Število okužb s koronavirusom narašča iz dneva v dan.

Do 2.4.2020 do 24. ure je bilo opravljenih 25.921 testiranj, od tega je bilo 948 pozitivnih testov. 

Po epidemioloških podatkih, ki so jih prejeli na NIJZ do zdaj, gre za 934 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, tri osebe pa so testiranje opravile v tujini.

Te osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij:

 • 304 iz osrednjeslovenske,
 • 187 iz savinjske,
 • 105 iz jugovzhodne Slovenije,
 • 72 iz pomurske,
 • 71 iz podravske,
 • 62 iz gorenjske,
 • 35 iz koroške,
 • 29 iz primorsko-notranjske,
 • 19 iz obalno-kraške,
 • 19 iz zasavske,
 • 15 iz goriške ter
 • 10 iz posavske regije.

Šest obolelih je tujih državljanov.

To je razporeditev obolelih po pomurskih občinah:

Do 2.4.2020 (do 24.00) je bil vsaj en primer okužbe COVID-19 potrjen v 135 občinah (64 % vseh slovenskih občin), več kot dva primera okužbe COVID-19 sta bila potrjena v 85 občinah. 

Med COVID-19 pozitivnimi je 439 moških in 495 žensk. Pozitivni primeri COVID-19 so po starostnih skupinah:

Testiranje na okužbo s SARS Cov-2 se je v Sloveniji pričelo 27.1.2020, do 2.4.2020 do 24.00 je bilo skupno opravljenih testiranj 25.921. V obdobju od 27.1.2020 do 3.3.2020 je bilo testiranih 313 oseb, vse so bile negativne.

Od 4.3.2020, ko smo v Sloveniji potrdili prvi primer okužbe, do 2.4.2020 do 24.00 je bilo skupno opravljenih 25.608 testov na okužbo s SARS CoV-2, COVID-19 je bil laboratorijsko potrjen v 948 primerih

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
inokss (nepreverjen)

JEZOS, ZDAJ DO SE MEDIJI NAREDILI TEKMOVANJE STO MA VEC OKUZENIH. Vuplen ka do se van taksni clanki delanja umetne panike mascevali sobotainfo!!!

petrovci (nepreverjen)

okužena bi naj bila tudi medicinska sestra iz ZD Gornji Petrovci. Ma sto kaj vec informacij?

resje (nepreverjen)

Resan je ja. Ze nekaj dni je s celo familijo v samokaranteni

In reply to by petrovci (nepreverjen)

stric (nepreverjen)

EKSPLOZIJa je v glavah medijev, ii kr tekmujejo kdo bo kaj objavil. Pa saj so vsi ti podatki na voljo pri dotičnih institucijah.
Pa še norosti zraven ne pišejo in ne pišejo o eksplozijah.

pameten (nepreverjen)

1 v občini MS, mislim da to ne drži

vodka (nepreverjen)

Izvzemite ljutomerski dom starostnikov pa je slika čisto drugačna.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem ka se je zgodilo. Še včera smo imeli v soboški občini dva okuženiva, gnes pa samo enoga. Kama je te zdaj eden odišo, vupajmo ka nej v nebesa.

Indigo1 (nepreverjen)

Tao!!! Zmaga, pred podravsko smo!

Franček (nepreverjen)

Petrovci... Njeni sodelavci so vsi negativni. Okužena pa vsa njena družina. Zdravstveni dom dela ampak ne sprejema pacientov.

čarni vrag (nepreverjen)

Prišli so podatki za smrtnost v večini EU držav. https://www.euromomo.eu/outputs/zscore_country_total.html
Krivulje kažejo da je smrtnost v večini držav podpovprečna. V Italiji in Španiji je sicer nadpovprečna, ampak še vedno nižja kot v močni epidemiji gripe pozimi 2017. Zadnji podatki so za 13. teden 2020 (23.3. do 30.3.). Očitno gre za ustvarjanje doslej še nevidene histerije, panike in zavajanja javnosti. Slovenija očitno ni članica in ne daje podatkov.

Primorec (nepreverjen)

Pomurski idiotski kmetje :D Se vam vidi po IQ-ju, kakor po ravnanju, ste na te številke celo ponosni... vidim, da je med vami veliko teoretikov zarot, tudi takšnih, ki ŽELIJO smrti "90 letnikom"... za tem niti ne kažejo trohice empatije. Ste vedno bili sramota in breme celotni državi! Nič čudnega, da ste imeli Turke , ki so zasejali kakšno seme... in ta semena klijejo...

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi tovariš Primorec. Mogoče pričakuješ, da boš živel večno? Tvoje pričakovanje je brez osnove. Verjetnost, da bo 90 letnica umrla je zelo velika, pa naj mi delamo karkoli. Lahko se vsi zapremo v hiše, pa ne bo nič pomagalo. Smešno je tvoje govorjenje, da teoretiki zarot želijo smrt 90 letnikom. Kaj so ti ukrepi prinesli? V Avstriji so dosegli največjo nezaposlenost po drugi svetovni vojni. Tako bo tudi pri nas enako. Zaradi brezglavih in nesorazmernih ukrepov bo tudi pri nas gospodarska kriza enormna, število nezaposlenih rekordno, zlom socialne države zelo verjeten. Ljudje bodo umirali, ker ne bodo dobili zdravniške oskrbe, izgubili bodo službe in živeli v bedi. Mnogo jih bo v stiski naredilo samomor. Če s temi ukrepi v kratkem ne bomo prenehali ti zato jamčim z glavo. Pusti ti zdaj tiste Janševe milijarde pomoči, to je samo nakladanje. Mnogi manjši podjetniki bodo propadli, saj bodo zaradi krize izgubili stranke. S polno odgovornostjo trdim, da je to kar se dela zločin nad slovenskimi državljani.

In reply to by Primorec (nepreverjen)

Primorec (nepreverjen)

Pa ti bi moral voditi gospodarstvo tu na Primorskem, ful si pametn xD

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice