Foto: Tim Vengust
V Murski Soboti se ta petek, 16. februarja, odpira nova pivovarna in pivnica Jasha Brewing.

Murska Sobota bo od petka, 16. februarja, bogatejša za pivovarno in pivnico Jasha Brewing, v nekdanjih prostorih Mure.

Da bo Murska Sobota bogatejša za pivovarno in pivnico se govori že dlje časa. Jaša Ratkai, lastnik Jasha Brewing, pa nam je le nekaj dni pred odprtjem ekskluzivno pokazal notranjost in povedal nekaj več o pivnici.

Foto: Tim Vengust

Navdih pivnice v Angliji in Ameriki

Jaša Ratkai je ob našem obisku dejal, da so mu bile pri zasnovi v navdih predvsem pivnice v Angliji in Ameriki, kjer se obiskovalci počutijo domače.

»Tudi pri nas bo tako, gostom bomo nudili prostor, ki bo omogočal sprostitev in prijetno druženje ob kozarcu dobrega piva,« pripoveduje o svoji viziji.

Pivnico so popestrile umetnine prekmurskega umetnika Gregorja Purgaja, prevladujeta pa železo in les. 

V ponudbi štiri hišna piva, poskrbljeno bo tudi za lačne želodce

»V ponudbi bodo štiri hišna piva, čez čas bomo ponudbi dodali lager pivo, pivo iz tujine, ki je pri nas ni mogoče dobiti, brezalkoholno kraft pivo in brezglutensko pivo,« nam je zaupal.

V pivnici ne bo manjkala niti hrana. Okusi piva se bodo povezovali s pravimi pivskimi jedmi, kot so pice, burgerji, perutničke, pivske klobase, rebrca, ponudbo pa bodo dopolnili tudi s solatami in sladicami.

Foto: Tim Vengust

Za razvajanje brbončic bo poskrbela 'pizza alla pala'

Med drugim bo na voljo 'pizza alla pala', ki izvira iz Rima in je priljubljena vrsta pice, znana po svojem hrustljavem, a hkrati zračnem testu, ki je rezultat posebnega postopka fermentacije.

Testo za pico se fermentira 24 ur, kar mu omogoča razvoj bogatega okusa in lahke teksture. Ključna sestavina, ki daje pici značilni okus in teksturo, je mešanica moke tipa ena in moke integrale (polnozrnate moke). 

Rezultat je hrustljava skorja z mehkim, zračnim središčem, ki odlično nosi raznovrstne obloge, od klasičnih do inovativnih. 

Foto: Tim Vengust

Napoveduje več dogodkov, tudi nastope glasbenih skupin

Delovni čas nove pivnice bo od ponedeljka do srede, od 7. do 20. ure, v četrtek, od 7. do 23. ure, v petek, od 7. ure do enih ponoči, v soboto, od 9. ure do enih ponoči.

V pivnici načrtujejo tudi dogodke in nastope glasbenih skupin.

Foto: Tim Vengust
Foto: Tim Vengust

Komentarji (3)

SHadOW-666

Odlično.
Verjamem, da boste uspešni.

Zanzara

Pa..kaj bolj nizko pac ne pademo vec, nekoc gigant Mura danes pivnica. Zgodba o uspehu in drugi Svici.

grdi

Superca,želim vam puno uspeha in dobrih koncertov.
Eno majhno priporočilo,malo nižje stolce in mize nabavite.

Starejše novice