Osemindvajsetletni Daniel Zorjan iz Petanjec se je vse življenje boril z odvečnimi kilogrami, saj je že kot otrok imel prekomerno telesno težo.

Pri šestindvajsetih letih pa se je iz danes na jutri odločil, da bo spremenil svoje življenje, saj so ga kilogrami ovirali pri vsakdanjem življenju in stvareh katerih ni mogel početi. Prav tako je pri njegovih 143 kilogramih trpelo zdravje, bolel ga je križ in noge. Ko se je odločil shujšati, se je najprej začel ukvarjati s športom, začel je s tekom, nato pa dodal še fitnes in kolesarjenje.

Velikot obrokov na začetku predstavljala težave

Obroke si je razdelil tako, da je na dan zaužil pet do šest manjših obrokov, pri katerih se je izogibal ogljikovim hidratom, dodal pa je več beljakovin, vitaminov in mineralov. Njegov obroki so bili tako večinoma sestavljeni iz zelenjave ter piščančjega in puranjega mesa. Vendar mu je pa bilo najtežje ravno pri hrani, saj se je bilo potrebno navaditi na velikost obrokov.

V enem letu izgubil 60 kilogramov

Tako je v enem letu izgubil šestdeset kilogramov in imel triinosemdeset kilogramo, v zadnjem letu pa pridobil še nekaj kilogramov mišične mase. Njegov teden sedaj izgleda tako, da vsak dan obišče fitnes ter dvakrat tedensko kolesari ali pa teče.

Z operacijo izgubil še odvečno kožo

Lanskega decembra se je odločl za operacijo odvečne kože, ki je trajala dobrih pet ur. Kot pravi je bilo prvih nekaj dni po operacijih zelo bolečih, potem pa se bolečina umiri. Samo okrevanje pa traja nekje od tri do štiri mesece, potem pa že sledi počasno razgibavanje.

Vztrajnost je ključna

Pravi, da je svoj cilj dosegel, saj je njegovo telo v formi, kilogrami pa mirujejo. Vendar pa ima še vedno red in disciplino glede prehranjevanja in gibanje. Ker ve kako težko je izgubiti kilograme in kakšno je zadovoljstvo, ko ti uspe, se je odločil, da preko Facebooka deli svoje izkušnje, ter tako mogoče pomaga komu, ki se prav tako bori z odvečno težo. Vsem pa sporoča, da je potrebno biti vztrajen, saj odvečni kilogrami niso prišli v enem dnevu, zato ni mogoče pričakovati, da bi odšli v enem samem.

Komentarji (10)

Gost (ni preverjeno)

Isto bi bilo, če bi hodo delat v Avstrijo en mesec.

kanžor

Tü se že se fele gor najde na sobotainfo

Gost (ni preverjeno)

čestitke za disciplino...prenajedanje je pvelki problem v današnjem času, tudi v gostilni servirajo prevelike porcije za en obrok. Predvsem treba zmanjšati OH, B zmerno, največ pa mora biti M (5%, 25%, 70% kcal/dan). Enim se sliši kontradiktorno, vendar tako je in rezultati bodo prišli.

gost (ni preverjeno)

Uf, čestitke Daniel. Nišče što nema problemov z prekomerno težo, ne vej, kak je žmetno shujšati. Težka preizkušnja samokontrole in vztrajnosti, zato kapo dol vsen, kerin uspe.

mmmmmmm (ni preverjeno)

gost, se strinjam. ljudje se preveč bojijo maščob. dosti večji problem so sladkorji in nasplošno predelani OH.

I7I

kak so že predhodniki omenili velika napaka je či izločiš čista OH ali maščobe... či geš zdrave nepredelane ogljikove hidrate + zdrave maščobe ni nič narobe...saj v splošnem je računica vsota pojedenih kalorij - vsota potrošenih kalorij pa či je + boš šol s težo gor, či pa - pa dol...ok neje tak enostavno samo v glavnon to je osnova... seveda či geš kelko telko normalno pa si aktiven se nemaš kaj bojati... drugače pa RESPECT zgoraj omenjenomi, ampak pravin bokše je jesti kolikor toliko zdravo celi čas nej pa pred poletjon nekše ekstremne diete pozimi pa gej kelko lejko...

njöh (ni preverjeno)

Na mojon dvorišči se je šetala sosidova mačka, nebi o ton tudi članek napisali? :)

egon1966

NONONO nežalit pod ANONIM...prijavi se pa potem komentiraj!!
Pod ANONIM je zelo podlo in nezrelo.
Če si pa prijavljen vsaj vemo , da imaš muda !?

Aleksa (ni preverjeno)

čestitke sošolec! :)

juvekVibration

Vsaka čast. Respect

Starejše novice