Damir Čontala je bil danes gost oddaje Iz našega studia. Trener Mure se je dotaknil aktualnih tem, spregovoril pa je tudi o spremembah v ekipi, pričakovanjih navijačev in njihovih žvižgih.

Nogometaši Mure so po reprezentančnem premoru gostovali ob Kamniški Bistrici, v dvoboju z Domžalčani pa so po zadetku Mirlinda Dakuja v zadnjih sekundah osvojili točko.

Damir Čontala se je v oddaji Iz našega studia dotaknil tudi tekme z Domžalami. Je v zasedbi Mure med zavel sveži veter? Črno-beli so v obračun z dvakratnimi državnimi prvaki krenili brez Luke Bobičanca, Matka Obradovića, Gregorja Balažica, Nika Lorbka, Kobieja Morrisa in že dlje časa odsotnega Nikole Petkovića.

Na domžalski zelenici sta se v dresu Mure prvič zaigrala Klemen Mihelak in Leard Sadriu, pristaše Mure pa najbolj zanima predvsem to, kakšen je trenutni status Matka Obradovića in Nika Lorbka:

»Na klopi smo imeli osmerico igralcev, ker je bilo načrtovano, da bo v ekipi tudi Gregor Balažic. Z nami je odpotoval v Ljubljano, kamor smo se odpravili že večer pred tekmo, vendar je njegov nastop odpadel zjutraj na dan tekme, za naknadni vpoklic pa se nismo odločili. 

Status Matka Obradovića je takšen, kot sem že povedal za druge medije. Najprej mora rešiti status z vodstvom kluba. Ko in če bo to urejeno, potem bo v načrtih za ekipo. Moja odločitev pa je bila, da Nika Lorbka tokrat ne uvrstim med dvajseterico nogometašev.«

Izenačenje v zaključnih sekundah dalo novega zagona

»Poraz na tekmi z Olimpijo nas je izredno potrl, bolj kot vsi porazi doslej. Prišel je v najbolj nepravem trenutku in na nepravi način. Dogajanja, ki so temu sledila, so vplivala na psihološko stanje v ekipi. To se je v drugem tednu premora popravljalo, energija je bila prava. 

Pozitivno je to, da smo se rešili na koncu tekme. To je zagon za delo v prihodnosti, tudi to, da so nastopili številni mladi. Veliko jih je prvič igralo skupaj na uradnih tekmah, nosili so novo breme. 

Resda redno igra, je pa imel Kai Cipot ob odsotnosti Gregorja Balažica in Kobieja Morris novo vlogo, bil je najizkušenejši na tem položaju. Veseli me, da so številni prevzeli odgovornost in breme, niso se skrili. 

Čeprav so nekateri mladi že igrali v preteklosti, jim je bila v Domžalah namenjena drugačna vloga kot pa prej, ko so imeli okoli sebe izkušenejše igralce. To je prava smer, ne sme pa to biti izgovor za slabši rezultat in da nismo zmagali. 

Želeli smo zmagati, zato v popolnosti ne moremo biti zadovoljni. Ne glede na to, kdo bo igral, cilj Mure je vedno zmagati na vsaki tekmi. Nikoli ne bo popolnega zadovoljstva, ko ne bomo zmagali,« je Čontala še dejal glede tekme v Domžalah.

Nedelja prinaša novo zahtevno preizkušnjo, saj v Fazanerijo prihajajo Celjani. Na njih opozarja tudi trener Mure in poudarja, da gre za trenutno morda najbolj vročo ekipo lige. 

Uspehi dvignili tudi pričakovanja navijačev

Po besedah našega sogovornika nihče v klubu ni zadovoljen s trenutnim točkovnim izplenom, vsi si želijo več. Se pa po mnenju Čontale vse skupaj prikazuje bolj grozno, kot je. Mura je peta, blizu evropskih mest, ni pa to izgovor za slabši izkupiček. 

Pritisk na ekipo po mnenju trenerja Mure ne olajša tega, da bi se nogometaši dvignili. Čontala kot dober primer izpostavlja domačo tekmo z Domžalami, ko je bučna podpora celotnega občinstva črno-bele popeljala do preobrata.

Reakcije gledalcev ne zameri, jim pa sporoča, da so prav oni tisti, ki lahko ekipo s podporo na tekmah izvlečejo iz težav, se pa zaveda, da si tudi pristaši kluba želijo boljših rezultatov:

»Strinjam se, niti nas ne zanima sivo povprečje, vendar še nismo niti na tretjini prvenstva. Imamo še čas, da obrnemo krivuljo rezultatov. Želimo si več, normalno je, da smo ambiciozni. 

Normalno je tudi, da so navijači dvignili svoje standarde in želijo več kot takrat, ko je Mura pred leti vstopila med prvoligaše. S tem se moramo sprijazniti. 

Pritisk, ki ga Mura zahteva od trenerja in igralcev je nekaj, s čimer je potrebno živeti in biti s tem soočen. Ta pritisk skušamo obrniti v pozitivno smer.«

Zaveda se, da je obul velike čevlje

Ekipa je od januarja močno spremenjena, več kot polovica ekipe je nove. Sedemintridesetletnik priznava, da so številne spremembe morda imele večji vpliv na ekipo, kot so pričakovali. 

Čeprav ni želel izpostavljati posameznikov, je dejal, da številni novinci doslej še niso igrali v klubu, v katerem bi bili deležni takšnega pritiska kot v Muri. Novinci potrebujejo čas, da vse zahteve prenesejo na igrišče.

Z novo vlogo, ki terja drugačno odgovornost, se je, potem ko je bil dobro leto del trenerskega štaba, v minulih mesecih spoznal tudi sam. Pozimi je na trenerskem stolčku nasledil Anteja Šimundžo, najuspešnejšega trenerja v zgodovini Mure:

»Že pozimi sem povedal, da sem stopil v čevlje, ki so bili tedaj največji v slovenskem prvoligaškem nogometu. Ni bilo enostavno sprejeti te vloge, na začetku je bilo nekaj dvomov in razmišljanja, kaj kdo misli o tem. 

Sčasoma sem se na to navadil, nisem si sam ustvaril tega bremena. Imam svojo pot, svoj pogled na nogomet in razmišljanje, ki ga delijo sodelavci v strokovnem štabu in ga v redu sprejemajo igralci. 

Potrebno je povedati, da so zahteve vseeno nekoliko drugačne kot prej. Podobno smo tudi kadrovali, iskali smo igralce, ki bodo primerni za takšen nogomet, ne gre pa tako hitro, kot smo pričakovali. Igralno je verjetno šlo večkrat kot pa rezultatsko.«

Po žvižgih se je pogovarjal tudi z vodstvom kluba

»Žvižgi zagotovo poskrbijo za dvome v to, kar delaš, če je to vredno početi in je v redu biti izpostavljen stalnemu pritisku. O tem sem se pogovarjal s sodelavci in vodstvom kluba, toda vsi vztrajamo na začrtani poti. 

Vemo, da delamo dobro in pravilno, verjamemo, da bo delo nagrajeno. Smo strpni v tem, na prihajajočih tekmah pa bo potrebno ustvariti pozitivno serijo, da se pomaknemo po lestvici navzgor in se približamo vodilnim ekipam. 

Sam se skušam čim manj obremenjevati z žvižgi. Vem, da ne prihajajo od vseh, ampak iz dela občinstva. Številni podpirajo delo kluba, veliko je tudi pozitivnih odzivov in sporočil po tekmah,« Čontala odgovarja na vprašanje, če je po žvižgih pomislil tudi na, da ni vredno vztrajati.

Kako pa gleda v nadaljevanje sezone? Ekipa je na prejšnjih tekmah na silo iskala rezultat in pod bremenom pritiska odstopila od idej, ki so jih začrtali poleti. Tudi bolj pragmatična igra po besedah trenerja ni pretirano izboljšala rezultata.

Tekma v Domžalah je smernica, saj so se črno-beli vrnili na pot, ki so jo pričeli že v poletnem pripravljalnem obdobju. Mladost ekipe pa, kot poudarja, ne sme biti izgovor, cilji Mure pa ostajajo nespremenjeni, to je preboj v Evropo. 

Prvi cilj do zimskega premora je stabilizacija in zmanjšanje zaostanka za vodilnimi ekipami lige, več pa izveste, če si boste ogledali posnetek oddaje Iz našega studia.

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bubregarskinjo (nepreverjen)

V nedeljo si bivši.Fala bougi ka menej ne vidijo na SRAMOTNON vodwnji moštva,kere si ta šarlatan ne zasluži stati ob čarnobejlih zvezdah.

. (nepreverjen)

Bubregarskinjo rejsan fala bougi ka te tan nemo vidli.

In reply to by Bubregarskinjo (nepreverjen)

Gutijeres (nepreverjen)

Carno belih svezdah???😂😂😂😂😂ti si ziher z lune

In reply to by Bubregarskinjo (nepreverjen)

Sarlatan

Trebalo bi zamenjati kot Rajbara kot Čontalo!Dokler bo ta banda vodila klub bo na koncu sezone Mura v 2 ligi ali pa bo igrala v tekmi za obstanek!Z temi osvojenimi točkami so vse bližje 2 ligi!Žal!

Mirannnn (nepreverjen)

Rajbar ti pripelo klub v 1 ligo in do naslova pokalnih in državnih prvakov! Vidin ka večkrat vsi pozabljate! Pa ekipa se menjavle, nova genaracija zato malo strpnosti nebi škodilo in ka se vzdržite "pametnih" kavč komentarjev!

In reply to by Sarlatan

Bakovčar (nepreverjen)

PRIPELO JIH JE SAMO ANTE ŠIMUNDŽA. Gorički zidar je nej zaslužen niti 1%procenta za ta uspeh.

In reply to by Mirannnn (nepreverjen)

Adijobelaa (nepreverjen)

Contala verjetno nejsi slab clovik ampak prosim te predaj to svojo funkcijo nekomi keri rejsan zna kak se to dela. Prosim! Ker vaci de prekesno in mo za par mescov kanon futter za ostale. Hvala

NEODLOČENO (nepreverjen)

Večno REMI !!!!!

NEODLOČENO (nepreverjen)

Preveč remijev in premalo zmag.
⚽️🥅⚽️🥅⚽️🥅❗👍

GrackaPomlad (nepreverjen)

Je samo lutka športnoga direktora. Vsaki klub od maloga do velkoga ge je vstopo je scasoma spadno...

GrackaPomlad (nepreverjen)

Gucin od zidarskoga majstra seveda.. :)

In reply to by GrackaPomlad (nepreverjen)

upijzdo (nepreverjen)

vejpa fusbal je isto ena hjebena zidarija

In reply to by GrackaPomlad (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Nihče nikomur ne bi nič očital, če bi se igralci trgali in borili na igrišču, pa malo smole pa ne bi bilo rezultata. A prevečkrat se vidi, da se kalkulira, da igralci ne dajo tistega kar bi morali, obilica netočnih podaj, ali namerno ali zaradi neznanja, neborbenost pa tudi pomanjkanje kondicije. Zadnja tekma z

Nm (nepreverjen)

Lidje to se vse dela načrtno. Točno se zna kak de Čontala dugo trener . Vse igralce se prodaja pa kupuje prek računa samo ene osebe zato ka se točno nevej vsota denarja , ka si te lejko delijo razliko . Telko ka de van jasno VSE NAČRTNO se to dela . Samo bedaki pa se izda vervlejo toj upravi . MARŠ BANDA POKVARJENA

Antivaxxer (nepreverjen)

Jes več ne odin na tekme do keč de vodstvo tiralo to modrijo.

Dd11 (nepreverjen)
LABDAŠ (nepreverjen)

Kakši je tou trener, ka ma vamp? Ojojoj. Malo bi mogo tudi na sebi delati.

Lublancan (nepreverjen)

Ni važn če ima vamp, glavno je, da ima moderno majco na sebi ki pokrije to.

In reply to by LABDAŠ (nepreverjen)

Lublancan (nepreverjen)

Izrabljeno frazo ki jo Prekmurci ponavljate da je trener stopil v velike čevlje bivsega zamenjajte s to, da je stopil v druge cevlje, oz. v copate.

Derbi (nepreverjen)

V nedeljo pod 1000 ljudi...

sobočki (nepreverjen)

v nedeljo gladka zmage Mure in dolgi nosovi šinfašof

Brr (nepreverjen)

Naj spilajo pred praznin stadijonom.....
Dokec de Contala trener ...ce si sploj zasluzi naziv trener...

Čergoli (nepreverjen)

Csunta bacsi fucker odjebi ZBLOJENEC!!!!!

BG (nepreverjen)

Zakaj mediji in trener ne govori o resnici Matko Obradovič kaj je bil razlog da je vratar Nogometnega kluba Mura polomil celotni lokal v Muravskih toplicam,nastala je škoda 28.000 eurov poravnal naj bi jih sam Nogometni klub Mura.Niso povedali zakaj je Matko suspendiran.Vem samo da gre za ljubezenske afere v klubu MURA kateri se glasi:vi vsi ste JE.ALI mojo mamo zdaj bom pa jaz JE.AL vaše žene in hčerke.

tiho sten (nepreverjen)

uuuuuuta zadnja pa je težka....če je rejsan, seveda!

In reply to by BG (nepreverjen)

Eko98 (nepreverjen)

Prosim za vec informacik naj resnica pride na dan!

In reply to by BG (nepreverjen)

Eko98 (nepreverjen)

Povejte kaj vec za kateri lokal gre naj resnico vejo vsi

njiva

Kakšni somari ste eni, resan, ka vas briga privat življenje in ljubezenske težave drugih ljudi, brigajte se za sebe. Ka bi van bilo fajn, če bi znali, ka van drugi ženo jebe?

afta he (nepreverjen)

Je ena žena nedolgo nazaj občutila posledice svojih dejanj. ŽAL.

In reply to by njiva

Eko98 (nepreverjen)

V muri so prav za j

......

BG (nepreverjen)

Sprašujete za kateri lokal gre v Moravskih toplicah.Vprašajte vodstvo Mure saj so oni dolg 28.000 eurov poravnali.Sam prevoznik Brzzi kateri vozi Murine igralce je dobil klofute od Matka ker je ta dva zaljubjenca vozil po Moravcah in še eden od igralcev.In zato je Matko Obradovič suspendiran in baje nikoli ne bo oblekel Murinega dresa.Zanimivo zakaj pri klubu Mura molčijo in zadevo skrivajo.

GOSPODJE (nepreverjen)

ČE KAJ VEŠ NAPIŠI RAZUMLJIVO DA SE NAJ VE NEJ PA KA SE IDEŠ NEKE SKRIVALNICE TUJ

In reply to by BG (nepreverjen)

Eko98 (nepreverjen)

Napisi resnico bg

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Oj, Čunta. Sam sebe prepričaj, da nisi niti t od trenerja. Odstopi. Aja, rajši ne, bolje za nasprotne ekipe.

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Bolje da ne veste resnice, ker vas bo sram kaj se dogaja znotraj "VAŠEGA SVETEGA KLUBA", ki ga vodijo gorički klantoši, pohlepni denarja. Saj bo enkrat prišlo vse na dan, ampak bo prepozno. Mura pa spet od začetka. Peta liga.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice