Povzročitelj prometne nesreče, v kateri je umrl glasbenik in fizioterapevt Žarko Sreš, je priznal krivdo, obsojen je bil na poldrugo leto zapora.

29-letni Rajko Ropoša iz Beltincev, ki je 15. junija 2022 povzročil prometno nesrečo v križišču za naselje Satahovci, na cesti od naselja Krog v smeri Tišine, je priznal krivdo za očitano kaznivo dejanje.

Ker je 29-letnik na predobravnalnem naroku priznal krivdo za očitano kaznivo dejanje, povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri je ena oseba umrla, je sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti Branko Palatin z izrekom kazenske sankcije končal obravnavo.

Po dogovoru med tožilko Jano Rogan in zagovornikom obtoženega, odvetnikom Jožetom Šafaričem, je sodnik Palatin sledil predlogu tožilstva in obsojenemu izrekel eno leto in šest mesecev zapora

Oproščen plačila stroškov sodnega postopka

Glede na olajševalne okoliščine, predvsem da je priznal krivdo, da je v času nesreče vozil brez prisotnosti alkohola, da doslej ni obravnavan za nobeno kaznivo dejanje ali prekršek in da je mlad, se je tožilka Jana Rogan strinjala, da obsojenec kazen izvrši v obliki dela v splošno korist.

Tako so kazen spremenili iz poldrugega leta zapora v 550 ur družbeno koristnega dela, ki jih mora izvršiti najmanj v dveh letih od pravnomočnosti sodbe.

Ob tem je Palatin izrekel še stransko sankcijo, devetmesečno prepoved vožnje vozil za katera je potrebna B kategorija. Na predlog zagovornika Šafariča pa je sodišče obtoženega Ropošo, ki prejema le nekaj čes 500 evrov neto plače, oprostilo plačila stroškov sodnega postopka.

S solznimi očmi priznal krivdo

Pred sodnim postopkom je tožilka prebrala obtožnico, v kateri je obtoženemu očitala, da je v sredo, 15. junija 2022, ob 15.44, v križišču za naselje Satahovci, na cesti od naselja Krog v smeri Tišine, kot voznik osebnega avtomobila, povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik kolesa z motorjem, znamke Aprilia.

Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je takrat 28-letni voznik osebnega avtomobila zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost vozniku mopeda, kateri je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

Zdravnik je na kraju potrdil smrt 60-letnega voznika mopeda, Žarka Sreša, doma iz Bakovcev, ki se je peljal iz službe v Zdravilišču Radenci. Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti Stanislav Jug, v prisotnosti okrožnega državnega tožilca Boruta Horvata.

Tožilka je Ropoši očitala, da je po padcu mopedista, prevozil moped in voznika, ki je na kraju podlegel poškodbam. Obtoženi je krivdo, s solznimi očmi, takoj priznal in dodal, da zelo obžaluje, da se je to zgodilo.

Po besedah odvetnika Šafariča ga je nesreča zelo prizadela, saj se je kar nekaj mesecev zdravil pri nevropsihiatru. 

Nekoč bobnar priljubljene skupina D'Kwaschen Retashy

Ob tem ne gre prezreti, da je v omenjeni nesreči tragično umrl Žarko Sreš, človek, ki je skoraj vse življenje tako ali drugače blažil bolečine drugih, saj je bil več desetletij zaposlen v Zdravilišču Radenci. Najprej kot fizioterapevt, v zadnjih letih pa je kot medicinski tehnik delal pri specialistih kardiologih v istem zdravilišču.

Žarko Sreš, ki se je menda letos nameraval upokojiti, se je kritičnega dne, podobno kot vsak dan ob tej popoldanski uri, iz službe v Radencih vračal proti domu v Bakovcih, kamor pa ni prišel ...

O njem vsi vedo povedati vse najboljše. Bil je dober mož in oče dveh odraslih sinov, sicer pa tudi ljubiteljski potapljač, ter znani pomurski in slovenski glasbenik, bobnar nekoč priljubljene skupine D'Kwaschen Retashy.

Pred tem je bil tudi del pomurske glasbene skupine Avantura, ki sicer obstaja že več kot dvajset let. 

'Črno križišče' je že terjalo smrt

Križišče prednostne ceste med Krogom in Murskimi Črnci, ter stranske ceste med Satahovci in Mursko Soboto, kjer je umrl Žarko Sreš mnogi že nekaj časa imenujejo kar 'črno križišče'.

Pred slabimi sedmimi leti, je praktično na istem mestu, v prometni nesreči, umela 23-letna študentka – motoristka. Zgodilo se je 4. avgusta 2016, v dopoldanskem času, ko je Vivien Bohar iz le nekaj sto metrov oddaljenega Kroga, z motorjem peljala proti Tišini.

Takrat je iz smeri Satahovcev, v smeri Murske Sobote, pripeljala voznica osebnega avtomobila, ki je motoristki zaprla pot po prednostni cesti in prišlo je do trčenja.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
marjanMarko (nepreverjen)

me zanima kdo je spet podpisal da se jo krizosce preurejalo.
Naj bi se naredilo krozisce in bi bil problem resen.
Tukaj se
dogaja mariskaj vcasih tudi soferi vozijo po nasprotnem pasu da
se ogibajo ovir na cesti

čarni vrag (nepreverjen)

Umrl je človek. Ne vem zakaj je treba poudarjati, da je celo življenje pomagal drugim. So potem tisti, ki v službi pomagajo drugim večvredni?

VRAN (nepreverjen)

"Ne vem zakaj je treba poudarjati, da je celo življenje pomagal drugim."

Zato, da se delo, poštenost, pomoč drugim,.... smatra za pozitivno, pohvalno itd. !!! Dobre, poštene ... lastnosti se morajo promovirati in pohvaliti !!

Ali imaš rajši "medalje za sodelovanje" ??! Ali pa, da si "odkrit" buzerant in je to "junaško priznanje" ?? Pohvale in diplome za 18.mesto,... ??

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Po tvoje se ljudje delijo na večvredne in manjvredne. Če povoziš klošara dobiš medaljo, če pa tajkuna te te pa obesijo.

In reply to by VRAN (nepreverjen)

VRAN (nepreverjen)

No no, snežinka... Si takšen luzer v življenji, ka če koga drüjgoga pohvalijo, te tou mouti ?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Sobocanec31 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Eno letonin pol da ubijea cloveka?,kam smo prisli

Budaletina (nepreverjen)

Ne kokodakaj.

In reply to by Sobocanec31 (nepreverjen)

Mun (nepreverjen)

Niste pa zapisali ,da je pobegnil po nesreče in ponesrečenca pustil na cesti in se čez nekaj časa vrnil!Barem tako se je govorilo!
To se lahko zgodi vsakemu,ampak kazen je smešna in še stroške bo nosila država. Najbolj pa bodr v uči,v kolikor je to res da je pobegnil,aje to res?

cekinček (nepreverjen)

žalostno kakšne kazni. se zgodi res. je pa tudi to ko ubiješ iz malomarnosti. za vse gres v zabor za smrt človeka te pa se skoraj nagradijo.Sramota..in naprej bo živel...kaj pa družina..otroci

Guci (nepreverjen)

Poznam oba in ljudje sodite z neznanjem zato so sodniki. Pa ce tudi daste 10 ali vec let kazni se situacija nebo popravila povzrocitelj bo s tem zivel celo zivljenje in vsaka podobna nesreca ga bo opomnila na njegovo napako. Kot da se nam ostalim nemore kaj zgoditi .

Vordak (nepreverjen)

kot da je namerno bilo in kot da mu ni dovolj hudo. sicer pa sploh ni toliko njegova krivda kot krivda vseh, ki so dovolili tako krožišče, še posebej, ker ima že posebno ime zaradi toliko nesreč in nihče nič ne ukrepa. TI so odgovorni in bi morali biti kaznovani, ne pa ubogi voznik, ki ni tega namerno napravil. Fuj fuj in fuj takemu sistemu.

šalovčar (nepreverjen)

Kda do pa sodili (ali so že) ovomi z kombijon, ka je v G. Petrovcaj BUJO ŽENSKO IN POBEGNO. Vüpajmo ka te od toga isto napisali članek ... ali samo pišete od ovih ka so bole znani ... Petrovčarka je itak bila samo starejša ženska, kera je šla k doktori peški in to po pravilnoj strani ceste.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice