Tragedija, ki se je zgodila v torek v Svetem Lovrencu, ko je v razgretem avtomobilu pred stanovanjsko hišo umrl otrok, še vedno odmeva. Policijska uprava Celje je danes razkrila nove podrobnosti preiskave.

Celjski policisti so danes sporočili nove podrobnosti tragičnega dogodka v Svetem Lovrencu, kjer je v torek, nekaj pred 13. uro, umrl še ne dvoletni otrok, ki je bil več ur zaprt v avtomobilu na soncu

»V nadaljnem zbiranju podatkov in opravljanju hišnih preiskav smo ugotovili, da je otrok umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini,« je pojasnil Aleš Slapnik, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. 

Pri mami umrlega otroka našli več prepovedanih substanc

Med hišno preiskavo so pri materi umrlega otroka in njenemu partnerju med drugim našli tudi prepovedane substance, zaradi česar pridržanima grozi kazenska ovadba zanemarjanja ter kazenska ovadba preprodaje drog.

»V hišni preiskave so bile najdene tudi substance, ki nakazujejo še na obstoj kaznivega dejanja prepovedane prodaje drog, tako da sledi za osumljena tudi ta kazenska ovadba,« je še dodal.

Preberite še:

»Policija je že obravnavala obe osebi«

Sama preiskava sicer še vedno poteka, zato ni znano ali sta bila omenjena tudi sama pod vplivom drog, prav tako se še preiskuje čas, ki ga je otrok preživel v razgretem avtomobilu.

Zagotovo pa je znano to, da sta vpletena v otrokovi smrti že stara znanca policije, ki imata za sabo ne malo kazenskih dejanj.

»Policija je že obravnavala obe osebi, ena od njih je bila obravnavana zaradi kaznivega dejanja premoženjske narave, druga oseba pa zaradi premoženjskih in pa nasilnih kaznivih dejanj,« je še dejal Slapnik.

»Smo družino oziroma mamo na Centru za socialno delo obravnavali«

Mati umrlega otroka je prav tako znanka Centra za socialno delo v Žalcu, v preteklosti pa bi naj že bila vpletena v primere zanemarjanja svojih otrok, ki so zdaj nastanjeni pri očetih.

»Smo družino oziroma mamo na centru obravnavali oziroma se je oglašala na center v zvezi z urejanjem zadev glede svojih otrok in pa glede urejanja denarne socialne pomoči in otroškega dodatka,« je pojasnil Marko Verdev, direktor Centra za socialno delo Savinjsko-Šaleška.

Pridržanima grozi večletna zaporna kazen

Kako se bo zaključil primer umrlega otroka iz Svetega Lovrenca za zdaj še ni znano, pridržana sta bila privedena pred preiskovalnega sodnika, kmalu pa bodo znani tudi rezultati obdukcije.

Po mnenju policije obtoženima grozi večletna zaporna kazen.

»Povzročitev smrti iz malomarnosti je zagrožena kazen od pol leta do petih let, za zanemarjanje mladoletne osebe do treh let zapora,« je še poudaril celjski kriminalist.

Preberite še:

Primerov zanemarjanja otrok v Sloveniji vse več

Tovrstnega primera, da bi otrok umrl v avtomobilu, sicer doslej v Sloveniji še nismo imeli, so pa primeri zanemarjanja otrok tudi pri nas vse pogostejši.

»Smo kar pogosto seznanjeni s kakšnimi informacijami ali pa postopki, kjer se kaže, da bi lahko šlo za zanemarjanje otrok,« je dejal Verdev.

Na Centrih za socialno delo po Sloveniji se zato vrstijo številni ukrepi, da bi se v čim večji meri zavarovalo otroke in mladostnike. Ponovno se poudarja tudi apel na pazljivost pri odhodu od doma ali iz avtomobila.

»V kolikor center ugotovi, da gre za nizko ali srednjo stopnjo ogroženosti, staršem najprej ponudi pomoč in jih poskuša usmeriti v spremembo svojih ravnanj, če starši ne spremenijo svojih ravnanj pa potem začnemo s postopki posebnega varstva otrok in mladostnikov,« je še dodal.

Da se taki primeri v prihodnje ne bi več dogajali, pa je pomembno tudi, da vsi stopimo skupaj in primere zanemarjenih otrok čim prej prijavimo na Policijo ali bližnji Center za socialno delo.

Komentarji (16)

Zolna (ni preverjeno)

Ostali otroci so pri ocetih? Omg. Ta zenska je pa radodarna.

čondraš (ni preverjeno)

Pri očetih? Koliko otrok pa je rodila?! 😲

Dudul (ni preverjeno)

Iz nekaterih člankov lahko sklepamo, da jih ima kar nekaj. Narkomanka, alkoholičarka, storilka KD, nesposobna preživeti sebe kaj šele otroke. Ampak jih štepa serijsko. Očitno tudi nimfomanka. Izguba na socialki. In to mi podpiramo...

In reply to by čondraš (ni preverjeno)

SHadOW-666

Očitno si ti budala.
Kak lahko to kar sodiš iz rumenih člankov?

In reply to by Dudul (ni preverjeno)

SHadOW-666

Očitno si ti budala.
Kak lahko to kar sodiš iz rumenih člankov?

In reply to by Dudul (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

Slovenija kot nestalna članica VS ZN

In reply to by SHadOW-666

nektar jabolčni (ni preverjeno)

iz zaneslivih virov
so trije še živi
eden je pač bil skurjen v avtomobili

In reply to by Dudul (ni preverjeno)

Bogme res (ni preverjeno)

Kelko sce clankov..ko se kaj zgodi itak vsi vse znajo ..jebemo gaubce zdaj

Chirikhli (ni preverjeno)

To kar se je zgodilo je po moje posledica ne vzrok...Krivdo nosi tudi tisti oz. institucija, ki stanja v družini prej ni videla, zaznala, ukrepala, pomagala, odvzela, pogovorila, dogovorila, svetovala,... Vsi so vse vedeli pa nič, zdaj pa pametni in vedo vse! NeDELO!!!! Odgovornost!

Kozlačarinsky (ni preverjeno)

tako, tudi te ustanove so krive in bi morale odgovarjati! sram jih naj bo, a bojim se da jih niti malo ne peče vest, upam pa, da se jim povrne to in za vse druge tudi.

In reply to by Chirikhli (ni preverjeno)

Oore (ni preverjeno)

So preveč feminizirane, tudi v tem je delčke nesposobnosti

In reply to by Kozlačarinsky (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

CSD-jo so itak eno sranje.

Mastne plače vlečejo in delajo čisto birokracijo.

Na teren se podajo zelo, zelo redko.

Vse po liniji najmanjšega odpora.

Kaj bi si delale delo, če ni treba.

No, o tej ženski ne bom zgubljal besed.

Vsak otrok drug oče, prepovedane substance, stari znanci policije, in še in še.

Spet so ZATAJILE INSTITUCIJE !!!

Tako CSD, kot policija.

HULK (ni preverjeno)

To je natrosila Policija. Resnica pa je v megli...

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

HULK (ni preverjeno)

Zdaj bodo jima obesili vse živo. To se da sklepati že iz tega, da so odredili preiskavo hiše. Kako vezo sploh ima smrt otroka s preiskavo??? Vrag si ga vedi, če še niso kaj podtaknili. In bistroumi so ju kar obdolžili trgovine z mamili. Ne vem, no... V javnosti besede itak ne bosta dobila, kar je za SLO značilno....

Triumphal (ni preverjeno)

točno tako, nobeni instituciji ni moč zaupati, še posebej policiji ne.

In reply to by HULK (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

Jebem jaz tak center za socialno
Po mojem samo mastno plačo vlec ejo. Za otroke jim pa ni mar.
Tam blizu je eden punco ustrelil
Potem je eden punci roko odžagali
Pa neki Penzionisti so zdrogirani plesali po kozolci pa en maček vozi v nasprotno smer po avtocesti
Center pa nič
Treba ga je jebat

Starejše novice