Včeraj šest, danes že šestnajst.

V Domu starejših občanov Ljutomer so v petek zabeležili dva primera okužbe, včeraj šest, danes že šestnajst.

Kot je na svojem facebook profilu zapisala županja občine Ljutomer, število okuženih v domu starejših strmo narašča, vendar pa za zdaj še ni znano, ali so med okuženimi samo stanovalci, ali tudi zaposleni.

Spomnimo, da je županja za preprečitev nevarnosti širjenja okužb izdala odredbo, da se zapreta oba ljutomerska parka, dodatno pa so omejili gibanje na javnih površinah v okolici doma starejših občanov.

Še do nedavnega malice za zunanje uporabnike

Še do nedavnega so v domu izvajal tudi storitev malic za zunanje uporabnike, kar bi lahko predstavljalo dodatno tveganje za širjenje okužb. Po zagotovilih direktorja doma starejših Tomislava Nemca od konca prejšnjega tedna storitev malice za zunanje uporabnike ni več mogoča, je pa potekala do minulega petka na stranskih vratih brez osebnega stika.

Okužena prosto gibala po mestu?

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, pa sta se minuli petek pozitivna oskrbovanca, prosto gibala v Ljutomeru, obiskala naj bi celo trgovine in bencinski servis. Nemec je sicer povedal, da so sprejeli vse ukrepe že 16.3, poleg omejitve izhodov tudi potegnili trakove in postavili opozorilne napise.

Direktor doma kljub temu dopušča možnost, da je prišlo do kakšnega izhoda, ampak trdi, da on glede tega ni bil seznanjen. 

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vleka (nepreverjen)

Kak ste te lahko ven spustili oskrbovance? Pa to ne moreš verjet.

pejtek (nepreverjen)

Čujte pederi
Oskrbovanci so svobodni ljudje in se lahko šetajo in sprehajajo tako kot ostali folk po Ljutomeri

In reply to by Vleka (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Tam so kuhali tako dobre malice
da me sranje s korona virusi ne moti sploh.

In reply to by pejtek (nepreverjen)

Gost3025 (nepreverjen)

Tudi jaz tam sem jedel najboljše malice v življenju
ma prav briga corona virus

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

NAGNATI VODSTVO (nepreverjen)

Vodstvo doma v Ljutomeru NAGNATI TAKOJ, kako si lahko privoščijo, da so v tem času varovance spuščali iz doma, tu ne, da se vsa strokovnost konča, ampak se konča vsaka zdrava pamet vodstva doma, mislim da bi ti ljudje morali kazensko odgovarjati. In zdaj bodo ti varovanci zasedli bolniške postelje po bolnicah, mladi pa naj umirajo, saj to ne moreš verjeti, zastonj so vse omejitve v Sloveniji dokler bomo imeli taka vodstva domov, "jebenti"

caplja (nepreverjen)

Tu se pa vidi, kaj pomeni človeška neumnost. Po eni strani govorijo o karanteni in omejevanju stikov, istočasno pa se oskrbovanci sprehajajo po parku in spotoma še v trgovino. Pa to ne moreš verjeti. Kje je bil gospod direktor? Ali je tudi v domači karanteni?

In reply to by NAGNATI VODSTVO (nepreverjen)

KAZNOVATI VODSTVO (nepreverjen)

Od 9. marca imajo v tem domu prepoved obiskov KAKO SO SE TOREJ OKUŽILI TI VAROVANCI ? Zaradi malomarnosti in nestrokovnosti vodstva, to pa je zdaj tisto, nameščanje kadra po strankarski pripadnosti in ne po strokovnosti g . Nemec. Kazenski zakonik RS "Povzročitev okužbe in morebitne smrti zaradi malomarnosti"

x (nepreverjen)

Takoj menjati vodstvo doma in probati rešiti situacijo

čista resnica (nepreverjen)

Ka menjati vodstvo takoj v zapor zna se kakša je kazen za širjenje splošne nevarnosti -ka se čaka-

In reply to by x (nepreverjen)

Lotmerzanar (nepreverjen)

Vceraj sem napisal: A gremo po poti Metlike in Smarij pri Jelsah? OK, gremo.
Vceraj sem napisal: vse okuzene bi bilo treba lociti in jih prestaviti na povsem novo lokacijo, ravno tako tudi negovalno osebje, ki je bilo v stiku z njimi. Ex Hotel Jeruzalem in Hotel Mord. Pa se: tüdi osebje je lahko kuzno. Verjetno bo sedaj trajalo se kaksen teden, da se bo nekdo predramil. Amen

čarni vrag (nepreverjen)

Če bo kakšen skoraj 100 letnik umrl pa lahko pričakujemo nove ukrepe za svekoliko pučanstvo.

In reply to by Lotmerzanar (nepreverjen)

fss (nepreverjen)

Ajde crkni čarni vrag, za tebe nam nede žal. Ti si itak gnoj. Za starostnike pa nam bo žal, na njih je škoda.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

fss (nepreverjen)

Nesposobno IN neodgovorno "vodstvo" (ki to ni), ki ni preverjalo, nadzorovalo, čuvalo svojih varovancev, ki so najbolj ogrožen del populacije. Niso vredni 1 centa, da sploh kdo plača tem kriminalcem. V čuzo z njimi in ključ vreči dol po reki Muri !

Lotmerška banda (nepreverjen)

Tak nam treba, ker postavljamo politične veljake na strokovne pozicije! Prvo malo na občini dela sranje, te smo mislili ka smo se ga rešili ko je ša na DARS, te je priša v Zdravstveni dom pa posvada vse med sebo ka so ga mogli odstaviti, zaj pa mu damo Dom za ostarele. Nesposoben pa je sestaviti dva stavka. Nebi mu da narisanih ovc za čuvati, ne pa ka je direktor Doma za ostarele. Me prav zanima koga de zaj okrivija? Pa še malice je delija do petka, očitno mu penezi dišijo bolj kak zdravje naših dedkov pa babic.

Tati (nepreverjen)

Nemec 16.3. Si sprejel taka navodila, da se oskrbovanci lahko okužijo.

čarni vrag (nepreverjen)

2.4 Dauer und Verlauf
Wie lange dauern das Ereignis und/oder seine direkten Auswirkungen an?Es ist so lange mit Neuerkrankungen zu rechnen, bis ein Impfstoff verfügbar ist. Für das vorliegende Szenario wird ein Gesamtzeitraum von drei Jahren zugrunde gelegt mit der Annahme, dass nach dieser Zeit ein Impfstoff entwickelt, freigegeben und in ausreichender Menge verfügbar ist. Der Erreger verändert sich im Verlauf der drei Jahre durch Mutationen so, dass auch Personen, die eine Infektion bereits durchlebt haben, wieder anfällig für eine Infektion werden. Hierdurch kommt es insgesamt zu drei Erkrankungswellen unterschiedlicher Intensitä

2.4 Trajanje in potek
Kako dolgo traja dogodek in / ali njegovi neposredni učinki? Pričakujemo nove primere, dokler ni na voljo cepiva. Za sedanji scenarij je skupno tri leta, ob predpostavki, da bo po tem času cepivo razvito, sproščeno in na voljo v zadostnih količinah. V treh letih se patogen spremeni zaradi mutacij, tako da ljudje, ki so že imeli okužbo, ponovno postanejo dovzetni za okužbo. To ima za posledico skupno tri bolezenske valove različnih intenzitet.

Je vam zdaj to bolj jasno kje nabirajo znanje člani vlade in novinarji? Tako piše na strani 61. dokumenta Bundestaga 17/12051 z datumom 10.12.2012. Človek lahko samo strmi ob takem znanju. Dokazov sicer ni nobenih, a to naj vas ne moti. Mogoče so pa vklopili časovni stroj. Virus bo divjal dokler ne bo razvito cepivo pišejo znanilci Apokalipse.

12 (nepreverjen)

Kar napeto

KATASTROFA (nepreverjen)

JE ŠE NEMEC NA PROSTOSTI ????

klomis (nepreverjen)
NP (nepreverjen)

Zakonodaja je jasna. Stanovalcu kateremu ni odvzeta opravilna sposobnost, oziroma ni nameščen v posebni socialno varstveni zavod se ne da fizično omejiti izhod in gibanja. Veliko lažje je to narediti v posebnem socialno varstvenem zavodu, kot je naprimer Dom Lukavci. Tam lahko pride do vnosa okužbe le v primeru vnosa s strani zaposlenega.
V primeru DSO Ljutomer so bili enako kot v drugih domovih po državi speljani vsi potrebni ukrepi v skladu z zakonodajo in pravili Nijz. Stanovalci so bili s tem seznanjeni, prav tako so imeli jasno z trakom označen del zelenice kjer se lahko zunaj gibajo.
Kako je prišlo do vnosa okužbe je težko z z gotovostjo rečti, kot kaže jo je žal res vnesel kdo od stanovalcev, ki jasnih pravil ni spoštoval.
Ljutomerski dom je prvi pomurski dom, kjer je do potrjenih okužb prišlo. V drugih pomurskih domovi istega statusa brise na test okužbe še niso niti izvajali, dvomim da nimajo niti enega stanovalca z znaki respiratornega obolenja. Velika verjetnost je, da se bo podobna zgodba slej ko prej zgodila tudi v ostalih domovih v okolici.

Je pa zadeva kot vse kaže zelo priročna za obračunavanje med ljutomersko županjo in direktorjem doma. Videti je, da se želi narediti iz tega zgodba kako je Nemec nesposoben in kriv za nastalo situacijo in ga počasi rušiti.
Nemec, ki pa nikoli ni bil izbira ljutomerske županje je znan po tem, da v svojih izjavah nikoli ni odločen, v izjavah mu ne izide povedati dveh kratkih in jedernatih povedi in bistva.
Na koncu se bomo vsi skupaj morali sprijazniti z dejstvom, da so domovi starejših trenutno najbolj ranljivi v primeru vnosa okužbe. Ljutomerska oblast in posamezniki, katerim bi preko raznih del in storitev DSO lahko služil za izčrpavanje denarja pa se bodo morali sprijazniti, da je DSO res v Ljutomeru, ni pa v upravljanju in lasti občine, ampak države.

Lotmerzanar (nepreverjen)

Kakorkoli, ko je karantena je tudi za stanovalce DSO. ALI: ko je vojna, je vojna za vse. Zamocilo je vodstvo, ali drugace, ni bil do potankosti razdelan plan, kaj bo, ko se bo zgodilo kaj takega. Rezervno lokacijo ze ima-te/-jo?

In reply to by NP (nepreverjen)

fss (nepreverjen)

V ZAPOR S TEMI KRIMINALCI! TAKOJ V ZAPOR!

pejtek (nepreverjen)

tvojo mamo je treba dati v zapor

In reply to by fss (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice