Slika je simbolična.
Na družbenih omrežjih je zaokrožilo pismo ene izmed mamic učiteljici. Kot piše, svoje hčerke ne bo učila, da drugih otrok ne sme objemati.

Po Facebooku je zaokrožilo pismo, ki ga je mamica naslovila na učiteljico. Hčerka je v šoli objela drugo deklico, kar se pa po trenutnih pravilih ne sme.

Mama omenene deklice se je odločila, da svojih otrok ne bo učila, da se ne smejo objemati. 

Besedilo srce parajočega pisma objavljamo v celoti.

»Včeraj je (ime deklice) prevzela babi. Naročili ste ji naj staršem pove, da je (ime deklice) med lovljenjem - sproščeno otroško igro - objela drugo deklico in po pravilih se tega ne sme delati. 

Otroke sem prevzela po končani službi v večernih urah in babi mi je predala vaše sporočilo. Brez razmisleka sem hči, ki ima šest let, opozorila, da to ni prav in ji kljub njenemu oporekanju začela predavati, zakaj to ni prav in zakaj tega ne sme početi. 

Hči je objela drugo deklico, ni je tepla, brcala, žalila ali odrivala. Objela jo je! Jaz pa jo oštevam za najbolj normalno - otroško pravilno ravnanje. Ne znam vam opisati, kako slabo vest imam glede tega danes. Otroka učim, da je objem nekaj slabega in narobe. Po trenutnih ukrepih bi bilo manj sporno, če bi hči deklico brcnila. Kar je žalostna resnica trenutnih ukrepov. 

Popolnoma razumem vaše opozorilo, toda prvič, zadnjič in nikoli več svojim otrokom ne bom rekla, da se ne smejo dotikati in objemati!

Gospa učiteljica, kdaj in zakaj smo začeli dopuščati, da je sproščena otroška igra polna odraslih napotkov, predsodkov in nesmiselnih pravil?

Resno se sprašujem, kako pravilno vzgajati otroke, da bodo zrasli v dostojne ljudi, ki bodo vedeli, kaj je prav in kaj narobe. Iskreno vam povem, da je pod temi pogoji to nemogoče. Mi odrasli (učitelji, babice, dedki, starši ...) smo, po otroško, vse postavili »na glavo«. Kar je bilo lani sprejemljivo in prav, letos ni. 

V dobro naših otrok, ki so v fazi odraščanja, v fazi, ko je socialni stik bistven za njihov razvoj, jim tega ne moremo in ne smemo odvzeti. To o čemer vam danes pišem je popoln absurd in do te teme ne bi smelo priti. Leti dni nazaj, si nisem mislila, da bom pisala prosti spis glede objemanja mojih otrok. Dejstvo pa je, da tega časa, ki ga bomo otrokom z neumnimi odločitvami vzeli, ne bomo nikoli nadomestili. 

Na otroke prenašamo ogromno breme, ki se bo odražalo še leta naprej, tako psihološko kot socialno. 

Razumem, da delate po navodilih in ste z opozorilom mislila dobro, toda to ne pomeni, da je prav. 

Kot starš, nesmiselnih in škodljivih navodil ne bom dopustila in svojih otrok ne mislim več opozarjati za dejanja, ki so pravilna. 

Vas pa vljudno prosim, da kdaj na eno oko zamižite in pustite otrokom otroštvo, ki jim priteče.«

Pismo mamice je objavila tudi ustanoviteljica Zasebnega vrtca Vilinski gaj na Ptuju. Objava je dobila le pozitivne odzive. 

Komentarji (14)

Vajz (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nezrelo pismo nezrele matere. Ki ni spisobna otroku razložiti, da je v te trenutku lahko objem bolj boleč kot brca. Da lahko deklica, ki jo je objela zaradi tega objema izgubi koga od svojih najbljižjih. Naprimet babico, dedka, strica, morda celo starša..... Zeli nezrelo in sebično.

čarni vrag (ni preverjeno)

Ka so ti pamet popolnoma pojeli Kacin in njegova banda. Deca niti ne zbolijo, niti so nej prenašalci virusa. Težko betežni so v norij glavaj tej ka pišejo takšna blesava navodila.

In reply to by Vajz (ni preverjeno)

Gosti223 (ni preverjeno)

Kelko znan je na hrvaškoj 3mesečno dejte bilo pozitivno

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Slom (ni preverjeno)

takšno učiteljico je treba takoj vreč na cesto
in ji doživljensko prepovedati vstop v šolske prostore,
Zaradi takšnih osebkov lahko umre na stotine dedkov in babic

In reply to by Gosti223 (ni preverjeno)

Czd (ni preverjeno)

Ne bluzi... Kot, da jim je kaj mar do starostnikov...

In reply to by Vajz (ni preverjeno)

Laci (ni preverjeno)

Vrvlite ka se otrokon neje problem navaditi na makse, in vse ostala nova pravila. Otroci so prilagodljivi, žal pa to nemremo pravti za določene starše, ki se kar nemrejo sprijazniti ka živimo v drugih časih kak pred pol leta....

Czd (ni preverjeno)

Boš upal pogledat svojemu otroku v oci, ko bo zbolel zaradi nošenja mask, ki so zdravju škodljive?

In reply to by Laci (ni preverjeno)

ManU (ni preverjeno)

A maske otrokom škodijo samo v šoli? Ker včeraj sta bila oba nakupovalna centra v MS polna otrok z maskami. Če so maske taka težava, bi taki vikendaški obhodi morali biti popoln tabu. A novodobni starši so poglavje zase...

In reply to by Czd (ni preverjeno)

Czd (ni preverjeno)

Normalno, če je staršem bolj pomembno. Da gredo čez vikend v nakupovalne centre namesto v naravo. In namesto da bi mamice doma pripravile zdravo kosilo jih peljejo v McDonald's. Ta korona je bolj IQ test zgleda...

In reply to by ManU (ni preverjeno)

Laci (ni preverjeno)

Še nišče neje zbolel od maske. Zaposleni v zdravstvu jih nosijo saksi den cejlo zivljenje, in so ok. Konec debate

In reply to by Czd (ni preverjeno)

czd (ni preverjeno)

Pač si ovca...Maske ne nudijo dovolj zaščite za prenos okužbe...Konec debate

In reply to by Laci (ni preverjeno)

Ne dotikaj se (ni preverjeno)

zaradi nadlegovanja, diskriminacije, oznacevanja ... vemo kako so farizeji poljubili Isusa Krista in ga s tem izdali

Slom (ni preverjeno)

Vrvlite ka se otrokon neje problem navaditi na makse, in vse ostala nova pravila. Otroci so prilagodljivi, žal pa to nemremo pravti za določene starše, ki se kar nemrejo sprijazniti ka živimo v drugih časih kak pred pol leta.

Test (ni preverjeno)

Kako ste lahko tak takoj podvženi par spisanim zapovedim. Naj bi 01.08. že zaprli meje, da bi bolj normalno živeli. Velika večina se danes boji že svoje sence in ne samo tega pranja možganov s korono. Čakam dan, ko bo prišlo do razjasnitve teh okoliščin, da so vsi ti kvazi ukrepi in strašenje z žrtvami kaplja v morje proti tistemu, kateri so ali bodo podlegli zaradi neobravnave, zapostavljanja,.... Kdo bo takrat odgovarjal?

Starejše novice