V treh letih izvajanja programa POdjetno Nad Izzive - PONI Pomurje na Razvojnem centru Murska Sobota so uspeli doseči neverjeten uspeh.

Kar 80 udeležencev je prejelo intenzivna podjetniška usposabljanja, mentorstvo in pomoč pri uresničevanju njihovih podjetniških projektov.

Rezultati programa so presegli vsa pričakovanja, saj je že več kot tretjina udeležencev uspešno uresničila svoje poslovne ideje in aktivno posluje na trgu.

Pomurska regija je tako bogatejša za 28 mladih zagnanih podjetnikov.

Srečanje vseh nekdanjih udeležencev v Expanu

12. junija je v konferenčni sobi Paviljona Expano potekalo srečanje vseh bivših udeležencev PONI programa, z namenom mreženja, deljenja dobrih zgodb in izkušenj.

Pridružil se jim je tudi župan mestne občine Murska Sobota, Damjan Anželj, ki je v svojem pozdravnem nagovoru poudaril pomen podjetništva za razvoj regije ter izrazil navdušenje nad dosežki udeležencev.

 

Direktor Razvojnega Centra Murska Sobota (RCMS), Bojan Kar je izpostavil pomen sodelovanja med RCMS in mladimi podjetniki ter izrazil pripravljenost RCMS, da še naprej podpira njihove podjetniške podvige.

Udeleženci so imeli priložnost prisluhniti tudi inspirativni zgodbi soustanovitelja podjetja Go4Goal, Tadeja Glavača, danes uspešnega podjetnika, ki je svojo zgodbo pričel v podobnem programu podjetniškega usposabljanja.

To je udeležencem dalo dodatno motivacijo in vpogled v možnosti, ki jih prinaša podjetništvo.

Svoje izkušnje in nasvete pa so podelili tudi udeleženci programa PONI, ki so že uspešno stopili na podjetniško pot.

Ti mladi podjetniki so spodbudili ostale udeležence, da sledijo svojim sanjam.

Ob doseženih rezultatih je jasno, da so programi, ki združujejo usposabljanje, mentorstvo in celovito pomoč, nujni za spodbujanje podjetništva in ustvarjanje ugodnega okolja za razvoj novih podjetij, zato vsi skupaj nestrpno pričakujejo nadaljevanje aktivnosti.

O svojih izkušnjah so spregovorili tudi udeleženci programa

Sara Sukič, Naša bauta: »Program PONI je bil obdan s pozitivno in kreativno energijo, ki je vsem udeležencem omogočila ustvarjalno okolje za uresničevanje svojih poslovnih idej.

Pomembno je bilo tudi dobro podporno okolje, ki je spodbujalo sodelovanje, mreženje in izmenjavo idej med udeleženci. Mentorji so nam nudili dragocene nasvete in usmeritve, in nam tako pomagali premagati izzive in razviti svoje podjetniške projekte.

Vesela sem, da sem bila del srečanja PONI skupin Prekmurje, hkrati pa upam na še več podobno obarvanih dogodkov, ki bodo spodbujali ustvarjalnost in podjetnost v našem okolju.«

Brigita Šušteršič, Brigitin vrt: »Sama sem že kar nekaj let v podjetniških vodah, ampak šele s programom PONI sem dobila dovolj poguma, da sem odprla lastno podjetje.

Res sem dobila veliko spodbude, znanj, ki jih nikoli ni preveč in pa tudi prijatelje, ki so mi na moji samostojni poti pomagali. Ni lahko začeti, je pa zato s pomočjo programa, kot je PONI, to veliko lažje.«

Aleš Šrok, Hiša Tara: »Kot največji doprinos projekta PONI bi sam osebno izpostavil mreženje. PONI je združil 80 mladih, nadebudnih podjetnikov, kar drugače težko dosežeš.

Pri razvoju moje ideje so mi bili v veliko pomoč drugačni pogledi in mnenja drugih udeležencev ter pomoč mentorjev pri samem postopku razvoja produkta.«

Jasmina Šinko, Vaška Terasa Fikšinci: »PONI je zagotovo zanimiva izkušnja, ker se srečaš z veliko ljudmi, ki želijo svoje ideje nadgraditi v prave, podjetniške.

Mentorji so ti v oporo in kar trenutno najbolj cenim, da jih lahko še zdaj pokličem, mi znajo na hitro svetovati, dati dober kontakt in lahko tako 'na ti' pristopiš.

Brez tega bi se mi vse birokratske zadeve zdele še mnogo bolj zapletene. :-) Močno navijam za idejo, da bi se oblikovale tudi mentorske skupine za vnaprej, da bi lahko svoje ideje še izpilil in si pustil razmišljati še kako drugače.

Pri s.p.-jih je mnogokrat tako, da si s svojim poslom "sam" in dobro je, če imaš podporo, mogoče kakšen komentar in spodbudo in zagotovo lahko še bolj razvijaš potencial.«

Nana Irgolič, N A N Á: »Poleg iskrenih prijateljev mi je izkušnja v programu PONI dala samozavest, da začnem uresničevati svoje vizije. Prepričana sem, da me od takrat vsak korak vodi v pravo smer in vsako doživetje podarja novo znanje, ki je potrebno za dosego cilja.

Program PONI mi je dal možnost odkrivanja kotičkov sebe, drugačnega pogleda in koncepta biti kreativna podjetnica. Izjemno sem hvaležna, da sem vse to lahko odkrivala v Parizu, preko Erasmusa za mlade podjetnike, v mestu, ki me inspirira v vseh pogledih. Brez pograma PONI, ga v takšni obliki ne bi bilo.«

Starejše novice