Dom starejših Lendava potrebuje nove prostore. Zaradi dostopnosti in bližine doma za upokojence pa je primeren že sicer dotrajan objekt nekdanje srednje šole, katerega želijo preurediti v socialni center, namenjen starejši populaciji.

Objekt nekdanje Dvojezične srednje šole v Lendavi na Glavni ulici je že nekaj časa v lastništvu Občine Lendava.

Objekt, ki je zelo dotrajan, bo kmalu potrebno začeti sanirati.

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so konec lanskega maja pripravili Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za krepitev odpornosti izvajalcev institucionalnega varstva. 

Dom starejših Lendava potrebuje nove prostore

Na podlagi tega razpisa, je Dom starejših Lendava prejel malo čez štiri milijone evrov finančnih sredstev, ki jih mora porabiti za reševanju kritičnih razmer, pokrivanju vrzeli in zagotavljanju ustreznih standardov v obstoječih institucijah socialnega varstva, ter podpori procesu deinstitucionalizacije.

Dom starejših Lendava kot že znano, potrebuje nove prostore, saj se standard oziroma nivo bivanja dviguje. Projektiranje je v polnem teku, načrtujejo pa, da bi letos v tem delu pričeli z investicijo.

Poudaril sem in tudi vlada je na minulem obisku Pomurja spoznala, da smo naredili dober koncept. Del stavbe bomo namenili za tiste osebe, ki so mlajše od 60 let in so gibalno ovirani, del pa bo namenjen za razširitev kapacitet Doma starejših Lendava ter za dnevni center oziroma varstvo starejših,« pravi župan Občine Lendava, Janez Magyar.

Objekt nekdanje srednje šole primeren za socialni center

Trenutno poteka sestavljanje finančne konstrukcije za omenjeni projekt »in trenutno nam dobro kaže,« je še dejal Magyar. 

»Objekt bivše srednje šole je zaradi dostopnosti in bližine doma za upokojence primeren za socialne vsebine, na primer varovana stanovanja, dnevna oskrba starostnikov in podobno. Cilj je vzpostavitev socialnega centra, ki bi združeval vsebine, namenjenih starejši in bolj ranljivi populaciji,« pa so že pred časom sporočili iz Občine Lendava.

Komentarji (2)

Alojz 55555 (ni preverjeno)

Tou bi že zdavnaj mogli uredit zapuščene prostore mure v središču MS spremenit v galerijo Ms \\Ekonomsko šolo v popolne stavovanjske objekte na obeh strani in…

vogrinpišta (ni preverjeno)

To šolo spremeniti v Luksuz vilo Orban !

Starejše novice