Bo prekmurski nogometni klub resnično izstopil iz MNZ Lendava in zaigral v 3. međimurski nogometni ligi?

Z odločitvijo arbitražnega sodišča je nogometno igrišče NK Kapca, ki spada pod hrvaški kataster, tudi uradno pripadlo našim južnim sosedom. Kot kaže, pa v klubu zdaj razmišljajo o tem, da bi v prihodnosti zaigrali pod okriljem hrvaške nogometne lige

Z MNZ Lendava naj bi namreč prišlo do določenih razhajanj in v NK Kapca so že stopili v stik z Međimursko nogometno zvezo.

Monotonija in pravila napredovanja

Kaj je botrovalo njihovi odločitvi, smo preverili pri Kristianu Hanču, predsedniku NK Kapca, ki pa pojasnjuje, da gre zaenkrat samo za idejo:

 »Vprašanje je, če je sploh možno. Zadevo sem naslovil na međimursko ligo in so mi odgovorili, da bodo to posredovali naprej v odločanje v Zagreb.«

Eden od razlogov za omenjeno namero so sicer tudi razmere v MNZ Lendava.

»Razlog je to, da je naša liga malo monotona. Sedem ekip nas je, trikrožni sistem je, enkrat smo tudi prosti,« razlaga Hanč ter dodaja: »Naše igrišče je na hrvaškem katastrskem območju in rekli smo si: Kaj pa če bi poskusili v međimurski ligi?«

Ob tem priznava, da je bil pomemben dejavnik še dejstvo, da bi morali, če bi želeli v okviru MNZ Lendava napredovati v višjo ligo, imeti tudi selekcijo mladincev, ki pa je v NK Kapca nimajo.

Na sestanku naj bi jim v MNZ Lendava pred časom dejali, da lahko, če jim stvari ne ustrezajo, tudi izstopijo, in prav zato so se zdaj odločili preveriti svoje možnosti.

Razpust kluba in ponovna registracija na Hrvaškem?

Na Hrvaškem so njihovi zamisli menda naklonjeni in v Zagrebu že odločajo o tem, ali je zadeva sploh izvedljiva. Težavo bi namreč lahko predstavljalo predvsem dejstvo, da je klub registriran v Sloveniji.

»Slišali smo informacije, da je mogoče možno, ampak moramo klub razpustiti in ponovno registrirati na Hrvaškem,« je povedal Hanč.

Kar pa po mnenju predsednika kluba ne bi predstavljalo večjega problema. Vendar pa opozarja, da letos prestop še ni izvedljiv, saj so za to že prepozni.

Zadeva še ni aktualna

Za komentar smo prosili tudi Branka Grosa predsednika MNL Lendava, ki pa poudarja, da stvar zaenkrat še ni aktualna, saj so se v klubu prijavili na tekmovanje MNZ Lendava, bili udeleženi na žrebu in bodo naslednjo sezono tekmovali v 2. medobčinski ligi MNZ Lendava.

»Njihovo igrišče je na hrvaškem katastru in tudi zdaj po arbitraži je igrišče pripadlo Hrvaški,« razlaga predsednik MNZ Lendava in dodaja: »Je pa pri njih še en problem, ki so ga tudi izpostavili, da pač nimajo mlajših kategorij, in so bili drugi v drugi ligi in zato ne morejo nastopati v naši 1. MNL.«

Obenem pa zagotavlja, da jih v nogometnem klubu s svojo namero uradno še niso seznanili.

 »Do nas nič uradno z njihove strani ni prišlo,« zatrjuje predsednik MNZ Lendava.

Zdaj je torej na potezi krovna nogometna organizacija na Hrvaškem, ki bo odločila, ali je pridružitev prekmurskega nogometnega kluba međimurski ligi sploh mogoča.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
323232 (nepreverjen)

Torej tu se pokaže ka arbitraža nema nobene vejze in bi se oni gli tak isto lejko že prlej pozanimale. Leleke! Či se pa že na arbitražo sklicuvlejo, pa naj so telko pametni pa so naj še par mejscov tiho.

OjOjOj (nepreverjen)
čarni vrag (nepreverjen)

Pravi rodoljubi, zdaj bi se malo Hrvatom v rit vlekli. Ka je nej sram tega Hanča? Morali bi njemi vzeti državljanstvo pa naj gre v lepo njihovo.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne bi bilo slabo, če bi ti fusbaleri s kapce tudi svoje žene in dekline ponudili Hrvatom.

gost stroka (nepreverjen)

Ne vem če si prav razlagate to!

Mogoče pa je samo eden problem in to je g. Gros!!!in njegov avtokratski način vodenja MNZ Lendava.
Počasi veliko klubov ne bo imelo možnosti, da bi imeli mlajše selekcije, ker enostavno ni otrok!!!, članske ekipe pa so uspešne in ne morejo zaradi tega napredovati.
V razmislek!!!
Na goričkem v nekaterih občinah razmišljajo, da bi se pridružili Avstriji, tako, da...
Šport naj ne bi poznal meja.

Lp

FERCI (nepreverjen)

Čas bi že bi, da tega GROSA brcnete v rit !

iq2345 (nepreverjen)

itak kapca hrčekova.. naj idejo.. nede se poznalo prinas v sobote čisto nič... lejko cela ves ide pod upravo hrvaške.. kruh nede cenejši.. delovnih mest nede več... taka čisto čisto vseeno..

afta he (nepreverjen)

Dragi gospodje s Kapce. Ka ma to veze, če je igrišče na hrvaškem katastru, lastnik igrišča pa je slovenski klub ali vas Kapca, ali pa je lastnik tudi hrvaški klub NK KAPCA. To je tisto vprašanje, kjer je še možno kaj katastra zamenjati, o čemer se lahko državi še pogovorita, če se seveda hočeta. Kakor eden pravi, da otrok ni . So samo so za računalnikom in jih nogomet ne zanima.

jozo! (nepreverjen)

kje ti dobis 15 mladincev, ce selo ima 450 lidij okoli njih pa nafta, hotiza , polana... ki rabi vec selekcij!

In reply to by afta he (nepreverjen)

P.. (nepreverjen)

Ne strinjam se s komentatorji glede mladinskega pogona. V občini Lendava je cca. 3000 prebivalcev. Kar pomeni, da je "bazen" otrok bistveno manjši, kot sicer. Težava je, da je ta mladinski pogon vsiljevanje. Potem sledi obvezno angažiranje kadra, dodatni stroški in papirologija (sam vem zelo dobro!).

Očitno je nekomu pomembna le številka. Kaj pa je v praksi? Na silo skup pobrana ekipa, z večinoma netalentiranimi in nezainteresiranimi otroci. Nekaj mladih, ki so jedro ekipe pa nato domov odhaja razočarano, ko jih favoriti premagajo z 20:0 in 30:0. Kako je staršem, ki hodijo na tekme in kako je objokanim otrokom. Bodo še kdaj igrali nogomet? Vse to pa mora biti, če en klub ne želi monotonosti, sistema, ki škoduje atraktivnosti nogometa!

Gospod Gros, to je tvoje MASLO!

bubek (nepreverjen)

mač čist prav, en popravek bi samo dodal. Občina Lendava ima cca 11.000 prebivalcev, samo mesto Lendava ima nekje 3000.

In reply to by P.. (nepreverjen)

Rudolf Maister (nepreverjen)

Ne bodite otročji - ali to pomeni, da bi naj NK Maribor šel igrat v avstrijsko ligo, ker ne bi bil na primer zadovoljen s sojenjem v slovenski?! Kam bi prišli s takim razmišljanjem in logiko?
Ta "gospod" Kristian Hanč nima razčiščenih osnovnih pojmov, pa tudi njegovi klubski tovariši ne, ki očitno to podpirajo.

naftaš (nepreverjen)

Nogometni bograč v Lendavi kuhata Balažek in njegov madžarski podžupan Horvat, Kapca gre Hrvatom, Nafta pa Madžarom.

Rudolf Maister (nepreverjen)

Ne fantazirat: kakšne državne lige pa bi to bile, če bi vsi igrali vsepovprek, kjer bi kdo ocenil, da ima boljše pogoje. Tega v Evropi ni!

čarni vrag (nepreverjen)

Na žalost bodo neumnost ljudi, ki vodijo NK Kapco, Hrvatje izkoristili za psihološko vojno proti Sloveniji.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice