Kot kaže se bodo Štajerci, Pomurci in ostali, ki se dnevno vozijo v službo čez slovensko severno mejo, morali pripraviti na strpnost. Avstrija namreč podaljšuje nadzor na svojih notranjih mejah do sredine maja 2020.

Na slovensko-avstrijski meji in ostalih tako imenovanih notranjih mejah Evropske unije bodo Avstrijci izvajali podaljšan nadzor prečkanja. Podaljšan nadzor se je pričel 14. novembra letos in bo trajal do 14. maja 2020.

»V tem času lahko potniki mejo prestopajo le na določenih mejnih prehodih, v okviru njihovega delovnega časa in glede na predvideno vrsto prometa,« so sporočili z Generalne policijske uprave Republike Slovenije.

Pri ponovni uvedbi nadzora na notranjih mejah Evropske unije se notranje meje ne sme prestopati na katerem koli mestu, temveč le na za to predvidenih (označenih) mejnih prehodih. Potniki pa se morajo ob prečkanju meje identificirati z veljavnim potnim listom ali osebno izkaznico.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
..m (nepreverjen)

Svaka jim čast, tak se dela nej ogrevani šotori pa bograč...

Janez Komunist (nepreverjen)

Tak je praf,meje treba zaščitit in carine treba nazaj kot je bilo nekoč,za to bi morala poskrbet vsaka država posebaj,zato bravo Avstrija.

Komp (nepreverjen)

Najbokse ka idemo nazaj v kameno dobo...avstrijce so navadni posranse, poprecki ga poglednes pa je ze cejle posrane

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Slobokomunista (nepreverjen)

Ce si ilegalec in bolj temne polti nimas teh tezav, brez dokumentov.

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

pasus (nepreverjen)

Prejsnjic mi je za 1 den potekla osebna pa
mi je frajla na meji v Sentilji pravla ce dan 100€ lejko iden dale vace pa se naj obrnen :D

Niik (nepreverjen)

Tak se dela, postene ljudi se zajebava, ki ze tak trdo delajo, ocitno je moderno zajebavati delavce na vse nacine, o obozevanju migrantov je pa tak brezveze izgubljati besede

Starejše novice