Slika je simbolična (foto: Bobo).
Golob bo sprejel ponujeni odstop Švarc Pipan, za končne ugotovitve o nakupu sodne stavbe teden dni.

Predsednik vlade bo sprejel ponujeni odstop ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan. Z ministrico pa sta se dogovorila, da ga predvidoma v tednu dni seznani z njenimi končnimi ugotovitvami glede nakupa spornega stavbe za potrebe sodišč v Ljubljani, so sporočili iz Golobovega kabineta. Pogovore o novem ministru naj bi začel prihodnji teden.

Na Švarc Pipan namreč letijo očitki o negospodarnem nakupu stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani. Ministrica, ki prihaja iz vrst SD, je prevzela objektivno odgovornost in po izgubi zaupanja vodstva stranke v ponedeljek premierju Robertu Golobu ponudila odstop. Predsednik vlade ga bo torej sprejel.

»Z ministrico pa sta se dogovorila, da ga predvidoma v roku tedna dni seznani z njenimi končnimi ugotovitvami glede nakupa stavbe na Litijski. Ministrica je zagotovila, da bo v vmesnem času poskrbela za nemoteno delo resorja ter polno sodelovanje ministrstva v vseh morebitnih postopkih,« so ob tem zapisali v sporočilu za javnost.

Ministrica navaja, da so jo zavajali

Ministrica je namreč navajala, da so jo zavajali, da so bili dokumenti, s katerimi je bila seznanjena, potvorjeni, prst pa je uperila med drugim v nekatere uslužbence ministrstva, vpletanje v posel je očitala tudi generalnemu sekretarju SD Klemnu Žibertu, ki je danes prav tako odstopil s te funkcije. 

Golob je v minulih dneh že dejal, da »ministrica za pravosodje ni kdorkoli in njena zgodba bistveno presega zgodbo ene ministrice«. 

Njene obtožbe je namreč označil za zelo resne, zahteval je tudi pojasnila SD, ki ga je sicer večkrat pozvala, naj predlaga razrešitev Švarc Pipan, ki sprva ni želela sama odstopiti. Zadevo preiskujeta tudi Nacionalni preiskovalni urad in Komisija za preprečevanje korupcije.

V prihodnjem tednu pogovori za imenovanje novega ministra oziroma ministrice

V kabinetu predsednika vlade so napovedali še, da bo predsednik vlade »predvidoma v prihodnjem tednu začel pogovore za čim prejšnje imenovanje novega ministra oziroma ministrice«.

Premier mora po prejemu pisne odstopne izjave najkasneje v sedmih dneh DZ obvestiti o odstopu Švarc Pipan. Obvestilo o odstopu se mora uvrstiti na dnevni red seje DZ najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila. 

Po seznanitvi poslancev z odstopom ministra slednjemu funkcija preneha. Premier mora nato skladno s poslovnikom DZ v desetih dneh predlagati novega ministra ali DZ obvestiti, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru.

Že peti odstop v Golobovi vladni ekipi

To je sicer že peti odstop v Golobovi vladni ekipi. Z ministrske funkcije so doslej odstopili tudi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, notranja ministrica Tatjana Bobnar, minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan in ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik. DZ pa je na predlog Goloba razrešil kmetijsko ministrico Ireno Šinko.

Komentarji (24)

Gost29 (ni preverjeno)

Holob ka pa ne išči novega ministra ka si slepi cela koalicija ide v propad. Predčasne volitve pa adijo nikoli več lopov luzer šeftar državne elektrike.marš

Niko i ništa (ni preverjeno)

pevala je samo eno poletje
i odpevala4
Gotova je

In reply to by Gost29 (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

Politično truplo

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

pametni (ni preverjeno)

Golob če imaš še vsaj malo jajc
moraš pričeti jebati ministrice
edino tako boš obstal na oblasti

vaški pijanček (ni preverjeno)

to pa bo težko, saj če jebeš je potrebno delati on pa tega ne ve !

In reply to by pametni (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...Holoub pričaküvle, ka njemi v tork kurenti... lisenoga ministra prnesejo...v srejdo njemi ga pa Valentin... zapela pa odpela...

ljutomerčan (ni preverjeno)

Vsa vlada in SD gonite se v sto pizdi m...,,,

Sd banda (ni preverjeno)

Ka pa soboški SD?
Milo… pa ostala banda?
Oni nedo odgovarjali za krogotoke? Tega nihce ne upa raziskovati?????

Slo (ni preverjeno)

Če de šlo tak dale man velke šanse ka prijden na vrsto .........za ministra

Janez Janša (ni preverjeno)

Še kdo pleše???

plenimo (ni preverjeno)

Janša, povej ti meni, keri bedak še vupa priznati, ka je tej golobizem volil??

In reply to by Janez Janša (ni preverjeno)

peder-pederović (ni preverjeno)

jaz sem volil goloba

In reply to by plenimo (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

jaz tudi

In reply to by peder-pederović (ni preverjeno)

Revolutinka (ni preverjeno)

Meni so pa stvari vredi. Bar lejko med občinami iden.

linksi (ni preverjeno)

tak je to, kda se lopovi me sebof spičijo, ka si pa lejko drugega čakal od teh levakov

lopov ostane lopov (ni preverjeno)

pravosodna ministrica je doslej “namočila” že vse uradnike in funkcionarje na svojem ministrstvu, ki so imeli kar koli s poslom, le sama ne bi bijla nika kriva, jeli dominika tkz kača ali jegulja

Mura je večna (ni preverjeno)

kača in jegulja sta sluzasta stvora
in sta plazilca

In reply to by lopov ostane lopov (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Dominika = gospodovalna, glavna

Švarc = črna barva

Nekoč so rekli "črna kak vrag".

Ko vidiš, kako se drži, kako gleda, kako govori, tudi nebesedno sporočanje s kretnjami obraza,...

Pove vse o njej.

Da pa se spravi še ne vse svoje kolege pa je višek od vsega.

Pipancek (ni preverjeno)

Ja namociti so jo sceli pa se njin ne da bravo baba!!!!
Vidi se kak lazejo na celi z predsednico stranke, soboskim policajon….
Vsi so isti samo soboske rdece si poglente kak bogatijo na skrivaj pa se kurcijo po sobote!!!!

pametni (ni preverjeno)

Pipancek če ga boš tak sral boš kmalu
Opipanček

In reply to by Pipancek (ni preverjeno)

trg zmage

Stare zgodbe: sedaj jamra, da bo obelodanila vso zgodbo podkrepljeno z dokumenti. Bo kaj iz tega? Močno dvomim, ponovitve: veliko prahu, na koncu se vse poleže, ministrica odstopi, čez čas ji vseeno preskrbijo solidno službo in psi lajajo, karavana gre naprej, kakor se pravi. Pa ona res ni ničesar vedala oz. si ji čisto vse podtaknili? Če da, potem je sigurno nekaj velikega v ozadju, kajti iz čistega mira odstraniti na hitro ministrico, katera je vidna članica stranke tudi ni samo tako!
Tudi tajnik stranke je bil trdno v sedlu vse dotlej, dokler se ni obelodanilo "bogastvo" njegove družine. Pazite, tisto mešetarjenje s krediti, kateri zaradi neizpolnjevanje bonitete ne bi smeli biti odobreni so sumljivi. To bi težko prišlo na dan, če se ne bi zgodila ta zgodba o nakupu zgradbe. Zraven je tudi neka dediščina... pa je to bilo za milijon? Pa še preprodaja nekega zemljišča z velikim dobičkom... Janša je svoje prodal v Trenti z nekakratnim dobičkom (vseeno se gre za manjši znesek primerljivo s tem zemljiščem tajnika ali njegovega očeta) in iz tistega je nastal celi halo. Kaj pa tule? Ker so naivno ministrico solidno namočili, glavni pe je bil izgleda ta tajnik stranke tudi mislim, da bo imela policija in NPU že kakšen dokument o "nečednih" poslih družine?
Bo še politično zanimivo, tudi z Levico se nekaj dogaja.
Janša je baje nekje zapisal ali izrekel: SDS-ovci in drugi bomo sedeli na bregu reke in gledali, kako tam plavajo trupla vladne koalicije! Preprosto povedano, desnica s temi "potresi" ne bo imela nič, sami se bodo pogrizli med sabo.
Morebitne nove predčasne volitve pa bodo verjetno spet v smeri, bilo koga za mandatarja, lahko je tudi "paja patak" ali "margita skopušnik", samo da ni Janša!

kupid (ni preverjeno)

najboukše pa ovo, ministrica, ena glavnih osumljenk, je, kot Esmeralda, spregledala.....malo morgen štorkljica!!? nišče ti ne verje!

In reply to by trg zmage

Tanja flasskon (ni preverjeno)

sedaj ko ne bo več ministrica bo lahko kandidirala za predsednico stranke

In reply to by kupid (ni preverjeno)

Vili76 (ni preverjeno)

Tudi če do nove volitve, čelavi nede zmagal.

Starejše novice