Slika je simbolična.
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 5. marca, opravili 5287 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 920 novih okužb, gre za 17,4-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 27.194 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 195.064. Aktivnih primerov okužbe je po podatkih Sledilnika trenutno 10.813. Na COVID-19 Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj potrdili nove primere.

V Pomurju 33 novih okužb v 14 občinah

Največ novih primerov so včeraj zabeležili v občini Ljutomer in Murska Sobota. V obeh občinah so potrdili šest novih okužb. 

V Križevcih imajo pet novih okužb. Tri nove okužbe so potrdili v občinah Gornja Radgona in Rogašovci. Dva primera beležijo v občini Apače.

Po en nov primer so zabeležili še v občinah Beltinci, Črenšovci, Gornji Petrovci, Lendava, Puconci, Radenci, Sv. Jurij ob Ščavnici ter Turnišče. 

Brez novih primerov so bili tako včeraj v 13 pomurskih občinah.

Po zadnjih podatkih je v Pomurski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 32,7. Po navedbah pristojnih je za prehod v rumeno fazo, v kateri je dovoljeno obratovanje gostinskih teras, potrebno doseči povprečje 32 okužb ali manj v zadnjih sedmih dneh. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ka te briga (nepreverjen)

folga korona natega! prodani medij

rtv....vojak (nepreverjen)

Imamo angleški, južnoafriški, nigerijski in bosanski, še kakšen sev. Ampak virus pa ni kitajski.

Starejše novice