Fotografija je simbolična.
V tragični prometni nesreči sta življenje izgubila motorist in kolesar.

Policisti so bili ob 18.10 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila med krožiščema v Kidričevem in v Lovrencu, cesta je zaprta.

V prometni nesreči sta udeležena voznik motornega kolesa in kolesar, oba pa sta v prometni nesreči umrla. Policisti bodo opravili ogled kraja prometne nesreče, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Po poročanju 24ur.com sta se v nesreči umrla mlajši motorist in starejši kolesar.

Na kraju nesreče so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Lovrenc nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Ptuj, so zapisali na Facebook strani 112 Ptuj.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LG f st jj (nepreverjen)

Policija ze bi bil cas da navalite na tote motoriste, dovolj je tega sranja ko se eni motoristi ne drzijo pravil na cesti...

narod je čuda (nepreverjen)

Pa na vas, ka med vožnjo telefonirate, kadite, jeste ali pa kar vse naenkrat.

In reply to by LG f st jj (nepreverjen)

David-÷- (nepreverjen)

Ka bluzis!
V 55% vseh nesrec ge so vpletene motoriste, so tij nej krivi! Ampak drugi udelezenci v prometu keri so jih spregledale.

Je mel voznik kolesa celado? Se je drzo on pravil?

Sploj se nej vej ka je blo v nesrece ti pa ze bluzes.

In reply to by LG f st jj (nepreverjen)

Lentus1

Dobro si napiso, ka se zgodi, ka so jih spreglednoli, ampak si nej napiso zakoj.
Zato, ka motorist od nikec brezglavo prileti kak zbešnjeni, ka voznik avtoja nemre precejniti razdalje, niti hitrosti in njemi zapre pot. Seveda je v ton primeri kriv šofer, ka je izsilo prednost s ten, ka je motorist izzivo svojo usodo.

Či bi motoristi vozili po omejitvaj in upoštevali, ka motor na dvej potačaj pri zaviranji v sili, nemre biti tak stabilen kak auto, bi se lejko ognili marsišteri nesreči.

In reply to by David-÷- (nepreverjen)

Rizota (nepreverjen)

Navalijo naj na vas z avtojami keri nevejte vozite, tej se motora nebi znale noti spelate... Pa taksne nerazgledane komentare, sploj znas kelko nesrec se je z avtojon gnes zgodilo??
Sploj znas ka vas v avtojaj 2x vec mrgej na leto?

In reply to by LG f st jj (nepreverjen)

ritolizonja (nepreverjen)

idiote se skaus najdejo nesreče se godijo z kakšnen kole prevoznin sredstvon sprijazne se sten!

In reply to by Rizota (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Pa ka nemo o kolesaraj začno, vožnja po vozišči kda je polek kolesarska steza, štrckanje telefona med vožnjo, pa še kaj. 2 dni nazaj san 2 pokavca vido v smeri iz Dokležovja proti Bakovcon na regionalni cesti, brez čelad, vštric vožnja pa mobitel v rokaj. Včera, skupina približno desetih starejših/upokojencov kolesarov na malon mosteki malo pred Dokležovjon veselo tračkajo. Te pa še seveda mamo ove specialce ka trenejrajo za razne Tour-e, te pa so tak svoja liga. Đabe van zdravje, kda te mrtvi ka nemate zdrave kmečke pameti,

In reply to by LG f st jj (nepreverjen)

black panter

Ne lapaj

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

Grinch (nepreverjen)

ti si pa edini pameten na ton svejti in edini se znaš voziti. Se ti klanjam. Rad bi bil tak kot ti.

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@narod je čuda: Ja... dobro, nekaj resnice je tudi v tvojem pisanju. Vseeno pa je večina teksta naperjena proti kolesarjem, kot da smo krivi za vse nesreče. Zakaj se vozimo po cesti in ne vedno oz. bolj redko po kolesarski stezi? Malo razmisli, če bi vi avtomobilisti imeli take pogoje za vožnjo, bi bila revolucija. Te steze so včasih dolge 170 m (pred Markišavci, npr. pred Sv. Jurijem na Goričkem, izven Rogašovec in še...), pa se vozi malo gor, pa malo dol... možnost nesreč, da kaj spregledaš se samo poveča. Marsikje se iznenada ožajo, pa kakšen avto se gor ustavi, ker se mu ne da iti na bližnje parkirišče... Seveda je marsikje na stezi kamenje in tega ni malo... možnost predrtja zračnice ni mala, pa še padeš lahko zaradi tega. Potem ti policaj... napiše položnico, pa po svoje nisi nič kriv. Veliko t. i. stez poteka po pločniku, katerega so v ta namen priredili, seveda pa kakšne kandelaber ostane... Nikjer nisem videl, da bi bil steber na sredi ceste? In to niso edine ovire...
Mene ne boš nikoli videl s telefonom med vožnjo, res pa je, da mularija to na veliko počenja. Vožnja vštric nekaj kolesarjev je bistveno varnejša za njih, kakor tudi za avtomobiliste, čeprav predpisi to prepovedujejo. Ampak, v Avstriji lahko, pri nas pač ne... mi imamo neverjetno pametne strokovnjake za promet. Drži tudi, da taki bolj zagreti rekreativci velikokrat počenjajo vse mogoče (vožnja skozi rdečo, po vsaj polovici ceste...) in to meče slabo luč na nas ostale.
Kaj je bilo pri tej nesreči ne vem, verjetno pa je kolesar izsilil prednost? Drži pa tudi, če bi motorist verjetno peljal z normalno hitrostjo, se to ne bi zgodilo? Lentus1 je dobro napisal, dodam samo še to: hitrost npr. motorista delite s 3,6 in dobimo, koliko m na sekundo je prevozil. Tako res drži, da se velikokrat prinese od nikoder... V dveh, treh sekundah prevozi kakšnih 150 m... in nesreča je lahko hitro tu!

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

black panter

narod je čuda
če si nesposoben prehiteti kolesara te se na spravlaj v avto,kak li traktor pa kakšen menši kamion prehitevaš šteriva zavzemeta polovico ceste

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

Starejše novice