Slika je simbolična.
Slovenska policija bo ta teden v okviru mednarodne akcije 24-Blue RAD poostreno nadzirala železniški promet po vsej državi.

Poseben poudarek bodo namenili preverjanju ilegalnih migracij in odkrivanju tihotapskega blaga v železniškem prometu, na primer prepovedanih drog, orožja in cigaret.

Kot so na policiji zapisali v sporočilu za javnost, bodo v času od 14. do 20. marca po vsej državi izvajali posamične, 24-urne, poostrene nadzore železniškega prometa tako na mejnih prehodih za železniški promet kot na tovornih in potniških vlakih, zlasti mednarodnih

S tem se Slovenija pridružuje mednarodni akciji 24-Blue RAD, ki jo koordinira evropsko združenje policij RAILPOL in jo bodo istočasno izvajali v vseh državah članicah.

Policisti bodo nadzirali predvsem mednarodne potniške in tovorne vlake ter bolj obremenjene vlake v notranjem potniškem prometu, nadzor pa bodo izvajali tudi na večjih železniških postajah, z namenom odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj, prometa s prepovedanimi drogami, vandalizma, kršitev javnega reda, nezakonitega prehajanja meja ter odkrivanja iskanih oseb.

Preverjali pa bodo tudi garderobe...

V ta namen bodo preverjali tudi garderobe za hrambo prtljage in prostore za najdene predmete ter ugotavljali identiteto potnikov s preverjanjem v nacionalnih in schengenskih bazah podatkov.

Pri nadzoru si bodo pomagali tudi z različnimi tehničnimi sredstvi, kot so infrardeče kamere, endoskopi, merilniki CO2 ali detektorji kovin.

Pri nadzoru železniškega prometa bodo skupaj s policijo sodelovali tudi uslužbenci Slovenskih železnic.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
upokojenec70 (ni preverjeno)

Tako ja, vnaprej napovejte take akcije, da se bodo lopovi lahko pravočasno umaknili in skrili tihotapsko blago. Tako se pač ne odkriva kriminala. Ah, ti policisti... Vsi vici o njihovi pameti so - resnični.

Komolitiv (ni preverjeno)

Tisti vic tudi,da mores kazen placate!

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Stotka (ni preverjeno)

Res, IQ imajo kot št. noge. Res so adijo pamet.

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

anton77 (ni preverjeno)

Nejde se telko za kriminal.... kak si povedo, če preglede najavlajo, se kriminalci prikrijejo..... Ide se za nadzor, nadzor in nadzor.... Pa nej kriminalcof, nego nas, navadne raje!

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

iuzzw (ni preverjeno)

podobno določa nova zakonodaja testiranje poslancev na droge in prepovedan substance 1x na leto v mesecu februarju.
napoveš naprej, da nič ne najdeš, ker če kaj najdeš imaš samo delo. enako je z radarji.

Brinko123 (ni preverjeno)

Ja, žal. Da bi bilo nenapovedano se jaz sploh ne bi čudil koliko jih je pod vplivom kakega substance in isto tak v zdravstvu, res bi bilo fino pritisniti na njih, gamad ena, ker ravno ti ki ne bi smeli, ki bi naj bili vzor, so hujši od kakšnih narkomanov.

In reply to by iuzzw (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Soboški policaji bi radi pregnali še teh 5 ali 6 potnikov, ka se dnevno vozijo z vlaki.

Starejše novice