Drsanje na Slovenski ulici se bliža koncu. Drsališče bo namreč obratovalo le še do četrtka, 27. januarja. Preverili smo, koliko obiskovalcev so zabeležili v letošnji sezoni in kako so na občini zadovoljni z obiskom.

Ko je bila usoda decembrskega prazničnega dogajanja v Murski Soboti že skoraj zapečatena, so se na Mestni občini Murska Sobota naposled odločili, da bodo zaradi zniževanja števila okužb vzpostavili aktivnosti za postavitev drsališča.

Tako je drsališče v Murski Soboti letos en mesec obratovalo na novi lokaciji, in sicer na Slovenski ulici. Prej je nekaj let delovalo na Trgu kulture, nazadnje pa na Drevoredu Martina Luthra. 

Spomnimo ... 

Iz soboške občine so konec meseca oktobra lansko leto za Sobotainfo sporočili, da bo drsališče letos postavljeno na Slovenski ulici, in sicer na odseku med Blagovnico in Zvezdo, ki bo v tem času zaprt za promet

V sredini lanskega novembra pa so na soboški občini zaradi resnih epidemioloških razmer odpovedali vso predvideno praznično dogajanje. 

»Žal bo letošnji december ponovno brez vrveža na drsališču, brez druženja ob prazničnih hiškah in večernih koncertov, Mikloševega in božično-novoletnega sejma ter silvestrovanja na prostem,« so sporočili takrat. 

Sredi decembra so si premislili

Občina pa se je v sredini decembra vseeno odločila za postavitev drsališča, kot razlog pa so navedli zniževanje števila okužb ter boljše razmere v bolnišnicah. 

Tako so na Slovenski ulici 20. decembra stekla pripravljalna dela za postavitev okrog 600 kvadratnih metrov ledene ploskve

Izvajalci: Obisk večji kot na ostalih drsališčih

Izvajalci drsališča, Kota Petrovče so z obiskom drsališča v Murski Soboti zadovoljni. 

»Z obiskom smo zelo zadovoljni, saj so številke večje kot na ostalih drsališčih, ki jih upravljamo, torej v Izoli, Portorožu, Kamniku in Ljubljani.«

V slabem mesecu dni drsališče obiskalo okrog 10.000 obiskovalcev:

  • 5907 drsalcev si je izposodilo drsalke,
  • 1516 drsalcev je kupilo vstopnico; obiskovalci iz ostalih občin, razen soboške,
  • 1700 drsalcev je drsalo s svojimi drsalkami, približno 30 odstotkov obiskovalcev je imelo svoje drsalke,
  • 900 drsalcev iz vrtca, osnovnih in srednjih šol.

Skupaj so zabeležili 10.023 drsalcev oziroma povprečno 350 drsalcev na dan.

Občina: Omogočili smo aktivno preživljanje prostega časa in rekreacijo

Tudi na soboški občini so zadovoljni z obiskom drsališča, saj so, kot pravijo z odločitvijo, da postavijo drsališče v mestnem središču omogočili predvsem najmlajšim aktivno preživljanje prostega časa tudi v zimskem času.

Dodajajo, da so bili zadovoljni tudi z odzivom šol, ki so omogočile šoloobveznim otrokom in dijakom izvajanje pouka športne vzgoje na prostem. Bilo je tudi veliko starejših drsalcev, ki jim drsanje v zimskem času pomeni obliko rekreacije in sprostitev.

Drsanje samo še do četrtka?

Čeprav so bili nekateri mnenja, da bi lahko obratovanje drsališča še podaljšali, smo na mestni občini povprašali, ali so razmišljali o podaljšanju obratovanja.

Iz občine so za Sobotainfo odgovorili, da je bila pogodba za postavitev drsališča je na podlagi postopka javnega naročanja sklenjena za en mesec.

Konec leta na sporedu praznično dogajanje v celoti?

Na občini si želijo, da bi lahko tudi v prihodnje izvedli postavitev drsališča v mestnem središču, v zadovoljstvo tako mladih kot starejših obiskovalcev, kar so izrazili z velikim obiskom drsališča in številnimi pohvalami.

»Upamo, da bomo lahko že konec letošnjega leta celovito izvedli tudi program na drsališču in postavili stojnice ob drsališču ter ustvarili praznično vzdušje v božično novoletnem času, kar nam je bilo letos onemogočeno zaradi zdravstvenih razmer v državi,« so še povedali.

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Smešnež (ni preverjeno)

Mejne zanima ge je tisto velko drsalisce keroga je pred lejtami za nas denar kupila obcina? Mamo svoje redno velko drsalisce pa vseeno sakso leto za masne pejneze najemejo tou ledeno fleko.

istinka (ni preverjeno)

Verjetno nekje v skladišču kak ona glupost od snežnega topa. Morem priznati, ka skoraj vsaki dan idem mimo tega drsališča in je res skoraj vedno polno. Škoda, ka je ta kovid preprečil dodatno ponudbo, ker bi verjetno te ta slovenska kar lepo zaživela v tem zimskem obdobju.

In reply to by Smešnež (ni preverjeno)

ZTR (ni preverjeno)

Naslednjo sezono obvezno urediti rezervacije drsalnih terminov, kot to ima vsako sodobno drsališče. Izbereš termin, plačaš simbolično ceno (npr. 1€) in prideš drsat na "svojo" uro. Ne bo več ekstremno dolgega čakanja, prerivanja, odrivanja, kreganja, pa še varnostna služba bo lažje preverila PCT pogoj, če bo še treba.

29www (ni preverjeno)

Ukinite PCT pogoj. Takoj.

In reply to by ZTR (ni preverjeno)

8746896431 (ni preverjeno)

Misliš PREHLAD NATEEEEEEEG!

In reply to by ZTR (ni preverjeno)

Landini

Katastrofalno urejena ledena površina.

938736 (ni preverjeno)

to pa res. ko dijaki, ki so včeraj začeli drsat, z lopato čistijo ploskev, ker je več snega kot ledu na drsališču. To še za zastonj ni za drsat.x
Drsališče samo zato, da ne bi občani govorili, da ga ni bilo. Brez interesa vodinih. Lahko bi tudi bilo v vedru vode.

In reply to by Landini

Lopata9999 (ni preverjeno)

Pa daj gonte se v kurac, ti probaj led spucati brez stroja za led pucati. Namesto ka bi pozdravili odločitev postavitve drsališča, ka so deca srečni, ka je menje stresa, ka neso samo za računalnikami....Boj pameten kda boš enkrat probo z temi ročnimi “plugi” pucati sneg z drsališča pa z lopato ročno to vsaki den prek meto, veckrat na den. Vnoci pa se zalevati trbe pa cevi narazen pa skup davati, pa delaj ti to sam. Pamet noura, ja ironicno al si. Lahko bi ti to vedro na glavo dali ka bi menje oporekanja bilo. Kda je drsališče pvalne oblike, kak hokejski rink, te tisti stroj pride v poštev. Do te pa si lejko naraji poliže svoj led pa si ga nekan praviš z snejgon vred či te tak moti. Kak či nemaš drugoga dela kak pameten biti pa se delati džeka. Ci ti je zastonj nej za drsat pa se pritoži na sončno upravo, pa mogoce dobis plačano za to ka bos se drso. Resno kretenizem. Sam z sebe delas led. Trdonja...

In reply to by 938736 (ni preverjeno)

Drsam počasi (ni preverjeno)

Včeraj, vsaj dopoldan dijaki niso čistili ploskev. Najprej dva iz garde upokojencev, nato pa je vzel stvar v roke tudi en učitelj. Sicer pa je vseeno.
Ploskev je slabo vzdrževana, to je res. Nekdaj, na Trgu kulture so jo čistili zvečer in mislim da popoldan enkrat. Sedaj se to dela stihijsko, pri robovih se sploh ne čisti, ostalo je tako, tako. Dela ali ena deklica, ali dve, včasih je zraven kak fantek... in tile ali ne morejo to čistiti, ali pa jim nihče niti ni naročil? Prostor za preobuvanje je premali, pa še bi se kaj lahko našlo.
Dopoldan tudi ni nobenega reda, vsaj ne, ko pridejo učenci starejših letnikov ali dijaki. Drsajo vsepovprek, tekmujejo, kdo bo hitrejši, vozijo se s tistimi "peseki", čeprav je to namenjeno majhnim otrokom. Se namenoma zaletavajo med sabo, se zanalašč mečejo po ledu, v glavnem direndaj, kakršen ne spada na drsališče zaradi drugih. Včeraj so podrli enega starejšenga moškega, učitelji oz. profesorji pa nič. Noben svojih varovancev v šoli ne pripravi oz. jih ne pouči, kako se je potrebno obnašati na drsališču in da tam niso sami. Še dobro, da se vsaj do sedaj ni nič zgodilo, nikoli pa se ne ve.
Danes so drsali tudi učenci OŠ Puconci. Prišli so peš, svoje oddrsali in se peš vrnili na svojo šolo. Zelo pohvalno od vodstva šole, učiteljic. Močno dvomim, da so se učenci in učenke pritoževali. Otroke je potrebno zaposliti, razmigati.
Pa še to: samo drsališče je glede na dolžino preozko. Ampak tu drugače ne gre, v drevoredu Primoža Trubarja smo imeli še slabše pogoje. Ne sedaj, da smo lahko Sobočanci zadovoljni, da vsaj nekaj imamo! Ta problem je hitro razrešljiv, drugo leto je potrebno drsališče preseliti spet na lokacijo na Trg kulture. Tista ploskev je bolj kvadratna, dovolj velika, nekaj lokalov je okrog, drugi se lahko domestijo. Ne glede na to, če se ena ali dve občanki "bunita". Sta v mestnem središču in tam ne more biti taka tišina, kakor npr. v Kükeču!!! Pa še promet po Slovenski ulici bo tekel nemoteno!

In reply to by 938736 (ni preverjeno)

Palček paljac (ni preverjeno)

Glede čiščenja je tak kot je, verjetno niso zaposlene prave deklice za to delo...ker je dokaj težko delati z tem plugom če si malo slabotnejši, ni pa spet tako težko, vam dam prav, bi lahko malo več naredili...
Prostor za preobuvanje je namensko miniaturen zaradi “covida”, da se ne zadržujejo osebe in debatirajo, ceprav lahko debatiras kjerkoli drugje na 20centimetrov, ampak taka je verjetno pogodba in dandanes praksa izvedbe del, da je drsališče sploh omogočeno...
Mularija je vedno bila pa vedno bo razigrana in nagajiva, pa lahko se vi na glavo obrnete...lahko jim vsem kazni napišete, pa bodo naprej naštimavali/ se zabavali na svoj način...
Starejšemu moškemu so se verjetno opravičili/ali pa bi morali drugace odreagirat, ampak to je led, isto je kot na cesti...si udelezenec, in pazis v prvo vrsti nase, nikoli pa neves kako bo drugi vozil in se vedno dogajajo nesrece, navkljub pravilom in kaznim...
Vlada daje ukrepe da so naj šolarji/dijaki doma delajo preko racunalnika, vi pa boste pametno govorili da jih je treba razmigat pa zaposlit? Saj se vsak razmiga sam kot se ve in zna...
Se popolnoma strinjam z vami glede dolzine drsalisca... zelo nerodno postavljeno vedno stisnjeno med drevesa... saj je lepo, da je tak postavljeno pa lepo promenada, pa lucke pa tak... ampak bolj bi prisla v postev funkcionalnost drsalisca... tukaj se lahko malo zapeljes gor pa dol in je to to, ovinek moras naredit zelo ostro...na trgu kulture je bilo 100 pa 1!
Upajmo da se drsališče spet postavi na trgu kulture! Lahko pa se naredi pravo hokejsko kot nekoč pri btcju:)

In reply to by Drsam počasi (ni preverjeno)

Drsalec (ni preverjeno)

Malo bom repliciral, drsališče bodo jutri začeli odstranjevati in bojim se, da potem do naslednjič ne bo nihče razmišljal o tem... in bomo drugo leto spet imeli nekaj podobnega in z opazko: "Veseli bodite, da je nekaj, nikoli niste zadovoljni!"
To glede mularije drži, ampak vseeno mora učitelj, vzgojitelj otroke malo pripraviti na dogodek. Če imajo telovadbo in uro košarke jim sigurno pove, kako se ta šport igra npr. za razliko od rokometa, saj bi v desetih minutah nastal kaos in številne poškodbe. Vsaj za silo, osnove. Ni vrag, da si "mularija" ne bi dala dopovedati, da so tisti plastični peseki, pa pingvin za male otroke in ne za šesto, sedmo... šolske otroke. In potem s tem divjajo, vijugajo levo in desno. Tudi namenoma se mečejo po tleh, pa ni bil pred leti nesrečen dogodek, ko se je drsalec zapeljal preko prstov otroka? Tudi kepajo se in glede na to, da se led zelo slabo čisti s tem dodatno mečejo sneg na led. Če so se tistemu gospodu opravičili ne vem, upam pa, da vsaj to!
Kar se razmigavanja tiče sem čisto lepo napisal, pohvalil šolo, da so otrokom "omogočili" cca. 12 km pešačenja. Vlada ni nič kriva, če so otroci doma, kolikor vem si naša vlada, pa tudi druge niso omislile virusa? Ja, otroci imajo preveč na razpolago računalnike, pa pametne telefone in če jih malo ne "drezneš", se bodo tega držali bolj, kakor da bi se šli kam rekreirat. Ravno zato mislim, da je bila poteza OŠ Puconci več kakor na mestu.
Ostalo se itak strinjava, sedaj ima mestna oblast skoraj leto dni časa, da mogoče kaj spremeni. Predvsem, da preseli drsališče na Trg kulture in glede na stroške mogoče razmisli, da kupi lastno. Investicija se bo povrnila, še posebej, če drži trditev, da je bilo letos plačano za ta mesec dni okrog sedemdesettisoč evrov? Meni se številka zdi srhljivo previsoka, ampak...?

In reply to by Palček paljac (ni preverjeno)

Broder (ni preverjeno)

Pri tem dogodku ko se je “drsalec” zapeljal čez prste otroku sem bil priča sam. Drsališče je bilo popolnoma prazno, in z popolnoma mislim samo ta dva udelezenca te nesrecne zgodbe. In to sta bila mati in sin. Mati je sina vozila na teh plastičnih tjulenčkih, mali je bil takrat star 3-4 leta, in je mati izgubila ravnotezje, avtomatično se je prijela in poskusala ohraniti ravnotezje, s tem je otroka prevrgla iz tega tjulenčka, mali si je zascitil obraz(refleksno), takocda je iztegnil roke predse, mamina noga pa je nadaljevala pot in se križala z prstom od otroka-na žalost... sprva ni bil ovideti nic hudega, samo padec obeh, potem pa se je snepa rokavička pa prsta vec ni bilo na mestu kjer bi moral bit, mu ga je na žalost odrezala z drsalko. Tak da ne mešat vseh primerov v isti koš, ker kot vidite iz tega primera se lahko zgodi kadar koli, kjer koli.... lahko greš po poti pa ti z hiše strešnik na glavo pade pa te ni več... naj uživajo mladi dokler še lahko... če nebodo reskirali zdaj pa se zabavali se jim nebo nikoli v življenju nič zgodilo, in bodo samo delavski narod brez uzitka... naj uzivajo! Ce ne reskiras ne profitiras:)

In reply to by Drsalec (ni preverjeno)

Palček paljac (ni preverjeno)

Glede čiščenja je tak kot je, verjetno niso zaposlene prave deklice za to delo...ker je dokaj težko delati z tem plugom če si malo slabotnejši, ni pa spet tako težko, vam dam prav, bi lahko malo več naredili...
Prostor za preobuvanje je namensko miniaturen zaradi “covida”, da se ne zadržujejo osebe in debatirajo, ceprav lahko debatiras kjerkoli drugje na 20centimetrov, ampak taka je verjetno pogodba in dandanes praksa izvedbe del, da je drsališče sploh omogočeno...
Mularija je vedno bila pa vedno bo razigrana in nagajiva, pa lahko se vi na glavo obrnete...lahko jim vsem kazni napišete, pa bodo naprej naštimavali/ se zabavali na svoj način...
Starejšemu moškemu so se verjetno opravičili/ali pa bi morali drugace odreagirat, ampak to je led, isto je kot na cesti...si udelezenec, in pazis v prvo vrsti nase, nikoli pa neves kako bo drugi vozil in se vedno dogajajo nesrece, navkljub pravilom in kaznim...
Vlada daje ukrepe da so naj šolarji/dijaki doma delajo preko racunalnika, vi pa boste pametno govorili da jih je treba razmigat pa zaposlit? Saj se vsak razmiga sam kot se ve in zna...
Se popolnoma strinjam z vami glede dolzine drsalisca... zelo nerodno postavljeno vedno stisnjeno med drevesa... saj je lepo, da je tak postavljeno pa lepo promenada, pa lucke pa tak... ampak bolj bi prisla v postev funkcionalnost drsalisca... tukaj se lahko malo zapeljes gor pa dol in je to to, ovinek moras naredit zelo ostro...na trgu kulture je bilo 100 pa 1!
Upajmo da se drsališče spet postavi na trgu kulture! Lahko pa se naredi pravo hokejsko kot nekoč pri btcju:)

In reply to by Drsam počasi (ni preverjeno)

kd.hkoaa (ni preverjeno)

V Črni gori so zjutraj izmerili rekordno nizko temperaturo, in sicer minus 33,2 stopinje Celzija v kraju Kosanica. Mraz je ohromil tudi druge države v regiji, Grčijo in Turčijo pa je zajelo obilno sneženje.
Ko nateg z globalnm segrevanjem, in ker vse postaja jano spreminajo dikcijo v klimatske spremembve in nato v ogljični odtis. TV ovce vse kupijo. Vse v imenu evrov. Na koncu ugotovijo, da ste vi odvečni odtis.

hjaka (ni preverjeno)

Še dobro da imajo ovce globalno segrevanje,....kako mrzlo bi šele bilo sedaj ko so jih ostrigli, če ga ne bi imeli.

In reply to by kd.hkoaa (ni preverjeno)

kaolop (ni preverjeno)

razvajena smrklja Greta, bluzi o globalnem segrevanju, Istanbul včeraj sneg do kolen

In reply to by kd.hkoaa (ni preverjeno)

Radiator30° (ni preverjeno)

Nej nega globalnoga segrevanja, že od nekda v Soboti neje bilo snega :) norc

In reply to by kd.hkoaa (ni preverjeno)

Xxxxx (ni preverjeno)

Te smrkle ka delajo na drsališči znajo dregati telefon, pa pitati za pct. Fajn bi bilou ka bi od časa do časa kera zela brisačo v roke, pa klopi za preobuvati spucala.

Xnxx (ni preverjeno)

Pa spodaj ka majo za dregati ;)

In reply to by Xxxxx (ni preverjeno)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice