Slika je simbolična.
Pred drugim krogom lokalnih volitev, ki bodo v nedeljo, 4. decembra 2022, smo preverili, kakšna so pričakovanja kandidatov za župana v občinah, kjer je potreben drugi krog.

V sedmih pomurskih občinah bo za izvolitev župana potreben drugi krog.

Za odzive in pričakovanja glede drugega kroga smo poklicali županske kandidate občin Lendava, Murska Sobota, Gornja Radgona, Puconci, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej.

V Gornji Radgoni na eni strani stavijo na izkušnje, na drugi na mladost in zagnanost

V drugem krogu volitev se bosta za županski stolček v Gornji Radni pomerila David Roškar in Urška Mauko Tuš

Roškar je v prvem krogu prejel največ glasov, in sicer 43,24 odstotka vseh preštetih glasovnic. V drugem krogu stavi predvsem na izkušnje: »V drugem krogu stavim na izkušnje in znanja, saj so ljudje mojo vizijo videli. Pričakujem zmago

V taboru Mauko Tuš, ki je v prvem krogu prejela 35,26 odstotkov vseh glasov pa računajo predvsem na mladost in zagnanost: »Ker smo optimisti, smo mladi, zagnani, pričakujemo zmago v drugem krogu.«

V Puconcih si oba kandidata želita zmage, noben pa v njo ni povsem prepričan

V občini Puconci se bosta za županski stolček v drugem krogu pomerila Branko Ritlop, ki je v prvem krogu prejel 29,78 odstotkov glasov in Uroš Kamenšek, ki je prejel 25,69 odstotkov glasov. Veliko bo odvisno od glasov občanov, ki so v prvem krogu glasove namenili preostalim trem kandidatom, teh je kar 44,52 odstotka.

Kamenšek z nestrpnostjo pričakuje drugi krog: »Uvrstitev v drugi krog je bil vsekakor cilj, z nestrpnostjo pa pričakujem nedeljo, da vidimo, kako so se karte premešale.«

»Tudi pred drugim krogom se bo potrebno potrudi, nad rezultatom sem zadovoljen, želim pa si zmage,« je za Sobotainfo dejal Ritlop.

Drugi krog tudi v Mestni občini Murska Sobota, kakšna so pričakovanja?

V Mestni občini Murska Sobota se bosta za županski stolček v drugem krogu pomerila Damjan Anželj in Andrej Mešič. Anželj je v prvem krogu zbral 42,42 odstotka glasov, Mešič pa 32,38.

Anželj si je želel zmage že v prvem krogu: »Želel sem si zmage v prvem krogu, seveda si zmage želi vsak, zato si je želim tudi v drugem krogu.«

»Od samega začetka sem si želel drugega kroga. Tudi pričakoval sem ga. Če greš v tako zgodbo, stremiš k zmagi. Naredil bom vse, da bom zmagal te volitve,« je bil odločen Mešič.

V Rogašovcih do zmage v prvem krogu zmanjkalo pičlih 3,51 odstotka glasov

V drugem krogu lokalnih volitev se bosta v občini Rogašovci pomerila Martin Ficko, ki je v prvem krogu prejel 28,88 odstotka glasov in Rihard Peurača, ki je prejel kar 46,49 odstotka glasov in mu je do zmage v prvem krogu zmanjkalo zgolj 3,51 odstotka glasov.

Ficko se zaveda, da bo zmago težko doseči: »Drugi krog smo pričakovali. Eno so želje, drugo pa pričakovanja. Želja je seveda zmaga, svoje pa bodo povedali volivci.«

Peurači je žal, da ni slavil že v prvem krogu: »Zmanjkalo je malo, mi je bilo pa žal, da ni šlo skozi že v prvem krogu. Računam na to, da bodo volivci, ki so prišli na volitve prejšnjič, prišli še enkrat, tisti, ki pa še niso bili opredeljeni, pa da se opredelijo in se odločijo tako, da bom na volitvah slavil.«

V Lendavi dvoboj med starima znancema, v prvem krogu do zmage zmanjkalo še manj, kot v Rogašovcih

V Lendavi se bosta za naziv župana pomerila trenutni podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Ivan Koncut ter nekdanji župan in trenutni poslanec Janez Magyar.

Magyar je v prvem krogu zbral 48,81 odstotka glasov in tako zmago v prvem krogu zgrešil za samo 1,18 odstotka glasov. »Počaščen sem tako visoke podpore,« je za Sobotainfo dejal Magyar. V naslednji krog gre s pozitivnimi občutki in pričakovanjem zmage.

Koncut nad uvrstitvijo v drugi krog ni bil presenečen, za naslednji krog pa kljub manjšemu odstotku zaupanih glasov pričakuje zmago: »S pozitivnimi mislimi in pozitivnimi dejanji grem naprej, ne nazaj.«

Za odzive smo se obrnili tudi na kandidate za župana občine Sveti Jurij ob Ščavnici in občine Veržej, vendar odgovorov do sedaj še nismo prejeli.

Komentarji (11)

Konec stabo (ni preverjeno)

KONCUT BÁCSI OHLADI SE SAJ MAŠ DOBRO PENZIJO,ŠE IZ OBČINSKEGA SVETA TE NATIRAT KER NIMAŠ PIJMA O POJMU . FUJ TE BODI

Solo. . (ni preverjeno)

Župani bi morali biti izključno SDSovi še hočemo kaj napraviti......

...dd.ddd (ni preverjeno)

Župani bi mogli biti sposobni, razgledani in ne iskat službe na županskem stolčku. v kateri stranko so je pomebno samo strankarskemu vodstvu sd, sds, levice, svoboda ali nsi. zakaj. ker si obetajo finančne koristi in druge privilegije.

In reply to by Solo. . (ni preverjeno)

Hujši štiri (ni preverjeno)

Magyar nehaj krasti Idi v svojo trgovinico pa tam kradite naivne ljudi, Mrš trgovec zabiti!

Konec stabo (ni preverjeno)

Zabit sd jevec si ti saj čido maslo je bioplinarna židanovo

In reply to by Hujši štiri (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...jes pa nevejn ka bi v nedelo po obedi delau...rad bi šou volit...pa neman kama...naš župan ...stari - nouvi je sprve gvinau...rad bi šou volit...rad bi šou volit...rad bi šou volit... ... ... šou bon v Soboto...pa bon volo Mešiča...mi je Vučko dovolo...pa šče z njegovin dovolejnjon lejko 3x volin...kak na referendumi...

...0109192 (ni preverjeno)

Vlada podpira stališče glede ribolova v južnem Indijskem oceanu. vir. vlada
Slovenska oceanska ribolovna flota ne bo imela problemov.

javno.0 (ni preverjeno)

v Avstriji imamo svojega osebnega zdravnika. Vsi ga imamo. V Breški vasi, Šmihelu, Pliberku. V Avstriji. Čakalnih dob praktično ni. Pred leti sem na operacijo ščitnice čakal mesec in pol. Lahko bi le 3 tedne, vendar sta bila vmes Božič in novo leto. Na magnetno resonanco sem čakal 3 dni.

župan.soboski (ni preverjeno)

V Avstriji nimajo državnega zdravstva, kjer se na veliko krade! Vsak privatni zdravnik sam skrbi za denar, ki ga dobi! In ker ve, da živi od pacientov mu je vsak človek dragocen in ga strokovno in spoštljivo obravnava!
V SLO gre za skupen denar, ki ga deli mafija v zdravstvu.

In reply to by javno.0 (ni preverjeno)

aleš b (ni preverjeno)

upam le da se v Rogaševcih ne bo izvolil župan, ki je na prejšnjem delovnem mestu kradel....

restera (ni preverjeno)

Ameriška organizacija Action for Democracy je vodji antiorbanovskega tabora nakazala 4,4 milijona evrov, še dodatnih 2,8 milijona evrov pa trem madžarskim podjetjem. Gre za približno štirikratnik zneska, ki ga madžarski proračun predvideva za porabo strank v kampanjah.
Madžarsko opozicijo financirajo ZDA. pri nas pa ravno obratno trenutno.

Starejše novice