Vse dejavnosti v Splošni bolnišnici Murska Sobota kljub izrednim organizacijskim zahtevam za zdaj potekajo neokrnjeno.

V zadnjih dveh tednih so v soboški bolnišnici potrdili okužbo z novim koronavirusom pri petih zdravstvenih delavcih, ob vseh stikih pa so ustrezno ravnali, tako da se okužba zaenkrat ni širila. Vsi so brez večjih zdravstvenih težav. 

"V Splošni bolnišnici Murska Sobota imamo za bolnike s covidom pripravljenih petnajst postelj za neintenzivno nego, vendar lahko zaradi resnosti obolenj in okužb med zaposlenimi trenutno uporabljamo samo dvanajst teh postelj. Trenutno je zasedenih devet. Poleg teh pa imamo še tri postelje za intenzivno zdravljenje. V skladu z navodili Ministrstva za zdravje poleg bolnikov iz regije sprejemamo tudi bolnike iz drugih delov Slovenije. Sprejemamo vse bolnike iz domov starejših občanov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje. Naša bolnišnica je imenovana za bolnišnico drugega reda, kar pomeni, da je zadolžena za akutno bolnišnično zdravljenje bolnikov s covidom-19," so sporočili iz soboške bolnišnice. 

Po odločitvi, sprejeti na Ministrstvu za zdravje, da proste postelje ohranjajo za akutno bolne, torej bolnike, ki potrebujejo zdravljenje. Ob tem pa tudi, da se upošteva načrt, po katerem okužene stanovalce začasno premestijo v tiste bolnišnice po Sloveniji, ki so opredeljene kot negovalne bolnišnice za okužene. Zato so pred dnevi tri varovance soboškega Centra za starejše, ki je enota Doma starejših Rakičan, premestili v bolnišnico v Novo Gorico. 

"Kljub temu smo prvotno ponudili možnost, da bomo, dokler bomo imeli proste zmogljivosti, sprejemali tudi bolnike z okužbo, ki potrebujejo le nego. Vendar smo razpoložljive postelje prehitro napolnili z bolnimi pozitivnimi pacienti. Vse paciente in druge obiskovalce bolnišnice znova prosimo, da dosledno izvajajo vse ukrepe in da upoštevajo navodila bolnišnice," so še zapisali.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Ne razmin,kak se stroka ne vej zaščititi...

delavac.. (nepreverjen)

katerega dela o brezskrbnem preseravanju na smučiščih v okuženi italiji in zdravnikih ki so nato virus prenašali v slo. ne razumeš. Mogoče jih tega na yugo fakulteti niso učili?

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

smučarski (nepreverjen)

Tvoj komisar Janša ti lejko o smučanji v Italiji v časi gda je tan že harala korona iz prve rokej vse povej. Kelko jih je li on okužo, glede na to ka se je vse začnolo v njegovoj domačoj fari. Te so pa verjetno vse na ovoga stroga srmaka doktora potisnoli ka Janša nebi slučajno biu kriv. Nej njemi je dugo uspelo skrivati ka je smučo v Italiji. In te je naednouk vse tiho gratalo. Nišče je več nikoga nej obsojo ka je biu tan na smučanji. Takoj so druge grešne kozle najšli ka so jih lejko dalo krivili.

In reply to by delavac.. (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Kak ste s ten dosadni. Nucate en argument proti doktoron in te ga ponavlate do onemoglosti. Ja, ker če nebi tidtiva dva virus prinesla v Slovenijo, bi Slovenija bila corona-free, nebi bilo nikšnih ukrepov...

In reply to by delavac.. (nepreverjen)

gostt2 (nepreverjen)

a je glavni epidemiolog na sobotainfo komentarjih tudi okužen in v kreteni? mal ga pogrešamo.

nisem vedel (nepreverjen)

Židan je v času, ko je bil minister za kmetijstvo, praktično zastonj jedel in pil v pol Slovenije?
vir.e-maribor.si

Jkfetf (nepreverjen)

Pa ka zaj vij scejte povedate ka je zdaj carna nouva bejla mater ste dosadne z tou nategancijo.

finskilč (nepreverjen)

Ukrepi evropskih držav zoper koronavirus! V Italiji boste maske morali nositi povsod! Na Češkem izredne razmere!
Zakaj so uvoženi ljubljančani najbolj pametni in verjamejo da je zemlja ravna?? premalo kolesarijo po deželi.

Hjikf (nepreverjen)

V švice pa jih ne nosijo pa ka bi tij zaj rad kakšne razmere če se normalo seposejde dela neprekinjeno al ka motaš neka na pamet

In reply to by finskilč (nepreverjen)

Nkmmm (nepreverjen)

Švica ni v EU. Prav tako so tam ljdje bolj kulturni in ne izzivajo virus, preko politkolesarjev. Ne motaj.

In reply to by Hjikf (nepreverjen)

klijer (nepreverjen)

Maš mozag ali maš drek v glave!

In reply to by Nkmmm (nepreverjen)

čeh jirži (nepreverjen)

Na Češkon majo izredne razmere pa pou nej tak rigoroznih ukrepov kak mi ka smo prvi na svejti premagali virus. Gučin iz lastnih izkušenj od par dni nazaj.

In reply to by finskilč (nepreverjen)

debeli rdeči (nepreverjen)

Če Kacin ne bi celo poletje letal na Krk in njemu podobni ne bi bilo sedaj takšno stanje !

Presvetli (nepreverjen)

kere mate cas, poslujsate, ka ma tej clovek za povedate: https://vimeo.com/465717071?fbclid=IwAR1ntgiUwfZYiapWySC6dcl1UilppKt9YA…

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice