Celovita prenova ceste se je začela.

O celovitih prenovah cest in ulic znotraj občine smo v preteklosti že poročali. Dolgo pričakovana dela na Ulici arhitekta Novaka so se pričela z današnjim dnem.

Kaj se bo delalo najprej?

Na Mestni občini Murska Sobota so za Sobotainfo povedali, da bodo dela najprej potekala na odseku od križišča s Slovensko ulico do križišča z Gregorčičevo ulico. 

Danes je že stekla odstranitev starih dreves, ki jih bodo po zaključenih gradbenih delih nadomestili z mladimi drevesi. Sledila bo obnova vodovoda, nato pa želijo v celoti obnoviti tudi cestišče in vzpostaviti dvosmerno kolesarsko pot ter omogočiti vzporedno parkiranje na ulici. 

V sklopu celovite prenove prometnih površin na odseku med Slovensko in Gregorčičevo ulico bo v okviru nadaljnjega projekta urejeno tudi krožišče.

Parkiranje na ulici v času del ne bo mogoče

Predvidevajo, da bo lahko ulica v času gradnje pretežno odprta za promet. Možno pa je, da se bodo kljub temu vseeno pojavljale občasne zapore, o katerih bodo sproti obveščali. 

Parkiranje na ulici v času gradnje ne bo mogoče. V kolikor bo potrebno bo urejen tudi obvoz. 

Kdaj predvidevajo dokončanje del?

Dela predvidoma nameravajo končati v mesecu aprilu, kar pa bo odvisno tudi od vremenskih razmer in trenutne situacije glede epidemije.

Zasadili bodo nov drevored

Po celostni prenovi ceste je načrtovana tudi ureditev vmesnega križišča s Cvetkovo ulico in predvidenim vhodom na območje novega trgovskega centra (na območju nekdanjega Potrošnika).

Dograjen bo manjkajoči odsek pločnika na Cvetkovi ulici ter prenovljena javna razsvetljava. Zasadili bodo tudi nov drevored na južni strani, ob parkirišču novega trgovskega centra, ter mlada drevesa na severni strani, ob stavbi policije. 

Investicija se bo izvajala v sklopu projekta Urejanje kolesarskih povezav – 2. faza in bo sofinancirana iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb za ukrepe trajnostne mobilnosti. Skupna vrednost prenove Ulice arhitekta Novaka znaša približno 340.000 evrov.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ms22 (nepreverjen)

Upam, da pustijo izvoz iz glasbene šole, ker je edini...

asdasd (nepreverjen)

Opasno, na sredini zime najbolj kopaš in zidaš ?! Samo vprašam.

In reply to by ms22 (nepreverjen)

Oplver (nepreverjen)

To samo naše budale brezmožganske tak delajo.

In reply to by asdasd (nepreverjen)

Vinko13 (nepreverjen)

Zakoj pa te nebi mogli delati, ka te misliš, ka so gradbene firme zaprejte pozimi?
Vej pa vodovod pa gradbena dela lejko normalno delajo, asfalt pa te, kda de toplejše.

In reply to by asdasd (nepreverjen)

oldgringos (nepreverjen)

Ko šiša delace v zimi. Glavni so pejnezi.

In reply to by Vinko13 (nepreverjen)

sdvsdvdbvd (nepreverjen)

ge mo se pa te zaj vozili???

. (nepreverjen)

Mogoče kdo zna katerega leta se je to tlakovalo?

Bojejjjjj (nepreverjen)

Izpad prometa MLINOPEKA ????No vejpa za tou bouto neven ge je inšpekcija ka doj zaprejo .Ozadaj miši, mačke streja se porujšila ob prizitku >>>tou inšpekcija ne vijdi zdaj do glih okna ven spadnola ~~~ge si POJBIČ????? pa nič ne vijdiš ka se küja vse mijmo tejbe pa nikaj nevejš.Zbujdi se >ali pa porüjši vse skuper tej objekt >>>trgovina iz leta 1974 vrata da not stoupiš kak če bi črički spodaj cvijlili ,staromodno zamazano ob odpiranje vrat črno zamazano …vgojno skoraj ka posvejti svejtijo vijdin ka se vgojno trgovka na stari radiator segrejvle ///Škoda takšno podjetje pa šiptari majo bokša prodajne mesta oz notranjost urejena …vitrine iz 70 leta daj POJEB MALO SE STREZNI PA DOBIČEK KEROGA NAPRAVIŠ VRŽI V OBJEKT

vejka (nepreverjen)

Vse drevje v M. S. poderite, kreteni, potem pa lahko imate samo beton in asfalt !

In reply to by Bojejjjjj (nepreverjen)

Sumič (nepreverjen)

Pa ge je pa pamet čednih odgovornih za promet na Moms? Zaj ste obe ulici kateri sta vzporedno doj zaprli na inouk, pa gevam je pamet, plus na Slovenskoj še drsališče.

Starejše novice