Kaj se dogaja na Osnovni šoli Tišina? Zaposleni v kuhinji naj bi zmerjali otroke glede teže in izgleda ter jim zaradi tega ne bi dali 'repete'.

Zgroženi bralci Sobotainfo so opažanja o dogajanju v času kosil na eni izmed pomurskih osnovnih šol javno delili v komentarjih pod člankom o iznašanju kosil iz šol v občini Radenci, po tem, ko smo poročali, da je župan Roman Leljak zaposlenim na šoli zaradi ustvarjanja velike izgube začasno prepovedal tržno dejavnost oziroma iznos kosil. 

Govora je bilo o Osnovni šoli Tišina, kjer naj bi se zaposleni neprimerno vedli do otrok. Zbadali naj bi jih zaradi teže ter jim zaradi tega ne bi dali 'repete', poleg tega naj bi otroci, ki pri kosilu ne želijo pojesti juhe, bili obravnavani drugače kot ostali.

Kaj so v komentarjih zapisali bralci?

»Sodelavkin otrok hodi na Osnovno šolo Tišina, je namreč mati samohranilka in mi je že nekaj časa nazaj omenila, kakšno nizkotno obnašanje imajo kuharji do otrok, še posebej, ko otrok sprašuje, če lahko dobi malo več hrane, odgovor je tak, da se mi nabirajo solze in mi je težko pri srcu, povedo mu namreč, poglej se kako si debel, žalost, na tak način ga odslovijo. Najhujša je baje neka pomočnica iz Tropovec, ki dnevno terorizira otroke.«

Sledil je komentar o podobni izkušnji ... 

»Tudi moj otrok je bil v kuhinji na Osnovni šoli Tišina deležen nedopustnega postopanja kuharice,katera mu zaradi tega ker ni jedel gobove juhe,dodelila samo on majhen košček mesa, z utemeljitvijo: »Če ne ješ juhe tudi mesa ne boš dobil!«  Vsi ostali otroci so pa dobili dva kosa mesa na krožnik. Tako da je tudi tisti kos mesa ki je pripadal mojemu otroku, bil v kantici za kosilo od nekega kuharja ali pa učitelja. Pa naj izpostavim, kolesa od kuharjev, so ko odhajajo domo tako navešena z vrečkami, da imajo mehke prednje gume, in komaj da lahko zavijajo ko gredo z šolskega dvorišča. Tisti,  ki vozite otroke v vrtec na Tišino v ponedeljek to poglejte!«

Durič: V jedilnici ni težav

V uredništvu smo se obrnili na vodstvo Osnovne šole Tišina, da bi preverili informacije, ki so se pojavile na naši spletni strani. 

Ravnatelj Janko Durič pravi, da v jedilnici ni težav in odločno nasprotuje morebitnemu žaljivemu odnosu zaposlenih do učencev. Njegov odgovor objavljamo v celoti:

»Kot odgovorna oseba zavoda Osnovne šole Tišina, Podružnične šole Gederovci in Vrtca Plavček odgovarjam na zastavljena vprašanja.

V uvodu želim povedati, da smo vodstvo zavoda, strokovni in tehnični delavci vzor mladim v vsem, poleg vzgoje in izobraževanja učenke in učence vzpodbujamo tudi pri odnosu do prehrane, pri pripravi pogrinjka, samem prehranjevanju in pospravljanju ostankov hrane, da se te čim manj zavrže.

V jedilnici šole ni težav, učenci lahko dobijo repete, tako da zaposleni v kuhinji upoštevajo normative za količino obroka pri učencih razredne in predmetne stopnje.

Težava nastopi, ko učenci včasih ne jedo vsega kosila, od juhe do glavne jedi s prilogo in sladice, ampak bi radi večjo količino samo ene vrste hrane (na primer več sladice – palačink), s katero pa najbrž ne morejo nadomestiti potrebe po sitosti.

Učenci se pogosto zgledujejo eden po drugem in ne jedo pripravljene juhe, zato jih delavci v kuhinji in učitelji pogosto vzpodbujajo, da vsaj poskusijo nove jedi, juhe, priloge in drugo, jih pa ne silijo pri določeni vrsti hrane.

Nasprotujem morebitnemu žaljivemu odnosu zaposlenih do učencev, ne glede na njihovo težo jim odrasli moramo biti vzor.

Za pripravo hrane in pestrih jedilnikov skrbijo člani komisije za šolsko prehrano, pri tem pa imamo sprotno strokovno podporo Območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje Murska Sobota.«

Komentarji (169)

OŠ1 (ni preverjeno)

Žalostno res kaj se dogaja na šolah, isto je na OŠ1 MS, otrok mi govori podobne besede, ampak tu nastopijo učitelji in ne kuharji. Učitelji jim tako grdo govorijo in zmerjajo.

Ztr (ni preverjeno)

Razvajeni in občutljivi ste vsi po vrsti, starši huje od otrok.
Potem pa imamo cele generacije zavaljenih mladeničov, ki so nezmožni normalnega funkcioniranja in ostajajo doma tudi po 30. letu

In reply to by OŠ1 (ni preverjeno)

Olosh (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Daj ne nakladaj!!!! Torej mojemu otroku lahko en učitelj ali kuhar govori da je debel? In zato smo mi občtuljivi? Mislim daj ne seri!!!! Poln kufer imam takšnih, ki vam je intelekt izginil že nevem kdaj.

In reply to by Ztr (ni preverjeno)

luigi90 (ni preverjeno)

ne modruvli v naši časaj je to bilo neka normalnoga ! či si biu debeli si biu debeli či si ščeu si napravo neka glede toga či nej si pa osto debeli gotovo ! za vsaki kurac se neka objavla..

In reply to by Olosh (ni preverjeno)

Llllll (ni preverjeno)

Dobro ka se objavla,ka naj se zna!!!

In reply to by luigi90 (ni preverjeno)

truster (ni preverjeno)

Aja? Zdaj, če je mali debeli ka njemi te more lagati ka je suji? Ide malo pogledni okoli, sakšo drugo dejte je debelo. Tak smo že kak v Ameriki. Že sakši drugi odrasli je predebeli.
Odraslomi je nekaj normalnoga ka njemi povejš ka je debeli, razvajeni masnoj deci pa tou nesmiš povedati.

In reply to by Olosh (ni preverjeno)

Ambam (ni preverjeno)

Ti si pa v glavi masen

In reply to by truster (ni preverjeno)

piškota (ni preverjeno)

Se strinjam. Staršem bi bilo treba primazati eno okoli kepe.

Nas so redno tepli (tovariši / popravek: danes učitelji/profesorji, hišniki, celo čistilka, ko nas je enkrat dobila na veceju, da smo kadili) prebunkali in le tako so nas pripravili na resnično življenje. Žal takrat ni bilo toliko vate v trgovini kot danes ...

Če bi doma še kaj zinil, bi dobil od očeta in matere. No, tudi sem skupaj s sošolci.
Eh, dobri stari časi.

In reply to by Ztr (ni preverjeno)

piškota (ni preverjeno)

Popravek: otrokom (in staršem)

In reply to by piškota (ni preverjeno)

Bindi (ni preverjeno)

Piskota, in s tebe natedli nasilno plitko osebo. Debelost dece se mora reševati drugače kak tak, ka zaposleni na šoli žalijo deco.

In reply to by piškota (ni preverjeno)

Heroj (ni preverjeno)

Piškota, žal mi je zate. Se ti kar poznajo posledice ki so ostale od kep...

In reply to by piškota (ni preverjeno)

Nesce11 (ni preverjeno)

Zato je pa telko starejsih v depresiji, ker so meli taksne izkusnje kak mali.

In reply to by piškota (ni preverjeno)

CAR.. (ni preverjeno)

JA, ENI OTROCI SI PAČ IZMIŠLJUJEJO SVAŠTA. POTEM PA NASTOPIJO PORCELANASTI STARŠI IN NADALJEVANKA SE ZAČNE.
PA DA NEBO POMOTE, NE MISLIM NA VSE STARŠE.
LE KAJ BI BILO ČE BI UČITELJ OTROKA MALO PRIJEL ZA UHO??????
TO SO PAČ SAMOVŠEČNI INSTANT STARŠI.

In reply to by OŠ1 (ni preverjeno)

alll (ni preverjeno)

nekulturno je pisati z velkimi crkami! nafci se vsaj osnov internetne komunikacije, vace de tebe sto za vuja prijo!

In reply to by CAR.. (ni preverjeno)

dejan svinskooglavi (ni preverjeno)

Za skolnike je šel najbolj neumen in pohabljen folk
Mi ta pametni smo šli na veterina medicina Fdv in strojnistvo

In reply to by alll (ni preverjeno)

Llllll (ni preverjeno)

Daj ne motaj,tu se gre o zalitvi,preberi in potem pisi neumnosti.

In reply to by CAR.. (ni preverjeno)

asuid.tester (ni preverjeno)

Zavajaš. Mogoče je v vašem razredu tak, samo te ne uporalbljaj množine in idi k ravnatelji in se pomeni z njim. Moj otrok je tudi na OŠ1 in nosi domov nasprotne informacije kot ti navajaš.

In reply to by OŠ1 (ni preverjeno)

,. (ni preverjeno)

Nemorem razumet da sobotainfo pobira gor take komentarje
" je ona rekla otroku moje kolegice in jaz napišem komentar" in če že nekoga javno blatite potem še imejte " jajca " in se podpišite pod članek na sobotainfo.
Če ne si tudi meni naprimer tam en zaposlen ne dopade pa ga bom javno blatil in saj neveste ce je res ali ne.
In ko že v članku omenjate Leljaka zakaj ga ne vprašate zakaj ni odobril na začetku šolskega leta dodatnega kuharja kateri je po narmativih pripadal pa sedaj nebi bilo 11 000€ zgube in vašega pisanja o očiteljih in kuharjih ki delaj zgubo.
TOLIKO O VAŠIH NEVERODOSTOJNIH ČLANKIH NA SOBOTAINFO

In reply to by OŠ1 (ni preverjeno)

Miki mali (ni preverjeno)

oš1,kaj je žalostno da se otroci obnašajo v šoli kot pretepači,maltretirajo sovražnike, "ampak moj Nej,moj je tak zlati"starši si zatiskajo oči ,dajo denar,mobitele in mislijo to je vse???časa za otroka pa zmanjka.in če je debel je debel,tričetrt otrok ne telovadi ,starši prinašajo razna opravičila za telovadbo in pozneje so presenečeni če so otroci predebeli

In reply to by OŠ1 (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Žalostno gda zača lüdstvo med seuf prejk facebooka obračunavati privatne zadejve, prati zamazano perilo firm, ustanov. Fsi mamo gda pa gda kakšni slab den, pa nan je nej pogodi kakšen dogodek. Ščen povedati, ka je nej fse za javnost,

Llllll (ni preverjeno)

Ce se to ponavla,je to nej slab den,ampak slab zivot .
Praf je,ka se to pise,naj se zna ka delajo,pa sto tou dela.

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

truster (ni preverjeno)

Točno tak, naj se objavlja. Naj starši znajo ka majo predebelo deco, nič pa ne napravijo glede toga. Te pa jin deca v srednji šoulaj v depresije kaplejo, se rejžejo pa ne ven ka vse nej zato ka so predebeli, doma jin pa potuho davlejo in jih v mekdonaldse vozijo na nedeljska kosila.

In reply to by Llllll (ni preverjeno)

resnicaboli (ni preverjeno)

zloraba otrok je za javnost! mentalno zdravi in stabilni odrasli osebki psihicno ne mantreterajo dece niti kda majo slab den. tak je to! pac resnica ocitno boli!

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

Llllll (ni preverjeno)

Bravo,tocno tako. Otroke je treba varovati pred taksnimi debili.

In reply to by resnicaboli (ni preverjeno)

truster (ni preverjeno)

Torej trbej deco fkraj pobrati debilni starišon ka se jih obvaruje.

In reply to by Llllll (ni preverjeno)

Llllll (ni preverjeno)

Nej pred starsi ampak pred zaposlenimi. Mislen,ka pise o zaposlenih osebah na soli. Ali si nepismen pa nevejs ka pise?!

In reply to by truster (ni preverjeno)

Tehnik190 (ni preverjeno)

Eno njin dol potejgneš pa je rou tou

Nezadovoljna mama (ni preverjeno)

Kdo komu? Učenci kuharju?? Ker obratno ni možno saj so besede bolj boleče kot šamar, celo za otroka. Sama sem bila debela in to me je najbolj bolelo. 😢

In reply to by Tehnik190 (ni preverjeno)

Življenje (ni preverjeno)

Pa ti je pomagalo da so te opozarjali na nezdravo življenje? Si poskrbela za svoje zdravje ali boš breme zdravstvenemu sistemu?

In reply to by Nezadovoljna mama (ni preverjeno)

Llllll (ni preverjeno)

Opozarjanje ali zaljenje je velika razlika.
Se vidi ka ste eni na osnovnosolski izobrazbi.

In reply to by Življenje (ni preverjeno)

Vinetu (ni preverjeno)

Vsaka medalja ima res dve plati...ampak da pa učitelji za minimalne pared nosijo domov kosilo oz se za tako nizko ceno prehranjujejo, pa noben več nič o tem..... to bi se naj uredilo! Aja, za učitelje pa "repete" verjetno ni problem ali? "Pa daj mi še malo za moža, pa za deco, pa za psa Kastorja..." Tem pa kuhar z veselja da kaj zraven.... kar nekaj, na bruhanje mi gre, ko to poslušam. Te zadeve s prepoceni malicami za učitelje, naj vse občine uredijo, tudi Sobota, ne pa da so vsi tiho o tem! Kolikor vem, ima učitelj plačano malico k mesečni plači.

delopo (ni preverjeno)

Delajo lidje se za menje… Tezja, napornejsa dela! pogledni samo gradbene delavce

In reply to by Vinetu (ni preverjeno)

Baron (ni preverjeno)

Zakoj posplošujete stvari in širite neresnice...če nosi učitelj kosilo domov, ga tudi plača. Če nosi domiv, pa v šoli poje še eno, plača dve. Pa samo za informacijo, moj regres za kosilo je manjši od cene kosila, zato mi pri placi določen znesek še odtegnejo. Pa še nekaj...še kos kruha pri malici nam zaračunajo. Torej korektno placamo in malico in kosilo.

In reply to by Vinetu (ni preverjeno)

Vinetu (ni preverjeno)

Vem da je tak, da za dve kosili plačate pač dve kosili. Ampak prosim napiši potem kolik je cena kosila? Namreč na plačilni listi je obračunana malica in ne kosilo. Te pa potem primerjaj koliko stane kosilo v menzi (gostilni) in koliko v šoli. Namreč cena šolskega kosila za učitelje bi morala biti enaka ceni kosila v menzah. Če pa ješ malico in ne kosila v šoli, pa bi cena malice morala biti usklajena s ceno malice v menzah. Vemo pa, da je razlika med malico in kosilom. In v povprečju je cena malice 6 eur, kosila pa nekaj več. In ne verjamem, da v šolah plačujete tako visoko ceno. Če pa, pa vzamem komentar glede tega nazaj.

In reply to by Baron (ni preverjeno)

Goricanka44x (ni preverjeno)

V šoli je za malico kruh in namaz+caj. Za kosilo pa tako kot v gostilnah za malico +juha.

In reply to by Vinetu (ni preverjeno)

dejan svinskooglavi (ni preverjeno)

Učitelji imajo male plače in so upravičeni do poceni kosila
Le kam bi prišli. Če bi morali učiti placati kosilo

In reply to by Goricanka44x (ni preverjeno)

Rrrrrrr (ni preverjeno)

Ko slišim od hčerke kako so pokvarjeni in nevzgojeni sošolci in lažejo o vem me kar zgrozi.
Zdaj zopet beremo zgodbico o užaljenih starših, ki se spravljajo na šolo, ker otrokom v šo,i nič ne manjka.

čarni vrag (ni preverjeno)

Če nemate kaj drugo za pisati, lejko vsevkup dol zaprejte. Vaške opravljivke! Sramota!

qoi (ni preverjeno)

Najbokse pistiti pac abuse pa gledati kraj nej?! Te mo se gledali kraj ka se dogaja v cerkvi pa tak dale…

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Amoo (ni preverjeno)

Pa to se lejko osebno v šoli naprave. Nej trbej vsako malenkost na facebook pa sobotainfo objavlate.

In reply to by qoi (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Kaksne tozba tistega ki siri nedokazane trditve ne bi skodila! Tu lejko zenska sluzbo zgubi, sramota kama ide novinarstvo!

Sunce van... (ni preverjeno)

Sluzbo naj zgibi vsak, ki se tak obnasa do socloveka, pa cetudi je tej star 9 lejt

In reply to by Gees (ni preverjeno)

Llllll (ni preverjeno)

Verjetno so dokazi,kak ti unas ka jih nega?
Pises neka na pamet.
In praf je ka taksna oseba zgibi sluzbo.

In reply to by Gees (ni preverjeno)

Ambam (ni preverjeno)

Nič naj ne zagovarja, ker je to čista resnica, skoraj po vseh šolah isto. Kuharji pa delavci kuhinje pa si nosijo pol domov, kar otrokom ne dajo. To že od nekdaj tako. Starši pa plačujemo. Pa tudi učitelji majo drugačne obroke, kot otroci, pol pa otroci to gledajo. Pa dobijo premajhne porcije, tisti v višjih razredih, ki majo naročeno veliko kosilo, dobijo isto kot oni v nižji stopnji. Glavno, da zaračunavajo.

Gees (ni preverjeno)

Ce je to istina, se to resavle v soli, mate svet starsev! Kama mo pa prisli ce de saksen v javnost noso interne zadeve! Eno je ce na ton forumi razpravlamo o javnih, zadevah ki se ticejo vseh nas, drugo pa o nekih privatnih, take obtozbe lahko doletijo vsakega ki dela z ljudmi, to pa ni hec!

In reply to by Ambam (ni preverjeno)

Sunce van... (ni preverjeno)

Ka si tij tudi donov nosis? Sole so javne ustanove, pa ne ven, zakoj bi se kaj pod tepih pometalo. Tito je ze dugo mrtef...

In reply to by Gees (ni preverjeno)

Llllll (ni preverjeno)

To so javne ustanove,o ton se pise pa resavle javno.

In reply to by Gees (ni preverjeno)

madžarkajelepa (ni preverjeno)

To je ziher bil kakši sonček, nevzgojeni in nesramen do sošolcev. Doma pa najbole priden in pameten.

kuntakinte (ni preverjeno)

... volijtve so mijmo ... Štruklin pa vučiteli takoj na ulice po vekše plače ... tak kak ste obečali ...

ućo (ni preverjeno)

štrukl se okozo in pelo vučitele žejne prek vode, kak ži dostakrat do zdaj

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

bosman (ni preverjeno)

Golob pravi nej mesa jesti. Z Bruslja pravijo nej se segrejvati in voziti. Moja pravi, nej piti. Zakoj sploj živeti?

Lolo (ni preverjeno)

Verjamen v nesramnost zaposlene ker se dogaja marsikaj ,deci ne da ker te si lejko sebi domov pela.Sicer pa ta obcina Tisina je cela v kurci prvo nedajo penez za 100 m asfalta od Satahovec do glavne ceste zaj pa to.

gogkg (ni preverjeno)

Razvajeni starši morejo prvo vret zeti svojga sončka, keri se ne vej obnašati pa keri non stop terorizera sošolce in zaposlene na šoli. Kda se sonček lepo vgojeni, potem nede problemov.
Najhujše je pa ka sošolci trpijo zaradi razvajenčkov.

Os tisina (ni preverjeno)

Živa istina tak je že 10 let tak lopovi hujši kak ciganji ka si lejko te oni več domo nosijo deca pa so lačni

dejan svinskooglavi (ni preverjeno)

Tako je

In reply to by Os tisina (ni preverjeno)

Tišina (ni preverjeno)

Deca bi mogla samo župo gesti, ka bi učitelji lejko več mesa pa sladic domo nosile!!!
To se na OŚ Tišina dogaja že dugo!!!!
#požrešniučitelji

Tišina (ni preverjeno)

V vrtci na Tišini je še sranje!
En sendvič na 4 otroke.
Informacija s prve roke.
Sramota

dejan svinskooglavi (ni preverjeno)

To pa mora biti sranje
Pomeni da štirje jedo en sendvič
Prvo eden kar ostane dobi drugi kar ostane dobi tretji in če kaj ostane dobi četrti
Kaj pa Korona ukrepi
Kaj pa okužbe

In reply to by Tišina (ni preverjeno)

JajoPajoo (ni preverjeno)

Brez skrbi. Golob te poskrbo ka de samo en falat mesa na keden in nede več problemov z debelo deco. Večina jih je dobro rejenih.

vrana (ni preverjeno)

tak vsen dobro ide ka od dosadnosti nevejte več ka bi

Razvajenci (ni preverjeno)

Ne verjamem da je temu tako, moji dva nikoli nista tarnala glede tega kaj je tu zapisano, je pa res, da so starši tako kot je en napisal bolj razvajeni od otrok, nihče več ne sme otroku nič povedat, spomnite se dragi starši ko ste vi hodili v šolo, če ne boš juhe ne boš mesa, mar ni tako bilo, in čisto prav je da je tako bilo. Zdaj pa bi otroci najraje sami jedilnik sestavljali in ne vem kaj še vse.

Baron (ni preverjeno)

Bravo.

In reply to by Razvajenci (ni preverjeno)

x (ni preverjeno)

Nekaj je ,že resnice iz strani kuharic. Ja bojijo se ,da ne bi deca pogeli te bi une menje domov nesle

Xxxxx (ni preverjeno)

Glupi starši, ka se bunijo za vsako figo. Naj si raje svoje sončke vred poberejo. Če pa so deca debela, pa naj hujšajo.

TD (ni preverjeno)

Xxxxx po tvojen se lejko kuharce pa ucitelji izzivljajo nad decov...nej so vsa deca razvajena,enin je mogoce to glavni obrok ka ga dobijo v soli...na zalost! Ce je pa tebi tak fejst dobro pa uzivaj.

In reply to by Xxxxx (ni preverjeno)

Olosh (ni preverjeno)

Bravo za intelektualen komentar. Groza od lidij. Resno.

In reply to by Xxxxx (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Zdaj ka je Janšova vada spokradnola milijarde za brezvezne maske in še bole brezvezne teste, mi razpravljamo o šolski kujnji. Ne vidite, ka vas majo za idiote s spominom zlate ribice.

Kul (ni preverjeno)

Spet je Janša kriv

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Sunce van... (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Duric ne seri! Glih si ti poleg kda se ena primitivka izzivlja nad deco! Da so to moja deca, bi nej prošo samo z izjavo za sobotainfo!

kreknja (ni preverjeno)

Tudi na oš 3 je učiteljica telesne vzgoje ki zmerja otroke,med drugim tudi s yem da so debeli.

anton77 (ni preverjeno)

Če so pa rejsan...

In reply to by kreknja (ni preverjeno)

Xxxxx (ni preverjeno)

Se laže kaj? Či je debeli, se njemi naj tou povej.

In reply to by kreknja (ni preverjeno)

Rigverc (ni preverjeno)

Če si debil se ti tou more povedati!

In reply to by Xxxxx (ni preverjeno)

grickalica (ni preverjeno)

Na Tisinski soli se posebej iztopa ena uciteljica.

Razočarana SLovenka (ni preverjeno)

Zdaj vsi podpirate radenskoga župana,vsak ma pravico kosilo nositi iz šole,pa naj proba,strinjan se pa ka naj učitelji placajo puno cejno kak ostali

TD (ni preverjeno)

Gospod Duric,ne zagovarjajte stvari,ki se dogajajo za vasim hrbtom...to in se marsikaj drugega(hujsega) tudi s strani uciteljev je ze leta problem na tisinski soli. Zalostno z vase strani je,ce tega ne opazate,mogoce se pa samo delate,da je pri vas vse super...verjemite da ni. Nekateri ucitelji se obnasajo do ucencev kateri starsi so obicajni delavci,ki niso na "polozajih" cisto drugace kot do otrok "veljakov". To je cista resnica,nickolikokrat je moj otrok prisel ponizan iz vase sole zaradi nekaterih zlobnih,pokvarjenih uciteljev,ki niti sekunde nebi smeli opravljati tega poklica!! Pa ne zagovarjam otrok,vendar so to bitja,ki komaj zacnejo odrascati,ki komaj iscejo prostor pod soncem...vsaka taka poteza lahko pusti madez na psihi. So pa na os Tisina tudi ucitelji,ki so izbrali pravi poklic,ki ucence ne delijo po tem kaksne starse imajo..ti bodo ucencem ter starsem ostali v lepem spominu tudi po mnogih letih,ko se bomo nekje slucajno srecali...Gospod ravnatelj ne zatiskajte si oci pred problemi,ki obstajajo...

brbrac (ni preverjeno)

Ucitelji prehranjujejo z enim kosilom cele druzine.Torej..zastonj.Otroci pa brez repet.Pokvarjenci pohlepni.

lkkkk (ni preverjeno)

To se je oz, mozno ka se se dogaja, ce je se ona tan, tudi na Osnovni Soli 2, ampak nej s strani kuharic ampak s strani uciteljice nemskoga jezika, kera je bila tudi razrednicarska. Ona se je skos delala norca iz vseh keri so bili malo bole okrogli ale so nej bili “lepi” jasno in odkrito je zbadala deco in se delala norca iz njih pred vsemi… tak je to

levicar (ni preverjeno)

.Tisinska sola je glede toga cista katastrofa.Duric tocno ve kateri ucitelji leta in leta zastonj hranijo svoje familije.
Lahko ga je sram isto kot ucitelje da ne ukrepa.

dejan svinskkoglavi (ni preverjeno)

Učitelji so lačni
Imajo male plače in imajo pravico
Da nosijo domov kosila

In reply to by levicar (ni preverjeno)

eko tička (ni preverjeno)

Ne morem poslušati (brati) več, kaj vse pišete in očitate učiteljem. sram me je, da živim v tako primitivni družbi
. Gorje nam vsem skupaj, saj si v tem izobilju hrane, kakršno imamo danes, gledamo v krožnik (v vrečke) drug drugemu. Sramota!!!! Kar se pa debelosti tiče, pa poglejte okrog sebe. Koliko res nelepih predebelih oblik!!! Otroci pa tudi prekrmljeni, predebeli, okorni. Starši pa nekritični, tudi nerazgledani, največkrat pa sami nevzgojeni. Smo problematična družba, nekritičnih, ozkih in vase zagledanih posameznikov, ki se bojijo Golobove resnice, da je kos mesa enkrat na krožniku res dovolj.

Gost 777 (ni preverjeno)

Delam na OŠ 1 in veliko sem v jedilnici. Pri nas vsak otrok dobi repete, je pa res, da so včasih keri kregani, ker nočejo jesti in mečejo hrano v pomije. O kakih neprimernih komentarjih s strani učiteljev pa je ena velika laž. Če pa se to dogaja na kaki šoli, je vredno obsojanja.

TD (ni preverjeno)

777 ce delas na os Tisina se ne pomeni da si prisoten pri vsaki uri pouka ter vsak trenutek v jedilnici. Tisti,ki obsojate starse ter otroke pa vedite,da se taksne stvari dogajajo!!! Resnica pa je,da so eni starsi in njihovi ljubljencki res razvajeni..

In reply to by Gost 777 (ni preverjeno)

lpp (ni preverjeno)

Cakaj malo prvi pises ka je vse LAZ ampak v isti sapi pa pise ka CE SE TO DOGAJA je vredno obsojanja…. wtff… kak je te laz? raj te nika ne pisi ce vse skup zmotas kak neksen otrok

In reply to by Gost 777 (ni preverjeno)

NN (ni preverjeno)

Kuharice si nosijo domov polne vrecke zivil iz solske kuhinje,to je edina resnica! Manj razdelis vec ostane!!! Verjetno v vseh solah ter menzah.

balbo1w1c (ni preverjeno)

ima kdo za povedati kaj o OŠ Križevci pri Ljutumeru

anton77 (ni preverjeno)

Edijno pravilno, deca, predvsem pa njuvi starši naj se malo zamijslijo, kakše debeluhe majo.... Predvsem tisti iz socialnoga dna, po eni strani socialne podpore, ker nemajo kao za preživetje, po drujdoj strani pa deca 100 kil zaradi nedela in žrejtja sladkarij pa nalejvanja z gazejranimi pijačami.... Bodouči "poklicni bolnijki"

Znanaka (ni preverjeno)

Bravo za napisano resnico

In reply to by anton77 (ni preverjeno)

Pupurku (ni preverjeno)

kreten! malo razmisli, zato so taki ker jejo nezdravo hrano, ker zdrava hrana košta dosti več kar si pa ne morejo privoščiti in to je že tudi uradno ugotovljeno. upam da crkneš v svojem holesterolu, ker za take ume ni placa na tem svetu ali pa se geni na mars.

In reply to by anton77 (ni preverjeno)

western., (ni preverjeno)

Ne bluzi, v trgovinaj maš zdravo hrano za isto ceno kak junkfood. Namesto tistih jeftinih cocacol in oranžad si rajši šalato naj kupijo. To ka je zdrava hrana draga je en navaden larifari in samo v opravičilo tistin, keri se nažejrajo z nezdravo hrano. Dosti socialno ogroženih lidij odi v eurospin ka je tan falej, pa te na blagajni vidiš pune vozičke čipsov, keksov, gazejranih pijač... namesto ka bi kupili zelenjavo in ostalo ka se tan najde od kelko telko normalne hrane.

In reply to by Pupurku (ni preverjeno)

Miki mali (ni preverjeno)

Zakaj nezdravo hrano,krivi so starši naj lažje je dat za hamburger kot doma skuhati kosilo,tak mamice imajo več časa za življenje(gostilno,posedanje kafiči)odite mal po Soboti od 11 do 14 kavici polni gdaj kuhajo mamice????
Ni potrebe ,kuha pajdaš??😪

In reply to by Pupurku (ni preverjeno)

oprah (ni preverjeno)

seveda da bo ravnatelj zagovarjal to laž. istina je kar je napisani in naj ne laže. sicer pa je že priznal s tem, ko je izjavil da jih spodbujajo naj pojejo-samo je uporabil besedo spodbujati namesto terorizirati. zgenite se starši, povežite se in tožite te ljudi ali celo šolo ali pa vsaj ministrsvu jo prijavite, samo bi bil fajn kaki dokaz.

Znanaka (ni preverjeno)

Te pa smokije pa cocacolo namesto malice?

In reply to by oprah (ni preverjeno)

JJJJ1 (ni preverjeno)

Idi si doj leži. Zaradi takih so deca preveč razvejanea in iščejo samo pravice ter delajo pizdarije. Za deco bi trbelo narediti vojaško šolo ne pa to ka mamo zdaj razne lgbt-je in feministična sranja.

In reply to by oprah (ni preverjeno)

Mamka (ni preverjeno)

Ti ziher svojome cokoladoce spakivas? Te pa problem ka gej samo ka njeme fajn

In reply to by oprah (ni preverjeno)

golobica (ni preverjeno)

Sem veckrat cula da so nekateri ucitelji na Tisinski soli dno dna.baje so cejl zasvicani ko vlacijo pune kantice.
kak jih je nej sram?

western., (ni preverjeno)

No, glavno ka si ti čula... to je to. Vsi ste samo nekaj čuli, pa ovi van je pravo, pa tan ste čuli ka eden pozna enoga ka njemi je nešče pravo ka je eden čuo ka je prej tan tak bilo. Bogpomagaj med kakšnimi primitivci mi živejmo v ton prekmurji.

In reply to by golobica (ni preverjeno)

grickalica (ni preverjeno)

Ko se telko govori o Tisinski soli glede tega potem nekaj ze je.Ali?

In reply to by western., (ni preverjeno)

grickalica (ni preverjeno)

Tisinsko solo bi bilo potrebno prijaviti na ministerstvo pa pika.Dosta mamo teh nekaterih pohlepnih uciteljev.

Hrib (ni preverjeno)

Omg. Razvajena deca drugo nemoreš rečti. Zdaj že pometajo z starejšimi kaj bo šele ko odrastejo.

fatso (ni preverjeno)

Deca so debela po konec. Koga to moti naj si prvo san pri sebi razčisti in pri svoji debeli deci. Polovica razreda moje hčerke je redno debelih. Najbole žalostno pa je to, ka večina starišov od tej dece neje debelih. Te pa gda ide moja kama na rojstni den jin tan hrano iz mcdonaldsa pripelajo. Te pa deca v đoč starši pa na forume, če jin što povej ka so debeli.

enkrtak (ni preverjeno)

Nekoč davno mi je učitelj telovadbe rekel, da sem malo predebel. In zraven dodal, da se naj več gibljem.
In še zelo prav je imel.
Ko sem doma povedal je mama rekla, no saj smo ti tudi doma že povedali, da bo treba več gibanja.
Pa smo se nekoč veliko, veliko več gibali, kot se mularija danes.
In seveda so doma pritrdili učitelju in jaz tudi.
In hvala bogi nismo imeli nekih internet omrežij. No, pa mame tudi niso imele časa za ta norosti.

55435345455435542342 (ni preverjeno)

MOJ OTROK BO JEDEL KOT GROF DA BO IMEL PRI 20 150KIL IN VELIK VAMP. PA ŠE VSE MU BOSTE K RITI PRINESLI KAJ SI PA VI MISLITE ŽRLI BOMO KOT SVINJE SAJ SMO PA SVINJE NE VEČ LJUDJE.

Mihii (ni preverjeno)

Bogi revčki ampak ne otroci pač pa njihovi starši ker so na možganskem minimumu.

Mihii (ni preverjeno)

Bogi revčki ampak ne otroci pač pa njihovi starši ker so na možganskem minimumu.

E-nasvet (ni preverjeno)

Da to reče kuharica mojemu otroku, da je debel, mu svetujem, da naj vrne kuharici ali učitelju milo za drago:
Ti sama najprej sebe poglej, kako izgledaš! Pa je zadeva zame rešena brez težav, brez forumov, brez razsodnikov ...

JIN BIN (ni preverjeno)

NAJBOLJSE KUHINJE DOL ZAPREJTE,PA SI DECA HRANO NAJ S SABO NOSIJO,PA MO VIDLI,KELKO DE OD SENDVIČOV DEBELE DECE!

Da, tudi (ni preverjeno)

Tudi o Osnovni šoli v Križevci bi se dalo marsikaj povedati. Že dolgo časa nazaj. Molk je najboljši odgovor.

Hiene (ni preverjeno)

Veko večno nenasitna prosveta, ne samo s hrano tudi s plačami.

Itfcdssghjl (ni preverjeno)

S tri tisoč evri na mesec se ne da preživeti.

In reply to by Hiene (ni preverjeno)

Slavica Majcen (ni preverjeno)

Tudi šole in ves šolski sistem je kriv za debelost otrok. Prehrana v vrtcih še nekako ustreza, v šolah pa je porazno. Hrana je samo kalorično bogata, prehransko pa neprimerna. Enostavno ni zdrava. Eden od vzrokov je tudi premalo zaposlenih v kuhinji in ker ne zmorejo, pač nabavljajo pripravljeno hrano in jo malo predelajo, dopolnijo. Nezdrave maščobe, sadje brez okusa, sladki sokovi... To vse se bo poznalo na zdravju cele generacije.

Glavni moderator (ni preverjeno)

Kar neki 🤡

carni vrag . (ni preverjeno)

Tele mamino zabito z drisko polito levo fasisticnl teliček mamini

In reply to by Glavni moderator (ni preverjeno)

krkotic (ni preverjeno)

mater vam novinarsko...
Pred časom ste nas delili na cepljene in necepljene,zdaj pa nas delite na debele in suhe.

Glavni moderator (ni preverjeno)

Prodam bukova drva 🪵

realnooo (ni preverjeno)

JEZOS FOLK KAK STE SE RAZPISALI:)
TA CLANEK JE TAK FEJST NAPIHNJEN KA VSE SMRDI.
NE VERJAMITE VSE KA SE PISE!
SOBOTAINFO NAPIHUJE SAMO ZARADI DELANJA SENZACIJE IN POSLEDICNO PRIDOBITVE KLIKOV!!

grickalica (ni preverjeno)

realnooo si ti ucitelj.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

nej

In reply to by grickalica (ni preverjeno)

GolobNaStrehi (ni preverjeno)

Sramota, da se kaj takega dogaja. Kdo je ta gospa, da misli, da je glavna in da vlada kot nek lokalni šerif kuhinje. Verjetno se boji, da če bo dala kaj viška otrokom, da bo ostalo manj za njo in njene sorodnike. Sramota tudi za ravnatelja, da zanika in ignorira takšne dogodke in obtožbe (kot tudi podobne že v preteklosti), jih daje pod preprogo, samo da je mir. Na srečo so vsake toliko tudi volitve za nov mandat ravnatelja...

PoskokajočiJanko (ni preverjeno)

Žal ravnatelj ve za marsikaj, kar se dogaja, a kot je tudi iz njegovega odgovora vidno, raje zadeve ignorira in jih riva pod preprogo. Zakaj? Ker nima tega, po čemer se ob rojstvu loči fanteka od punčke. Zakaj ne zasedajo tako pomembnih funkcij dovolj kompetentni ljudje? Ljudje s hrbtenico, ki pohvalijo dobre in pograjajo slabe zaposlene... Tega nam manjka v družbi.

wiuwuww (ni preverjeno)

»Poglej se, kako si debel!«

mogoče je pa mislila na njihovega župana, in verjetno se ni zmotila.

Fidelio (ni preverjeno)

Je kaj narobe z debelimi ljudmi? So debeli otroci manj vredni kot suhi? Kdo je ta ženska, ki si dovoli delati selekcijo? Za kaj se ima? Je njena telesna teža idealna? Ali pa se samo boji, da če bo dala otrokom, da bo ostalo manj za njeno rodbino? Po informacijah iz prve roke je očitno vedno, že nekaj časa problem samo s to eno dotično osebo v kuhinji. Kaj čaka ravnatelj? Gremo s to osebo na disciplinskega, če be bo pomagalo, pa si naj išče novo službo, če si je v tej preveč sigurna. Hitro bo kje za tekočim trakom videla, kje so njene meje in da ni rojena za lokalnega šerifa...

LevaVlada (ni preverjeno)

Kaj krivite ravnatelja? Kaj krivite kuharico? Kaj krivite debelost? Saj smo pa v Sloveniji, pozabljate, da je za vse kriv JJ in desnica!

čarni vrag (ni preverjeno)

Debelost je bolezen. Hvala Bogu, da učitelji otrokom govorijo o zdravi prehrani. To pa je nej Cocacola in hamburger.

dejan svinskkoglavi (ni preverjeno)

Preveč mesa
Več kot 10 dkg na teden škoduje
Tako bo pod golobom
Če bi bili mi levi na oblasti
Bi lahko jedli meso vsaki dan

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

dejan svinskkoglavi (ni preverjeno)

Preveč mesa
Več kot 10 dkg na teden škoduje
Tako bo pod golobom
Če bi bili mi levi na oblasti
Bi lahko jedli meso vsaki dan

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

njiva

To se dogaja in de se dogajalo še naprej, ker pač imamo tako nastavljen sistem, ki ščiti tiste, ki so krivi za nastalo situacijo.
Sigurno, da tako mladi otroci ne bodo lagali staršem o tem, tako da je potrebno takoj ukrepat z strani vseh staršev.
Glede iznosa malic in kosil zaposlenih, pa bi povedal to. Že ko sem jaz hodil v OŠ, 1980 leta je bilo podobno, Romi so imeli brezplačne malice in kosila,zaposleni učitelji in drugi, pa so z kanglicami nosili hrano domov, sigurno zastonj, mi oz. naši starši pa smo to morali vse plačat.

PrijateljPikiJankob (ni preverjeno)

Ce obtozbe drzijo in ravnatelj celo ve za njih, je to resna stvar, kjer je treba ukrepati. Ce ve, torej to podpira in mora odgovarjati. Kje in kdo so pa drugi vodje v tej ustanovi? Kdo je vodja vrtca, kdo je vodja podruznice Gederovci? Verjetno tudi oni lahko potrdijo ali uvrzejo obtozbe? Ali pa so mogoce druzinski prinatelji z gospodom ravnateljem in en drugemu krijejo hrbet?

debeli đouž (ni preverjeno)

Jezoš no, pa ka ste vsi maloumni? Mali je debeli pa ka zaj. Ges san tudi pa zdaj naj traume doživlan gda mi što povej ka san debeli? To ka san ges debeli je moja krivda, to ka je pa tisti mali debeli pa je verjetno krivda starišov. Nišče se debeli ne narodi in debelost je nej nikša bolezen. Debeli smo zaradi nepravilne prehrane pa premalo gibanja. Sakši lejko shujša, če ščej. Spoumnite se samo vi si pametni keri zdaj tu nekaj moralizejrate, kak vi pravite gda se s ken zgučavlete o drugih, pa kelko krat povejte ov debeli ali ova debela gda morete nekšo razliko napraviti pa ne vejte ime. Prvo pri sebi spucajte pa se te pametni delajte. Tej stariše od maloga pa bi trbelo kazniti, ka to ka majo eni debelo deco je v bistvi malomarnost in zanemarjanje dece.

Ataaa (ni preverjeno)

Eno je deco vzpodbujate k hrani, drugo jih je pa ogovarjati na nacin kot jih ogovarjajo ali celo žalijo!!
Durič ne seri klanfe...

madžarkajelepa (ni preverjeno)

A vam je normalno, da ima otrok prek 100kg v osnovni šoli??? NIIIIIII

Ušitelj (ni preverjeno)

Je normalno. Zdaj je leva vlada, vojska bo mogoče ukinjena. Na fronti ob Levici (Mesecu in Kordišu) bomo rabili močne in hrabre fante, hruste - po vzoru Židana.

In reply to by madžarkajelepa (ni preverjeno)

FRAP (ni preverjeno)

Primitivno in žaljivo je deliti ljudi na suhe in debele. Bolje bi bilo, da bi se vsi zavzemali za čim bolj debele pujse domače reje s hrano, ki ni prišla iz vrtcev in šol...

Ataaa (ni preverjeno)

Sicer je pa javno znano ka so na tišinski šoli glavne čistilke pa kuharice. Ne pa ravnatelj. Tak da za vse informacije se obracajte na cistilke pa kuharice!

Bisgec (ni preverjeno)

Mogoče se kuharca boji da bo manj ostalo za njo da ne bo mogla domov nesti večje količine ? ;)

kikimusampa (ni preverjeno)

Na šoli Tišina je katastrofa,komplet kader na čelu z ravnateljem.Samo se neka izmika pa pojasnjuje kak je vse ok.
Žalostno.

jajce na oko (ni preverjeno)

prišla leva vlada in evo, deca lačna. Za janše nej bilou toga! Tak van trbej, tou zaj mate golobinjek!

sobota kaj že? (ni preverjeno)

Spoštovani Sobotainfo!

Nekoč spoštovanja vreden portal, danes pa: reklam mrgoli, raziskovalnega novinarstva že dolgo ni več, objavljate nesreče iz ne vem od kod, očitno so preveč mamljive za klike itd.
Zdaj ste se spravili še k temu, da delate iz komentarjev uporabnikov (za katere sploh ne veste, če jih dejansko piše nekdo, katerega otrok obiskuje omenjeno šolo) novice in senzacije? Se boste morali počasi preimenovati v Sobotareport ali pa Sobota24.si, na žalost.
Starši pa ... če se to res dogaja, ni prav. Ni pa tudi prav, da se za svoje sončke, lubčke, zvezdice, pikice in pikece "bunite" za vsak mišji kakec - govorim na splošno, ne za ta primer. Sam imam otroka in niti približno z njega ne delam kralja/kraljico, nezmotljivega superčloveka in nekoga, ki se mu vedno dela krivica, kot mnogo vas, ki tule komentirate. Pa kakšni ljudje bodo zrasli iz vaših otrok? Saj tudi mogoče iz mojega ne bo zrasel/zrasla oseba, vredna spoštovanja, ne vem kaj bo čas prinesel, ampak s tem, kar delate vi, je za vaše otroke mnogo manj možnosti, da bodo nekoč normalni odrasli ljudje.
Nekoč je bil poklic učitelja spoštovan, ker je tudi v družbi bilo spoštovanje med ljudmi na visoki ravni. Danes pa se vsak spozna na vse, samo on trdo dela in gara za svojo plačo, vsi drugi pa po službah posedajo in lenarijo.
Nam so starši že doma privzgojili spoštovanje do učiteljev. Niti približno se niso oni in ne mi obnašali do njih tako, kot se to dogaja danes. Od vtikanja v njihovo strokovnost, do delovnega časa, plače, da o grožnjah z odvetniki ne govorim. Pa da ne bo pomote, obstajajo tudi učitelji, ki jim je "deveta briga" kaj bo z otroki v šoli, glavno da mine dan in gredo domov. Vseeno pa nismo oz. niste mi/vi poklicani, da bi sodili o tem.
Saj bi lahko pisal(-a) v nedogled, pa itak nima smisla.

grickalica (ni preverjeno)

Spostovana gospa uciteljica s Tisinske sole.A te skrbi da mogoce kantice ne bodo vec tako polne???

In reply to by sobota kaj že? (ni preverjeno)

sobota kaj že? (ni preverjeno)

A če napišem stvari take kot so, sem pa kar učiteljica?
Hvala za kompliment, a na žalost (ali morda na srečo) nisem.

In reply to by grickalica (ni preverjeno)

sobota kaj že? (ni preverjeno)

Pa še to bi dodal(-a).
Verjetno se glede hrane najbolj pritožujejo starši, katerih otroci v šoli ne pojejo nič in so izbirčni - "mrlejzgaši" po domače.
Po informacijah iz prve roke iz večih osnovnih šol:
- ko je hrana takšna, da jo vsi radi jedo, normalno da bi vsi radi več, ampak takrat zmanjka, ker vsi jedo;
- ko je hrana takšna, da je nočejo vsi jesti, normalno, da hrana ostaja in da je možno dobiti "repete";

In seveda bodo vprašanja: "Zakaj pa je potem na jedilniku hrana, ki je nočejo jesti?". Ja, najbolje, da bodo jedli samo hamburgerje, hot doge, pice, zrezke in testenine. Otroci pač morajo jesti raznovrstno in pestro hrano, in če kje, jo lahko dobijo v šoli. Verjamem, da obstajajo tudi družine, ki otrokom dajejo samo takšno hrano in spet bodo ti najbolj glasni. A glej ga zlomka. Posledično so otroci teh staršev potem tudi tisti s prekomerno težo. In krog je sklenjen.

Pa še za konec: če bi radi Ameriko, da boste otrokom morali pakirati kosila in malice s seboj, kar izvolite. To lahko počnete že zdaj in odjavite malico in kosilo. Pa bodo zadovoljni v šolskih kuhinjah, da se "rešijo" takšnih staršev, zadovoljni pa boste tudi vi, da bo otrok jedel to, kar želi on in vi. Otrok sit, šola in starš pa cela.

Aida (ni preverjeno)

Ravnatelj laže in zagovarja nizkotna dejanje kuharic. Vsak otrok, tisti, ki plača kosilo ali pa tudi ne, ima pravico, da poje kar želi in če je lačen ima pravico dobiti več. Vse preveč hrane se zavrže in odnaša domov na račun staršev. Dosti otrok s šole Tišina se pritožuje doma in dosti otrok gre domov lačnih. So taki, katerim žal starši ne morejo privoščiti toplega obroka. Kuharice nimajo pravice zmerjati otrok, vsak pa ima pravico, da poje kar mu odgovarja. Vsi pač nimajo radi paradižnikove juhe ali kaj drugega. Naj poje vsaj tisto, kar želi in koliko želi, ne glede na to ali je debel ali suh.

jakaracman (ni preverjeno)

Zdaj je pa meni toga zadosta!!!
Čida dolžnost je, da nakrmi dejte - šolska ali državna ali od staršev???????
Če niti za pošteno kosilo nemate, ka pa te deco delate?????

In reply to by Aida (ni preverjeno)

Obcan Tisine (ni preverjeno)

G ravnatelj Duric,gospod zupan Horvat...a mirno spita?

hajdi 1 (ni preverjeno)

Kaksna sramota za Tisinsko obcino.

hajdi 1 (ni preverjeno)

Prijaviti na ministerstvo.

tanja flaškon (ni preverjeno)

Debeli
Imajo debele kurze

Tdd (ni preverjeno)

Še kako je res kar je napisano, vem iz prve roke tudi nizkotno obnašanje učiteljev do otrok je še kako res. In še marsikaj nedopustnega se dogaja na tej šoli vendar si vsi zatiskajo oči, ko pa kdo kaj reče in vpraša pa je vedno vse v najlepšem redu čeprav nekateri zelo dobro vemo da temu ni tako.

. (ni preverjeno)

Če vam ne paše, naj dol zaprejo in tuja firma prevzame kuhanje in učitelje.
Imate ravnatela pa tam rešujte probleme, kak se keremu zdigne ali keri namoči.

Nello (ni preverjeno)

Ah ljudje, vedno imate izbiro, pa izberite. Če vam učitelji na pašejo, izberite šolanje na domu. Če plačujete kosila učiteljem, naj nosijo deca hrano s sabo. Problem rešen.
Taki problemi naj se rešujejo na dotičnih šolah, ne pa da jih rešuje vsak ki ima minuto časa.

Starejše novice