Preiskovalna komisija Državnega zbora je včeraj naznanila, da bo še ta teden Komisiji za preprečevanje korupcije prijavila župana občine Lendava Janeza Magyarja. Na celotno situacijo se je sedaj odzval tudi lendavski župan. 

Kot smo poročali včeraj, bo preiskovalna komisija Državnega zbora, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, nekdanjega poslanca SDS in župana občine Lendava Janeza Magyarja še ta teden prijavila Komisiji za preprečevanje korupcije zaradi sumov korupcijskih ravnanj v štirih primerih. 

Sumi korupcije se med drugim nanašajo na gradnjo večnamenske športne dvorane, sumi koruptivnih ravnanj pa se porajajo tudi v povezavi z gradnjo čistilne naprave na Hotizi.

Je dejansko prišlo do korupcijskih ravnanj ali je preiskava zaradi suma korupcije zgolj pridobivanje političnih točk?

Na očitke predsednice preiskovalne komisije Mojce Šetinc Pašek se je za Sobotainfo odzval lendavski župan Janez Magyar in pojasnil svojo plat zgodbe. 

Magyar spi z mirno vestjo: Javno blati osebo in dobro ime občine

Magyar nam je že v začetku pogovora napovedal, da če ne bo prejel opravičila Mojce Šetinc Pašek, bo sledila tožba, kot pravi poslanka sploh ni pristojna za preiskovanje projektov v vprašanju, saj vodi komisijo za nezakonito financiranje medijev:

»Javno blati osebo in dobro ime občine. Za projekte, ki jih je nanizala imam čisto vest, ker so prav te projekte že preverjale pristojne institucije, od nadzornega odbora do zunanjih institucij, tudi Komisija za preprečevanje korupcije. Nevem, kakšne dodatne zadeve še ima (za preiskovati). Neumnost na kubik.«

Ob tem je še enkrat poudaril, da Šetinc Pašen, kot vodja komisije za ugotavljanje nezakonitega financiranja medijev nima pravice, da si 'privošči ' preučevanje omenjenih projektov, po mnenju lendavskega župana gre v tem primeru za nedopustno zlorabo položaja:

»Na način, da na tiskovni konferenci izkoristi svoj vpliv in položaj poslanke za neke druge stvari, ki niso tematika njene komisije, si bo privoščila ponovno tožbo.«

So vrednost projekta športne dvorane res prenapihnili?

Poslanka Gibanja Svoboda je omenila tudi gradnjo večnamenske športne dvorane, vrednost katere, kot je poudarila v včerajšnji izjavi za javnost, so na lendavski občini »prenapihnili«. 

»Tukaj so projektanti, mi govorimo o projektantskih ocenah vrednosti. Kako lahko jaz ali kdo drug prenapihne ceno, če pa projektant oceni vrednost, naredi evalvacijo na trenutne povišane stroške gradbenih storitev,« je jasno dejal Maygar. 

Nekdanji poslanec SDS poudarja, da so se razmere na trgu spremenile, temu pa so tudi sledile cene.

Ob tem pa še dodaja, da so se stroški gradnje povišali prav za časa njene vlade, pri tem pa poudarja dejstvo, da se nad višjimi stroški pritožujejo tudi državljani, medtem ko Mojca Šetinc Pašek meni, da so na občini precenili stroške: 

»Občina ni cenila nič, občina je dala ponovno preveriti, kolikšna je vrednost projekta v trenutnih razmerah povišanih gradbenih storitev. Neumnosti, totalne neumnosti.«

Korupcija v preteklih mandatih?

Po mnenju župana občine Lendava je celotna afera zgolj politični napad, poslanki, ob tem očita, da je na novinarski konferenci 'blatila' njegovo ime in ga prehitro obsodila:

»Me bo političarka prej obsodila kot sodišče ali Komisija za preprečevanje korupcije, ki so omenjene stvari že preverjali?

Pogovor pa je nanesel tudi na vladanje preteklih županov, lendavski župan je ob tem izpostavil predvsem ozadje nakupa nepremičnine za športno dvorano: »Veliko malverzacij (poneverb) je bilo storjenih pred mojim mandatom. To bomo tudi javno razkrili, kaj se je dogajalo s takratnim županom in podžupanom, kaj so delali na tem zemljišču.«

Parcelo, ki je bila nekoč v lasti občine, je bilo za potrebe investicije ponovno kupiti, kot dodaja Magyar po 'realni ceni', ki jo je cenilec ovrednotil: »To je strateška parcela za občino

»V mojem mandatu po teh dokumentacijah, ki jih imamo, ki sem jih jaz delal Janez Magyar mirno spi. Ampak moja čast je uničena, naredila je škodo mojemu ugledu,« je še odločno sklenil nekdanji poslanec in zagotovil, da predsednici preiskovalne komisije ne bo ostal dolžan ...

Komentarji (32)

soul hunter (ni preverjeno)

ja seveda jozek ti si nedolzen

. (ni preverjeno)

Kot nevesta.

In reply to by soul hunter (ni preverjeno)

opankoić (ni preverjeno)

jaz sem gay
i me nategujejo zvodnik milan in dejan ssvinjskoglavi

In reply to by . (ni preverjeno)

Vaša vest (ni preverjeno)

Ja glede njegove arogance, zvišenosti niti nisem pričakoval kaj drugega!
Vse so to JJ in Orban zrihtali, vojščaki pa delajo.

pokvarjenec (ni preverjeno)

on je v obcini z vsemi v konfliktu
govori se da tude z zupnijo, skofijo, gasilci, vrtcem, ks skupnostmi, mascevalen…

moralnipokvarjenec (ni preverjeno)

rejs je svemi je v konflikih tam v cerkvi se sveteca dejla ce bi bila na popovem mestu mu nebi dala obhajila po vrh ga se blati

In reply to by pokvarjenec (ni preverjeno)

22 (ni preverjeno)

Tudi v cerkvi človek velja toliko kot plača!

In reply to by moralnipokvarjenec (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

V cerkvi "svetniki", zunaj hudiči. Nič novega za politike desnega pola!

In reply to by moralnipokvarjenec (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Je vsaj toliko pošten, da ne dela razlik.

In reply to by pokvarjenec (ni preverjeno)

koruptivnafrizerka (ni preverjeno)

frizerstvo zlatke ne izdaja za osluge racunov
goljufanje drzave ceprav je veckrat salon obiskala inspekcija

Mijmogrede ... (ni preverjeno)

Vej marsištera več računov ne davle. Pa mo za enouk tüjo.
Pouleg toga, ka majo pune rijti fsega, se računof ne davle,
čakajo pa kak hiene, kelko de mu revež dal tringelta, kar
je v Nemčiji prepovedano sprejemati! Inšpekcija, zbudi se!

JeToRed (ni preverjeno)

Rejsaaan,...aaa srmaaak!!!

Durok (ni preverjeno)

Spim z mirno vestjo, pravi Magyar.
Se pravi ka se z njo tüdi gebe.

romarkamicka (ni preverjeno)

filozofija obcine tozi baba mamica&babica vinometka avtomehanik
kdo dejla sramoto obcini vesi vascanom obcanom

In reply to by Durok (ni preverjeno)

siroče (ni preverjeno)

Saj ne morem verjeti. Bogi, bogi.

vaški pijanček (ni preverjeno)

Partijski sekretarji Šetinc propadle partije preganjajo demokrate !

Kitajska vidi (ni preverjeno)

Tega lopova arogantnega magyarja dajte obvezno pod drobnogled ker je v več aferah prisoten kot ste že prej o njemu pisali!!!

Jojojoj (ni preverjeno)

Tipična reakcija pokvarjenega SDSovca🤮!

DefukInfo (ni preverjeno)

Tipičen komentar smečenoga komentatora Debeloga Fukjenca

BRAVO JANEZ M. (ni preverjeno)

Daj enkrat redno po p............. tej babi, ki v življenju nikoli ni delala samo velika hudobija je. Pa resno me zanima kako lahko na pol pismena novinarka, vtika nos v posle občine čisto NOBENE PRISTOJNOSTI NIMA ZA TO. Javno kleveta tebe in občino in dela nepopisno škodo, kakšno opravičilo toži to bando do konca. Sicer pa ji bo kmalu to udobje minilo, ker vlada je v razsulo, kam se bo pa potem skrila "vse se vrača vse se plača"

Politbarometer (ni preverjeno)

Politbarometer zaznava strmo krivuljo padanja slovenske vlade. Mi pa plešemo.

3a (ni preverjeno)

Janez še slabše pleše! Vsem, ki ga hvalite tudi krivulja razuma strmo pada!

In reply to by Politbarometer (ni preverjeno)

akic (ni preverjeno)

Banda, zdaj ko tej nesposobni vladi teče voda v grlo iščejo pozornost na takozvanih namišljenih aferah. Toda narod ve, kam pes taco moli, spregledani so nesposobneži, ki želijo vladati in obenem ropati ljudstvo. Tudi vsi plesalci in kolesarji so sprevideli ,da so na volitvah počili drek za ušesa, vendar je zdaj prepozno pa so se zavlekli s svojimi kolesi in plesnimi čevlji v mišjo luknjo. Upam, da župan to udbomafijsko baburino sesuje v prah.

45 (ni preverjeno)

Nesposobna banda je zaradi slabega plesa, že nekaj časa na odpadu in naj tam tudi ostane za narodu v blagor! No, kdor pleše in kolesari slabo ne misli. Vi butasti slabonamerni desničarji z drekom za ušesi, pa le še le naprej tiščite svoje nosove v WC školjko in trosite neumnosti po svetu. Razpolagate z dokaj nesposobno desno udbomafijo. Prebutasti ste, de bi se kaj naučili od leve.

In reply to by akic (ni preverjeno)

Ograček (ni preverjeno)

45. 45×se v zid zalete tele mamino rdeče.

In reply to by 45 (ni preverjeno)

45 (ni preverjeno)

Ti si napol pismeno nevedno "tele" rdeče od alkohola. Kokoš, nimaš pojma, kaj je politika. Niti sam ne veš kaj blebečeš!

In reply to by Ograček (ni preverjeno)

MS-C-e (ni preverjeno)

Najboljši aktualni politični komentar, odlično "akic".

Ograček (ni preverjeno)

Zdaj ka se neka v občine dela. Zdaj ga najbokše doj srate. Vej če be se kradnolo pa delalo proti občine be vsi ploskale za vašoga Globa. Proklete komunajzere. Vašoga golubiča se vrejt zemte pa hlodovino gabrovo. Tan rajše nutrije gledajte bikece rdeče.

. (ni preverjeno)

Si pa res butasti do amena!

In reply to by Ograček (ni preverjeno)

38 (ni preverjeno)

Kradejo le srake tatinske desničarske! Le "zablojeni" bikeci tega ne dojamete. Ste res čudni ti preoblečeni komunajzerji v črna oblačila.

In reply to by Ograček (ni preverjeno)

Bodisi (ni preverjeno)

Vedno ko se je "delalo" se je žal najbole kradlo. !!!

In reply to by Ograček (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Hudo je, da najbolj kradejo tisti, ki nič ne delajo!

In reply to by Bodisi (ni preverjeno)

Starejše novice