Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 1. februarja, opravili 17.143 PCR in 96.160 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 23.433 novih okužb, gre za 136,7-odstotni delež okužb, če gledamo samo PCR testiranja.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 15.585 PCR testiranjih potrdili 11.810 novih okužb. Šlo je za 75,8-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 186.695 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju 1471 novih okužb

Po okužbah močno prednjači Murska Sobota, kjer so odkrili 259 novih okužb. Sledi Ljutomer s 178 novimi okužbami ter Beltinci s 114.

Gornja Radgona ima 108 novih primerov, Lendava 95 primerov, Črenšovci 75 novih primerov, Radenci pa 74.

66 novih primerov ima občina Puconci, 52 primerov občina Sveti Jurij ob Ščavnici, Moravske Toplice imajo 51 novih primerov, 48 pa občina Turnišče.

Po 47 primerov beležijo v občini Tišina, po 39 v občini Apače, 37 primerov imajo v občini Odranci, 31 pa v Cankovi.

Nove primere beležijo tudi v občini Rogašovci, in sicer 29, 28 jih imajo v Veliki Polani, 27 v občini Križevci in Razkrižje, 23 v občini Dobrovnik, 16 pa v občini Veržej.

12 primerov še beležijo v občini Kuzma, 11 primerov v občini Gornji Petrovci, devet v občini Šalovci, po sedem pa jih imajo še v občini Grad, po štiri v občini Hodoš in občini Kobilje.

Tako imajo prav vse pomurske občine nove okužbe.

Najbolje kaže občini Kobilje 

Najmanj aktivnih okužb je zabeleženih na Kobilju, in sicer 13. Občina Hodoš pa ima zabeležen samo en primer več, in sicer 14.

Najslabše kaže Murski Soboti, kjer je trenutno 1749 aktivnih okužb, sledi Ljutomer s 1005 primeri. 

Kako je s precepljenostjo?

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 68.967 oziroma 60,1 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 66.607 posameznikov oziroma 58,1 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Pomurju cepljenih 33.476 oseb oziroma 29,2 odstotka prebivalcev.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Predikcoje (nepreverjen)

Nacrtno porocanje iz 10.januarja jasno kaže, zakaj je bilo potrebno spremeniti metodologijo in sedaj vse HAG teste šteti za okužbe brez PCR testa. Da se ulovi febraurski val, napovedan s strani gatesove firme IMHE in Poklukarja. (verjetno kakih 20% -40% večje število okužb). Vse nacrtovano, ce jim ne gre, pa vse priredijo. Vse v imenu sirjenja strahu. Ampak veste kaj boli nas za omikron, noben se ga ne boji. To je pravljica za male otroke.

Sobota.... (nepreverjen)

Sobota in fooo, je neozdravljivo zasvojen z korono, isto kot pop tv z britansko kraljevo družino, nobenih večernih poročil ne spravijo skupaj brezprispevka iz londona in tiste stare babe z klobukom.

čarni vrag (nepreverjen)

To piše v raziskavi Joe Hopkins Instituta:
"Ne najdemo dokazov, da so lockdowni, zapiranje šol, zaprtje mej in omejevanje zbiranja opazno vplivali na umrljivost zaradi COVID-19,"

Toda v raziskovalnem prispevku je navedeno, da so lockdowni imeli "uničujoče učinke" na gospodarstvo in prispevale k številnim socialnim težavam. Prispevali so k zmanjšanju gospodarske aktivnosti, dvigu brezposelnosti, zmanjševanju šolanja, povzročanju političnih nemirov, prispevanju k nasilju v družini in spodkopavanju liberalne demokracije,« je zapisano v poročilu.
Upam, da se bo Noriški kralj poglobil v svoje dvoletne porazne ukrepe, ki niso prinesli vidne koristi, zato pa ogromno škodo državljanom Slovenije. Prevzel odgovornost in nepreklicno odstopil.

razočarane (nepreverjen)

Nigdar ne pisem na Sobotainfo ali nemren si pomagati, ka ne bi spošinfo vaših člankov, brez prave vsebine, naslovi samo za klik, samo brezvezni žuti tisk.
Celou s temi članki s korono pa ste itak betežni pa z njihovimi naslovi kak, če bi konec sveta bilou…
Pa 136,7 odstotni delež okužb PCR, ne vem če se naj jočen ali smejen…
Negda san še kaj pogledno na ton portali ali zadnja leta žalost pa sramota….

🤣 (nepreverjen)

S Corono so potrojili svoje prihodke! Tak ka sopaj narod!! 🤣

In reply to by razočarane (nepreverjen)

DoktorSBMS (nepreverjen)

Danska, brez politike samo znanost

chick (nepreverjen)

Samo še 2 kedna S.info pa bo mir s tem posiljevanjem ...

Jap! (nepreverjen)

Jap, redno slabo nan kaže. Še malo pa do robčki sfalili v bautaj ka je narod prehlajeni tak kak sakšo zimo.
Še malo samo pa de vsen jasno (maloumni jašovci pa histerični cepilci seveda izvzeti), ka so nan eden navadem sfrizejrani prehlad oudali kak ne ven kakšno pandemijo in nas dvej leti meli za norca, ob enon pa spkradnili milijarde iz proračunov z izgovoron o reševanji življenj. Po cejlon svejti, nej samo pri nas. Bokibogme je narod glupi. Zdaj gda je že maloj deci jasno ka je to več nej nikomi podobno ka nan delajo pa ka je 90% teh kao okuženih sploj nej redno betežnih, pa ka so v bolnicaj lidje zradai vsega drugoga samo zaradi korone nej, eni še vedno kak kokouši z maskami sami v avtojaj z litron razkužila v žepi lejčejo na okoli in terorizejrajo lidij keri nemajo maske ali se ne držijo tiste maloumne distance.

Realista (nepreverjen)

Samo da se muti jaja, nič vsebine, vse žuto,...

Gees (nepreverjen)

Tak so ze zacali tuj po tv po male nazaj vlecti, zadnjic so objavili da letno umre neprimerljivo vec ljudi zaradi gripe kot od te verzije corona virusa! Samo normalno je da vsi ti preroki apokalipse ne bodo kar tak hitro enjali, kak do se v zgucavali da de racun priso, kelko materialne, zdravstvene, psihicne skode so povzrocili v teh 2 letih???

Starejše novice