V minulih dneh se je vladna delegacija sestala s prebivalci ob meji s Hrvaško. Kot kaže, bodo oškodovanci dobili tisto, kar so zahtevali.

Ena od temeljnih zahtev je bila, da imajo kmetovalci z zemljo na hrvaškem katastru možnost zakupiti zemljišča na slovenski strani. Lastnik betonarne Balažic na Hotizi mora znova oceniti vrednost selitve, tudi za nogometno igrišče na Kapci pa je ponujena možnost selitve na slovenski kataster.

"Bili smo na sestanku, kjer so nam povedali, kaj moramo urediti. Čim prej moramo najti zemljišče. Stvar je sedaj postala resna, saj se moramo počasi odseliti. Ne vem povedati, če bo to v zelo kratkem času ali ne. Veliko je odvisno tudi od hrvaške vlade," nam je povedal predsednik NK Kapca Kristian Hanč.

Še naprej bodo igrali v Sloveniji

Pred časom smo pisali o tem, da naj bi v klubu zaradi tega, ker je njihovo igrišče ostalo na hrvaški strani, razmišljali tudi o tem, da bi zaigrali pod okriljem Međimurske nogometne zveze.

"No, tisto je bilo malce v hecu, malce pa tudi zares. Dejstvo je, da se je predaleč voziti po vseh okoliških mestih, vaseh, saj bi se morali peljati tudi do Varaždina. To je predaleč, preveč stroškov. V kolikor bi bilo vse skupaj nekoliko bližje, kdo ve. Takrat bi se morda celo kaj dogovorili, v tem primeru pa ne," pravi Hanč.

Zadovoljstvo in obžalovanje

Rešitev, ki jim je bila predstavljena, je dobra, a obstaja obžalovanje.

"Rešitev je ugodna po eni strani, po drugi pa tudi ne. Petdeset let smo bili namreč na tem mestu, na tem igrišču. Ampak ne moremo nič. Vlada nam je dala vse pogoje, mi moramo najti zemljišče v krajevni skupnosti Kapca. Tudi vodilni v državi ne vedo točno, kdaj bo določena meja, govori pa se, da naj bi bilo naslednje leto," je še povedal Hanč.

Predstavnik občine Lendava Stanko Gjerkeš je ob tem povedal, da so ljudje zadovoljni in da naj bi na slovenski strani v zakup dobili približno 100 hektarjev kmetijskih zemljišč

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
slvkos (nepreverjen)

dobro gospodari vlada z davkoplačevalskim denarjem..--dobijo odškodnino -dosedanjo nepremičnino pa obdržijo--pravi posel za nekatere---kaj ko bi tistih nekaj hektarjev ki so v hrvaškem katastru enostavno odkupili od Hrvatov-- pa bi bilo vse urejeno

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Zaj bi bila možnost, ka bi vsak drugi vikend igrali doma mednarodno tekmo. FC Kapca bi čez čas bila slovenska ekipa z največ odigranimi mednarodnimi tekmami. Prehiteli bi recimo NK Maribor. :)

kanžor

Naj njim Pahor kupi on je največ kriv okrog vsega tega .In kljub temu so ga volili in mu rit lizali in mu ližejo

čarni vrag (nepreverjen)

Naši politiki so eni veliki butli. Saj celo v arbitražni razsodbi piše, da se lahko stranki dogovorita tudi drugače. Mogoče pa misli Cerar postaviti ograjo iz bodeče žice in minsko polje pri tem igrišču.

T (nepreverjen)

Ko bojo zgradili novo bojo hrvati rekli da je na njihovem in jim bojo še to vzeli.

Starejše novice