Slika je simbolična (foto: Bobo).
Osumljenec kaznivega dejanja, za posledicami katerega je v četrtek v Logatcu umrl 88-letnik, je bil v sorodu z umrlim, so danes potrdili na Policijski upravi Ljubljana.

30-letnega osumljenca, ki ga je policija na podlagi informacij občanov prijela v četrtek, so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Policisti so bili v četrtek okoli 10. ure obveščeni, da je v eni izmed stanovanjskih hiš na območju Logatca znani storilec z ostrim predmetom huje poškodoval 88-letnega moškega.

Kljub hitremu posredovanju medicinske ekipe je moški na kraju umrl. V dogodku je bila z ostrim predmetom lažje poškodovana še ena oseba, storilec pa je po dejanju peš pobegnil.

Pri iskanju je sodelovalo več policijskih uniformiranih in civilnih patrulj ter tudi policijski helikopter. Ker je šlo za nevarno osebo, je bila aktivirana tudi specialna enota policije. Osumljenca so policisti prijeli nekaj po 16. uri na območju Logatca in mu zaradi suma kaznivega dejanja zoper življenje in telo odvzeli prostost. Privedli ga bodo na zaslišanje k preiskovanemu sodniku.

Kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali dokaze ter nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja. Vzrok oziroma motiv za dejanje še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Po poročanju medijev je bil osumljenec vnuk umorjenega. Storilcu naj bi po informacijah Dnevnika v preteklosti že sodili zaradi poskusa dvojnega uboja, imel naj bi tudi hude duševne težave.

Komentarji (1)

Surfeiter (ni preverjeno)

če je bil deda član KPJ ga ni škoda
oziroma če je volil levo politično obcijo
ga tudi ni bilo škoda

Starejše novice