Število okužb v ljutomerskem domu ponovno naraslo.

V ljutomerskem domu starejših občanov so v torek zaradi suma na novi koronavirus odvzeli še 15 brisov. Rezultati testiranj so pokazali, da je okužba prisotna pri enem stanovalcu in dveh zaposlenih.

Skupno število okuženih oseb je na današnji dan 52, od tega je 45 stanovalcev in 7 zaposlenih.

Na pomoč v dom prihaja dodaten kader, ki ga bosta zagotovila Dom Lukavci in Splošna bolnišnica Murska Sobota, so sporočili v DSO Ljutomer.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jusska

Groooozno, zdaj bodo v nevarnosti tisti ka so dobro delali. Kapo dol za minimum lastnega kadra. Dodatek pri plači pa direktorju za odlično organizacijo dela v krizni situaciji. Pridni pa nič ali pa za eno malico brez pijače. Taj je to zdaj pri nas

Domorodec (nepreverjen)

To je dokaz, koliko leporečenja je vsepovsod, kako so vsi pametni z nasveti, priporočili, še bolj pa z zapovedmi in prepovedmi za dokaj normalne situacije. Ko jih gledam po televiziji, kako si vsak model išče 5 minut svoje slave na račun krize, koliko strokovnjakov za tole zadevo smo nenadoma dobili, me mine..... pa čeprav samo zine, da treba nositi masko in si umivati roke...Če to zineš, ne moreš zgrešiti, pa seveda obvezni: Ostanimo doma! Še kakšni graf, da je trava zelena in nebo modro, pa je! Ko pa teorija preide v prakso in dobimo krizno situacijo, torej odklon, pa odpove cela linija: država, ki je kao posamični primeri ne zadevajo, ker skrbi za sistem ( ki ga za take primere, kot je Ljutomer, Šmarje in Metlika še sedaj nismo vzpostavili, čeprav vemo, da so domovi za starejše zelo, ali celo najbolj ranljivi), občina, vodstvo doma, ki je očitno prepuščeno samo sebi.... Ni sistema, ni odgovornosti.... Ljutomer ( pa tudi Šmarje in Metlika) je očitno ušel z vajeti. Zakaj? Čigava nesposobnost je povzročila, da okužb v dveh tednih niso zajezili in se še kar širijo? Da o raznoraznih rabotah okrog nabave opreme, zamudah zaradi nesposobnosti, mučk ne govorimo....Tipično slovensko, kako neučinkoviti smo: dosti guča, malo haska...

Picekkk (nepreverjen)

Kaj govoriš? Če pa je Štrakl (predsednik sveta zavoda) pohvalil vzorno delo direktorja.
On že ve, saj je v SDS.😂😂😂

In reply to by Domorodec (nepreverjen)

ena huda teta (nepreverjen)

Odlično povedano! Sedaj se je pokazalo, da določene stvari v Sloveniji sploh niso bile in še sedaj niso dorečene. Ne glede na to katera vlada je bila ali katera je. Birokrati delajo po svoje. Ministri v svojih kabinetih pišejo knjige. Raja znajdi se. Saj še dva tedna po ustoličenju vlade niso vedeli, kdo je pristojen za nabavo enih navadnih mask. Različna ministrstva so se vpletala. Sploh ne vem, kaj toliko tega Tonina zraven vlačijo. Včasih lahko dobiš občutek, kot bi šlo za vojno, ker je obrabni minister dnevno večkrat na tapeti. Da ne omenjam govorov Kacina, kot jih je imel pred skoraj 30 leti.
Čeprav gre za virusno bolezen pa je zelo redko kje minister za zdravje in njegov resor.
Sedaj se tudi vidi, kako smo pri zaščitni medicinski opremi odvisni od daljne Kitajske Tega ne bi smelo biti.
Zadnji čas je, da se na nivoju EU vsedejo za mizo in se dogovorijo kdo in kje bodo delali zaščitno opremo, ki jo itak zdravstvene ustanove dnevno rabijo tudi v normalnih razmerah, da bo Evropa s tem samooskrbna!!!!

In reply to by Domorodec (nepreverjen)

Jurij (nepreverjen)

Vsako sodelovanje z drugimi ustanovami je novo tveganje širjenje virusa izven domov...

ena huda teta (nepreverjen)

Točno. Ne vem zakaj sedaj vpletajo ljudi iz Doma Lukavci? Da se bo potem okužba prenesla še tja? To je norost.

In reply to by Jurij (nepreverjen)

Starejše novice