Vožnja čez visoke ležeče policaje neprijetna, a po pojasnilih policije so postavljeni v skladu s pravilnikom.

Hitrostne ovire oziroma ležeči policaji v Dokležovju na Železniški ulici povzročajo slabo voljo tako pri voznikih kot vaščanu, ki ji zahteval njihovo postavitev. 

Na kratki relaciji trije ležeči policaji

Eden od vaščanov, ki živi na začetku vasi Dokležovje, ko se pripeljemo z ižakovske smeri, je pri pristojnih večkrat zahteval postavitev hitrostnih ovir. 

Na razmeroma kratki relaciji so tako zdaj postavljene tri hitrostne ovire, in sicer dve asfaltni, med njima pa je še montažna hitrostna ovira.

Še pred tem pa je pred začetkom naselja stal tudi prometni otok, ki ga je pozneje nadomestil asfaltni ležeči policaj.

Postavitev ovir v pristojnosti občine

Na policiji sicer dodajajo, da so ovire postavljene v skladu s pravilnikom. Njihovo postavitev pa je, glede na to, da gre za občinsko cesto morala odobriti občina Beltinci oziroma Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu omenjene občine. 

Za pojasnila smo se obrnili na občino Beltinci, vendar na njihov odgovor še čakamo.

Kot smo se lahko sami prepričali, so tri hitrostne ovire res postavljene na zelo kratki razdalji. Gre za izredno visoke ovire ob katerih je nujno zmanjšati hitrost na minimum.

Ob vožnji čez ovire namerno hupajo

Spomnimo, da je vaščan, ki živi v neposredni bližini in je zahteval postavitev ovir, dosegel svoje, saj se promet umiri. A ga zdaj jezijo vozniki, ki se mu za postavljene ovire maščujejo tako, da ob vožnji čez oviro namerno hupajo. Tako, da se je ponovno pritožil na policiji, saj, da ga hupanje zelo moti. 

Policisti so zao zato na omenjeni lokaciji že večkrat opravljali kontrolo cestnega prometa, vendar policisti hupanja niso zaznali.

Komentarji (105)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Boljše ležeči policaj kot stoječi.

Vrana (nepreverjen)

V tem primeru je pa res odpovedala zadnja trunkica kmečke pameti.

Tudi kolesar (nepreverjen)

... še posebej, če pogledate, kako so speljali kolesarsko okoli kandelabra. Teh primerov je na relaciji Dokležovje do Bistrice kar nekaj. Samo, da več stane in samo, da bo več nesreč s temi nesrečnimi prehodi na drugo stran. In to preko ali tik ob ležečem policaju. Na koncu še cvetka v tem, da se po kolesarski "veselo" vozijo traktorji in še kaj... kamenja, blata na tone. In potem se s kolesom vozi gor v "upanju", da si ne predreš zračnice. A kdo kontrolira kmetijsko mehanizacijo, kako ima očiščene gume???

In reply to by Vrana (nepreverjen)

Red in disciplina (nepreverjen)

Kako pa to, da se tako zlorablja kolesarsko stezo, ko pa je policija že večkrat preverjala in ni zaznala nobenih kršitev?

In reply to by Tudi kolesar (nepreverjen)

Tudi kolesar (nepreverjen)

Čista enostavno: po steze in med cesto in stezo se vozejo ale nevidne traktore, ale pa kamenje, pa blato po čüdeže samo kaple na stezo. Tou je za policaje itak preveč, ka be razmele!
Tej tem je več, na ene so slike, pa malo pogledne, ka se lepou vijde, kak steza izglejda. Nika drüjgo!

In reply to by Red in disciplina (nepreverjen)

majII (nepreverjen)

Pohvale za idejo ! Pri vseh ležečeh policajih bi trbelo hupati

Andreass (nepreverjen)

Počak da bo pomlad in bo gnoj frčal po njih

Nepridiprav (nepreverjen)

Prva hiša na desno . Tu živi tisti , ki grozi in snema okolico :) Tutuuuu

Nepridiprav (nepreverjen)

Na sliki prva na desno. :)

In reply to by Nepridiprav (nepreverjen)

Gfff (nepreverjen)

Tista kicasta ciganjska?

In reply to by Nepridiprav (nepreverjen)

Karen Meme (nepreverjen)

Čez lužo je strokovni izraz za takšo osebo Karen. Prepoznaš pa jo po značilnon oglašanji: "I'd Like to Speak to the Manager".

In reply to by Nepridiprav (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

koga briga!!!

Gost 333 (nepreverjen)

TREBALO BI TOŽIT OBČINO IN ŽUPANA.ZA POŠKODBE NA VOZILIH,pa gradbeno dovoljenje prosit,tega idiota pa na psihiatrijo.

HojSS PRESS (nepreverjen)

No, tisto okrg hupanaj, ko ga policija ni zaznala je pač še ena policijska raca !
Le kdo bi takrat tam hupal, če so prisotni policaji ?????
Ugotavljam pa, da je ogromno ljudi, ki niso več človeški !!
Ne samo tukaj, ampak tudi na veliko drugih mestih se nekateri, ki se tam vozijo razburjajo nad ležečimi policaji, ker jim pač ne paše, da morajo zmnajšat hitrost !!!
Če bi ljudje bili normalni in človeški, bi vozli normalno in upoštevali tudi druge ljudi, ki se tam vozijo, hodijo ali tam živijo !!!
Potem tudi ne bi rabili nobenih omejitev in še manj ležečih policajev, ker normalen človek ve, da ne bo priletel v naselje, kot sneta sekira, kjer so hiše in ljudje, tudi otroci !!!!
Na žalost je danes ogromno ljudi, ki ne vidijo nikogar razen sebe in svojo korist !!!!!!!!!
Se še kdo spomni, kakšen pogrom je bil okrog radarjev v Mariboru ????
Glede na pisanje se bojim, da ne bo zadeva šla tako daleč, da bi res prišlo do kakšnega fizičnega obračuna med kakšnim voznikom in vaščani ali vaščanom, ki tam živijo.
Če samo pogledamo kakšen bedal je bil tam v bližini Ormoža, ki so ga policaji lovili potem ni čudno in je samo vprašanje časa.
No, policija pa bo spet rekla, da prej ni mogla storiti nič.
Ja, saj najlepše se je potuhnit in ko se že nekaj zgodi se iti birokrate, zadeve dokumentirat in predati naprej drugim službam in ustanovam !!!
Še enkra.
Če bi bili ljudje na svetu normalni in človeški, ne bi potrebovali nobenih ovir in ležečih policajev !!!!!!!!!!

tihi (nepreverjen)

Glej, vsepovsod se ovire odstranjujejo, predvsem zaradi izpušnih plinov, uničevanja avtov ...etc. Za vse je kriv SPV Beltinci, poglejte si, kako strokoven je kader tam ....

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Ac (nepreverjen)

Na vsakem prevozenem policaju 2x zahupajte. Jih bodo hitro umaknoli.

štajerec

Če na prvega iz Ižakovec pripelaš 30 na uro lahko zoveš avtoodpad,toti je čisti idiotizem.

Bremza (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Za bremzo si že slišal? Pa občutek za hitrost štajarec?

In reply to by štajerec

štajerec

Ven za kej so bremze,jaz pred ležečin tak doj stovin,dosti pa jih dobro zahakla,kak je podropano.

In reply to by Bremza (nepreverjen)

hgg (nepreverjen)

čista pravilnost.totega štajarca pa nagnat v 3 pm

Ostali (nepreverjen)

Tej policaji so rejsan nej vredi in je vse skup pretirano, se strinjam. Samo ka pa če bi pomislili tudi na ostale prebivalce te ulice? Verjetno imajo pravico vsaj do mirnega nočnega počitka, če ga že podnevi nega.

Depopp (nepreverjen)

Naj se oni v prvi vrsti zgucijo s tistin ka je to skup skujo te pa dale s svojo obcino keroj pejneze davlejo naj uredijo zadevo.

In reply to by Ostali (nepreverjen)

Adijo pamet (nepreverjen)
obcan-9000 (nepreverjen)

To so policajske riti.

šarvedi (nepreverjen)

Hupanje v naši demokratični državi zaenkrat ni prepovedano. V Lipovcih so vaški in občinski pametnjakoviči .postavili celo 2 taka ležeča policaja. Katastrofa!!!!!!

Ležeči policaj (nepreverjen)

Kako je glede nepotrebnega hupanje v Sloveniji? Ali je kaznivo? Da. Zakon o pravilih cestnega prometa v 70. členu, ki obravnava zvočne in svetlobne opozorilne znake, namreč pravi:

(1) Zvočne in svetlobne opozorilne znake sme voznik uporabiti le, kadar je ogrožen on sam ali kdo drug in pri prehitevanju zunaj naselja. Pri prehitevanju vprežnih vozil ali jahačev in pri prehitevanju v naselju, sme opozarjati le s svetlobnimi opozorilnimi znaki. Pri dajanju svetlobnih opozorilnih znakov mora voznik paziti, da ne zaslepi drugega voznika.

(2) Voznik mora vklopiti varnostne utripalke na vozilu:
1. pri vstopanju otrok v avtobus ali drugo motorno vozilo, s katerim se opravlja prevoz skupine otrok, in izstopanju iz njega;
2. ko je treba opozoriti druge udeležence cestnega prometa na nevarnost na cesti, zlasti če je zadnji v ustavljeni ali počasi vozeči koloni vozil na cesti zunaj naselja ali če dohiti vozilo, ki vozi s hitrostjo, ki je za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste;
3.kadar vozi vozilo, katerega hitrost vozila je za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste.

(3) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega odstavka ali 1. ali 2. točke drugega odstavka tega člena .

(4) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 3. točke drugega odstavka tega člena.

In reply to by šarvedi (nepreverjen)

PRAVNI NASVET (nepreverjen)

Zelo zaskrbljujoče je če policija trdi, da so ovire postavljene v skladu z pravilnikom NI RES. Naprave za umirjenje prometa (ležeči policaji) določa 74. člen Pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah (Uradni list RS, št. 99/15, 46/17, 59/18, 63/19 in 150/21) Prečitajte si ta 74. člen kjer tretji odstavek natančno s skico določa
velikost posameznih elementov naprav je prikazana v preglednici 31. Velikost posameznih elementov montažnih ovir (ležečih policajev) je določena v milimetrih, širina in višina ovire (ležečega policaja) PRIMER: pri prevozni hitrosti 30 km/h mora biti ovira širine 1200 mm in višina 70 mm, pri prevozni hitrosti 50 km/h mora biti ovira širine 600 mm in višina ovire mora biti 30 mm. Pravilnik tudi določa da mora biti najmanj 60 m razdalja med enim in drugim ležečim policajem. EVO TAKŠEN JE PREDPIS, nedopustno pa je da policija tega ne ve še bolj bi to morali poznati občinski uradniki občine Beltinci in ležeči policaji izven teh dimenzij NA CESTI NE SMEJO BITI. Zdaj pa lahko izmerite če so ti ležeči policaji postavljeni v skladu z predpisi. ČE NISO TEH DIMENZIJ lahko iztožite občino za nastalo škodo na vozilih. Pravnik V. B.

user 83 (nepreverjen)

Bar eden ka se nekaj razmi, svaka čast komentatorju!!!!

In reply to by PRAVNI NASVET (nepreverjen)

Takoja (nepreverjen)

To trbej poslati v Oddajo Preverjeno na POP TV naj malo rabuko naredijo pa malo zbrsejo v rit krivce

In reply to by PRAVNI NASVET (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

ODLIČNO !!!!!
Upam, da župani do jeseni, ko bodo volitve, še postavijo na stotine ležečih policajev, da se bedaki malo spametujejo !!!!!!

Drag (nepreverjen)

Hupati trebej naprej, radi hinavca se lomijo podvozja!!

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Točno...pa takšne butaste župane z volitvami odstranijo.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Đuše (nepreverjen)

Super video, samo pri drugem ležečem policaju ste pozabili hupo (pepkate močno...) Ka malo ta pematnjakovič vidi svoje želje izpopolnjene....lp

user 83 (nepreverjen)

Koliko jaz vem če je omejitev 30, se lahko 30 pelaš pa se nič ne sme zgoditi celo na avti če so ležeči policaji. Tu pa ti vse strga na avti če se pelaš 30 prek. Te znan lejko ideš na občino po odškodnino, pa malo pitaš, pa naj si poglednejo kak se kaj indri delajo ležeči polocaji, po standardih, ne pa nekan na pamet!!!!!!

Mid2 (nepreverjen)

Ka mora tau za ideota bite? Eno sliko not zalepete ka mo ga vidle! Kak le zgledne pametnjakovič?

Wekl (nepreverjen)

pelaj se mimo, tak skos vne strazi

In reply to by Mid2 (nepreverjen)

zvonček2 (nepreverjen)

Pa saj smo poslali iz Sobote v Beltince doktorja prometa Hugoja, njega naj pitajo. V soboti se je proslavil in dobil ime "doktor 30"

picikato (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Namestiti takšoga ležečoga policaja, ka de divjakom glava skozi streho poglednola, da do se prejk pelali

Bipbip (nepreverjen)

Dugo si gnes zdrzo ka si se nej oglaso. Gnes mas novi nick in si vec nej lezeci policaj?!
Ge pa je of NATEG IN PREVARA? Corona ga odnesla ale so ga z Ormoza nej pustili?

In reply to by picikato (nepreverjen)

Ležeči policaj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jaz sem z svojim komentiranjem tukaj zaključil,ker nisem psihično prizadet pojasnil sem pa že vse kar je bilo potrebno tako,da bo vsaka rit prišla na svoj šekret brez skrbi.
Skrbi me pa samo to,da imate vsi kateri trobite na teh navadnih razklopotanih kripah edino kar je vrednega še trube in z trobljenjem si delate še večjo sramoto,ker vsak vidi kaki zabiti kmetavzarski prismuknjenci ste hahaha,
Trobite ni problema sicer pa osebno mene ne moti kot so izjavili na tej butasti zavajalski Sobotainfo,ker nimajo objavljati česa pametnega očitno niti v tej redakciji ni nobeden pri sebi par kretenov pa še jim nasedne.
Torej adijo izpahnjennci trobite naprej dokler vas drži sreča katera vas bo prej,ko slej zapustila verjemite.hahahahahahahahahaha.

In reply to by Bipbip (nepreverjen)

yttt (nepreverjen)

Za tele so li vsi butli od policajov do ovih na obcini, te Sobotainfo, te vsi ostali lidje… Ale ti so edini ka ma izpade pa si bruke dela 😜😜

In reply to by Ležeči policaj (nepreverjen)

Nacionale (nepreverjen)

Super ideja, od zdaj naprej se jaz tan trampetan..

_______ (nepreverjen)

Samo vsi neka iscete ka je to nej pravilno, pa ovo je nrj vrede, pa gisto so zajebale, pa of je kriv….ks bi se pa normalno vozili…aaaa to pa nej, to pa nikomi ne prijde na pamet. Pa ce terbej se papomali prek pelas, jebi ga, ce nejde s 30 kmh pa pac z 20 kmh.

Ležeči policaj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja saj.Še malo pa bodo se mogli.Zbrali bomo podpise za zahtevo za namestitev radarja na soho tako kot je drugje pa se naj ležeči policaji odstranijo,če tako zabitežem bolj odgovarja pa bomo videli kako bodo dirjali in trobili hehehehe.
Mene osebno sploh trobljenje ne moti ampak starejše sosede kateri so že v poznih letih bolni in morajo to prenašati.
Jaz samo posredujem oziroma jim napišem tisto za kar me prosijo od sedaj naprej bom pa iz principa naredil vse,da se to konča.
To so si kreteni skuhali sami z svojo zabito kmetavzarsko prazno bučo.
Na tem portalu ne bom več komentiral,ker je navadna manipulacijska greznica bom pa seznanil o tem druge normalne portale.

In reply to by _______ (nepreverjen)

Geolog3 (nepreverjen)

No kak sosid lejko poven ka je to LAZ! Ostali nemamo nika s ten, pa kak te clovek sitnari tu, sitnari tudi vse okole. On bi vse ravno, od vseh predpisov, vsega ka de dela, vsega ka bi se naj delalo, kak bi naj kaj bilo, kak sto lejko kaj ma pa nema… Drugo ne dela kak si brujsi dugi jezik pa se vsiljavle vsen okole. Tak ka te tantrum izpadi so izkljucno samo njegovi.

In reply to by Ležeči policaj (nepreverjen)

Ležeči policaj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja keri sosid pa si te ti?Tisti kateri si je glih brusil jezik in skoz zval policijo in kateremu občina vse nudi,ker so ti roke na poti,da ti ni za delo in vse bi rad zastonj tako kot si prosjačil za obnovo stanovanja,da te ni sram hinavec hinavski.
Od sedaj naprej si od mene popolnoma odfukal in,da te ne vidim,da hodiš več za kaj prosit.

In reply to by Geolog3 (nepreverjen)

Hggg (nepreverjen)

Kak tebe to zdaj pa ne gene, ce si vceraj piso ka mores zaradi toga oditi v Ormoz pa gesti pomirjevala? Ka mas razcepleno osebnost pa ranc neves ka pises?

In reply to by Ležeči policaj (nepreverjen)

Ležeči policaj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kakšen Ormož ali kaj ti je?Napisal sem.da sem moral iti tja,da so mi odobrili tablete za spati in pomirjevala,ker me že nekaj let jebejo živci.
Zaradi mene naj trobijo kolikor hočejo me boli gospod penis hahaha.
Moti tiste siročeke kateri se vozijo in trobijo z poceni kripami,ker se jim lahko razsiplejo na grbini.
Sem pa vesel,da živčira ravno njih,ko se morajo počasi voziti čez njih pa če trobijo kolikor hočejo bodo grbine ćedalje večje aaahhaahhhaaaahhaaaaaaa.

In reply to by Hggg (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

lezeci policaj..dva trij komentare pred ten si napijsao ka nes vec komenterao...si pozabo? tele blesavo

In reply to by Ležeči policaj (nepreverjen)

sloki (nepreverjen)

sramota si za celo ves,but...

In reply to by Ležeči policaj (nepreverjen)

Idemo trobit (nepreverjen)
malištumf (nepreverjen)

Pa ka de zdaj že sakši malo vekši ulici že 2o km/h ?

gost8763

Sem voznik, ki se dnevno vozi po tej relaciji v Graz in mimo več radarjev, ki pa se mi nažalost zdijo bolj prijetni od omenjenih ležečih policajev. Skupaj na 500 metrskem odseku v Dokležovju proti Murski Soboti tako vsak dan prečkam 5 ležečih policajev od katerih sta prva dva sila neprijetna kljub zmanjšanju hitrosti na manj kot 10km/h. Razumljivo je, da so ovire postavljene pri javnih ustanovah kot so npr. vrtec, šole, itd. (kapelica in pokopališče v omenjenem kraju) za izboljšanje varnosti pešcev. Se mi pa zdi absurdno, da bi hitrost na javni cesti prilagajali zaradi določene osebe. Tudi sam namreč živim na začetku vasi kjer so vozniki včasih prehitri in vendar je izgradnja otoka (kot je bil prej v Dokležovju) zadostovala brez potrebe po 3 ležečih policajih, kaj šele tako visokih... Če se že postavi radar bi omejitev naj bila pri 50km/h, ker gre za dobro pregledno cesto. Drugače si pa tako lahko vsak državljan zmisli, da bo pri svoji hiši imel postavljen radar ali ležeče policaje... Preostale voznike zato pozivam, da se vsaj v naseljih skušajo držati predpisanih omejitev. Lastniku hiše pa sporočam, da snemanje javnih cest brez posebnih pooblastil zaenkrat še ni dovoljeno.

Linkoln (nepreverjen)

Ka pa javna groznka tega stanovalca,je to legalno. Mislen,te si lejko grozimo vsi vsepovprwk,ali?!!!

Ležeči policaj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Živimo v demokraciji ne več v komunizmu sicer pa to niso grožnje ampak dejstvo.
Tudi Janši ter ostalim se grozi celo javno z smrtjo pa je vse v redu,če nisi z tem seznanjen.

In reply to by Linkoln (nepreverjen)

Hahahahah (nepreverjen)

Tuuu tuuuzz

In reply to by Ležeči policaj (nepreverjen)

Hahahahah (nepreverjen)

Tuuu tuuu

In reply to by Ležeči policaj (nepreverjen)

Ležeči policaj (nepreverjen)

Glej.
Ležeči policaj ta plastičen zraven mene se je postavil zaradi drvenja kamionov,ker so drveli z vso močjo skozi ulico tako,da so se tresli hišni objekti,ko je bil še tisti umirjevalni otok popolnoma raven brez koristi in so povzročali škodo.Ustavi se pa ti pokažem,ko sem vse snemal z mobilnikom.
Sedaj je tam postavljen zalit ležeči policaj in zaradi mene se ta plastični mirne volje lahko odstrani,če spet ne bodo nastale težave predvsem z kamioni Panvite.
Verjetno veš,da ni prijetno,če ti pred hišo nonstop ropotajo prikolice in to tudi meni ne odgovarja.
Ne razumem pa,da je nekdo lahko tako zavrt,da zaradi tega trobi kakorkoli je.Razen tega v tej ulici prebivajo kot lahko vidiš zgoraj sami hinavci kateri so podpisali za namestitev tega policaja sedaj se pa vlečejo ven.
Meni je za njih kot za lanski sneg in me sploh nobeden ne zanimle le uboga ženska stara katero izkoriščajo in vlečejo za denar,ker so vsi na sociali delomrzneži.
In taki bodo sedaj tukaj nekaj meni metali pod nos kateri sem si z delom uredil to kar imam.
Naj vas nekaj napiše na občino za odstranitev policaja meni je vseeno in ne bom proti ter bom tudi prvi podpisal.
Ampak boš videl,da ravno ti hinavci ne bodo kateri so me sprva prosili naj sestavim pritožbo,ker drvijo vozila sedaj pa posrani hinavci zvračajo vse na mene hahahahaha.
Vsaj vidim z kom sem imel opravka ni problema.In tudi se nisem obračal na nikakršno sobotainfo kot ti sedaj bluzijo ampak je nekdo videl kaj sem napisal kot Obvestilo in je z tem naredil članek sebi v prid,ker nima drugega dela.

Parsifal (nepreverjen)

lezeci policaj...tebi vse smejce..taksnij kak si tij je v saksoj vesi bar eden..za vse so drujgi krijvi..samo tij nej..gvisno ti meja ne pase..sosid ma muziko prevec na glas...jbm..vidin ka se seseron najde eden taksi..taksin trbej vreco na glavo pa ga naruziti ka nede vec srao okoli..budalo

malištumf (nepreverjen)

Zdaj po volitvah če zmaga Čelavi, bo vsaki vasi kjer se je pes poscal ležeči policaj. Hail čelavi.

čarni vrag (nepreverjen)

V Dokležovjaj so najvekši prometni specialisti. Najprli so meli cesto puno lukenj. Te so jim na novo asfaltirali. Pa so tej manijaki nej vzdržali več kak tri mesce, pa so cesto vsevkriž prekopali in vničili. Zdaj pa še pet skakalnic. Je pa istina ka ogromni traktori Panvite z velkimi prikolicami vozijo silažo za bioelektrarno in povzročajo hrup in tresljaje. Po moje napravijo več škode na cestaj, kak pa je vredna ta njihova elektrika.

Sgagakk (nepreverjen)

Kroznoga naj napravijo, to radi delajo po sloveniji 🤦‍♂️

PRAVNI NASVET (nepreverjen)

V tem primeru ležečih policajev v Dokležovju tožite občino Beltinci ona je pristojna za to cesto, za povzročeno škodo na avtomobilu, če ti ležeči policaji niso postavljeni v skladu s pravilnikom (dimenzije) ki se ve kakšne morajo biti za hitrost 50 km/h ali 30 km/h da ne povzročajo poškodb na podvozju avtomobila. Če so te ovire res postavljene tako, da jih lahko prevoziš s hitrostjo 5 km/h brez udarca v podvozje avtomobila POTEM JE TO SKRAJNO NEDOPUSTNO IN PREPOVEDANO POSTAVLJATI NA CESTO. Čudi me, da tako močna občinska uprava občine Beltinci ni na to pozorna. Sicer pa jih bodo civilne tožbe za povzročeno škodo že naučile, da so predpisi in pravilniki za to da se jih MORA upoštevati, pa da bo škodo plačala odgovorna oseba in ne občani iz občinskega proračuna. Pravnik: V. B.

TEGA JE ŠE VEČ (nepreverjen)

So še bolj skrajni primeri teh ležečih policajev, na občinski cesti Odranci - Melinci na križišču z državno cesto Beltinci - Bistrica so pazite samo 2 m od te ceste na obeh straneh, levo in desno postavljene najmanj 30 cm visoke cestne ovire (ležeči policaji) ko jih prevoziš z hitrostjo 5 km/h avtomobil dobesedno vrže na prednostno cesto SITUACIJA JE SKRAJNO NEVARNA. Ta, ki je to postavljal in temu ki je to odobril res nekaj manjka.

black panter

ten mrkečin dokležovčanon lekar zrak z nemščaka škodi,kak so zabiti

Black Šanji (nepreverjen)

ti tele goričko kvalificerano z dveletko

In reply to by black panter

prav tak (za o… (nepreverjen)

dajmo postavit še kamero in mikrofon pa da vidimo kaj si bodo še zmislili v teh Butalah. če so policaji izven predpisov naj občina kar povrne škodo na vozilih, če pa so pa naj si kr sami plačajo, svašta

Manual (nepreverjen)

Kaj zdaj bo že vsaka hiša imela svojega ležečega policaja??? Bolano in prav je da hupajo👏👏👏

gost8763

Se strinjam s problematiko tresljajev, ki jih povzročajo kamioni. Se tudi nam ob določenih kamionih zatrese hiša tako, da so me tresljaji že nekajkrat prebudili in bi jih lahko komot izmeril s seizmografom. Nekateri resda vozijo prehitro, pa vendar opažam, da tresljaji/podzemeljski valovi ne nastanejo pri vseh. Je verjetno odvisno od teže vozila, hitrosti, mogoče tudi medosne razdalje, temeljev ceste in temeljev hiše. Za preprečevanje le tega pa bi se verjetno lahko našla boljša rešitev kot gradnja nenormalno strmih ovir in s tem serijskega uničevanja podvozij.

poldi šrotar (nepreverjen)

Dokležovčaje za kaj dopustite ,da vam en prišlek komandira ?Vi ste tam rojeni in tam živite celo življenje on pa je tja prišel .

Jonmmmmmmm (nepreverjen)

Mar bi posekali svoje žive meje pa bi se lahko normalno vključili v promet tako pa😤

MajkelNajtel (nepreverjen)

iz dokležovja samo takšni ka so po “mujri” dol priplavali 😂😂 odplake

MajkelNajtel (nepreverjen)

ej dokležanci… en prlek keri bi rad bil štajerec vas hebla v glavo 😂😂😂 bravo… prišleka odseliti pa de mer… “gnoj se skoz ven odpela nikdar na grunti ne ostane..”

GradbeniMajsterŠanec (nepreverjen)

ta hiša prenaša slabo treslaje zaradi šušmar majstrov… tako da… fasada poka… razpoke v zidu… razpoke v glavi lastnika

MajkelNajtel (nepreverjen)

Zgleda se je naiven Virag dal mastno podmazati ka ga je štajerec psiho podkujpo… glede na to ka ma te prišlek volo celo občino v glavo je*ati… plus tega je cuti ka so ležeče mimo vseh pravil postavili… hmm… ka de ce se prijavi komisiji za preprecevanje korupcije 🤔🤔 probajmo…

Ležeči policaj (nepreverjen)

Kako je glede nepotrebnega hupanje v Sloveniji? Ali je kaznivo? Da. Zakon o pravilih cestnega prometa v 70. členu, ki obravnava zvočne in svetlobne opozorilne znake, namreč pravi:

(1) Zvočne in svetlobne opozorilne znake sme voznik uporabiti le, kadar je ogrožen on sam ali kdo drug in pri prehitevanju zunaj naselja. Pri prehitevanju vprežnih vozil ali jahačev in pri prehitevanju v naselju, sme opozarjati le s svetlobnimi opozorilnimi znaki. Pri dajanju svetlobnih opozorilnih znakov mora voznik paziti, da ne zaslepi drugega voznika.

(2) Voznik mora vklopiti varnostne utripalke na vozilu:
1. pri vstopanju otrok v avtobus ali drugo motorno vozilo, s katerim se opravlja prevoz skupine otrok, in izstopanju iz njega;
2. ko je treba opozoriti druge udeležence cestnega prometa na nevarnost na cesti, zlasti če je zadnji v ustavljeni ali počasi vozeči koloni vozil na cesti zunaj naselja ali če dohiti vozilo, ki vozi s hitrostjo, ki je za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste;
3.kadar vozi vozilo, katerega hitrost vozila je za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste.

(3) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega odstavka ali 1. ali 2. točke drugega odstavka tega člena .

(4) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 3. točke drugega odstavka tega člena.

Ležeči policaj (nepreverjen)

Kako je glede nepotrebnega hupanje v Sloveniji? Ali je kaznivo? Da. Zakon o pravilih cestnega prometa v 70. členu, ki obravnava zvočne in svetlobne opozorilne znake, namreč pravi:

(1) Zvočne in svetlobne opozorilne znake sme voznik uporabiti le, kadar je ogrožen on sam ali kdo drug in pri prehitevanju zunaj naselja. Pri prehitevanju vprežnih vozil ali jahačev in pri prehitevanju v naselju, sme opozarjati le s svetlobnimi opozorilnimi znaki. Pri dajanju svetlobnih opozorilnih znakov mora voznik paziti, da ne zaslepi drugega voznika.

(2) Voznik mora vklopiti varnostne utripalke na vozilu:
1. pri vstopanju otrok v avtobus ali drugo motorno vozilo, s katerim se opravlja prevoz skupine otrok, in izstopanju iz njega;
2. ko je treba opozoriti druge udeležence cestnega prometa na nevarnost na cesti, zlasti če je zadnji v ustavljeni ali počasi vozeči koloni vozil na cesti zunaj naselja ali če dohiti vozilo, ki vozi s hitrostjo, ki je za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste;
3.kadar vozi vozilo, katerega hitrost vozila je za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste.

(3) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega odstavka ali 1. ali 2. točke drugega odstavka tega člena .

(4) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 3. točke drugega odstavka tega člena.

Ležeči policaj (nepreverjen)

Kako je glede nepotrebnega hupanje v Sloveniji? Ali je kaznivo? Da. Zakon o pravilih cestnega prometa v 70. členu, ki obravnava zvočne in svetlobne opozorilne znake, namreč pravi:

(1) Zvočne in svetlobne opozorilne znake sme voznik uporabiti le, kadar je ogrožen on sam ali kdo drug in pri prehitevanju zunaj naselja. Pri prehitevanju vprežnih vozil ali jahačev in pri prehitevanju v naselju, sme opozarjati le s svetlobnimi opozorilnimi znaki. Pri dajanju svetlobnih opozorilnih znakov mora voznik paziti, da ne zaslepi drugega voznika.

(2) Voznik mora vklopiti varnostne utripalke na vozilu:
1. pri vstopanju otrok v avtobus ali drugo motorno vozilo, s katerim se opravlja prevoz skupine otrok, in izstopanju iz njega;
2. ko je treba opozoriti druge udeležence cestnega prometa na nevarnost na cesti, zlasti če je zadnji v ustavljeni ali počasi vozeči koloni vozil na cesti zunaj naselja ali če dohiti vozilo, ki vozi s hitrostjo, ki je za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste;
3.kadar vozi vozilo, katerega hitrost vozila je za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste.

(3) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega odstavka ali 1. ali 2. točke drugega odstavka tega člena .

(4) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 3. točke drugega odstavka tega člena.
Dotaren 5.člen katerega bom zahteval in uveljavil jaz osebno pa bo,da se takim kateri teh navedenih členov ne upoštevajo na cesti na licu mesta razbije prazna buča napolnjena z CO2 kisikom namesto možganov.
Prav tako se mora narediti stroga preverba posedovanja vozniških dovoljenj,ker jih očitno ali sploh nimajo ali pa imajo kupljene saj bi v nasprotnem poznali cestnoprometne predpise,da se še ne omenja,da so to navadni kroniki alkoholno prestrašeni in na substancah raznih drog.

Parsifal (nepreverjen)

lezeci policaj...zelenoga konja pa pametnoga stajerca se nej nisce vido..tak ka spijzdi odked si priso...aja..prej ka si nastavo kamere..pa ka prej pazis z masko pa z palicof ...psiho pravi ..kak san pravo..z vsejmi svajeni okoli...

In reply to by Ležeči policaj (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Verjetno je kakšen bivši policaj. Tej so najbole v šumo obrnjeni.

zamazani škaf (nepreverjen)

šumskiiii štajerec 😂😂😂 tuuuu tuuuu precka dela

sodniSenatSobote (nepreverjen)

Neupravičeno slikovno snemanje
149. člen
(uradno prečiščeno besedilo)

(1) Kdor neupravičeno slikovno snema ali naredi slikovni posnetek drugega ali njegovih prostorov brez njegove privolitve in pri tem občutno poseže v njegovo zasebnost, ali kdor takšno snemanje neposredno prenaša tretji osebi ali ji takšen posnetek prikazuje ali ji kako drugače omogoči, da se z njim neposredno seznani, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.

(2) Če stori dejanje iz prejšnjega odstavka uradna oseba z zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic ali poskusi to storiti, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let.

(3) Pregon za dejanje iz prvega odstavka tega člena se začne na predlog.

zamazani škaf (nepreverjen)

ooo baj baj freedom… leto čuze za dokležovskoga psihoja

korotaj (nepreverjen)

V tožbo z njim ,ker snema ne dovoljeno

Felix 10001 (nepreverjen)

Če bo slučajno sneg se lahko vmesni, kar odpluži 😂

zamazani škaf (nepreverjen)

leto dni čuze za štajerca keri brez privolitve obdeluje video material….ka de meni što pravo ka 80€ za preckanje z avtom… to je kvečjeme 40€ v 2 tednoma za prekršek… naj mi dokaže prvo ka san nej drugomi avto ali živali na cesti… un de pa teško dokazal komi vse grozi…. plus toga… sam priznava da smema promet.. kvečjemu minimalno pol leta pogojno… norc si naj zračuna nej ka ma 2 letno kmetijsko… bravo takšni keri si vupate pa delate tuuuu tuuuu

ŠtrumpfŠkaf (nepreverjen)

Občina in Virag sramota za beltinško občino… kda do volitve de te to odneslo!

Moški (nepreverjen)

Zamazani škaf verjetno zato,ker te na daleč voham kak smrdiš.Tebe bi morali zaprti v Idrijo! kaj bluziš ti budala zarukana?sploh očitno nimaš pojma za kaj se gre pa neke filozofiraš po svoje!kot sem prebral je razvidno,da se je tam mimo nonstop divjalo,itd...še dobro,da so to postavili.se boste pač peljali malo počasneje ali čemu je taki cirkus?Glede tega ležečega policaja so se morali strinjati vsi in vsi podpisati saj dvomim,da bi en sam človek to dosegel! To pa,da hupajo namerno so pa bolane finte.ste se vprašali kako je sosedom?tudi njih to po mojem moti.samo to vam povem,da ti ki hupajo so za mene totalni psihiči in
nedorasli otročaji!bolano da nimajo počet pametnejšega dela

ŠtrumpfŠkaf (nepreverjen)

nemaš jajc ka bi isti nick dale
uporabljo tele zahojeno?

In reply to by Moški (nepreverjen)

Moški (nepreverjen)

Budalo zahojeno si ti govno smrdeče.jaz nisem tista oseba,ki bi kaj spreminjal jaz dam temu občanu čisto prav.če bi bil jaz na njegovem mestu bi vas te kretene prizadete, ki hupkate-vsakega posebaj poiskal in vas raztural ko kante.in me zanima,če bi še gdaj upal hupkati.butalec.jajc pa nimaš ti to je tak jasno ker si navadna propalica

ŠtrumpfŠkaf (nepreverjen)

tak ti žena pravi? nej čudo ka spiš sam 😂😂

desnojepravapot (nepreverjen)

Virag kda do volitve te nogometaši nedo rešili

Policaj (nepreverjen)

Bom vas jaz imel pasko,če tak hočete.Za vsako sireno ali hubo ali trubo kakorkoli že, boste dobili plačilni nalog.+Tega kaj sodi v avto pod dodatno opremo,ker tako tudi zakon zahteva.Ce hočem vam nekaj 100%najdem.Se vidimo tutututututu😥

ŠtrumpfŠkaf (nepreverjen)

vsaki prometnik v soboti je nekši pametnjakovič… šole pa nema edino tacen… vsak drugi tira popoldanski s.p… bogi ste če mislite ka z 900€ dobre plače mate

In reply to by Policaj (nepreverjen)

Moški (nepreverjen)

Ma daj zapri gobec ŠtrumpfŠkaf!govno eno o kaki ženi ti meni bluziš?za enkrat še nisem poročen ali kaj si ti izmišljujuš budalo jedno!saj zaradi tebe in takih gnid kot si ti,ki si samo nekaj izmišljuješ in komentiraš neke brezvezne fore so ljudje še bol invariably.najbolj žalostno pa je, da komentiraš nekaj o čemer sploh nimaš pojma za kaj se gre. Tolko,da ljudi ščuvaš enega proti drugemu in iz muhe delaš slona.raje si spusti metek v čelo,da ne boš mešal nonstop dreka okrog. Ker si ti že zadosti veliko sranje in zaradi tebe in tvojega smrdečega,umazanega gobca smrdi cela Slovenija!!!kreten

Jack0000 (nepreverjen)

...vidim da imate neke stereotipe o glupih štajercih.. Do zdaj sem v Lendavi čul edino da smo pohorci..
Lahko napišete kaj več o tem?

LP

g.bistrica (nepreverjen)

Jack0000 Vij ste vougri in turbašje

In reply to by Jack0000 (nepreverjen)

Pohorskidvorec (nepreverjen)

daj naslov da te pridemo iskat… iščemo stanovalce v ustanovi

Moški (nepreverjen)

Ja budale so.ne razločijo zemljepisne karte.ja v Murski Soboti pa smo prleki kao štajerci.kere budale

Štrunferaci (nepreverjen)

štajerec ali prlek se določi v prekmurju na podlagi njegovega priseljevanja ali pa porekla.. telko o ton butalci… tudi ce zives v soboti si stajerec ce te je stajerec delal.. ce mati stajerka drzala ka se [email protected] z prekmurcon pa tvoj problem 😂

Suzi Quatro (nepreverjen)

Iz Dokležovja proti Murski Soboti je kip Jezusa ki čepi in premišljuje ka mi je koji kurac bilo,da sen napravo prekmurca.
Telko o pametnih štajercih in zahojenih prekmarcih.Prekmarci so brez pameti štajercem samo sužnji kak je to negda bilo in majo za šutiti.

bratončar (nepreverjen)

ti tele štajersko 😂😂 premišlavle zakoj vraga ti je dal ka źiveš

In reply to by Suzi Quatro (nepreverjen)

ubištajerca (nepreverjen)

nazi štajarija.. povej keri si ka mo bar znali prpa

In reply to by Suzi Quatro (nepreverjen)

Nema (nepreverjen)

Evo problem št.1 so plastičnoga že meknoli ka ga nega več😂 mogoče je kaj valalo

Red in disciplina (nepreverjen)

Kakorkoli obrneš, dejstvo je, da policija nič ne dela, ker se jim enostavno ne ljubi. Ni res, da ne morejo disciplinirati nekaj posameznikov, ki bodisi hupajo ali nalašč močno zavirajo pred hitrostno oviro. Prej bi rekel, da nekateri celo sodelujejo pri tem početju, kadar niso v službi.
Drek pa takšna policija.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice