Drsanja na Slovenski ulici je konec. Kljub dobremu obisku v letošnji sezoni pa se občina ni odločila za podaljšanje pogodbe.

Izboljšanje epidemiološke slike v mesecu decembru je pripeljalo do tega, da so se na soboški občini vseeno odločili za postavitev drsališča.

Tako je drsališče v Murski Soboti letos en mesec obratovalo na novi lokaciji, in sicer na Slovenski ulici. Prej je nekaj let delovalo na Trgu kulture, nazadnje pa na Drevoredu Martina Luthra.

Občani ZA podaljšanje delovanja

Čeprav so bili nekateri mnenja, da bi lahko obratovanje drsališča še podaljšali, smo na mestni občini povprašali, ali so razmišljali o podaljšanju obratovanja.

Iz občine so za Sobotainfo odgovorili, da je bila pogodba za postavitev drsališča na podlagi postopka javnega naročanja sklenjena za en mesec.

Drsališče danes že sameva

Kot je bilo tudi predvideno, danes drsalcev na drsališču več ni. Površina je že v slabem stanju, zato se bo podiranje konstrukcije počasi začelo. 

Izvajalec zadovoljen z obiskom

Izvajalci drsališča, Kota Petrovče so z obiskom drsališča v Murski Soboti zadovoljni.

»Z obiskom smo zelo zadovoljni, saj so številke večje kot na ostalih drsališčih, ki jih upravljamo, torej v Izoli, Portorožu, Kamniku in Ljubljani.«

V slabem mesecu dni drsališče obiskalo okrog 10.000 obiskovalcev:

  • 5907 drsalcev si je izposodilo drsalke,
  • 1516 drsalcev je kupilo vstopnico; obiskovalci iz ostalih občin, razen soboške,
  • 1700 drsalcev je drsalo s svojimi drsalkami, približno 30 odstotkov obiskovalcev je imelo svoje drsalke,
  • 900 drsalcev iz vrtca, osnovnih in srednjih šol.

Skupaj so zabeležili 10.023 drsalcev oziroma povprečno 350 drsalcev na dan.
 

Kako je zadovoljna občina?

Tudi na soboški občini so zadovoljni z obiskom drsališča, saj so, kot pravijo z odločitvijo, da postavijo drsališče v mestnem središču omogočili predvsem najmlajšim aktivno preživljanje prostega časa tudi v zimskem času.

Zadovoljni so tudi z odzivom šol, ki so omogočile šoloobveznim otrokom in dijakom izvajanje pouka športne vzgoje na prostem.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice