Preiskovalna komisija Državnega zbora: Komisiji za preprečevanje korupcije bomo prijavili župana Lendave Janeza Magyarja.

Preiskovalna komisija Državnega zbora, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, bo nekdanjega poslanca SDS in župana občine Lendava Janeza Magyarja še ta teden prijavila Komisiji za preprečevanje korupcije zaradi sumov korupcijskih ravnanj v štirih primerih, med drugim pri projektu gradnje večnamenske športne dvorane v občini.

»Dokaj čudni in sporni odkupi zemljišč«

Po informacijah preiskovalne komisije Državnega zbora, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, je bila lendavska občina vpletena v »dokaj čudne in sporne odkupe zemljišč v višini več kot 500.000 evrov«.

Prav tako so na občini »prenapihnili« ceno gradnje večnamenske dvorane, za katero niso imeli zagotovljenih sredstev, je v današnji izjavi za javnost poudarila predsednica preiskovalne komisije Mojca Šetinc Pašek (Gibanje Svoboda).

 

Pod drobnogledom tudi gradnja čistilne naprave

Sumi koruptivnih ravnanj se komisiji porajajo tudi v povezavi z gradnjo čistilne naprave v Hotizi, v povezavi z delovanjem turistične zveze občine Lendava in v povezavi s trgovino Prekmurec.

Njen lastnik je bil lendavski župan Janez Magyar, preden je vstopil v politiko, nato pa je podjetje prepisal na svoja sinova.

Omenjena podjetja danes kljub visokim korupcijskim tveganjem »izjemno poslujejo« s četrtnimi skupnostmi v občini Lendava, je opozorila Šetinc Pašek.

Predlog revizije poslovanja občine Lendava

Člani komisije so zato soglasno sprejeli tudi sklep, s katerim bodo predlagali računskemu sodišču revizijo poslovanja občine Lendava v času, ko jo je oziroma jo vodi Magyar, je dodala.

V zaprtem delu sredine seje preiskovalne komisije so se njeni člani pogovarjali tudi o načrtu dela za naprej in sklenili, da bodo na redni novembrski seji obravnavali vmesno poročilo preiskovalne komisije.

Po zagotovilih Šetinc Pašek je vsebina vmesnega poročila bolj ali manj pripravljena in bo osvetlila dogajanje glede financiranja medijskih podjetij v lasti ene od političnih strank oziroma v lasti veljakov ene od političnih strank, »ki delujejo kot obvodni računi konkretne politične stranke«.

»Vmesno poročilo bo eden boljših političnih trilerjev«

Podpredsednik komisije Soniboj Knežak (SD) pa je izrazil upanje, da bo dokumentacija, ki so jo v dobrem letu delovanja zbrali na komisiji, zadostovala, »da bodo tudi organi pregona kakšno zadevo pripeljali do konca«.

Spomnil je, da so na komisiji preiskovali tako različne sume nezakonitega financiranja političnih strank, tudi večje zgodbe, ki so se nanašale na vidne člane stranke SDS, ki zasedajo nekatere funkcije direktorja v javnih podjetjih, kot tudi zgodbe, v katerih so se pretakali milijonski zneski.

»Vmesno poročilo bo eden boljših političnih trilerjev,« pa je poudarila članica komisije in poslanka Levice Nataša Sukič. Po njeni oceni je preiskovalna komisija v letu dni delovanja dobila vrsto neizpodbitnih dokazov, da se javna sredstva na domiselne načine pretakajo v korist točno določene politične stranke. Na podlagi ugotovitev prejšnjih komisij pa se odpirajo tudi nova poglavja, ki bodo zelo zanimiva, je izpostavila.

Šetinc Pašek se je odzvala tudi na trditev nekdanjega direktorja vladnega urada za komuniciranje Uroša Urbanije, češ da ni dobil vabila na sredino sejo preiskovalne komisije, na kateri bi moral nastopiti kot priča.

Poudarila je, da je postopek vabljenja prič pred parlamentarno preiskovalno komisijo standardiziran in poteka v skladu zakonom o kazenskem postopku, »tako kot se vabijo priče na tožilstvo, na sodišče ali pred preiskovalnega sodnika«.

Spomnila je, da so Urbanijo štirikrat vabili na preiskovalno komisijo, v vseh štirih primerih so mu vabilo poslali na njegov stalni naslov, ki ga imajo zabeleženega v uradnih evidencah. Enkrat pa so mu vabilo poslali tudi na Televizijo Slovenija, kjer je bil zaposlen, je poudarila. Vprašuje se, ali ima Urbanija premajhen poštni nabiralnik ali pa se morda spreneveda.

Komentarji (37)

janci&metka (ni preverjeno)

Zgrožen sem nad tem, Dvomim, da ne skriva nekaj, kar bi moralo priti v javnost,” je dejal župan madjar veliki etik in moralni neoporecnik” je razkril in dodal “če imaš čisto vest in če ravnaš v skladu z vsemi pravili, javnosti ne izključuješ.”

realnooo (ni preverjeno)

jaz sem gay
in fanatični pristaš LGBT
za LGBT bi dal življenje
za slovenijo pa ne

In reply to by janci&metka (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

marš pederu

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

kaj pa je to tacega
to je sedaj moderno
zato se trudimo da čimveč otrok spravimo na pravo pot

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

mascevslnost (ni preverjeno)

sem veckrat slisala da je mascevalen….sem cutla

ZA maščevalno (ni preverjeno)

Kaj si čutila........ kdo ti je pa kriv, če ne znaš uporabiti tisto ka ženske imamo.

In reply to by mascevslnost (ni preverjeno)

Mascevalno (ni preverjeno)

ko je ravno lulo hotel pa pijancu ne dam.
so boljsi in kvalitetni ki lulo dobijo

In reply to by ZA maščevalno (ni preverjeno)

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

migranti so zelo dobri
jaz dam samo njim

In reply to by Mascevalno (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

kitajajci opet bluzijo

franček75 (ni preverjeno)

Pustimo Magyara, lopof kak vsi političari, ampak tej Goloub je pa grato čijsti Stalin, dela čistke, što je nej naš, ponjen... Naši smejo pa vse!!!!!!

2g (ni preverjeno)

In kaj je bilo pred njim drugače?

In reply to by franček75 (ni preverjeno)

Hexa (ni preverjeno)

Kateri župan, podjetnik, politik ipd. pa ne mučka?! In le redkokateri odgovarja, vemo kako je na sodiščih, le mali, pošten človek naj... redno.

Karrči (ni preverjeno)

Dobroniški je svetel vzor poštenosti in neoporečnosti.

In reply to by Hexa (ni preverjeno)

puripuri (ni preverjeno)

Omenjena podjetja danes kljub visokim korupcijskim tveganjem "izjemno poslujejo" s četrtnimi skupnostmi v občini Lendava, je opozorila Šetinc Pašek. Člani komisije so zato soglasno sprejeli tudi sklep, s katerim bodo predlagali računskemu sodišču revizijo poslovanja občine Lendava v času, ko jo je oziroma jo vodi Magyar, je dodala.

Bojkotirati hungarbolt kot ga je steic vrgwl ven je ze imel
Razloge

frizerskiracuni (ni preverjeno)

sem urejala pricesko kod aranke in nikoli ni izdala racuna

In reply to by puripuri (ni preverjeno)

helgacipot (ni preverjeno)

meni nikad ne daje racuna….
kradnejo drzavo

In reply to by frizerskiracuni (ni preverjeno)

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

gospa Fega kaj pa ko si plačala migrantu za spolne usluge
ali ti je izdal račun

In reply to by helgacipot (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

ali si mislila gospa Felga

In reply to by Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

Komentar (ni preverjeno)

»Če se Golob ne bo odrekel ministrici, potem moralno-etični standardi te vlade ne bodo visoki«

Začnite pri svojih (ni preverjeno)

Naj najprej raziščejo Jankovića, Goloba in ostale vrhunske slovenske lopove, za katere
pa "ne obstaja" nikoli nobeno dokazno gradivo o koruptivnih oz. nezakonitih poslovnih poslih.

gradbenopodjet… (ni preverjeno)

Drugi primer je gradnja čistilne naprave v Hotizi, pri kateri so prav tako zaznali nekatera sumljiva delovanja. Kot je pojasnila Šetinc Pašek, je bila med izvedbo projekta nerazumno spremenjena tehnologija čistilne naprave, zaradi česar ta še vedno ne deluje, čeprav je že dokončana. “Tudi tukaj smo zaznali sume čudne porabe denarja,” je poudarila.

naj pokuka v obnovo hotiza cerkev razpisne pogoje itd… Madjar projekt
priznani zoupnik govori ka obcina lendava vse to obnavlje on s tin nema nic

Kitajska vidi (ni preverjeno)

Tale manipulant in lopov magyar bi že dolgo mogel sedeti, v ozadju so še mnogo,mnogo afer v katerih je upleten pokvarjenec magyar.Od dneva,ko je postal župan je začel živeti v svojemi svejti, misleč da je nedotakljiv in mu nihče nikaj ne more. Magyar-pokvarjenec,zavedaj se več ednouk "karma is a bitč" !

JeToRed (ni preverjeno)

Njemi se pa že na faci vijdi, ka kaj nemoralnoga ne bi mogo fčiniti ... !

NI VEČ POSLANEC (ni preverjeno)

Ravno Šetinc-Pašek, katera v življenju nikoli ni delala ali kaj koristnega napravila za državo, je tista ki lahko nekoga obsoja. Župan Madyar je toliko koristnega napravil za Lendavo, da se mu samo lahko čestita. Končno pa je eden tistih, ki je sam spoznal in zapustil to bando v parlamentu in ni mi jasno, če ni več poslanec ka se te ima ta pičurina na njega spravljati.

Kitajska vidi (ni preverjeno)

Zapustil je ker je opazil da tan ne more kaj pokradnuti in kot trgovec je premali za poslanca.

In reply to by NI VEČ POSLANEC (ni preverjeno)

hudoba (ni preverjeno)

"je poudarila predsednica preiskovalne komisije Mojca Šetinc Pašek (Gibanje Svoboda)".....takozvana žalostna sova

In reply to by NI VEČ POSLANEC (ni preverjeno)

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

kaj je

In reply to by hudoba (ni preverjeno)

zdrava pamet (ni preverjeno)

enkrat sen cula ka pop reko nej ga volit saj videjn ka san prav napravila on nej moj zupan

Hotel tettem (ni preverjeno)

Lendavčani v paniki da so komi zaj ugotovili kakšnoga pohlepnoga lopova imajo za župana. Tak van tudi trebej saj pa praznoglavo in brez predhodnih preverjanj človeka, davajo lopovon svoje glasove, ne vedoč da je že kot trgovec gledal kje lahko manipulira in pokradne ljudi...V Lendavi tau nič ni novoga,saj pa v Lendavi volilci nikoli niso izbrali poštenoga ampak vedno samo lopove za svojega župana.Zaj imajo pokvarjenoga trgovca, naslednji župan de pa baje iz vrst gradbeništva ali iz vrst hotelirstva, Bog ne daj samo ka nede nasledni poštenjak ker Lendava ne želi poštenjaka za župana.

kakzdaj (ni preverjeno)

prej ste srali po balažeki, zdaj pa van opet Madjar ne paše, čudaki eni

In reply to by Hotel tettem (ni preverjeno)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Bolje Madjar kot kak levičarski peder
kerrrrrr če imaš pedera za župana nataliteta pada
in vse na občini smrdi po dreku

In reply to by kakzdaj (ni preverjeno)

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

če na občini vse smrdi po dreku je kriva čistilka Fata
ker ne spuca WC

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Bodisi (ni preverjeno)

Lendavčani vedno volijo stare lopovske prdce namesto mladih perspektivnih in predvsem poštenih kandidatov.

In reply to by kakzdaj (ni preverjeno)

FUJ BANDA (ni preverjeno)

Bravo levičarji in komunisti na pomurec. si in sobotainfo to je zdaj vaša glavna PLAČANA novica. Kaj če bi se vi posvetili malo sami in napisali kdo vas financira in hujska. Tudi vi boste kmalu prišli na vrsto.

realnooo (ni preverjeno)

Ovaj Madjar vas pa jebe
ko majmune
pa si nič ne morete
samo mu ga lahko popušite

In reply to by FUJ BANDA (ni preverjeno)

Zoki57 (ni preverjeno)

Plačana propaganda se dela na Lendavainfo, še zdaj nega nikšega članka o tem. Malo čudno, nej?

In reply to by FUJ BANDA (ni preverjeno)

Kaj je bolnik? (ni preverjeno)

Ti moreš stalno meti kakšno žrtev, po šteron serješ, ker si pač psihopat. Razumemo
tvojo neozdravljivo "pamet", štere nega nindri. Če san smečeni, kak ti, se pod zemljo
skrijen.

Starejše novice