Vir: Osebni arhiv Mojca Peček.
Delavnost, vztrajnost in upanje nas v teh težkih časih največkrat žene naprej. Tako pravi tudi sobočanka Mojca Peček, ki že več kot štiri leta uspešno vodi svoje podjetje.

Mojca se je po končani srednji šoli podala v študij turizma, pa vendar tam ni videla prihodnosti. V času bivanja v avstrijskem Gradcu se je zato vpisala na študij Welnesa, ki pa je tudi eden izmed poglavitnih razlogov za preobrat v njenem življenju.

»Poleg odločitve za študij Welnesa, sem se odločila tudi za večje delo na sebi. Tako sem shujšala kar 30 kilogramov. Prav zaradi tega sem se odločila opraviti več tečajev, kot je na primer tečaj za prehranskega svetovalca, tečaj za več vrst masaž in reiki joge,« pravi Mojca Peček.

Po uspešno opravljenih tečajih se je odpravila tudi na potovanje v Indijo, kjer se je udeležila dodatnih izobraževanj za ayurvedo in jogo.

Ayurveda predstavlja tradicionalno indijsko medicino, ki človeka nauči, kako živeti v harmoniji z naravo.
 

Kaj telo dobi z masažo?

Masaža je v prvi fazi nadgradnja samozdravljenja, saj z njo izločimo toksine in strupe, ki se nabirajo v našem telesu. To veliko pripomore pri boljšemu počutju, zmanjšanju stresa, ob tem pa se otresemo tudi bremena.

»Je ena izmed bolj pomembnih samoplačniških storitev po mojem mnenju. Po samih reakcijah strank, po drži telesa ob vstopu v salon in ob koncu, je opaziti veliko spremembo,« pojasni.
 

Vir: Osebni arhiv Mojca Peček.

Masaža otrok

V tem stresnem obdobju je tudi za otroke včasih potrebna sprostitev. Prav zaradi tega se je odločila posvetiti mednarodnemu tečaju za licenco izvajanja masaž otrok.

»Vedno pravim, da svet stoji na mladih. In če hočemo imeti dobro družbo moramo začeti že pri otrocih. Tu predvsem v smislu, da če masaža godi starejšemu, kako ne bi bila prijetna tudi otroku,« še doda.

Mojca delavnico za masažo otrok izvaja v manjših skupinah, oziroma po šolah in hotelih. In kako poteka delavnica?

»Delavnica poteka tako, da otrok masira otroka ali starši svojega otroka. Izvaja se nekaj masažnih prijemov, ki jih preko zgodbice pokažemo otrokom. S tem se lahko vse to vpelje tudi v vsakodnevno prakso,« pojasni Mojca Peček.

Že nekaj minut masaže na dan, tako otroka pripelje v sproščeno stanje, umiri agresijo in depresijo ter hiperaktivnost.

»Smo v težkem obdobju, ko določene posledice čutijo tudi otroci. S pomočjo masaže tako v nov šolski dan stopijo z veliko manj agresije, ki je na žalost v zadnjem času na splošno prisotna pri vsej mladini,« še pravi. 
 

Potovanje v Indijo

Mojca pravi, da jo je Indija dobesedno sama poklicala. V obdobju pred odhodom v Indijo je namreč končala enoletno izobraževanje v Ljubljani za jogo in ayurvedo.

»Zato se mi je pot v Indijo zdela kot neka dodatna odskočna deska, v tem smislu, da sem videla, kako izgleda ayurvedska medicina in kakšen mora biti pristop zdravnika do pacienta,« razlaga Peček.

Na podlagi tega je kasneje tudi ugotovila, da vso pridobljeno znanje lahko vključi v svoje masaže.

»Samo potovanje pa je bilo namenjeno tudi moji osebni rasti in notranjemu miru. To pomeni, da lahko na dolgi rok ohranim fokus, v prvi vrsti pri sebi, ter ga kasneje preusmerim na vsako stranko,« še pojasni.
 

Vir: Osebni arhiv Mojca Peček.
Vir: Osebni arhiv Mojca Peček.

Izvajanje joge

Joga, ki blagodejno deluje na telo, je tudi del Mojcinega življenja. In kakšna je njena rutina?

»Jogo izvajam zmeraj zjutraj. Začnem s pozdravom soncu ter jutranjo meditacijo. To je neka osnova, da sploh uspem delati z ljudmi. Vemo v kakšnem času smo, in če nismo dovolj mentalno pripravljeni, hkrati tudi fizično, je težko pomagati tudi strankam,« iskreno pojasni.

Ob tem poudari, da je pri delu maserke potrebno ogromno fizične moči. Že če samo pomislimo, koliko prijemov mora izvesti pri 45 ali celo 60 minutni masaži.

»Moja joga traja glede na moje občutke. Včasih pet minut, včasih deset, včasih pa samo sedim in meditiram in 'odklopim' možgane,« še doda.
 

Vir: Osebni arhiv Mojca Peček.
Vir: Osebni arhiv Mojca Peček.

»Sama sebe sem vrgla v vodo in začela plavati«

Mojca je salon odprla pred dobrimi štirimi leti. Sama ima zelo močan karakter, zato pravi, da straha ob odprtju ni bilo.

»Sama sebe sem vrgla v vodo in začela plavati. Po horoskopu sem bik, in če se nekaj odločim, mora to biti storjeno že včeraj, ne šele jutri.

Nekaj straha se je pojavilo šele kasneje. Začela sem se spraševati, ali je moj pristop do dela dober in ali se bodo seveda stranke sploh vračale. Po premisleku in pozitivnem mnenju mojih zlatih strank, sem dobila nov zagon, nov 'tornado' v hrbet. In s tem začneš le še bolj rasti,« vzhičeno pripoveduje Mojca.

Vir: Osebni arhiv Mojca Peček.

Ponudba v salonu

Mojca vso svoje znanje in pridobljene izkušnje pridno uporablja v svojem lastnem Wellness studiu Zarja v Murski Soboti.

»Najprej sem v salonu ponujala samo masaže. Kasneje sem opazila, da pa stranke čedalje bolj povprašujejo tudi po raznih lepotnih popravkih, ki bazirajo na naravnem. Se pravi, moje delo temelji na tem, da vse kar naredim, naredim s svojimi rokami in ne uporabljam nobene aparature,« izpostavi Mojca.

Ko so bile na voljo že vse vrste masaž, je v studio Zarja prišel še japonski lifting obraza.

»To je močnejša masaža v kombinaciji z limfno drenažo in aktivacijo refleksnih točk. S tem privzdignemo mišice obraza in nekako dobimo učinek botoksa,« pojasni.

V času koronavirusa pa se je podala še nekoliko v kozmetične vode. Tako izvaja tudi keratinsko vihanje trepalnic in laminacijo obrvi. 

Za konec še…

Mojca za konec še izpostavi:

»V mojem salonu stranka ni samo stranka in številka. Za vse si vzamem čas, se pogovorim o težavah in na podlagi tega skupaj izberemo pravo storitev. S tem tudi vem, da se bo stranka vrnila,« še zaključi. 
 

Vir: Osebni arhiv Mojca Peček.
Vir: Osebni arhiv Mojca Peček.

S spleta

Komentarji (2)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
kanžor

Še ena taka ,ko tista Savina .Ali vsi pa dobijo diplome samo v Indiji in Tibetu

tuncika

Indijo naj prodaja Indijcem...................

Starejše novice