Tekli, kolesarili in hodili za obolele s koronavirusom.

Ob mednarodnem dnevu higiene rok so v Splošni bolnišnici Murska Sobota izvedli akcijo, s katero so podprli strokovnjake, bolnike in varovance, ki se v teh dneh borijo z novim koronavirusom.

Ker sami ne morejo poskrbeti za zdravje z gibanjem na svežem zraku in soncu, so za njih tekli, kolesarili in hodili ter s tem sklenili 2.260,5 - kilometrsko verigo čistih rok, so sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

V tej državi so že vsi znoreli. To je posledica gledanja RTV, še bolj usodne posledice pa ima poslušanje Kacina. Jaz bi pričakoval, da se bodo doktorji in sestre, ki zdaj ne delajo z bolniki lotili izpopolnjevanja znanja, ne pa tekanja in bicikliranja za druge. To je absurdno!

Ukcmb (nepreverjen)

kA
ste podperali pri pm ? Ka?
Pridite pa bojte v OVO celi siht... Ta ostale majmune ... Siht traja 12 ur... Ne pravim da si celih 12 ur v OVO... Ampak vseeno.... Ne jokajte se dokler ne probate!!!!!!!! !!

Lulibuc (nepreverjen)

vij splaveki te cvililililil
Ajmo probat COVID intenzivna... Pa da vas vidimo...

MatildaCovid19 (nepreverjen)

Bodite polek ko umirajo... Bodite v polni bojni opremi, pomagajte cloveku... Heroji !
Prvic zadnjic komentiram ker mi je slabo ob takih clankih... Pametujejo tisti keri pojma nimajo !
Veri simpl... Pridi probaj pa da te vidimo heroj Josip !
Pa za 700 evrov

čarni vrag (nepreverjen)

Drugič, pokazalo se je, da je Covid-19 precej manj smrtonosen kot se je sprva mislilo. Namreč, ko k številu bolnikov prištejemo vse tiste primere, ki jih ne odkrijemo, se izkaže, da je stopnja smrti podobna težji gripi, vsaj v krajih, kjer bolniški sistem ni preobremenjen. Opazno je tudi, da se je umrljivost zaradi Covid-19 močno odvisna od starosti, kar 90 do 95 odstotkov umrlih v Evropi je starejših od 65 let. Za otroke in mlade se je pokazalo, da je Covid-19 manj smrtonosen kot gripa.
Tretjič, zdaj razumemo, kdaj in kako lahko Covid-19 povzroči večje težave: s širjenjem v bolnišnicah in domovih za ostarele. V več evropskih državah se je približno polovica smrti zgodila v domovih za ostarele. To pojasnjuje, zakaj imajo nekatera območja, na primer Bergamo v Italiji ali Queens v New Yorku, veliko število smrti. Tam so identificirali številne okužene medicinske delavce, ki virus prenašajo v bolnicah, podobno je tudi v DSO.

To sta napisala John Ioannidis i Rohan Silva za The Times

nevenneven (nepreverjen)

NAJ MI NIKAK ZDAJ POVE, KAKŠNA POMOČ JE TO BILA ?????? ČE BI VSAK DAN ZDRAVILI SAMO 20 PACIENTOV, BI TO BILA VELIKA POMOČ NAM BETEŽNIM (meni osebno trenutno ne, nikoli se pa ne ve) IN BI SE ČAKALNE VRSTE VSAJ MALO SKRAJŠALE, to je moje mnenje.

Pacient 2020 (nepreverjen)

Zelo je teško in stresno delati dokler traja epidemija covid-19, posebno za tiste kateri dežurajo in so na urgenci.

čarni vrag (nepreverjen)

Tudi kombajnist biti pozimi ali pa učitelj poleti je zelo fajn.

čarni vrag (nepreverjen)

Ta novica je za ene vesela, za druge žalostna, ampak za nas je vesela, ker pomeni, da smo bili zelo dobri pri obvladovanju epidemije. Imamo nizko število prekuženih, zato imamo tudi nizko število umrlih. Smo ena redkih držav, ki je pri številu novookuženih prišla že do ničle, torej smo dobri. Treba je vedeti, da bomo v prihodnjih mesecih veliko delali tudi na odkritju cepiva, če bo cepivo prišlo jeseni, smo rešeni in bomo z zelo malo škode v primerjavi z drugimi državami prišli skozi to epidemijo.

Novi šef NIJZ Dr. Krek , niti ne skriva, da naši delajo po navodilih farmacevtskega lobija, bolje rečeno cepilne mafije. Tako ima v načrtu tako dolgo nadaljevati z ukrepi, da bi proizvedli cepivo s katerimi bi nas rešili. Ker je za razvoj in izdelavo varnega cepiva potrebnih več let, bi nas cepili z nepreizkušenim in nevarnim cepivom. Enak scenarij se je leta 2011 pri Svinjski gripi končal zelo slabo.

V strahu pred močno pandemijo, ki jo je povzročil takrat nov virus gripe A / H1N1 (prašičja gripa), so leta 2009 v številnih državah povečali prizadevanja za cepljenje. Skandinavske države so kupile cepivo Pandemrix, s katerim so cepili tudi vse otroke in mladostnike.

Avgusta 2010 so na Švedskem poročali o narkolepsiji pri cepljenih otrocih in mladostnikih, kasneje tudi na Finskem, Norveškem in Irskem. Sprva so bili le osamljeni primeri. Po zadnjih podatkih iz baze podatkov EudraVigilance Evropske agencije za zdravila je bilo do januarja 2015 znanih več kot 1300 primerov, med njimi tudi nekaj iz Nemčije.

Narkolepsija je nevrološka motnja, pri kateri napadi spanja napadajo ljudi sredi belega dne. Med pogovorom, jedjo, za mizo ali v podzemni železnici nenadoma prikimajo in zaspijo. To lahko povzroči zelo nevarne razmere, zlasti v prometu ali pri delovanju strojev. Bolniki z narkolepsijo pri teh napadih spanja ne morejo storiti ničesar.

Kot vidimo je to zelo huda bolezen, ki zelo zmanjša "kvaliteto življenja" obolelih. Za bolezen ni zdravila in traja do smrti. Zato bi bilo pametno, da si mi vsi ki smo cilj Dr. Kreka in cepilcev preberemo kako je bilo cepljenje z rešilnim cepivom pred 10 leti. Svinjska gripa je sicer kmalu izginila, tudi brez cepljenja, ostalo pa je najmanj 1300 doživljenskih invalidov. Cepljenje nas bo rešilo. Malo Morgen!

cepljeni (nepreverjen)

Malo se zamislite zakoj mamo zadnja lejta tak velko število otrok z avtizmom in disleksijo. Negda je toga nej bilo, zdaj pa je sakšo tretje dejte z nekšimi motnjami.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čikulin (nepreverjen)

Nekdaj so ženske rodile pri 20+ letih (oz. še menje), zdaj pa je povprečje že prek 30 let.

Tu je sicer ena stara statisika, predvidevam pa, da je v zadnjih treh letih to še zvišalo:
tinyurl.com/y83ggj9p

In reply to by cepljeni (nepreverjen)

jebešlija (nepreverjen)

mene to ne moti kdaj katera rodi

In reply to by čikulin (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Vojna proti Jokerju
Farmacevtska industrija in njeni virologi trenutno poskušajo iz prozornih razlogov opredeliti patogen SARS-CoV2 kot stabilnega sovražnika. Za "vojno proti virusu" potrebujete nevarnost v obliki bodeče kroglice. "Svet brez korone" je deklarirani cilj cepiva Billa Gatesa in njegovih političnih prijateljev. Poskuša nas spraviti v iluzijo očitno določljivega nasprotnika v svetu virusov. Ker je to predpogoj za poslovanje s testi, tveganimi študijami zdravil in državnim uveljavljanjem cepilnih orgij po celem svetu. Danes, 4. maja 2020, bo potekala spletna donatorska konferenca za oblikovanje "sveta brez korone" in tudi naša vlada obljublja, da bo za to porabila na desetine milijonov naših davkov.

Z znanstvenega vidika so vsa ta prizadevanja - milo rečeno - nevarne stranpoti, saj je povsem gotovo, da se virus SARS tudi stalno in z veliko hitrostjo spreminja - in to vedno! In kakšna je uporaba cepljenja proti nečemu, česar sploh ne moremo dojeti?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice