Po jutranji prometni nesreči na Hodošu in trčenju v stanovanjsko hišo so zidaki in deli stene leteli po sobi, a obeh deklic, ki sicer spita v otroški sobi, v trenutku trčenja k sreči ni bilo v posteljah.

Ob pogledu na luknjo v steni otroške sobe svojih hčerk, se Kristjan Roka spominja trenutka, ko je močno počilo.

»Mi smo bili v drugi sobi in naenkrat je samo poknilo, pa sem želel iti pogledat na ta vrata, pa nisem rabil, ker sem videl, da je luknja v steni,« pripoveduje Roka.

Starejša je bila že v šoli, mlajša je v sosednji sobi gledala risanke

Zidake in dele stene je vrglo nekaj metrov v notranjost otroške sobe, kjer sicer spita 8- in 9-letni sestri, ki ju k sreči v trenutku trčenja ni bilo v postelji.

»Zjutraj sem starejšo odpeljal na avtobusno postajo, ker gre v šolo. Mlajša pa potem vedno vstane in pride k nama v spalnico in tam gleda risanke, ker gre ona pozneje v šolo,« pravi oče obeh deklic.

Če bi do nesreče prišlo prejšnji teden, bi bili deklici še v sobi

V času počitnic sicer obe deklici spita nekoliko dlje v svoji sobi in če bi do trčenja prišlo prejšnji teden, bi bili še vedno v sobi.

Oče si niti ne želi predstavljati, kaj bi se zgodilo, če bi v času trčenja hčeki spali v svojih posteljah.

»Ne bi si rad, to si pa res ne bi rad predstavljal,« pravi Roka.

Zaradi neprilagojene hitrosti voznica izgubila oblast nad vozilom

V stanovanjsko hišo je trčila zaposlena v bližnjemu domu starejših, ki se je vračala iz nočne izmene.

»Voznica osebnega avtomobila v desnem ostrem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, kar je imelo za posledico, da je z zadnjim delom vozila trčila v zid stanovanjske hiše in to v delu, kjer se nahaja otroška soba,« je povedal načelnik Postaje prometne policije Murska Sobota Bojan Sabotin.

Pok so slišali po celi vasi

Voznica, ki je bila v nesreči lažje poškodovana, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo že prejela plačilni nalog.

Družina pa si bo nesrečo, ki bi se lahko za deklici končala tragično, zapomnila predvsem po luknji v steni.

»Zelo smo se prestrašili, to pa res. To je tako poknilo, da se je premaknila cela hiša. Tam zgoraj kakšnih 300 metrov naprej so slišali njeni sodelavci, ko je udarila v hišo, da je poknilo in so tudi prileteli dol,« še pravi Roka.

Družina je luknjo začasno pokrila z leseno desko in se bo popravila lotila po oceni škode, ki jo bodo opravili cenilci.

Komentarji (2)

Vipko
buldog

Bila je prometna nesreča. V vsaki prometni nesreči je zaželjeno tudi nekaj sreče. Če trčita dva avtomobila in je ob mestu trčenja avtobusna postaja, verjetno nihče ne bo pisal: "ne morem si prestavljati, kaj bi bilo, če bi bila tam skupina otrok". Ali kjerkoli, kjer je nesreča.
Tu je bil prebit zid stavbe, nikogar ni bilo v tisti sobi (ne otrok in ne odraslih) in to je sreča. Ni pa potrebno iz tega delati drame. Sreča je tudi, da se voznici ni nič zgodilo in sreča je tudi, da v avtu ni bilo nikogar drugega.

black panter

Prokleta baba za volanon

Starejše novice