Gorenjski prometni policisti so obravnavali kar tri voznike, ki so na delu avtoceste, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, vozili s hitrostjo nad 200 kilometrov na uro.

Prometni policisti Policijske uprave Kranj so na avtocesti obravnavali tri voznike, ki so vozili s hitrostjo nad 200 kilometrov na uro. V enem izmed primerov so policisti slovenskemu državljanu izmerili hitrost 204 kilometrov na uro, v drugih dveh primerih pa so obravnavali tujca, ki sta vozila 208 in 210 kilometrov na uro. Meritve so bile opravljene na delu avtoceste, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro.

Vir: PU Kranj

Policisti pozivajo k upoštevanju omejitev hitrosti in defenzivni vožnji.

Vožnja je eno izmed najtežjih opravil, ker se odvija v okoliščinah neprestanega prilagajanja razmeram in je zato ne smemo jemati z »levo roko«. Vsak trenutek namreč voznik opravi vrsto opravil, ki so odločilnega pomena za to, da promet poteka karseda varno. Med njimi se lahko v zgolj nekaj sekundah zvrstijo zaviranje, pospeševanje, spremljanje vzvratnega ogledala, opazovanje vozil pred seboj, zaznavanje okolice in dejanj drugih voznikov, vrtenje volana, vklapljanje smernika, premik, dajanje prednosti in tako dalje, pri čemer lahko pozornost vozniku vzame tudi mobilni telefon.

Napake imajo lahko posledice. Na vseh je, da z varno udeležbo v prometu zmanjšujemo tveganja in da ne pride do nesreče ali ogrožanj. Vozimo pametno.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HojSS PRESS (nepreverjen)

Hmmmmm, kot prvo ne gre za napenjanje mišic.

Kot drugo ne gre za divjanje.

In kot tretje je za avto višjega razreda 200km/h povsem normalna hitrost.

Saj končno v Nemčiji s takimi avtomobili prevozijo milijone kilometrov s tako ali višjo hitrostjo.

čarni vrag (nepreverjen)

Probaj, ti v Nemčiji na odseki kjer je dovoljeno 130 voziti 200. Boš hito vido svejega Boga.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

donmdithf (nepreverjen)

and more importantly, your personal experienceMindfully using our emotions as data about our inner state and knowing when it’s better to de-escalate by taking a time out are great tools. Appreciate you reading and sharing your story, since I can certainly rel https://vidmate.onl/ ate and I think others can too

Starejše novice