Stanovanjski sklad Republike Slovenije nima dovolj verodostojnih dokazov, ki bi nakazovali na hudo kršitev, soboška občina ni pristojna in ne more presojati ravnanj najemnikov stanovanj v večstanovanjski stavbi.

Poročali smo že o nevzdržnem stanju v bloku na Kocljevi. Za Sobotainfo so se zdaj odzvali še na Mestni občini Murska Sobota in Stanovanjski sklad Republike Slovenije. 

Kopajo po smeteh, uničujejo prostore

Kot smo pred kratkim neuradno izvedeli, naj bi stanovalci najnovejšega bloka v Murski Soboti sestavili dopis, v katerem zahtevajo, da pristojni ukrepajo in da naj omenjeni stanovalci nemudoma prenehajo z nedopustnim ravnanjem.

Po pričevanjih naj bi bili v najnovejšem bloku v Murski Soboti uničeni skupni prostori, nekateri izmed stanovalcev naj bi kopali po smeteh, ki se iz dneva v dan kopičijo. Pred vrati stanovanjskega bloka naj bi po informacijah Sobotainfo občasno ležale tudi igle.

Z dopisom so stanovalci po naših informacijah poleg Stanovanjskega sklada kot lastnika in upravnika stavbe Pomgrad - nepremičnine o dogajanju obvestili tudi soboško občino.

Po nekaj dneh jih je v nabiralnikih pričakal odziv pogodbenega pooblaščenca Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, ki smo ga objavili v prejšnjem članku.

Stanovanjski sklad: S problematiko seznanjeni, nimamo dovolj verodostojnih dokazov

Odgovor stanovanjskega sklada na naša vprašanja objavljamo v celoti. 

»Stanovanjski Sklad Republike Slovenije je s problematiko seznanjen. V ta namen je preko pooblaščenega upravnika objekta uredil nujna obvestila na oglasni deski, s katerimi pozivamo stanovalce in uporabnike objekta na Kocljevi ulici, k mirni rabi stanovanj skladno s hišnim redom objekta. 

Omenjena obvestila smo pripravili tudi individualno za vsa naša stanovanja in jih uporabnikom dostavili neposredno v fizični obliki, v njihove poštne nabiralnike. Istočasno vas obveščamo, da so potekali tudi redni letni pregledi in večjih posebnosti (način uporabe stanovanja) v stanovanjih ni bilo zaznati.

Vezano na prebivanje uporabnikov na Kocljevi ulici, pa vam podajamo obrazložitev, da Stanovanjski sklad Republike Slovenije, sam kot lastnik stanovanj v primeru manj hudih kršitev kaj več kot opozoriti in pozvati k spoštovanju hišnega reda ne more.

Poudarjamo, da SSRS, kot lastnik ni pristojen urejati medsebojnih odnosov med najemniki in morebitnih (hudih) kršitev, temveč to lahko storijo stanovalci ali upravnik objekta sami s prijavo ustreznim organom, če presodijo, da so kršitve tako velike. 

V primeru, da se hude kršitve ponavljajo, se lahko kršitelju najemna pogodba skladno s 103. členom Stanovanjskega zakona in 13. členom Splošnih pogojev najema odpove. 

Vendar običajno sledi sodni postopek, v katerem je potrebno nedvoumno dokazati, da so kršitve res tako hude, da je situacija za stanovalce v objektu nevzdržna in je odpoved najemne pogodbe res potrebna.

To pomeni, da je potrebno pridobiti dovolj verodostojnih dokazov (zapisniki policijskih obravnav zaradi kršitev javnega reda in miru oz. kaznivih dejanj, zapisnik upravnika, v primeru sodnega postopka tudi pripravljenost pričanja ostalih stanovalcev…), ki jih navadno lahko zagotovijo samo stanovalci sami oz. ustrezni organi. 

Pri čemer opozarjamo, da so fotografije, video in zvočni posnetki, ki so pridobljeni brez vednosti oseb, ki so prisotne na fotografiji/posnetku (neupravičeno snemanje, fotografiranje), lahko zgolj pokazatelj za začetek postopka nikakor pa ne verodostojen dokaz.
 
Trenutno nimamo dovolj verodostojnih dokazov, ki bi nakazovali na hudo kršitev

Občina le s skopim odgovorom

Z Mestne občine Murske Sobota pa so se za Sobotainfo odzvali le na kratko. 

»Občina ni pristojna in ne more presojati ravnanj najemnikov stanovanj v večstanovanjski stavbi na naslovu Kocljeva 18, Murska Sobota.«

Stanovalci v omenjeni stavbi se morajo za reševanje tovrstnih problemov obrniti na lastnika, upravnika stanovanj in upravnika skupnih prostorov, so še dodali. 

Naše vprašanje, ali bodo mogli za uničene stvari v skupnih prostorih plačevati vsi najemniki stanovanj, je zaenkrat ostalo neodgovorjeno

Preglejte fotografije, ki prikazujejo realno stanje v bloku.

Komentarji (98)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

In ameriška civilizacija je z velkimi koraki prišla k nan Prekmurcom. Prišle so droge, prišla je nekoltura, prišla je demokracija, ge lejko fsaki dela ka šče. Nede dugo ka do se po našij šolaj strelali, pikali v parkaj ptd. Državni organi pa odgovornost prelagajo eden na drüjgoga. Gda, de pa situacija vujšla ispod nadzora te do pa fsi povprejk pametni. Nabijala de politika, novinari, policaji ptd. Eh , tak pač je !

ena pač (nepreverjen)

še kako si vse napisal resnično....in naši pristojni organi križem rok sedijo, s prsti kažejo en na drugega, bomo pa s časoma res hodili s noži in puškami za pasovi.....le kam vse to pelje

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Renoir (nepreverjen)

Ovači, v parki se že desetletja pikajo. Samo telko ka ti poven. Pa če bi policija malo preverila ka se vse to z avtobuson vozi, bi vidli što šmugla robo v MS.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Persona Non Grata (nepreverjen)

Dajte lepo vas prosen enjajte z tou ameriško civilizacijo že inouk ka jo same živite sake den z ten ka nosite kavbojke,žrejte McDonald's, pa glejdate ameriške filme. Ko, da sta pri nas v zacugnjenoj Slovenije vedno med pa mleko tekla. Droge, nasilje pa razdejanja tude strelanja še posebno v vojašnicaj ge je marsikere vojak armije samomor napravo samo se je tou ne zvedlo, ker je nej bilo telefonov pa tablice, interneta.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Kobajagi (nepreverjen)

Neven zakoj si doubo minus,cista vse je tak kqk si napiso.
Ze za casa komunizma je bula droga pri nas,tak ka je nej kriva femokracija

In reply to by Persona Non Grata (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Kaj pa je kdaj prišlo dobrega iz Amerike? V naši nekakšni demokraciji ni več niti nadzora, niti odgovornosti s strani pristojnih služb. S tem so na stežaj odprta vrata za nasilje. Stvari so šle predaleč, povrnitev v prejšnje stanje pa ni več mogoča. Državljani bodo čedalje bolj jemali stvari v svoje roke, kar pa več ne zagotavlja take varne Države, kot si želimo.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Wrong (nepreverjen)

Kakša amerika človik božji? V ameriki bi tej socialci stanovali v kartonski škatlaj pod moston, nej pa sranje delali v novon bloki za državne pejneze.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Tudi to je res.

In reply to by Wrong (nepreverjen)

gost81 (nepreverjen)

Nemrejo enim mastno zaračunavati najemnino , spet drugim "socialno ogroženim" pa dati na lepe oči stanovanje. Če se je zgradil nov stanovanjski blok je jasno da se zaračunava najemnina , ne moreš pa tu noter naseliti take ki ti samo probleme delajo. Sem bil službeno v par takih stanovanjih v lendavi v katerih so "socialno ogroženi" in res , ti ne pazijo nič, tudi na to ne kar jim je podarjeno.

Ravno_obratno (nepreverjen)

Pa naj še kdo reče da so taki ubogi in hvaležni za podarjeno ker niso. Jim je samoumevno da dobijo ker so tako navajeni ker če ne dobijo začnejo biti arogantni. Se spomnim nekoč ciganic ki so fehtale po hišah...in potem smo po jarkih pobirali podarjene stvari, ki jim niso be všeč.

In reply to by gost81 (nepreverjen)

ena pač (nepreverjen)

tudi v "našem" bloku je tako....uporabniki stanovanj sklada delajo svinjarijo tako po stopnišču, v vetrolovu, okrog stavbe,.... še nekatere skupne prostore so si prilastili za sebe, tako da....so pa najbolj pametni in naj bokj bogi...revčeki....še podgani so bolj kulturne

In reply to by gost81 (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

To delajo, ker vedo, da jim tega nihče ne bo preprečil. Lahko"demokratično" počnejo kar želijo. Odgovornih to ne zanima, saj so daleč vstran od dogajanja.

In reply to by ena pač (nepreverjen)

metodareševanja (nepreverjen)

Prvo naselijo, drujgi seveda več nemajo možnosti ka bi notri prišli, te pa več nej sklad, nej upravnik, nej občina kar naenkrat nemajo nikše pristojnosti za reševanje problemov. Torej sklep ka se moremo s takšin stanjon sprijazniti. Pa seveda vsi lepo plačati škodo.
Po tem odgovori zgleda ka bi mogli po njihovem med sebo to rešiti. Kak? Sestanka nam neščejo sklicati nobenoga. Skup se zgrabiti ka de nas policija narazen vlačila? Glupi odgovor.

gru (nepreverjen)

Nobeden sestanek ne bo rešil vaših problemov. Najbolj verjetna rešitev je mirna medsebojna komunikacija, brez nasilja, kar pa je težko doseči. Ko ti pristojni obrnejo hrbet, ostaja večno vprašanje; "kak"?

In reply to by metodareševanja (nepreverjen)

MR (nepreverjen)

Ok, to po hodnikih s smetmi pa uničenimi stenami pri tak novem bloku je resno ogambno. Ali tisto, ka so kontejneri prepuni pa mislim, ka se dogaja v prav vsakem bloku. Ko je kontejner pun ljudje kar vse okrog namečejo. To nam je zgleda kultura takšna, ka glavno ka iz svojega stanovanja ven spraviš pa gotovo.

novkomentar321 (nepreverjen)

Prvi dve sliki sta spuščeni gasilni aparati. Iz neznanoga razloga.

In reply to by MR (nepreverjen)

ena pač (nepreverjen)

rešitev...vsak svojega črna kanta, biološki in papir skupni...če pa še s papirjem in biološkimi ne bo šlo za skupno pa še to vsak svojega...edina rešitev

In reply to by MR (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Gda pride do druzinske tragedije, se mediji in pristojne institucije izgovarjajo ter iscejo krivce pri sosedih ki kao da niso opozarjali ka sosed stvarja familiji. Na ton doticnom primeru se vidi vsa hinavscina pristojnih, ne ven kaksne dokaze bi rabili? Naj se kak stanovalec osebno na razbijalca spravi? Ga da na sodisce? Ze vidim kak bi najebal, na koncu bi se njega obtozili da lazno ovaja. Ce je stanovanjska enota nadstardadna nima kaj socialno drago najemnino placevati, sploh pa ne takim ki jim ni za delo! AJDE, postavite vsakemu kandidatu za zupana vprasanje kaj si misli o tej tematiki.

ena pač (nepreverjen)

in odgovora ne bo....ali pa bodo tako pametni in obetavni, da se boš ti vprašal po svojem zdravju v glavi

In reply to by Gees (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Podani so vsi pogoji za medsebojna obračunavanja. Katera pristojna institucija bo prevzela odgovornost v slučaju slabih dogodkov? Tako bo kot sedaj. Nihče ne bo odgovarjal za posledice.

In reply to by Gees (nepreverjen)

Žalostno. . (nepreverjen)

Uh, še hujše se bo dogajalo, zato ker imamo gnilo državo ki ni sposobna , oziroma noče, sestaviti takšnih zakonov ki bi narekovali organom pravice vzpostavljati red in ne tako kot je to sedaj ko nihče nikomur nič ne more.
Nimajo zadosti dokazov, lepo prosim , a fotografije ne pokažejo zadosti.
Treba je pač vzeti vzorce dnk in prstne odtise in je stvar dokazana . Pa še nekaj , vem da me popljuvate ampak resnica pač tako govori, v času Juge se to NEBI dogajalo in pika ampak to vemo malo starejši in ne sedanja mladina kar je seveda razumlivo in z tem ne mislim nič slabega ali pa koga žaliti ampak kot vidite, tako kot je sedaj , na dolgi rok pač nebo šlo.

Tecumseh (nepreverjen)

Ti dam prav, v času prejšnje države so nas vsaj naučili, da je vse naše in da moramo na stvari paziti. Kakor vidim tule je za nekatere tako, da ni nič njihovo, zato pa tako stanje.
Pristojni organi, zakoni in še kaj so naravnani proti poštenim in vestnim državljanom. Država zahteva vse mogoče, tudi da se izpostaviš, če pokličeš policijo. Ko ti bodo nevestni stanovalci grozili, pa te ne bo nihče zaščitil. Če "dokaz" fotografiraš ali snemaš, pa je to protizakonito.
Tudi mi ni jasno, komu ta smotana ideja, da neke brezdomce, nevzgojene Rome, socialne probleme selijo v najmodernejša stanovanja?
Sem lani tudi slišal, da so v domu za brezdomce na Trstenjakovi polomili neka masivna vrata, katera bi morala baje vzdržati štirideset let. Ja, zakaj bi pazili, če ni nič njihovo?

In reply to by Žalostno. . (nepreverjen)

ena pač (nepreverjen)

državo imamo že dolgooooo gnilo in zakaj vedno vpletate v vsak članek, vsak komentar jebeno politiko. in za jugo imate čisto prav,....v socializmu si to nismo upali, pa bilo kakšni mladi ali starejši bili. Vsak je vedel kaj in kje lahko. Je pa tudi res, da tisti s rdečo knjižico so imeli daljša krila, mi brez vstopnice pa malo krajša....a živelo se je lepo

In reply to by Žalostno. . (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

V tistih časih smo tudi imeli radi miličnike, a se jih hkrati bali. Kakor si se obnašal, tako so postopali oni proti tebi. Dandanes...?
Enako je praktično z vsem, to kar si napisal, pa tudi drži. Edino... tisti sistem pač ni mogel obstati, kajti tisti z dolgimi krili so si jemali preveč, pa s tem ravno ne mislim največ na denar, ugodnosti. Jemali so si pač pravico, da vse vejo, da je sistem napreden, da se z malo dela da narediti največ in to je to. Zato pa smo tudi brez večje odgovornosti res živeli bolje... ampak dolgovi so prišli za nami. Tudi sedanji bodo, čeprav mislim, da vseeno nekam lezemo glede tega, glede neki medsebojni odnosov pa nekam čisto drugam.

In reply to by ena pač (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Tudi danes je vse več takih z daljšimi krili, ki pa nimajo rdečih knjižic. Bolj kot barve raznih knjižic, je pomembna poštenost človeka, posameznika. Bivši socializem, je zamenjala neka čudna demokracija, kjer je naenkrat vse dovoljeno. Policisti bolj spominjajo na nune, kot pa na nekdanjo milico. Zares nekaj gnilega je v tej Državi. Spoštljiv odnos do ljudi in stvari je močno upadel. Ne ve se več, kaj se sme in kaj ne. Skupna imovina se lahko neovirano uničuje, brez kazni, kot komu paše, saj nihče od pristojnih ne ukrepa. S tem so na stežaj odprta vrata vsem, ki se jim zahoče vandalizma. Kjer se ne ukrepa, se jemljejo stvari v svoje roke, kar pomeni razvoj nasilja, čemur smo vedno pogosteje priče.
Dejansko stanje ne predstavlja več svetle prihodnosti v smislu varne in urejene Države.

In reply to by ena pač (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

pa ta Sobota je preci gnila zgleda, za vsako fasado se skrivle nekaj čista drujgoga, nej san si mislo ka je tak fejst prisotna ta problematika prinas

kocljevčan (nepreverjen)

Kako je lahko občina dopustila, da se na eni glavni ulici (tudi poslovni)v Murski Soboti zgradi tak blok, ki nato kazi celo to ulico in mesto Mursko Soboto. Kje so odpovedale vsa ta načrtovanja centra Murske Sobote in njihovega razvoja ter kako naj potem znova zaživi ta mrtev center?

Tecumseh (nepreverjen)

Zakaj misliš da kazi? Saj so pa že prej gradili vsepovprek, ena zgradba visoka, druga nizka, še večja groza je glavna ulica. En kolega mi je pred leti povedal, da izgleda kot "črbine" babice. Malo je tako, potem nekaj manjka, pa drugačno... Sedaj imamo kup betona, pa granita in neka čudna drevesa, katera bodo dajala senco komarjem in ščurkom, kajti rastejo tako hitro, da bo eno drevo s svojo senco pokrilo avto čez sto let.
Tako me tudi tale "kiklati" blok ne čudi, da so ga tu umestili.
Sobota ni niti moderno mesto po izgledu, niti neko starinsko. Geniji arhitekture so jo uničili pred kaj vem vsaj petdesetimi leti, ko so začeli rušiti stare zgradbe in graditi bloke, bloke, pa trgovine, katere sedaj samevajo...

In reply to by kocljevčan (nepreverjen)

Pravi Sobočanec!!! (nepreverjen)

Meni je pa Sobota najlepše mesto na svejti!

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

Kobajagi (nepreverjen)

Ja,seveda ka,ce si pa dale od Sobote nej priso.

In reply to by Pravi Sobočanec!!! (nepreverjen)

Pravi Sobočanec!!! (nepreverjen)

Sobota je moje rojstno mesto. Že več let živim v tujini, ampak edino v Soboti se počutim doma.
Lepoto mestu ne daje samo zunanji izgled. Tu kjer živim je vse moderno, najsodobnejša arihtektura, tudi stari deli mesta. Ampak ljudje se ne družijo, se ne poznajo med sabo, sosedje se ne obiskujejo.

In reply to by Kobajagi (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Kdaj si bil, če si sploh bil pri okulistu? In tudi, ker izgleda nisi potoval dlje od Tišine, si sploh kdaj dobil kakšno razglednico drugega slovenskega mesta? ......

In reply to by Pravi Sobočanec!!! (nepreverjen)

Marek1 (nepreverjen)

Se vsi pitamo, što je to odobril. Grozno nagužvano za "center" mesta. Grda stavba. So rejsan pokvarjeni pa podkupljivi, ali pa totalno zgrešili poklic.

In reply to by kocljevčan (nepreverjen)

ena pač (nepreverjen)

kuverte vse prenesejo in imamo kar imamo

In reply to by Marek1 (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Izgled, zasnova tega stanovanjskega bloka res sili na bruhanje.

In reply to by kocljevčan (nepreverjen)

Renoir (nepreverjen)

"Delan ka ščen, pa ka mi što more!"

Forez (nepreverjen)

E ...more,more , pa še kak, tmica tudi pride e....

In reply to by Renoir (nepreverjen)

Macesen (nepreverjen)

Tej novi blok zgledne bole uniceni kak nas keri stoji ze desetletja 😅 nouro

Lukčev Mesec (nepreverjen)

Kaj nimamo policije.
Aja, oni znajo opazovati pas in telefon.
Škoda, ker ni več miličnikov.
Oni niso nadzorovali uporabe pasu in telefona.
Bil je pa red. In vedno in povsod so naredili red !!!

black panter

Pa rejsan nemre te cigane,sto vred zeti,prokleta banda,zdaj mate svobodo levicarski ljubitelji gamadi

Olosh (nepreverjen)

Pa mesas grujske pa
Đaboke, omejenec.

In reply to by black panter

Lubrikantis (nepreverjen)

Pa valda ka mejsa, vej pa ma pojba na obiske …

In reply to by Olosh (nepreverjen)

janez101 (nepreverjen)

To je ngdo predlagal da te cigane v blok priselijo CSD in negdo je za to dobro plačani ka je ocijno k ka so te lidje zadosta kolturni ka lahko v tej zgradbi živijo in tega sedaj treba vprašati zakoj ni prej prepoznal da ti ne sodijo sem

Olosh (nepreverjen)

CSD s ten nema absolutno nic. Saj pa oni ne ko trolirajo poseljevanja ljudi po blokih.

In reply to by janez101 (nepreverjen)

Čičkon (nepreverjen)

vse institucije lčikvidirati, ker nič ne hasnejo, ne pomagajo ti, ko pride do problema, odgovornosti nihče noče prevzeti.- če te slike in nenehne pritožbe stanovalcev niso dokaz, potem kaj kurac je dokaz? sam sem bil pred časom vpleten v en problem, kjer se nobena organizacija ni zavzela za problem, nobena! samo za okras so, da pristojni sedijo cele dneve v toplih pisarnah, igrajo igrice, tu pa tam celo kaj napišejo, dajo podpis, lepo velko plačo pa pospravijo. eeee, pa takim želim vse najslabše, naj dolgo počasi crkavajo v hudih mukah v ključno z družinskimi člani. iztrebit vse take ustanove in ljudi, ker obstajajo,. živijo na škodo drugih!

Dj XY (nepreverjen)

Pa dobro nej mus pa zdaj vse cigane omenjat če že znate Keri cigan je napište imensko Keri so pa gotovo nej pa ka slabo luč na druge mečete..
So cigani v soboti že 30let eni pa nikoli niksih pizdarij nej bilo z sosedami ali pa v bloki ka bi uničevali stvari pa Neven ka vse.. Je pa istina ka tou ka dobijo podarjeno na lepe oči nevejo ceniti pa nej samo cigani vsi mogoče Keri resan nuca pa ne dobi nič od nikec pa bi tisto Bole ceno če bi njemi stoj mogoče pomago

heeh (nepreverjen)

Nega cigana s kerin nebi nesce mel problem. Ker majo scammanje pa nategovanje v krvi. Saki ka je mel posel s ciganon je na konce bil nategnjeni

In reply to by Dj XY (nepreverjen)

Stanovalec2 (nepreverjen)

Gnes do 4 popldneve majo cigani pa njihovi klosari sanso ka se vred zemejo.. ce nej pa naj pridejo pred blok pa jih vse tak namlatimo kak mlade macke.. smrdljivi o balavi .. oni do se v delali neks tu v soboti.. lejko so srecni ka jib pistimo tu biti... ka ste zivotinje? Prite pred blok ob 4 ka gor dobite

še en horvat (nepreverjen)

ali bo pretep??

In reply to by Stanovalec2 (nepreverjen)

asdasad (nepreverjen)

prenos bo?

In reply to by še en horvat (nepreverjen)

Inrdi nindre (nepreverjen)

Majter doste filmov glejdaš ne dregaj nos not ge ti nej trbej

In reply to by Stanovalec2 (nepreverjen)

angelvaruh (nepreverjen)

To je slika SDS podpornikov.

Ferencass (nepreverjen)

To je ideologija levičarjev. Socialna stanovanja, zastonj vse za lenuharje. Tisti keri so v življenji nej nič ustvarili z lastnim delom, tudi ceniti ne vejo ka dobijo. Delavec keri trdo služi svoj denar de ceno to ka si privošči z lastnim denarjem. To je slika in prihodnost kero nas pelajo svobodnjaki.

In reply to by angelvaruh (nepreverjen)

black panter

Tocno tak,levaki so ljubitelji,pedercin,,drogerasov,ciganov,migrantov,se posebej muslickih,cefurjev,manjastih socijalasov...

In reply to by Ferencass (nepreverjen)

levonja... (nepreverjen)

Zato pa maš vaš šef šiptarski doktorat in se druži s tistimi keri v bruseli skoz okno skačejo gda jih dobijo na pederskih žurkah. Ka ne gučin o Kalohi, Mahniči in Gorenaki...

In reply to by black panter

Olosh (nepreverjen)

Daj skini se s foruma pa menjaj si gadno sliko pa nahrani svoj intelekt ker ti ga primanjkuje. Ajde šetnja.

In reply to by black panter

black panter

Olosh ostane olosh
Ajde setnja

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Jebach! (nepreverjen)

Ženske so za pedre, pravi moški se med sebov žgejo.

In reply to by black panter

Sotinski (nepreverjen)

Mi smo cigani nej dobri? Sako leto smucamo na pohorje pa rogla tuj!! Ka pa vi pavri? V mekdonalci sidite ka vas toplo

Ajmemajko (nepreverjen)

smučate vi ja, samo s čidih pejnez. Z naših, od lidi ka delamo.

In reply to by Sotinski (nepreverjen)

čevap (nepreverjen)

goveda so eni stanovalci

Lublancan (nepreverjen)

Prekmurci pa kaj se čudite temu? Pa to je povsod v slovenskih mestih.
Saj smo del Balkana in balkanskih manir in bodo nekateri ostali primitivci, nekulturni, psihotični...tako pač je.

Saturn (nepreverjen)

Ne mecte vse cigane pa v isti kos- ka tou delate nonstop! Pac ce neje stoj zmozen pucati pa normalno ziveti, de lejko dobo stanovanje na Manhattni pa de tak dale živo kak je pred ten, zaj ali je to betek ali so pa taksi manjaki.... eni cigani zivejmo ze 30let v soboti v blokaj pa vec.... stara ulica... Lendavska..razlagova. pa vrtna ulica to tej stanovalci dobro znajo pa se poznamo med seuv. Pa zivejmo v starih blokaj pa se začuda mamo fajn pa naši sosidi so tuj zadovoljni. Lejko poven ka vcasih mamo bole cisto stanovanje, klet pa okna kak marsisteri drugi ka je nej cigan.

goust (nepreverjen)

sobota info- objavite raje aktualne teme, včeraj so izbirali pomursko podjetje leta- gospodarstvenike, to objavite-to je prihodnost, ne pa ta ciganska in socialna posla!! Ostali, kaj se sedaj bunite, želeli ste socialno državo, sedaj vidite, kak je to, ko daš nekaj socialnemu problemu, lenuhom, pijancem, to je sedaj dokaz!!!!! Če bi ti ukaši v življenju kaj delali in si prokleto težko nekaj prigarali s svojimi rokami, bi tudi pazili na stvari, ko pa nekomu skoraj da podariš, pa se mu fučka, itak za to ni niti mrdnil s prstom. In sramota za POMGRAD, da v centru Murske naseli v nova stanovanja takšno umazano gamad, ki uničuje nekaj kar ni njihovo. Za take je Pušča in nič drugega, pa potem naj tam uničujejo svoje barake in se naj tam tepejo med sabo. Levičarska demokracija še nikoli nič dobrega ni prinesla, prinesla je samo tole kar se sedaj dogaja na Kocljevi. Zamislite se!! Da sem jaz lastnik in da mi nekdo razbija mojo težko pridelano lastnino, ga pošljem na Goli otok!!
V razmislek!

Surfeiter (nepreverjen)

a je kučan iz Pušče

In reply to by goust (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Sori ampak tudi tebi falij dosti intelekta. Pomgrad pa s poseljevanjem nima absolutno nic. LOOOL.

In reply to by goust (nepreverjen)

še en horvat (nepreverjen)

Prosim če javite ali bo res pretep ob 4 pred blokom, da se ne bomo brez veze vozili tja. hvala

Surfeiter (nepreverjen)

pridem že ob pol štirih

In reply to by še en horvat (nepreverjen)

še en horvat (nepreverjen)

se bova pretepala ali gledala?

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

ali bo kaj za jebati

In reply to by še en horvat (nepreverjen)

firbec (nepreverjen)

De odavo što kokice?

In reply to by še en horvat (nepreverjen)

še en horvat (nepreverjen)

ciganice, te so tak najboljše

lola95 (nepreverjen)
@@@@ (nepreverjen)

To kar je na slikah ni dovolj dokazov ? Ko bodo nekoga zaštihali enega dneva po tem bo dovolj dokazov ? Taki ne sodijo niti v provizorije ne pa v nova stanovanja eni pa leta in leta ne dobijo stanovanja ker g.Kuharjeva pravi da stanovanj ni .Tri sssštiri krat ne plačaš stanarine in ti grozijo z deložacijo .Vse te divjake deložirati in konec

takoo (nepreverjen)

Stanovanj nega zato, ka so stanovanja okupirana s strani samskih zensk,starih 40+ kerin so odisli mozovje in deca.. One pa same okuperajo 2-3 sobna stanovanja in placuvlejo gumbe za njih veri 50€!!! Znas kelko je taksnih stanovanj. Se in se! Ampak stanovanjska ne naredi nic, zdaj ce so
to vse kolegice in sorodnice ale so pac te zenske na stanovanjskon nej sposobne narediti nic?!!

In reply to by @@@@ (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Nihče ne bo nič naredil, niti spremenil. Nered bo čedalje hujši, takih nepravilnosti pa vedno več. Pristojne službe že dolgo niso več dorasle za reševanje tovrstne problematike na terenu. Pa tudi volje jim primanjkuje.

In reply to by takoo (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Takih nikoli ne bodo deložirali, ker se jih vsi bojijo. Pristojnim niti na misel ne pride, da bi si s tem mazali roke. Vedno so ukrepov deležni le nekonfliktni, pridni in poslušni stanovalci.

In reply to by @@@@ (nepreverjen)

yaa (nepreverjen)

Tudi v Maribori je taksen blok, zraven Planeta Tusa, tan so se in se se dogajajo dosti hujse stvari. Se do gnes nejso resili nic, tak je ostalo! Normalni stanovalci so se enostavno odselili iz bloka. Nace najde. Tudi tu do pac normalni mogli oditi, ka te ostanejo samo tisti iz totalnega dna druzbene lestvice, necivilizeranci. Pa neje mi jasno ka sploj narod rine v bloke za kere se zna ka do not najvecji socialni problemi

prepoceni (nepreverjen)

Tej lidje oz. zivali placuvlejo 90€ najemnine! V jih spravo nisce nede! Ker roko na srce, 90€ za novo stanovanje je nej nic :)

gru (nepreverjen)

Ti ljudje niso nič krivi, da tako poceni živijo. Krivi so tisti, ki so jim vse to omogočili in jih namestili v ta stanovanja.

In reply to by prepoceni (nepreverjen)

VRAŠAJTE SE ZAKAJ ? (nepreverjen)

Popolnoma napačna vzgoja otrok od osamosvojitve naprej od vrtca pa zloglasnega FDV, kjer se več ne zna kdo je moški in kdo ženska.. E moji dragi odštekani učitelji, profesorji in na koncu starši KAR STE IN KAKO STE VZGOJILI TO SEDAJ IMATE, PA ŠE SAMO NA SLABŠE GRE . Samo primer iz pokojne Jugoslavije: ko so naši starši šli na roditeljski sestanek smo deca doma bili v velikem strahu, kaj bo ko se vrnejo domov če je učitelj povedal kako kritiko ober deca. Kaj se dogaja dandanes starši se zavzamejo za deco, četudi so krivi in hajd skupaj z decov nad učitelja. Dobro nekoč so učitelji bili učitelji, danes so marjonete, cirkusanti samo ne učitelji, da od teh ki bi naj bili profesorji sploh ne govorim in omenjam njihove spolne orgije. Zaradi tega je Slovenija tam kjer je v p........... m............... (op. p)

Janša FDV (nepreverjen)

Pozabo si cuj prišteti še takšne zabite primitivce kak si ti.

In reply to by VRAŠAJTE SE ZAKAJ ? (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Žal je to že skoraj davna preteklost, kakor tudi medsebojno spoštovanje in dobri odnosi. Kdor tega ni sam doživel, bo to težko razumel. Besedi; dobra vzgoja (na vseh področjih; dom, šola, idr) , so izzveneli in so že bolj tujki, kot ne. Za veliko lepega, vzgojnega in dobrega je danes oropana mlada generacija, kar si zagotovo ne zasluži.

In reply to by VRAŠAJTE SE ZAKAJ ? (nepreverjen)

JUGSEVERVZHOD (nepreverjen)

3 sobno stanovanje vsi keri stanovanja vzdržujemo kak trbej plačuvlemo 575€ najemnine + stroški. Trbelo je dati varščino v zneski 6 najemnin + 500€ za prijavo na razpis. Tisti keri pa majo subvencijo in ravno tej delajo škodo pa plačajo 90€.

JUGSEVERVZHOD (nepreverjen)

In mi poleg ka plačuvlemo vse to še naj red delamo nad ovimi??? Mi smo izbirali stanovalce? Pa haaloo kakši odgovor je to.

In reply to by JUGSEVERVZHOD (nepreverjen)

Jaranee (nepreverjen)

To je sloga levičarskih vlad. Ka je narod volo to zdaj ma. Naj plešejo tisti keri so to volili. Uvažati begunce in podpirati lenuharje. Dati jim socialo, stanovanje in naj štepajo deco. Šenki vrtec, šola, velki otroški dodatki, štipendije pa tak dale. Po drugi strani pa zdigavlejo davek na vse mogoče.

In reply to by JUGSEVERVZHOD (nepreverjen)

K 18 (nepreverjen)

Oprosti, ampak pavri tudi s subvencijo plačamo dosti več kak 90€.

In reply to by JUGSEVERVZHOD (nepreverjen)

Brez milosti (nepreverjen)

Žakl na glavo pa udri. Bo kmalu mir.

asdasd (nepreverjen)

, a da nimajo dovolj dokazov, razdejanja so ne vidna, zato nimajo zadosti dokazov! Koga imate za norca ??

Kmetavzari (nepreverjen)

pucanje stopnisca to je stvar tistih ka so vbloki, indri majo mesecni razpored, ja smeti se pa placa

Brdajz (nepreverjen)

A niso v teh stanovanjih tisti pedofili s Primorske? Če kdo ve kdo je not pa naj napiše ime pa priimek da bomo vedli kdo si zasluži porcijo.

gru (nepreverjen)

Po pričakovanju, so se pristojni izrekli za nepristojne. Stanovanjski blok še stoji, stanovalci pa so še vsi živi. Torej ni razloga za paniko. In dejali vam bodo; Sami ste si krivi, da živite v tej stavbi, saj vas nihče ni silil... In tako bo še naprej gorela "zelena luč", ki bo dopuščala še več neprijetnih dogodkov. Morda bo kdaj ogrožena celo varnost stanovalcev. "Pomagajte si sami in Bog vam bo pomagal. "

Mare54 (nepreverjen)

Južnjaki ali pa cigani

@cicibo

Soboski lepilasi vsi neksni ramboji hehe

nebodigatreba (nepreverjen)

pa te huligane vreći na cesto, ker niso vredni takega stanovanja. Nekdo, mirnejši in deloven človek bi bil bolj vreden tega! Ne razumem, da se odgovorni tako apatični do družbene lastnine.

Anastasie (nepreverjen)

Sama vidim vec kot dovolj dokazov, fotografije so zgovorne! Ukrepajte, gospodje in si nehajte podajati zogico odgovornosti!!!

gru (nepreverjen)

Pa saj tudi odgovorni vse to vidijo, pa kljub temu nočejo ukrepati. Ko se bo zgodilo kaj hudega, bo prepozno. S svojim neodgovornim ravnanjem, zavestno podpirajo nasilje.

In reply to by Anastasie (nepreverjen)

Cakiiiiiili (nepreverjen)

Dobro ka smo se jih rešili SPÜŠČE 🙏🙏🙏zamazanci smrdljivi (SLOBODA GOVORA )(prej naj jači😝😝

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice