Vizualizacija, vir: Imo-Real
Začetek gradnje stanovanjskega objekta v središču Murske Sobote se zamika.

Središču Murske Sobote se obeta inovativni poslovno-stanovanjski objekt Zeleni dvor s 76 stanovanji.

Stavba, ki bo visoka dobrih 20 metrov, zazidane površine pa bodo merile 2095,3 kvadratnega metra, bo zrasla na območju sedanjega makadamskega parkirišča v neposredni bližini knjižnice in avtobusne postaje.

Gre za projekt podjetja Imo-Real, ki bo v Mursko Soboto prinesel 28 dvosobnih, 36 trosobnih in 12 štirisobnih stanovanj v središču mesta, gradbeno dovoljenje pa je že bilo pridobljeno in je pravnomočno.

Središče Murske Sobote bo ostalo brez enega največjih parkirišč

Z gradnjo Zelenega dvora pa bo središče Murske Sobote izgubilo enega največjih parkirišč.

Parcela, na kateri je (za zdaj še) gramozno parkirišče, ni javna, ampak je zasebna lastnina.

Predvideni novi objekt sicer obljublja kletno etažo, v kateri bodo poleg shramb in drugih spremljajočih prostorov tudi parkirna mesta, namenjena stanovalcem in uporabnikom poslovnih prostorov.

Začetek gradnje zamaknili 

Kot so v preteklosti iz Mestne občine Murska Sobota pojasnili za Sobotainfo, investitor ne predvideva, da bi bila kletna parkirna mesta na voljo tudi drugim uporabnikom kot javna parkirišča.

Ker bo zaradi gradnje stanovanjskega objekta veliko število ljudi ostalo brez parkirnih prostorov, smo na podjetju Imo-Real preverili, do kdaj bo omenjeno parkirišče še na voljo in kdaj se bo tudi uradno začela gradnja stanovanjskega objekta.

Iz podjetja Imo-Real so za Sobotainfo pojasnili, da se je začetek gradnje nekoliko zamaknil, in sicer na konec leta oziroma začetek naslednjega leta.

Spomnimo ...

Stanovanjski kompleks bo sestavljen iz treh različnih vhodov, in sicer vhoda A, B in C.

Na območju vhoda A bo v štirih nadstropjih na voljo skupno 28 stanovanj, sedem na posamezno nadstropje, in sicer tri štirisobna, tri trisobna in eno dvosobno stanovanje.

Na območju vhoda B, s katerega bodo imeli stanovalci pogled na Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota, bo v skupno štirih nadstropjih na voljo 20 stanovanj, po posamezni etaži bodo na voljo štiri trisobna in eno dvosobno stanovanje.

Na območju vhoda C, bo podobno kot na območju vhoda A skupno na voljo 28 stanovanj, na posamezno etažo pet dvosobnih in dve trisobna stanovanja.

Vsako stanovanje s svojo shrambo

V kleti so načrtovana parkirišča, teh je predvidenih 116, za stanovalce in uporabnike poslovnih prostorov.

Vsako stanovanje bo imelo tudi svojo shrambo, ki bo obsegala minimalno pet kvadratnih metrov. V pritličju se bodo nahajali poslovni prostori, lokali in dvorišče z veliko kolesarnico za 128 koles.

Komentarji (16)

JožeinMarija (ni preverjeno)

Center mesta? Predmestna arhitektura za spalno naselje.

realnooo (ni preverjeno)

Lepa stanovanja, samo za dobrih 3000eur/m2 malo predrago. S povprecno slo placo ( kar ni malo) nemogoce kupiti. Ne dobis posojila:)

Niko i ništa (ni preverjeno)

Na socialo težko.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Tibop (ni preverjeno)

Že dve leti to zamikajo. Cena na m2 pa je vedno večja. Bo pa v vmesnem času vsaj od Gomboca novi blok zrasel. Pitanje je samo kakšne do tam cene.

Haghs (ni preverjeno)

A ni bilo povedano da se knjižnice - arhitekturnega spomenika ne sme zakriti,zato so orginalni načrti drugačni kot ti ki nam kažejo zdaj. Kje je inšpekcija???

Lolii (ni preverjeno)

Tipicno za MS

upokojenec70 (ni preverjeno)

Če je vse življenje naravnano tako, da ljudje MORAJO prihajati v center mesta, potem bi morala občina zagotoviti (ohraniti) tudi primerno število parkirnih mest.

Doom1 (ni preverjeno)

Obcina nema na privat zemljiscih kaj zagotavljati.

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Ajajdhe (ni preverjeno)

Novodobni ghetto v nastajanju hihi

Sobočanec 75 (ni preverjeno)

Tak stanovanjski blok ne sodi v center mesta, naj zgradijo zmagovalno arhitekturo na natečaju, ker je bil pogoj da se knjižnice ne sme zakrivati in zmagovalna arhitektura je to tudi upoštevala. Tako skropucalo ne smejo dovoliti graditi mestni svetniki in inšpekcija. Potem je boljše da ostane gramozno parkirišče.
Ne vem zakaj potem sploh imamo te ocenjevalne natečaje kjer so zapisani vse omejitve ki jih morajo arhitekti upoštevati, če si potem žmigo premisli pa zgradi nekaj po svoje in ne tisto kar je izbrala natečajna komisija.

dadada (ni preverjeno)

Vec folka v mesti baukse de za varasa. Seveda pod pogojon, ka se ta folk zaveda, ka se selijo v center varasa pa nej na travnik v budince

.... (ni preverjeno)

te kda de center varasa boukše vo vido kak travnih v buincaj te de se mogoče narod zavedo ka je center.

In reply to by dadada (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Zamikajo, ker rabijo najbolj ugoden termin glede cen in delovne sile.

Poceni materiali, skoraj zastonj delovna sila.

In potem draga stanovanja.

Da bo mera polna jih bodo še potem hvalili in kovali v nebo, kako so nekaj dobrega naredili za družbo.

Ja, za svoje žepe že.

realnooo (ni preverjeno)

bo zupan slavnostno prerezal trak in odprl vrata:)

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Ojojojoj (ni preverjeno)

Tu maš pogled na avtobusno pa na Ben Samyja. Pa še Murska Sobota center je to. Čudno ka ne pridejo vlagatelji iz tujine pa pokupijo tej stanovanja ka so tak fal po samo 300.000€ za komad. Super naložba. Mogoče de pa pokupo stanovanjski sklad pa naseli notri poštenjake.

Nejja (ni preverjeno)

Kdaj se bo pa uredila avtobusna,ker izgleda kot iz apokalipse

Starejše novice