V zadevi Slodnjak danes terenski narok. Na kraju zločina v Juršincih tudi obtoženi Kristijan Slodnjak.

Sojenje Kristjanu Slodnjaku se nadaljuje, a danes izven sodne dvorane. Ne gre sicer za pogosto prakso, a je to kljub temu ustaljen postopek.

Senat ptujskega okrožnega sodišča pod vodstvom sodnice Bernarde Galun je za danes razpisal terenski narok, v sklopu katerega si bodo ogledali kraj kaznivega dejanja umora moškega iz Kidričevega, ki naj bi ga po prepričanju tožilstva zaradi dolgov do žrtve naročil Kristijan Slodnjak, medtem ko policistom storilca še vedno ni uspelo odkriti.

Sojenje Kristjanu Slodnjaku za umor Andreja Kirbiša je eden najbolj odmevnih primerov v Sloveniji v zadnjem času. Slodnjaku, ki je znan štajerski podjetnik in zavarovalničar, tožilstvo očita, da je naročil umor Kirbiša, ki je bil njegov dolžnik.

Slodnjaku sicer sodijo za pomoč pri kaznivem dejanju umora, kar pa ta ves čas zanika, medtem ko ima sam za čas umora alibi.

Spomnimo ...

Umor se je zgodil 17. februarja 2022 na osamljeni makadamski cesti v naselju Mostje v občini Juršinci, kamor naj bi Slodnjak zvabil Kirbiša pod pretvezo, da mu bo vrnil denar. Na kraju naj bi ga pričakal neznani storilec, ki je Kirbiša ustrelil trikrat in pobegnil. 

Slodnjak naj bi si medtem zagotovil alibi s sestankom s stranko v Benediktu.

Družina umorjenega na prizorišču prižgala sveče

Na prizorišču terenskega naroka je sicer tudi družina umorjenega, ki je pred začetkom naroka prižgala sveče tam, kjer je bilo najdeno truplo. 

Slodnjak vztraja pri svoji nedolžnosti. Njegov odvetnik Andrej Kac zavrača obtožnico in trdi, da ne vsebuje elementov kaznivega dejanja, naklepa ali povezanosti med Slodnjakom in neznanim storilcem.

Sojenje se je sicer začelo februarja letos.

Komentarji (2)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Paznik z obema rokama s palci za pasom.

In razkoračen.

Kot v ameriškem filmu.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

palec (ni preverjeno)

Miza je vőni ka je bijla otvorijtev ceste ?

Starejše novice