Foto: Stanko Kozel
Pred nami so najpestrejši dnevi Kurentovanja, ki bodo postregli s številnimi vrhunci raznolikega dogajanja.

Izjemno, neprimerljivo pustno vzdušje na Ptuju potrjuje rek, da se najstarejše mesto v Sloveniji med svečnico in pepelnično sredo prelevi v pustno prestolnico Evrope.

Pustna sobota z nočnim spektaklom

V soboto, 10. februarja, se pisano pustno dogajanje obeta vse od ranega dopoldneva pa do poznih večernih ur.

Ob 10. uri bo v Galeriji Magistrat v Mestni hiši potekala svečana otvoritev razstave in podelitev nagrad 16. mednarodne likovne nagrade Ex-tempore Ptuj Karneval.

Ob 11. uri vabljeni, da si nadenete pustno opravo ter se pridružite Sobotnemu pustnemu korzu – sprehodu z meščani, Rimljani, srednjeveškimi trgovci, mnogimi drugimi pustnimi liki in seveda kurenti. 

Za glasbeno kuliso v starem mestnem jedru bo od 13. ure skrbel DJ, od 15. ure pa vas bosta na Otroškem pustnem rajanju navduševala Tina in Matjaž, finalista oddaje Slovenija ima talent.

Vrhunec pustne sobote se obeta z Nočnim spektaklom od 17. ure dalje. Ob tem lahko pričakujete izjemen ognjeni šov Tine in Matjaža, ki bo pričaral spektakularno igro teme in svetlobe. 

Seveda pa nas bodo ob koncu večera razveselili še kurenti ter koranti.

Večer lahko zaključite v odlični družbi na Pustnem disko žuru v Stari steklarski, kamor vas plesni ritmi vabijo vse od 20. ure dalje.

Vrhunec kurentovanja: Mednarodna karnevalska povorka

Foto: Stanko Kozel

Ptuj bo na pustno nedeljo, 11. februarja, z Mednarodno karnevalsko povorko ob 13. uri poskrbel za največjo pustno-karnevalsko prireditev v Sloveniji in okolici.

Nastopilo bo okoli 2.800 udeležencev iz 74 skupin – od tega 30 skupin kurentov, 11 karnevalskih skupin v tekmovalnem delu in 7 tujih skupin.

Zaradi napovedanega poslabšanja vremena bo trasa povorke skrajšana.

Pustni torek: Zabaven zaključek 64. Kurentovanja

Foto: Stanko Kozel

Na pustni torek, 13. februarja, bo na Ptuju slovo od pusta že tradicionalno posebej praznično.

Mesto bo s predajo oblasti ter pokopom pusta od 13. ure dalje zaživelo v edinstvenem pustnem utripu, ki ga je resnično vredno doživeti, preden se s pepelnično sredo ptujsko rajanje zaključi.

Vabljeni v staro mesto pustnih doživetij!

Organizatorja Kurentovanja sta Javni zavod Ptuj in Mestna občina Ptuj v sodelovanju z Javnimi službami Ptuj.

Starejše novice