Foto: Lendavainfo
Smrt v avli razglednega stolpa Vinarium.

Kot poroča Lendavainfo se je danes nekaj minut čez 15. uro v avli razglednega stolpa Vinarium v Dolgovaških goricah odvijala prava borba za življenje. Po neuradnih informacijah so okoli 15.00 ure v Zdravstveni dom Lendava prejeli klic na pomoč in sicer, da se oseba v avli razglednega stolpa Vinarium v Dolgovaških goricah počuti zelo slabo.

Ker je reševalna ekipa Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Lendava v tistem trenutku bila na intervenciji v Turnišču, je bila aktivirana enota Nujne medicinske pomoči Murska Sobota, kateri kljub najmanj 20-minutnemu trudu, osebe ni uspelo spraviti k življenju.

Od obstoja razglednega stolpa Vinarium je to prvi tovrstni (žalostni) dogodek.

Komentarji (22)

ÖTE (ni preverjeno)

Zakaj pa niso aktavirali IGE Nafta Lendava ali PGD Lendava za pomoč dokler niso prišli NMP Murska sobota.

Brgujd (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ali pa pgd MS,s poklicnimi gasilci

In reply to by ÖTE (ni preverjeno)

AED (ni preverjeno)

Predolg odzivni čas. Kvečjemu bi lahko pomagali lendavski gasilci ali pa prvi posredovalci, če jih Lendava ima.

In reply to by Brgujd (ni preverjeno)

projektanti (ni preverjeno)

Ob takem stolpu nujno mora biti aparat za oživljanje, ki sam vodi postopek oživljanja in tudi sam ne sproži oživljanja, če zazna vsaj šibki pulz!! Kdo je pri takem projektu šparal 1.400eur, jebemo sunce!! Kje so projektni pogoji, da ne vključijo tega v obvezni del investicij??

Neko (ni preverjeno)

Strinjam se, čim več AEDjev, večja bo možnost preživetja. Drugače pa se najprej nauči nekaj o AED-ju, pa potem bedarije piši kaj AED dela.

In reply to by projektanti (ni preverjeno)

Llllll (ni preverjeno)

Uh kak se nesce pameten dela.

In reply to by Neko (ni preverjeno)

pametnjakovič (ni preverjeno)

Dobro vem kaj AED dela, saj sem jih kar nekaj financiral z dobički svojega podjetja. Koliko si jih ti? Glede na odziv bralcev ni bedarij, ampak je vse resnično. Kaj pa je tukaj bedastega zapisano? Ti pa si pač bedak, ki ni dobil pozornosti in te to moti. Gospod 'Wanna be doktor. :-)

In reply to by Neko (ni preverjeno)

AED (ni preverjeno)

Če ni pravih očividcev tam zraven ti tudi noben AED ne pomaga. Še največ bi ljudje naredili, če bi pristopili k oboleli osebi, prepoznali srčni zastoj in pričeli z izvajanjem zunanje masaže srca. Ker če je oseba v srčnem zastoju 10 min ga 5 ekip iz MS ne spravi več k sebi.

In reply to by projektanti (ni preverjeno)

Kageste (ni preverjeno)

AED je nameščen na zunanji južni strani stolpa, nekaj korakov od vhoda.
Upam vsaj, da so ga uporabili.

In reply to by projektanti (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zakaj je ime vinarium, ka je tan kakšen vinski muzej, ka ma to veze z vinom?

SRAMOTA ZDRAVSTVA (ni preverjeno)

TO JE VELIKA SRAMOTA SLOVENSKEGA ZDRAVSTVA IN ISKRENO SOŽALJE SVOJCEM ŽRTVE. Nepojmljivo in nedopustno je da se to dogaja v državi ki je v EU leta 2022. Da človek mora čakati skoraj 1 uro na nujno medicinsko pomoč, in sram vas naj bo, da zapišete, da ko so prišli so ga oživljali 20 minut TO JE PA VIŠEK NE ETIČNOSTI takega pisanja sobotainfo. ZAKAJ NE NAPIŠETE RESNICE ??? ker jo ne smete, ker zavajate. PA POGLEJMO DEJSTVO oziroma nedopustno čakanje žrtve na nujno zdravniško pomoč. Nekaj minut je bilo potrebno do tel. klica iz Vinariuma v ZD Lendava, potem je nekaj minut preteklo, da ja ZD Lendava po zasedenosti svoje ekipe uspel angažirati ekipo iz M. Sobote, če je ta ekipa v MS bila v pripravljenosti, kar dvomim, in bi takoj štartala rabi z divjo vožnjo po avtocesti do Vinariuma najmanj 40 minut in PRIDEMO ČASOVNO DO SKORAJ 1 URE in takrat so oni oživljali mrtvega človeka. BOG NAM POMAGAJ DRŽAVLJANOM in vsem žrtvam, ker jih je ogromno, pred takim slovenskim zdravstvom.

Sramota zdravstva! (ni preverjeno)

Za mano se pa podijo reševalna vozila. Takoj. Po ukazu dr. Felkarja, ki vodi gonjo ZD M.S. po naročilu njegove med. sestre Nade. Njena sestrična me krivi za vse kar so ljudje izmislili in kar je imela z beltinskim kaplanom (prejšnjim). Njena botrina jo vpelala v te sumnje in jo uporabila za glavno vez z ZD. Sicer pa so ižakovčari dali 77 procentov glasov Janši. Se dobro vidi njihova bolezen. Za vse kar sami delajo krivijo čarovnico. Martina Perša sicer ni JJ, bo pa šla v parlament in jim zrihta še več. Njihove želje po mojem koncu jim uresniči mejaševa rodbina: Perša.

In reply to by SRAMOTA ZDRAVSTVA (ni preverjeno)

BEŽI OD SDS (ni preverjeno)

MARTINA PERŠA JE V SRAMOTO STRANKI SDS, KJE MARIJO SO JO NAŠLI ?

In reply to by Sramota zdravstva! (ni preverjeno)

oprah (ni preverjeno)

za ta članek ni kriv sobotainfo, ker je vsepovsod isto besedilo. niso si sami izmsilili, pač pa kot so dobili nfoje. in ja,a bsolutno sramota in nesprejemljivo, da se to imeuje NMP, kar sploh ni. upam, da svojcio tožijo zdravstvo.

In reply to by SRAMOTA ZDRAVSTVA (ni preverjeno)

ZA oprah (ni preverjeno)

To da je povsod isto besedilo ja samo dokaz da sobotainfo ni sposoben svojega besedila najlepše je narediti kopi pejs, pa jebenti razmišljajte z svojo glavo.

In reply to by oprah (ni preverjeno)

Varda (ni preverjeno)

Pametni ste vsi sistema pa ne poznate,nimate kaj klicati ZD kliče se 112,če v 7 minutah ni nihče pričel z TPO ne bo preživel vsaj kakovostno ne,AED je bil tam vprašanje če ste ga uporabili

In reply to by SRAMOTA ZDRAVSTVA (ni preverjeno)

-uču (ni preverjeno)

človek doživo infarkt tudi če bi prišli v 5 minutaj mogoče nebi rešili. če je počila žila recimo aorta si par minut gotov... slovenija pa nej amerika v ameriki bi prišli z helikopteron slovenija raši da za ljudi ka skačejo v plenicaj v ljubljani pa so prej svobodni umetniki..

Goričanec2 (ni preverjeno)

Cepiti se čim prej!

dejan svinskogllavi (ni preverjeno)

Sem se cepil
Pa se mi ne digne več

Llllll (ni preverjeno)

To zato,ka mas svinjsko glavo.

cepilelci (ni preverjeno)

a še vedno niste prišli gor da vas bodo vbrizgani strupi uničili prej kot pa bi umrli od naravne smrti v vam morda zasluženi penziji. hahaha

turk

Kolk ste vsi pametni.
V takih primerih bi moralo biti komentiranje zaklenjeno.
In verjamem da so se vsi udeleženci trudili po svojih najboljših močeh. Na žalost pa vedno ne uspe.

Starejše novice