo pa je ka se vodilna garnitura ščej rejšiti nepovezanih ki zdaj obvladujejo in dobavljajo material Pomurskin lekranan in ka si sami želijo svoj piskerček pristaviti. To pa je tak pri vseh garnituraj ka si želijo ka se njihob lonček polni.

Dummi (nepreverjen)

Stvaristogijo momentalno tak, ka Jefšek in Đuro di šerif nejsta mogla zamenjati direktora.

Vredek, naj vo stopi Sobota, pa da vidimo kak dotakozvane nove lekarne funkcionerale. Kak san pravo, o biznisi niti eden od njivaj nema blage veze. Ker če bi mela vezo, bi nej šla Expanoja delat pa plešasto nastavlat, štera de se zaj verjetno mučila z "evropskimi sredstvi" ka do za plače mele.

In reply to by zaskrbljen (nepreverjen)

pravičen (nepreverjen)

Ka si oni(MOMS)mislijo,ka so ostale občine ustanoviteljice tak kak soboški svetniki,ka do samo zdignoli rokej,oziroma pravli njuvomi predlogi ,,JA,,?Pojđe,malo ste se zmejšali,nede tou tak enostavno kak si vij predstavlate,nej,nej

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice