V Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti je včeraj potekal shod Evangeličanske humanitarne organizacije s svečanim bogoslužjem.

Shod vernikov je organizirala Evangeličanska humanitarna organizacija (EHO Podpornica), izvedel pa se je že 54. leto zapored. 

100. obletnica ustanovitve seniorata Evangeličanske cerkve

Letošnji 54. shod evangeličanskih vernikov je potekal v okviru praznovanja 100. obletnice ustanovitve samostojnega seniorata Evangeličanske cerkve v Sloveniji in 75. obletnice ustanovitve superintendenture na avstrijskem Štajerskem.

Bogoslužje sta tokrat vodila škof soboške Evangeličanske cerkve Leon Novak in škof iz avstrijske štajerske superintendent Wolfgang Rehner.

Na shodu pa sta se množici vernikov pridružila tudi predsednik Judovske skupnosti iz Slovenije in Avstrije.

»Pri nudenju pomoči, ljubezni in sočutja ne smemo delati razlik«

Pomen letošnjega shoda EHO podpornice je bil povezovanje vernikov

Ob tem je soboški škof izpostavil naslednje:

»Pri nudenju pomoči, ljubezni in sočutja ne smemo delati razlik zaradi vere, jezika, kulture ali države iz katere prejemnik prihaja. To je namreč Kristusova zapoved, da bi se ljubili tako, kot nas on ljubi, in Kristus ni delal razlik,« pridiga Leon Novak. 

Po bogoslužju je sledila še položitev venca v spomin na nekdanje židovske someščane. Venec so položili pri obeležju na mestu nekdanje sinagoge v Murski Soboti.

Shod se je nato zaključil z druženjem vernikov na Luthrovi ploščadi v Murski Soboti. V popoldanskih urah pa je nato v Bad Radkersburgu sledilo še druženje z ogledom tamkajšnje evangeličanske cerkve in muzeja s kratkim kulturnim programom.

Komentarji (5)

tuncika

Bog blagoslovi dobre ljudi.

tuncika

Bog blagoslovi dobre ljudi.

čitalec (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tej cerkvenjačke samo d... mešajo.

asdasd (ni preverjeno)

Edina stalno rastoča podjetja v Sloveniji sta karitas in Eco-podpornica, RK je nekam izginil ?!

In reply to by čitalec (ni preverjeno)

Iuytt (ni preverjeno)

Ne smemo delati razlik... a do sedaj so jih, ali kaj?

Starejše novice