Slika je simbolična.
V Sloveniji poteka večje število operativnih aktivnosti, med drugim tudi 58 preiskav stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov.

Nacionalni preiskovalni urad skupaj s kriminalisti sektorjev kriminalistične policije iz vseh policijskih uprav v Sloveniji danes izvaja večje število operativnih aktivnosti, med drugim 58 preiskav stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov.

Aktivnosti se izvajajo na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Koper, in Nova Gorica, zaradi suma storitve 21 kaznivih dejanj Zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu KZ-1, 21 kaznivih dejanj Pranja denarja po 245.  členu KZ-1 in enega kaznivega dejanja Hudodelskega združevanja po 294. členu KZ-1.

Kazniva dejanja Zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti so storjena na škodo več gospodarskih družb z območja celotne Slovenije.

Skupna protipravna korist znaša preko 5 milijonov evrov

Kaznivih dejanj je osumljenih 36 oseb, trenutno pa se preiskovalna dejanja nanašajo na 42 fizičnih oseb in 36 pravnih oseb, ena fizična oseba je bila pridržana.

Skupna protipravna premoženjska korist, ki je bila pridobljena s storitvijo navedenih kaznivih dejanj, znaša preko 5 milijonov evrov.

Pri izvajanju hišnih preiskav in ostalih preiskovalnih aktivnostih sodeluje skupno 57 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada in 155 kriminalistov iz vseh osmih policijskih uprav.

V zadevi sta bili v okviru predkazenskega  postopka ustanovljeni tudi Specializirana preiskovalna skupina s Finančno upravo Republike Slovenije in Uradom Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja ter Skupna preiskovalna skupina z varnostnimi organi Bosne in Hercegovine.

Hkrati poteka tudi na območju Bosne in Hercegovine 13 hišnih preiskav, predkazenski postopek pa usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.

Za kaznivo dejanje Zlorabe položaja je predpisana kazen zapora od enega do osmih let, za Pranje denarja do 8 let in za Hudodelsko združevanje od 3 mesecev do 8 let.

Komentarji (7)

čarni vrag (ni preverjeno)

Pa nej ka so se na Snežića spravili. To je tak zaradi fore, iz vsega nede nič.

Mudo.. (ni preverjeno)

To je baje naročo janko......vič🥺

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

tnt66 (ni preverjeno)

kaje to hudodelsto?

Gost22 (ni preverjeno)

Lekar de zdaj končno holob šou v zatvor ka de odgovarjo za svoje rabote v gen i.

Telefonas (ni preverjeno)

Soboske popravljalec majhnih elektronskih naprav je tudi polek?

Görög griff squash (ni preverjeno)

Preverjajte podjetja v Lendavi kot je Lek sandoz, kakor tudi bio-plinarni,ker pri teh dobesedno smrdi in to fejst!!!

lukčev mesec (ni preverjeno)

Ehhhhh, brez veze vse skupaj.

Sedaj, ko policija opravi svoje delo je na vrsti tožilstvo.

Preden bo zadeva na sodišču in bo dobila epilog bomo že pozabili na to.

Še Goloba se ne bomo več spomnili.

Starejše novice